Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Świetna sprawa dla kolekcjonerów, retrokonsolki można w gablotki upchać, a pograć na tym kombajnie.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Jedną z przewag na starcie, która spopularyzowała granie przez sieć na konsoli Microsoftu było wrzucanie do każdej konsoli zestawu słuchawkowego. Na PS3 takiego dodatku nie było i osoby, które chciały się komunikować z innymi zmuszone były do kupienia sobie osobnej słuchawki. Jednak w przypadku PS4 Sony naprawi ten błąd i do każdego pudełka z konsolą dorzucać będzie zestaw słuchawkowy.

Potwierdził to przedstawiciel firmy w trakcie rozmowy z redaktorem serwisu Eurogamer:
Wszyscy o to prosili. Zdecydowanie nasza decyzja pomoże w komunikacji głosowej, grach dla wielu graczy oraz innych elementach systemu.
Oczywiście jak wiadomo - zestaw słuchawkowy podłączymy do pada, nie znaczy to jednak, że aktualne headsety pod bluetooth nie będą działać z konsolą. PS4 wspiera technologię bezprzewodowego połączenia ze sprzętem, więc jeśli ktoś na przykład zakupił widoczne na obrazku z nagłówka słuchawki Sony Wireless Pulse 7.1 - to nie będzie musiał ich wyrzucać.

I CO TERASS FLASHGORDON aka BOROBORO?

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Jedną z przewag na starcie, która spopularyzowała granie przez sieć na konsoli Microsoftu było wrzucanie do każdej konsoli zestawu słuchawkowego.

I CO TERASS FLASHGORDON aka BOROBORO?

A to ciekawe bo w Core, Arcade i teraz w Slim 4GB nie ma zestawu słuchawkowego.

Opublikowano

Ok, PS4 już wygrało następną generację:

A0tLDMS.png

622012013024whenmyfriendsandiseeeachothe

Opublikowano

Oby to byla prawda, jesli tak, to wybor konsoli bylby za mnie juz podjety.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ja nawet nie grałem jeszcze w poprzedniczki a i tak się jaram XD
Muszę wreszcie przejść te gry.

Opublikowano

Trzeba trochę ostudzić zapał, bo samo skontaktowanie się architekta PS4 z Yu Suzukim w sprawie Shenmue 3 nie oznacza od razu wydania S3 na PS4. O ile nic się nie zmieniło, to prawa do marki są nadal w rękach Segi. Wiemy, że Suzuki chce zdobyć/kupić te prawa, ale jako że to bodajże najdroższy projekt w historii gier Segi, prawa te nie są tanie. Padły propozycje m. in. stworzenia czegoś na wzór Shenmue, a nawet użycia Kickstartera. I to wydaje się być powodem wizyty Marka Cerny'ego u Yu Suzukiego, i zapewne jeśli rozmowy poszły dobrze, nie będzie to pierwsza piegrzymka oficjeli Sony do sławnego kreatora Shenume i paru innych świetnych gier. Pewnie deal będzie w założeniach prosty - oni (Sony) wyłożą kasę na prawa (Sega jest w kryzysie, powinni przynajmniej to rozpatrzyć), a Yu Suzuki zrobi im grę. Jednocześnie Sony może zaproponować Sedze wydanie Shenmue 1 i 2 w HD na PSS, co powinno zgrabnie połączyć zyski. Nie wiem jaka umowa ws. Shenmue łączy Segę i MS, ale skoro jest taka żywa dyskusja, to chyba wszystko leży w geście Segi i MS nie ma tu nic do gadania.

Tak czy owak Shenmue 3 (wraz z możliwymi Shenmue 1 i 2 HD) na PS4 to byłby pre-fire headshot dla konsoli MS. Seria obrosła kultem, i fani nadal czekają tłumnie na ostatnią część trylogii. Byłby to naprawdę potężny tytuł, choć dla wielu pewnie pierwsza częśc w którą zagrają...

Ps. W spoilerach treści obu linków:

LINK 1:

Yu Suzuki, the man behind Shenmue and many of Sega’s golden age coin-ops, has said he wants to buy the licence for the game from Sega and make his own sequel to the cult series.

Earlier in the week it was reported that social network game Shenmue World had been shut down in Japan, and with it apparently all hopes of a big budget sequel to the cult Dreamcast games.Creator Yu Suzuki left Sega last year to set up his own studio called YsNet, but has been in steady contact with his old firm, trying to convince them to let him make a sequel. Now that it seems certain they’re not though he wants to go it on his own.’Shenmue’s license is an IP that belongs to Sega,’ he said in a new interview with French website Shenmue Master . ‘We can obtain the license from Sega’.

