Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Że niby bulshoty to jest dowód ? XD

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ogrom świata, swoboda, zawartość, rozwój serii, długość gry - CONTENT.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

no 25 fps przy dobrych wiatrach, z paćką zamiast tekstur i często niższej rodzielczości niż 720? Weź nie załamują mnie, potrzebne nowe sprzęty są na gwałt.

Opublikowano

Wpadłem do tematu o nowych konsolach, a tu widzę kolejny Console Wars. Jeden fanboy nagminnie trolluje bo mu argumentów brak, a drugi fanboy pitoli od rzeczy, powtarzając na okrągło te same stereotypowe bzdury o rynku PC nie mając o nim bladego pojęcia. Jaki w takim razie jest sens dwóch tematów, skoro i ten został sprowadzony do betoniarni?

PS. Miłej "zabawy" przy 30fps. No ale ZOMG 8GB !!!1111jeden

Opublikowano

no akurat ilość FPS jest bardzo ważna, nie wiem z czego się tu nabijać jeśli ktoś wymaga płynnej rozgrywki.

Opublikowano

bez ceregieli dostaniemy multum opcji socjalnych,

zaraz sie okaze, ze bez konta na facebooku nie odpali sie gier bo trzeba sie kurna socjalizowac, streamowac, pisac na twitterku ze sie wbilo 2 trofea.

Juz widze jak na profilu Karola M. pojawia sie wpis:

gracz Coma przez 45 minut lezal z ckm i w tym czasie zabil X osob: ponizej nicki zdobyl w tym czasie Y pkt. Kliknij tutaj aby dolaczyc do niego ...

Opublikowano

no 25 fps przy dobrych wiatrach, z paćką zamiast tekstur i często niższej rodzielczości niż 720? Weź nie załamują mnie, potrzebne nowe sprzęty są na gwałt.

Może to i dobrze, że od 2008 roku nie widziałem żadnej gry na PC. Przynajmniej wciąż mogę czerpać radość z grania na PS3 (choć już mniejszą, odkąd zapowiedzieli PS4).

Opublikowano

Grafika zakłóci odbiór, to prawda, ale nie zmienia to faktu, że gra będzie wybitna (jeśli to, co jest na papierze, okaże się prawdą). Jak komuś tak bardzo będzie przeszkadzać grafika w GTA V, to zawsze może wybrać wersję na PC (taka na pewno powstanie), ustawić 1080p, AA i wgrać mody. Z każdą grą można tak zrobić.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Myślałem, że radość z grania czerpie się z... grania..., a nie z grafiki.

Opublikowano

to racja, ale jak mam czerpać przyjemność z grania gdy me oczy krwawią w czasie cutscenek w ME3.

Opublikowano

Hehe, czyli te teksty "soon-to-be-fired" okazaly sie prawda.

Troche kuriozalne jest to ze przez glupiego twittera traci sie robote, i prawdopodobnie bedzie sie mialo ciezki okres znalezc druga w tym srodowisku, no ale coz, za glupote sie placi, mogl sobie prywatnie dyskutowac z tym typem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

muszę przyznać, że jestem trochę zmęczony takim jednak troszkę p.ierdoleniem. Jeśli tak by było to wszyscy dalej ciupalibyśmy na SNESach a PS3 wystarczyłoby na dekady. A tymczasem jest ciśnienie na coraz lepszą grafikę, coraz lepsze tekstury, coraz lepszą animację, coraz lepsze odwzorowanie aut w wyścigówkach, na coraz większe odtworzenie miejscówek i szczegółów otoczenia. Jest ciśnienie na smaczki i szczegóły jak mega interakcja z otoczeniem, ciśnienie na to, że jak się zbliżysz samolotem do ziemi to widzisz ładne tekstury i obiekty a nie plamy pixeli, ciśnienie na szczegółowe modele czołgów, karabinów, pistoletów, postaci przeciwników, otoczenia, przyrody....

Generalnie nie czarujmy się - owszem grafika to nie czysty sukces, ale z syfnym wykonaniem też się daleko nie zajedzie i nie oszukujmy się z tym, bo każdy czeka z wywieszonym jęzorem co przyniesie przyszłość (a tymczasem oglądalność demo filmów nowych silników rośnie lawinowo.)

Poza tym każdy z nas jest wzrokowcem i chętnie obczaja wszystko oczami i to właśnie często grafika pozwala wyzwolić pewien rodzaj klimatu tak charakterystycznego dla danej gry (patrz seria Bioshock czy Borderlands). 

