Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

metacritic mówi że MS ma najlepsze gry (zawsze lepsze od Sony - ogólnie) - ergo kloc to lepsza konsola

Takie som fakty!

niestety Mendrek Twoje wyliczenia średnich jak zwykle okazały sie nie marodajne i teorię na nich opierane to wyssane z palca mżonki :)

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ohoho, ale śmieszny trolling... not.

Sorry, ale doskonale wiesz Ty i ja, że pod względem ex'ów nie będących lagectowymi zapychaczami, to PS3 ma się lepiej. No ale jak rozumiem, Ty już kupiłeś ponton i śmigasz już w Kinect Adventures, a gierki z XBLA! kupujesz na PC-towym Steam'ie bo taniej i lepiej. Aha. No ok.

Ale nie dorabiaj jakiejś ideologii z tyłka, względem równie tyłkowego rankingu. Znaczy, wiem że zależy Ci by zdeprecjonować MC, zwłaszcza że ostatni wielki ex na X360 nie dobił 80, ale przynajmniej nie popadaj w absurd...

Opublikowano

Średnia na metacritic nie mówi nic, gdy mamy do czynienia z tak małą różnicą punktową, tym bardziej, że metacritic bierze pod uwagę wybrane portale growe. Raz - recenzja obija się o subiektywność. Dwa - nie ma tam zarówno Polygamii, gram.pl czy Gamezilli, jak i odpowiedników takich mniejszych portali z innych krajów. Dopiero gdyby zebrać wszystkie w miarę profesjonalne portale na całym świecie, to można by było coś ustalić. A tak to metacritic bierze może pod uwagę 10% recenzji z całego świata.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

ho ho ho to teraz średnia nie ma nic bo ms jako wydawca osiąga lepsze wyniki od sony? a gdzie te posty o wyliczeniu iluśtam gierek ze średnią powyżej 79 na MC ^_^

Opublikowano

ho ho ho to teraz średnia nie ma nic bo ms jako wydawca osiąga lepsze wyniki od sony? a gdzie te posty o wyliczeniu iluśtam gierek ze średnią powyżej 79 na MC ^_^

No bo ogółem biorąc pod uwagę całość tej generacji, i odliczając pontonowe przygody (po obu stronach), to PS3 wypada lepiej. Mi ta wiedza wystarcza, bo dostarcza mi dosadnej i sprecyzowanej pod moją grupę docelową informacji. Średnia więc ma znaczenie, o ile ktoś potrafi się nią posługiwać.

Średnia na metacritic nie mówi nic, gdy mamy do czynienia z tak małą różnicą punktową, tym bardziej, że metacritic bierze pod uwagę wybrane portale growe.

Ale one nie są wybrane przypadkowo. To przeważnie bardzo znane, odwiedzane i profesjonalne portale. Nie sposób wybrać każdy portal z każdego zakątka świata. Dlatego nawet wydawcy biorą pod uwagę właśnie MC, a nie oceny z gram.pl przy decydowaniu o premiach dla twórców (vide Fallout: New Vegas).

W zasadzie my tu możemy tak pie.rdu-pie.rdu a ludzie i tak będą mocno sugerowali się MC.

Opublikowano

W zasadzie my tu możemy tak pie.rdu-pie.rdu a ludzie i tak będą mocno sugerowali się MC.

No ludzie-dauny, ludzie-gracze niedzielni, ludzie-betony. Gracze mają to gdzieś.

Opublikowano

Dobra, dosyć.

Catherine i Hitman w Plusie na PS3

(a także jakiś Malicious)

Sine Mora i Velocity Ultra HD na Vitę

Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Catherine :) Mialem zamiar kupic w niedlugim czasie :) Hitmana nigdy byl nie kupil, no ale sprawdzi sie. Jak dla mnie bardzo dobry miesiac.

Opublikowano

Cathrene? Kurde, nie ruszala mnie ta gra przed i po premierze. Sprawdzic zawsze mozna, moze podejdzie...

Opublikowano

Granie na Durango online za darmo, tak samo jak crosschat grupowy. Juz sie skonczyly czasy nabijania kabony za wszystko MS. EOT.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Darmowy online, a cala reszta tego badziewia, z ktorego korzystac moze tylko USA niech sobie bedzie platne.

