Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja tam mam nadzieje, ze nowy X bedzie tak ch.ujowy jak prezentuje sie w plotkach, podstawowa platforma bedzie PS4 i jedyny minus tego sprzetu bedzie taki, ze po pieciu latach kupi go Mendrek i bedzie szansa go spotkac w sieci.

Opublikowano

Sęk w tym, że w oryginale nie ma ani sowa o blokowaniu używek i tego, że bez neta konsola nie będzie odpalać gier.

Taki szczególik mały.

Z EDGE:

"Microsoft’s next console will require an Internet connection in order to function, ruling out a second-hand game market for the platform. "

http://www.edge-online.com/news/the-next-xbox-always-online-no-second-hand-games-50gb-blu-ray-discs-and-new-kinect/

Czyli rejestrujesz płytkę i w tym momencie istnieje ona na koncie wirtualnie, a rzeczywisty odpowiednik możesz równie dobrze wyrzucić do kosza. Albo sprzedać jakiemuś frajerowi. 

No to na dobrą sprawę nam wyjdzie na plus. Zamiast kluczy do Steam będą płytki, które zapewne będzie można odpalać, a więc i też sprzedać kolejnemu graczowi. A pierwszy właściciel ma grę przypisaną do swojego konta, którą teraz może pobrać na swój dysk. Nie brzmi tak źle. Na PC to funkcjonuje w ten sposób już kilka lat.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

It is believed that games purchased on disc will ship with activation codes, and will have no value beyond the initial user.

Najważniejsza kwestia. 

Opublikowano

O ja pier.dole dajcie już spokój. Od paru stron dyskusja jak to nowy xbox będzie chuyowy i zamknięty i dawał raka każdemu dzieciakowi przy odpaleniu. Raz EDGE'owi się udało trafić z plotkami z PS4 to teraz każde ich słowo to pewne info które roztrząsacie.

Najgorzej że jeszcze pewnie z miesiąc będziecie (pipi)ć te smuty :/

Opublikowano

Boli dupka Mazz co? No bo jak to, xbox ma być chu.jowy? Tak to nie będzie!

Opublikowano

Może z tym bólem dópki poczekajcie na oficjalne informacje, a potem się wyzywajcie? Bo na razie to bazujecie na niczym innym, jak plotkach - nie ważne jak wiarygodnych.

Opublikowano

Ludzie podejrzewają MS o takie praktyki nie bez powodu. Wypracowali sobie “renomę” na dymaniu klientów, to mają. Tak jak EA, nie inaczej.

Paradoksalnie jest cień nadziei, że te narzekania po plotach faktycznie skłonią ich do nie wprowadzenia tych rzeczy. W sumie nie chciałbym by MS przegrał zaraz na starcie. Sony zawsze przyda się sparring partner, a N z tym Wii U to raczej worek treningowy.

Opublikowano

EA też niby przegrało na starcie z DRM w nowym Sim City i co? Wyniki wcale na to nie wskazują. Gierka sprzedaje się jak świeże bułeczki, mimo bojkotu po problemach na serwerach. Można smuty walić, że always online skreśla jedną czy drugą konsolę na starcie, ale to i tak się sprzeda. Ludzie są jak karaluchy, byle (pipi) wpieprzają i do byle gówna się przyzwyczają. Popatrzcie co teraz się dzieje. Preorderowe DLC, day one DLC, online passy, brak LANa, lokalnych serwerów online, a jakoś ludzie przestali na to biadolić i siedzą i szpilają w najlepsze. 

Opublikowano

To tak samo jak ludzie narzekają na serie COD "GUWNO,"NIE KUPIE TEGO PORAZ KOLEJNY TEN SAM SILNIK" a co roku sprzedaje się w milionowych nakładach..ehh nigdy nie zrozumiem ludzi

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Mateusz, ku.rwa, czy Ty musisz być zawsze taki oczywisty?

Opublikowano

Patologia...

Już nie pamietam kiedy ostatnio kupiłem gre poza steam :(

Że się tak zapytam a ile kupiłeś po za steam'owymi promocjami ? Bo co innego kupić grę za te przysłowiowe "grosze" podczas promocji a co innego wyłożyć pełną sumę( nie mając co liczyć na odzyskanie choćby jej części).