Opublikowano

Mi to i tak wyglada na jakas zaslone dymna czytaj kampanie marketingowa. Sony mial wymyslonego Butlera czemu MS nie mialby miec kogos takiego. Troche trudno mi uwierzyc, ze typ, ktory piastuje stanowisko creativ directora w takiej firmie i przy takim projekcie jest w stanie byc takim debilem. Cos tu nie gra. Nie wierze, ze typ nie wiedzial jak dziala tweeter...

Opublikowano

No w tej chwili, jak ktoś pisze tak jak Suavek, to kojarzy mi się to mocno z tekstami powielanymi na youtube w komentarzach.

Opublikowano

Mi to i tak wyglada na jakas zaslone dymna czytaj kampanie marketingowa. Sony mial wymyslonego Butlera czemu MS nie mialby miec kogos takiego. Troche trudno mi uwierzyc, ze typ, ktory piastuje stanowisko creativ directora w takiej firmie i przy takim projekcie jest w stanie byc takim debilem. Cos tu nie gra. Nie wierze, ze typ nie wiedzial jak dziala tweeter...

Masz na myśli, że ktoś w microsofcie powiedział: "Zaaranżujmy plotki że nowy xbox jest chu.jowy, nie pozwala na używki i w ogóle, więc jak już w końcu pokażemy konsolę to wszyscy będą podjarani już tylko tym, że zdementujemy te plotki"?

Choć w zasadzie to ma sens :P

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Nie przypominam sobie, że Butler mówił cokolwiek złego o PS.

Opublikowano

Sony mial wymyslonego Butlera czemu MS nie mialby miec kogos takiego.

Butler był wymyśloną postacią. Orth nie jest.

Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś przystał na propozycję "zachowuj się jak totalny cham i kretyn w internecie, przed milionami ludzi i podpisuj się pod tym własnym nazwiskiem".

No, ale z drugiej strony - różne rzeczy ludzie robią dla kasy...

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

No dlatego mowie, ze cos tu nie gra. Typ zapewne zarabial dobra kase a do tego musial miec podpisane pińćset lojalek itp. dokumentow i co? Wchodzi na tweetera rzuca takie newsy zeby co uzyskac? Zwolnienie z roboty i wilczy bilet? Prowo albo prawdziwy debil. No chyba, ze sniesmaczony polityka firmy Donkichot ale w to nie wierze.

Opublikowano

Mi on wyglada raczej na dupowlaza, co tak sie boi szefa ze bedzie bronic firmy nie wazne gdzie i jak byleby tylko sie wykazac i dostac pochwale. Nie mogl zniesc ze ludzie cisna MS, wzial sprawy we wlasne rece ale niestety okazal sie adwokatem diabla a sam MS na pare dni ( !! ) po tym wszystko prostuje, bo nie wierze ze takie dobre plotki te same źródła miały, to musialo byc kontrolowane.

Opublikowano

Czyli grafika jednak jest ważna, ale gdy przychodzi co do czego, to PC na którym osiągnięcie najlepsze pod tym względem efekty jest zły brzydki i niedobry oraz nagle kosztuje 20tyś złotych obowiązkowo z Titanem, za to konsole coraz bardziej okrajane pod względem jakości tekstur, FOV czy FPS są cudownym zbawieniem hardkorowych graczy?

Aha.

Ja po prostu próbuję znaleźć jakąś konsekwencję w postach co niektórych osób, ale jak na razie to hipokryzja i fanboy'izm pełną gębą. Bo za każdym razem istotne jest co innego, ale ważne, aby w dobrym świetle ukazywało określoną platformę. Na chwilę obecną widzę jest to magiczne 8GB DDR5, choć połowa piszących nawet nie wie dokładnie jak to będzie działać. A że już teraz mimo postępu technologicznego zapowiadają gry z mizernym 30fps, to nie jest istotne, bo nowe konsole na pewno mimo tego będą cudowne och ach Ą i Ę, a posiadacze PC się popłaczą, bo "nie stać ich" na będącego obecnie tematem przewodnim Titana, jak gdyby była to jedyna karta graficzna dostępna na rynku. Tja.

Opublikowano

Natomiast ta moc ukryta w PC nie dość że będzie niezoptymalizowana, to jeszcze w dodatku próżna - bo wartość gameplay'owa będzie stała po stronie konsol. PC to będzie taki cukierek w ładnym sreberku, tylko że po odwinięciu sreberka w środku będzie produkt czekoladopodobny.

