Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

@Up, zagraj sobie w stalych 30 klatkach a z gra ktora krzaczy miedzy 40 a 60. Moim zdaniem pierwsza opcja lepsza.  Spadki animacji imo boli znacznie bardziej i kluje w oczy bardziej, przynajmniej mnie. O ile 30 klatek to dla mnie problem mocno przejaskrawiony to spadki animacji, coraz czestsze i wieksze na PS360 juz nie.

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

W drodze podsumowania na temat tych lipnych klateczek. Nową konsolę dla exów raczej kupię tylko obawiam się , że jak gry zaczynają w pułapie 30 to za jakiś czas gdy z silników zaczną wyciskać coraz więcej znowu się zaczną grube spadki poniżej a to już dla mnie ciężko przyswajalne. 

Z drugiej strony exy są chyba lepiej dopieszczone więc nie powinno być tak źle ; d

Edytowane przez Square

Opublikowano

To tendecyjne myślenie moim zdaniem. Wszystkie generacje konsol zaczynały od najgorszych gier a kończyły najlepszymi więc dlaczego inaczej ma być w tym przypadku ? Heavenly Sword lagował strasznie, GoW 3 ma grafę znacznie lepszą i tam tego nie widziałem, a to przecież ten sam sprzęt. Oczywiście łatwa architektura szybciej wyciśnie soki z konsol, ale po pierwsze - jak pisał Mazzeo - ciężko kalkulować kiedy nie znamy pełnej mocy, takich prawdziwych 100 % sprzętu, bo ja też w sumie nie wiem co mogliby wsadzić do 8GB RAM.

Helaa wrzucił kiedyś foty z xboxowej wersji Obliviona i Skyrima - niebo a ziemia. Wobec tego, można snuć domysły czy gdyby umieli wtedy tak jak później/mieli taki silnik czy mógłby Oblivion latać w stałych 60 ? Logika mówi że tak, ale nigdy się nie dowiemy.

I w zasadzie - dlaczego wy tak uparcie chcecie żeby powtarzali każdy błąd z tej generacji ? Nie rozumiem. Życzycie pierwszym konsolom RRoda, brzydkiej grafy i spadków animacji ? To już na gry-online takich ludzi nie ma.

Aha, a teraz pytanko do obeznanych - jak to jest z Blurayem w PC ? Widziałem kiedyś sklep z komputerami Blu Ray ale nie miałem okazji wbić, dalej się jedzie na DvD czy jednak jakaś dwuwładza panuje ? Pytam bo obie konsolki lecą na BR co w nieciekawym świetle stawia napęd DVD.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

I w zasadzie - dlaczego wy tak uparcie chcecie żeby powtarzali każdy błąd z tej generacji ? Nie rozumiem. Życzycie pierwszym konsolom RRoda, brzydkiej grafy i spadków animacji ? To już na gry-online takich ludzi nie ma.

Aha, a teraz pytanko do obeznanych - jak to jest z Blurayem w PC ? Widziałem kiedyś sklep z komputerami Blu Ray ale nie miałem okazji wbić, dalej się jedzie na DvD czy jednak jakaś dwuwładza panuje ? Pytam bo obie konsolki lecą na BR co w nieciekawym świetle stawia napęd DVD.

Skoro obstajesz przy tym, że wzrost wydajności pc vs konsole itp. jest zawsze taki sam i te proporcje się nie zmieniają (co nie jest prawdą), to mimo wszystko łatwiej przyjąć, że coś co jest bolączką każdej kolejnej generacji, czyli spadki animacji, awaryjność itp. (zwłaszcza w czasach kiedy sprzęt ma wytrzymać te 2 lata gwarancji, a każdy zwyżka czasowa to dar od niebios) będzie kolejny raz nam towarzyszyć.