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Też mnie zawsze ciekawiło, że ludzie potrafią poświęcić część swojej własności w zamian za te promocje. 

Opublikowano

Też mnie zawsze ciekawiło, że ludzie potrafią poświęcić część swojej własności w zamian za te promocje. 

Hehe zabawne, no ale rozumiem ten mały hejt. W końcu jak nie kupisz gierki za 200zikos na kąsole to musi być gdzieś jakiś wałek, już pomijam tą całą umowę ze Steam na "wypożycznie"gier. I w ogóle branża przez takiego co kupuje za pół darmo upada bo biedni devi nie mają co do garnka włożyć na koniec miesiąca :thumbsup:

Większość dzisiejszych gier nie jest warta 150zł więc Steamowe promocje są jak znalazł.

Opublikowano

No jak kupujesz za ułamek ceny, to czemu nie.

Sam nie jestem za całkowitą i wyłączną cyfrową dystrybucją, ale jak trafiają się na Live dobre promocje, że taką grę kupię za 50-60% tego co musiałbym zapłacić na allegro, to biorę - tym bardziej gdy mówimy o kwotach rzędu 50 zł (ostatnio Dishonored i Dead Island).

Co innego jak kupuję grę w okolicach premiery za 150-200 zł.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Powiedz mi gdzie tam jest hejt, a stanę się Fanbojem PC gorszym niż Mendrek jest fanbojem PS3. 

Edit : do Paliodora, skoro jesteś ukrytą opcją niemiecką to na pewno wiesz że niemiecka federacja konsumentów już zaskarżyła nowy regulamin Steam do Sądu Najwyższego ( niemieckiego )

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Patologia...

Już nie pamietam kiedy ostatnio kupiłem gre poza steam :(

Że się tak zapytam a ile kupiłeś po za steam'owymi promocjami ? Bo co innego kupić grę za te przysłowiowe "grosze" podczas promocji a co innego wyłożyć pełną sumę( nie mając co liczyć na odzyskanie choćby jej części).

4 :P

ale to były błedy młodości. Teraz nie kupuje gier droższych niż 50zł.

Sony jest blizsze smierci niz Valve wiec ja bym sie bardziej bał co zrobie z plytami z ps3 jak sony juz nie bedzie a ps3 umra :D

Opublikowano

Jak w dzisiejszych czasach kierować się przy zakupie konsol exami, jak to są gierki ze średniej półki co najwyżej (w najlepszym wypadku bardzo dobre, ale nic, co się będzie pamiętało latami), a killerami wartymi zakupu nowego sprzętu są multiplatformowe tytuły. Recki nowego Bio utwierdzają mnie w tym przekonaniu.

Opublikowano

No to wybierasz tą konsolę gdzie exy ci bardziej pasują, albo gdzie jest więcej multiplatform.

Opublikowano

No i właśnie gdyby nie to, że jedynym dużym tytułem, na którego cały świat ma hajpa, a jakiego nie zobaczę (przynajmniej w dniu premiery na konsole) na PC, jest nowe GTA, to w ogóle odstawiłbym konsole. Nie pamiętam już kiedy w ogóle ostatnio był jakiś ex na konsolki na którego czekałem (chyba Uncharted 3)

Opublikowano

Nie pamiętam już kiedy w ogóle ostatnio był jakiś ex na konsolki na którego czekałem

To ja cały czas się śmieję, że pierwszą pozycją jaką bym sobie zakupił na PS3/X360 (zakup PS3 odwlekam już nie wiem jak długo) to... MGS HD Collection. ;p

Oczywiście wszystkie platformy mogą się poszczycić jakimiś tam exclusive'ami, ale prawdę mówiąc w większość innych gier i tak zagram na PC, a te unikaty na PS3, które by mnie naprawdę interesowały, to policzę na palcach jednej ręki... (Na X360 nawet rąk nie potrzebuję).

Najlepsze exclusive'y jak na mój gust wychodzą na handheldy. ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.