As fans are well aware Suzuki has had the story for the whole series planned out for years and although it was meant to span many titles he has said the whole thing could be squeezed into a single, third game if necessary.

In the interview Suzuki describes a new character who was a friend of Ryo’s murder father: ‘This is the person who has trained with Iwao in the olden days in China’.

‘Then, in the story that will take place after Shenmue II, he will become a ‘key’ character,’ he explains.

Although we’re sure Sega could be convinced to sell the Shenmue license for a relatively modest fee the problem is that for a long time the original game was the most expensive video game ever made (and a major contributing factor to Sega giving up the hardware business).Whether Suzuki could get together the sort of budget needed for a true sequel remains to be seen…

LINK 2:

I've never played a Shenmue game in my life; however, I've heard the desperate plights of Shenmue fans all across the internet, clamoring for the third installment. There may be hope yet for Shenmue fans, as according to French reporter, Sebastien-Abdelhamid, series creator Yu Suzuki may resort to Kickstarter to fund the long-awaited third installment.

According to GameInformer, Sebastien-Abdelhamid had a chance to speak with Suzuki at the Monoco Game Show, and he posted on twitter about the creator's interests. According to the reporter, Suzuki may even consider creating an anime or manga, which I suppose would be better than continuing to have no Shenmue 3.

The problem is Sega still owns the rights to Shenmue. So before Suzuki can even begin setting up a Kickstarter, he still has to figure out how he can acquire the rights to the cult franchise. Still, I hope he can pull it off. I may not be a Shenmue fan, but I too know what it's like to be waiting for a game that will in all likely never be made (still waiting for a third Chrono game).

If you're a Shenmue fan, does this get your hopes up? And if you're not a Shenmue fan, are you also waiting for a long-awaited game that may never come?

Opublikowano

Widać, że Sony chce dać z siebie wszystko, starają się bardzo mocno przyciągać uwagę i póki co, sprawnie im to wychodzi. Bo jeżeli zaliczą falstart znowu, to kolejna konsola od Sony może się już nie pojawić. Ehh, jeszcze tyle czasu do premiery ps4 i next boxa, człowiek już się doczekać nie może :confused:

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

@Mendrek:

Jakiś czas temu jeden z oficjeli Segi stwierdził, iż możliwy jest układ "finansowanie za wyłączność". Jeśli Sega i Sony dogadały się w tej kwestii, zostaje już tylko pozyskanie Yu.

Opublikowano

Jak kiedyś pisałem...podoba mi się Sony przyparte do muru, wreszcie przyjęli drapieżną strategię(tak jak na tej generacji M$), a nie to co przy ps3 - przecież to "playstation więc i tak każdy będzie się o naszą konsolę zabijać". Mamy już umowę z Blizzard, Finala na ps4(plotki głoszą, że nawet na wyłączność) czy teraz ten news z Yu Suzuki....brawo Sony, brawo.

Przy okazji do czasu prezentacji M$ nie grzebałbym tak nowego Xboxa....Ci którzy to już robią i kopią grób dla nowej konsoli amerykańskiego giganta niech sobie lepiej przypomną czego dokonał M$ w zaledwie jedną generację - praktycznie doścignął Sony i wprowadził konsolę w erę prawdziwego online(karny kutas, że płatnego :P). Do tego mają furę kasy, dobrych marketingowców i multum nowych studiów wewnętrznych.

Nowa generacja szykuje się arcyciekawa, boli mnie trochę jednak, że architektury obu konsol to praktycznie PC, z jednej strony fajnie bo raczej takich cyrków z portowaniem gier nie doświadczymy, ale z drugiej strony mam obawy czy czasem nie za szybko developerzy wycisną z nowych maszynek wszystkie soki.

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy Shenmue. CAŁA PRAWDA 

Edytowane przez Kalel

Opublikowano

Żeby Shenmue 3 odniosło jako taki sukces musiało by być nieźle wypromowane bo nie oszukujmy się większość szarej masy nie wie nawet co to. Jako że cala trylogia miała tworzyć spójną całość fabularnie to należało by najpierw wydać 1&2 w odświeżonej wersji przed ewentualną 3. Jeśli jednak okaże się to prawdą że na Ps4 wyjdzie 3 to Sony będzie miało mocarnego asa w rękawie w oczach ludzi obeznanych w temacie (Yakuza & Shenmue na jednej platformie :nyam1:  ). No nic pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.

Opublikowano

Najlepsze jest to w tym filmiku ze to nie jest random japanese bullshit tylko faktycznie czytany tekst przez Yuśka i przetlumaczony slowo w slowo :D.