Summa summarum to konsole zdominują rynek kolejny raz. Nikt kto ma łeb na karku nie zainwestuje w PC-ta dla gier, bo te najlepsze będą na konsolach. Nic dodać, nic ująć.

Co ty chłopie pitolisz. Jak ktoś preferuje fpsy, rtsy czy mmo to po kiego ma kupować konsole? No fpsy w sumie są tez na konsolach ale wygoda i precyzja gry jest na PC. Nie gram od kilku lat na PC co nie znaczy ze nikt nie kupuje go dla gier. Wiesz ilu ludzi gra w Diablo, CSa, Starcrafta, WoWa, LoLa itp...? Oni kupują dla innych gier ty dla innych.

Preferuje grę na padzie przed TV np w łóżku ale mój target to gry konsolowe plus multiplatformerowe dlatego właśnie konsola.

Opublikowano

Jak długo jeszcze, moderka będzie tolerowała zaśmiecanie konsolowych tematów, przez zakompleksionych, pc'towych trolli?

Ale kto tu jest zakompleksiony właściwie?

Poza tym, choć nie udzielam się często, to co rusz gdy wchodzę do tych tematów widzę nużące pojazdy po PC. Kto tym samym trolluje?

Dodam też, co wielu może zszokować, że istnieją ludzie, którzy grają zarówno na PC, jak i konsoli lub konsolach, więc też nie wiem po co to całe szufladkowanie.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Mazz niezły trolling z tym ramem. Sprawdź wzrost wydajności w bf3 po zwiększeniu 2 ilości ramu, a np. Wsadzeniu 2x mocniejszej karty. To nie jest tak, że pc zjada 4gb ramu, co zwyczajnie go nie wykorzystuje

Opublikowano

Jak długo jeszcze, moderka będzie tolerowała zaśmiecanie konsolowych tematów, przez zakompleksionych, pc'towych trolli?

Ale kto tu jest zakompleksiony właściwie?

Poza tym, choć nie udzielam się często, to co rusz gdy wchodzę do tych tematów widzę nużące pojazdy po PC. Kto tym samym trolluje?

Dodam też, co wielu może zszokować, że istnieją ludzie, którzy grają zarówno na PC, jak i konsoli lub konsolach, więc też nie wiem po co to całe szufladkowanie.

Z tym sie musze zgodzic, nikt mnie jeszcze nie pogonil z pctowych stron za to ze gram na konsoli wiec niech zostanie tak jak jest. Dajcie spokoj ludzie nie jestesmy faszystami, cnie ? Wiadomo ze ktos moze trolowac albo szukac spiny ale no bez jaj silowe rozwiazanie jest bardzo kiepskie. Jakby wywalic fanbojow kazdej platformy to po pierwsze polowa uzytkownikow ( w tym pewnie ja xD ) leci a po drugie nie bedzie klotni nudno bedzie jak flaki z olejem (  jak nie bylo Mendrka to byly 3-4 dni z 5 postami w CW ! )

Aha, Suavku, mam prosbe do CB - zacytuj posty i powiedz dokladnie co ci lezy na watrobie, te konsolowe fanbojstwo ( ?? ) kto twoim zdaniem plecie 3 po 3 i inne takie. Nie wiem, ale czuje sie wywolany do tablicy a ja jestem prosty czlowiek, prosty fan prostych konsol, lubie wyscigi wiec mysle prostolinijnie. 

Aha pajgi nie zgodze sie ze wtopa. RAM to podstawa wszystkiego i ma imo wieksze znaczenie dla wydajnosci/plynnosci niz gpu. Zreszta takie czasy ze na gpu sie zwala robote z cpu wiec sam wiesz...

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Hehe ładne frustraty , no ale trzeba sobie jakoś psychicznie pomóc jeśli się dostanie znowu bekowe 30 klatek i to ze spadkami xD

A w sygnaturze: Lubię gry stare, niszowe, gardzę większością nowych zgimbusonych produkcji AAA : )))

•  

•  

Dziecko, no przecież nawet w Quake I nie będę grał w 23 klatkach albo w HL2 w 25 jak ty na PS3 xD

Wiem , że ciężko ci to pojąć ale płynność to podstawa w wielu gatunkach gier. Nawet twój zapewne guru Hiv wspomniał , że 60 klateczek w wyścigach to jak podwójna przyjemność z gry.

Wracaj tam skąd przyszedłeś ponieważ nie przemyślałeś nawet co chcesz napisać. Heheheh, no tak stare gry i niszowe chodzą w slow motion xDDDD

Walić grafę ale płynność musi się zgadzać !

Edytowane przez Sebastian Ś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.