Tzn. co z Bluray na PC? Gierek w polszy za bardzo na tym nośniku nie widziałem, z tym, że nośnik optyczny w przypadku PC, to na tę chwilę mało priorytetowa sprawa i praktycznie niepotrzebna rzecz. Co jednak z gierkami, które faktycznie (a nie jak teraz, kiedy BD jest zwykłą fanaberią) będą zajmować po 50 GB? Hmm, najwyżej kupi się ten napęd, w końcu będzie to miało sens.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Słabo myślałem że BTS czy Epic coś przyszykowali.A tu po raz kolejny Forza(jak  można w tak nudn g..o   grać),Rise(kinectowa pop...ółka dla ułomnych nastolatków) ,tajemniczy FPPs(pewnie kolejny klon CoD lub Halo żeby  grubi amerykanie mieli czym się ekscytować).Myślałem że MS wyda wreszcie coś w pełni poważnego dla dorosłego odbiorcy ,a tu znów leci w stronę dzieci i nastoltaków ,tragedia.

Opublikowano

Słabo myślałem że BTS czy Epic coś przyszykowali.A tu po raz kolejny Forza(jak  można w tak nudn g..o   grać),Rise(kinectowa pop...ółka dla ułomnych nastolatków) ,tajemniczy FPPs(pewnie kolejny klon CoD lub Halo żeby  grubi amerykanie mieli czym się ekscytować).Myślałem że MS wyda wreszcie coś w pełni poważnego dla dorosłego odbiorcy ,a tu znów leci w stronę dzieci i nastoltaków ,tragedia.

A jaka gra jest twoim zdaniem poważna i dla dorosłego odbiorcy? 

Opublikowano

Kolejne 'kinowe doświadczenie' od Cage ? 

Opublikowano

Realistyczna ,poruszająca poważne tematy,głęboko ucharakteryzowanymi postaciami ......

Mógłby wymieniać jeszcze więcej cech "poważnej gry" ,ale to było bez sensu.

W skrócie coś na poziomie np. Heavy Rain , Beyond Two Souls czy byc może The last of us.Przykre jest to że MS zaślepiony rządzą wyssania resztek oszczędności od swych klientów ,zapomina o poważnych graczach ,którzy mają dosyć już płytkich gierek w których ciągle zabijamy po kilkaset a może i po kilkatysięcy  przeciwników.Z bólem to piszę ale MS powinien wzorować się na Sony w stosunku do tej grupy  graczy dla której liczy się fabuła ,a nie mordowanie setek czy tysięcy wrogów. 

Opublikowano

Realistyczna ,poruszająca poważne tematy,głęboko ucharakteryzowanymi postaciami ......

W skrócie coś na poziomie np. Heavy Rain , Beyond Two Souls czy byc może The last of us.Przykre jest to że MS zaślepiony rządzą wyssania resztek oszczędności od swych klientów ,zapomina o poważnych graczach ,którzy mają dosyć już płytkich gierek w których ciągle zabijamy po kilkaset a może i po kilkatysięcy  przeciwników.Z bólem to piszę ale MS powinien wzorować się na Sony w stosunku do tej grupy  graczy dla której liczy się fabuła ,a nie mordowanie setek czy tysięcy wrogów. 

haha wiedziałem, że post będzie utrzymany w takiej konwencji. A czemu The Walking Dead nie wymieniłeś (bo jeśli chodzi o historie to wciąga du'pą to słabiutkie heavy rain) pewnie dlatego, ze nie jest exem na ps3. 

Gubisz się troche bo mowisz o grach w których liczy się fabuła a nie mordowanie a tutaj proszę scena z heavy rain, która temu przeczy. 

W pierwszym trailerze Beyond ginie jakieś kilkanaście jednostek specjalnych policji, ale taaa... głęboka gra napewno. The Last of Us to też będzie gra o głębokim podłożu psychologicznym gdzie będziemy głaskać koniki i rozmawiać z 13latką i nikt nie ginie. Uncharted, God of War, Killzone no wprost niesamowite te gry mają historie, padam na kolana i palę ksiązki Dostojewskiego.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A grałeś w Alan Wake?