@up

No, mocarny as, cale 5 tysiecy ogarnietych ludzi poleci po PS4. Oczywiscie nie zrozum mnie zle, gdyby do tego doszlo trzymalbym transparent z napisem orgazm posrod tego tlumu ale nie ma sie co oszukiwac, u nas takie perly jak Y czy S to nisza na rzecz lucdtów, CoDow i BFow niestety.

A Shenmue HD bym chetnie przyjal, niedawno chcialem pograc od nowa w 1 i 2 na DC, ale na widescreenie nie da sie na to patrzec niestety.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Przy odpowiednim marketingu wszystko da się sprzedać, więc nie ma się co bać, że "masy" zapomniały o Shenmue.

Opublikowano

Żeby Shenmue 3 odniosło jako taki sukces musiało by być nieźle wypromowane bo nie oszukujmy się większość szarej masy nie wie nawet co to. Jako że cala trylogia miała tworzyć spójną całość fabularnie to należało by najpierw wydać 1&2 w odświeżonej wersji przed ewentualną 3. Jeśli jednak okaże się to prawdą że na Ps4 wyjdzie 3 to Sony będzie miało mocarnego asa w rękawie w oczach ludzi obeznanych w temacie (Yakuza & Shenmue na jednej platformie :nyam1:  ). No nic pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.

reboot. ja bym się nie obraził.

Opublikowano
  • Autor

Przy odpowiednim marketingu wszystko da się sprzedać, więc nie ma się co bać, że "masy" zapomniały o Shenmue.

Zapomnialeś chyba, że ludzie od marketingu w Sony to niesamowite lamusy.

Opublikowano

Zapomnialeś chyba, że ludzie od marketingu w Sony to niesamowite lamusy.

Co się powoli zmienia od kiedy mają nową agencję marketingową.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

No jeżeli ruszą z tym projektem, to muszą mieć naprawdę dużą wiarę w fanbase marki, bo z tak na zdrowy rozsądek z biznesowego punktu widzenia wydawanie Shenmue 3 jest trochę bez sensu, skoro od momentu zarzucenia tej marki Sega wydała już kilka części bliźniaczej gameplayowo Yakuzy.

Opublikowano

Jak Sony laduje kase w Team Ico to tym bardziej moze w Shenmue. A Yakuza ma tyle wspolnego z Shenmue co Assassin's Creed z GTA.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czyli to jednak prawda że WiiU ma moc porównywalna z ps3/x360(jak to możliwe to ja nie wiem xD). Okazuje się ze WiiU nie odpali Frostbite i Unreal Engine 4. Brak Frostbite można jakoś przeboleć,ale UE4 nie za bardzo. Nintedno mówiło że będzie walczyc o core graczy. UE3 w tej generacji był najpopularniejszym silnikiem(najwięcej gier powstało na tym enginie) więc w tej generacji tak samo pewnie będzie z UE4,a jako że WiiU jest za słabe na UE4 to ta konsole ominie wiele gier(serio wierzycie że deweloperom będzie się chciało portowac gre na Ue3 żeby wydać ja na WIIU która sprzeda się Slabo bo ludzie wolą grać w kolejne części Marianow?(ile już części powstało? w cholere)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Nie wiem czego się spodziewałeś? Pewną wątpliwością jakiś czas temu było czy ue4 ruszy na ps4/x720 a co dopiero na wiiu. 

Opublikowano

Że jednak ruszy choć w okrojonej wersji(tak jak Frostbite 2 na ps3 i x360)

No ale coś słabiutko się sprzedaje WiiU. Podobno w UK są wyprzedaże WiiU xD Nintedno myślało że powtórzy sukces Wii a tu takie coś,hehe

Opublikowano

Wii U niestety poki co jest porazkowym sprzetem, no ale poczekajmy do E3. Jezeli Nintendo nie przywali z grubej rury (nowa Zelda, Mario, Metroid, a moze nawet !!!11 nowe IP), to konsola podzieli los Vity czyli cos tam sie sprzedaje, ale kazdy ma wyj.ebane na ten sprzet.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wii U nie ma takiego gimmicka jak Wii więc nie ma szans na powtórzenie sukcesu i konsola podzieli los Gamecube'a. Chociaż ta konsola miała support od 3rd party developerów wiec w sumie bliżej jej do losu N64 xD

Opublikowano

Mają o tyle dobrze, że kupa ludzi kupi tę konsolę jak pojawią się tylko Mario, Zelda i Metroid. Ja się do nich zaliczam :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.