Opublikowano

SONY zawsze na propsie. Wydali jedną-!!!!!!- grę w której motywem przewodnim nie jest mordowanie, a jakaś tam hisoryjka i już M$ ma się na nich wzorować. Co z tego, że gierka jest średnia w prawie każdym punkcie, ale właśnie na tym ma się wzorować konkurencja. Ech... Bio pokazał na tej generacji jako jedyny, że można naprawdę mocną historię ubrać w szaty niebanalnego fpsa i nikt tym tropem nie poszedł, a co dopiero za HR. No i fakt, że pod względem "głębi" taki AW od HR w żaden sposób nie odstaje

Edyta. Yeti- dokładnie o tych samych o których toczy się dyskusja w kilku ostatnich postach.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

No, strzelanie do grzybo ludzi to takie głębokie przeżycie.Ludzie będą całe eseje na temat głębi i skomplikowania tej gry pisać.

Opublikowano

Głęboką fabułę ma Bioshock i to dosłownie.

Opublikowano

Głęboką fabułę ma Bioshock i to dosłownie.

No generalnie gry z dobrą fabułą na konsolach to można na palacach mendrka policzyć.

Opublikowano

Deus Ex, Wiedźmin

Od siebie dodał bym Yakuze  :blum2:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Od siebie dodał bym Yakuze  :blum2:

Jestem fanem serii ale jednak nie podałbym jej jako tytułu, który posiada jakąś super głęboką  fabułę. Jest ona fajna, ma swoje mocne momenty ale jednak to nie ten poziom co powiedzmy Deus Ex:HR o pierwszym DE nawet nie wspominając. No ale gry mają z założenia bawić i na tym polu seria Ryu Ga Gotoku ma mnóstwo do zaoferowania.

Opublikowano

Jestem fanem serii ale jednak nie podałbym jej jako tytułu, który posiada jakąś super głęboką  fabułę.

Co nie zmienia faktu że się pod tym względem wybija na tle szeroko rozumianej konkurencji.

Opublikowano

Pierwsza część inFamous też miała całkiem dobrą fabułę, głównie dzięki zaskakującej końcówce.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu że się pod tym względem wybija na tle szeroko rozumianej konkurencji.

No też tak myślę. Szkoda, że nic nie słychać o wydaniu Y5 na zachodzie.

Sega daje d.upy kolejny raz, wpierw zmarnowanie potencjału jakie miało Valkyria Chronicles poprzez wydanie kolejnych części na PSP, a teraz cisza w kwestii premiery nowej Yakuzy. Zresztą już przy 3 części obsuwa względem jap. premiery była spora, a i tak potem jeszcze dowalili z wyciętą zawartością.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

haha wiedziałem, że post będzie utrzymany w takiej konwencji. A czemu The Walking Dead nie wymieniłeś (bo jeśli chodzi o historie to wciąga du'pą to słabiutkie heavy rain) pewnie dlatego, ze nie jest exem na ps3.

Identycznie jak Ty i kilka innych fanbojów Xboxa, wspomina zawsze TWD wszędzie tam, gdzie zaboli was tyłek po wspomnieniu o exie Heavy Rain. Rozumiem, że musicie wybraniać swoją konsolę, próbując deprecjonować Heavy Rain przy użyciu... khem, multiplatformy (a macie inny wybór?). Tyle, że to wcale nie umniejsza rangi HR. Ok, jak ktoś lubi klimat zombie i gry w której konsekwencje wyborów są ładnie podaną iluzją, to nie ma sprawy - posiadając Playstation 3 może sobie w The Walking Dead zagrać (nawet 1 odcinek ma za friko, jak zresztą wszyscy już chyba). Za to jeśli chodzi o Heavy Rain i posiadaczy X360, to... khem, wiemy jak jest... :)... :D... :rofl:

Aha i jeszcze jedno. Nie popadajmy w skrajności. Elementy strzelania nie przeczą dobrej fabule, i nie znaczy że jak w Beyond ktoś gdzieś do kogoś strzela, nie znaczy że będzie to kolejne Gears of War i jakieś suche gadki o mieleniu z gnashera. Cage jest świetnym reżyserem i do dziś pamiętam spotkanie z pierwszymi scenami w Fahrenheit w toalecie, jako niezwykle dobrze zrealizowanymi (pomijam, że Fahrenheit miał scenariusz co najmniej... dziwny, ale reżyserię miał świetną). Dziwie się, że w HR porzucono fajny motyw z Fahrenheita z psyche, które trzeba było zwiększać poprzez codzienne czynności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.