Opublikowano

Moze byc

Opublikowano

Granie na Durango online za darmo, tak samo jak crosschat grupowy. Juz sie skonczyly czasy nabijania kabony za wszystko MS. EOT.

Marzenia fajna rzecz...

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Jeżeli granie po sieci pozostanie darmowe na PS4, to nie widzę, żadnego powodu aby opłacać lajwa, chyba tylko dla Halo i Girsów. Jeżeli ktoś jednak woli BF/CoD czy gra w inne serie po sieci, to będzie niespełna rozumu płacąc za możliwość odpalenia trybu multiplayer, skoro u konkurencji będzie to za darmo. I niech nikt nie wyskakuje z tekstem że lajw>psn, bo na PS4 pod tym względem wszystko pójdzie do przodu.

Ja już kiedyś napisałem, jeżeli nowy Xbox nadal będzie miał płatny lajw, to na pewno nie kupie tej konsoli, jakoś przeżyje bez kolejnego Halo, zwłaszcza, że Destiny na horyzoncie.

Opublikowano

nie widzę, żadnego powodu aby opłacać lajwa, chyba tylko dla Halo i Girsów.

To tak jakby powiedzieć "nie widzę żadnego powodu by płacić za karnet na festiwal, chyba że zagrają Pink Floyd i Black Sabbath" :P

Jedna z tych serii to wystarczajacy powód by płacić.

I niech nikt nie wyskakuje z tekstem że lajw>psn, bo na PS4 pod tym względem wszystko pójdzie do przodu.

A skąd wiesz że XBL na X720 nie pójdzie do przodu?

Opublikowano

I niech nikt nie wyskakuje z tekstem że lajw>psn, bo na PS4 pod tym względem wszystko pójdzie do przodu.

A skąd wiesz że XBL na X720 nie pójdzie do przodu?

Pod jakim ? więcej usług (I tak nie dostępnych dla europy po za paroma wyjątkami jak Anglia) ? :whistling:

Opublikowano

To pytanie raczej do M$ jeśli wyjdzie, że SONY zaproponuje nie gorszą (lub nawet lepszą) usługę niż teraz XBL.

Opublikowano

Pod wzgledem ceny/jakosci PSN z Plusem jest na poziomie Steam, a to obecnie - mimo ze sam nie lubie Steama - najlepsza usluga sprzedazy/platforma online.

Opublikowano

Że co jest? To albo ceny, albo jakości. Z ceną się zgodzę. Kupowanie nowych gierek na obu platformach jest nieopłacalne, ale plus i obniżki na Steam to podobny poziom, bo pomimo, że usługa SONY jest chyba najtańsza i teoretycznie najbardziej opłacalna, to jednak ma kilka zasadniczych wad, które działają na korzyść Steama i całościowo można przyznać im remis.

Jakość PSN... hmm... nie ma czego porównywać i nie chodzi nawet o szybkość działania, pobierania (chociaż to podstawa...) co o szmery- bajery, które na Steam potrafią wręcz przytłoczyć (choć są zupełnie opcjonalne i korzystanie ze Steama bez nich to kaszka z mleczkiem). Bliżej już Steamowi do XBL, ale tylko w tym definicyjnym znaczeniu, bo pomimo, że niektórzy uważają inaczej, to sprzedaż cyfrowa na PC jest lata świetlne przed tą konsolową.

Opublikowano

Przydałoby się na steamie coś w stylu plusa. Jednak by było to dla nas opłacalne steam musiałby wprowadzić podział na kraje i ich walutę. Inaczej zapewne by wyszło 100 euro na miecha ; d

Cóż, pozostają kapitalne promocje. 

Opublikowano

No właśnie sam Steam i PSN jest darmowe, a Plusa równoważą obniżki. Dlatego napisałem cena/jakość a nie sama jakość. 

Opublikowano

To tak jakby powiedzieć "nie widzę żadnego powodu by płacić za karnet na festiwal, chyba że zagrają Pink Floyd i Black Sabbath" :P

Dla dwóch gier mam wyłożyć 2k na konsolę + 2x 200zł za gry +  200zł rocznie, żeby grać w nie online DLA DWÓCH EXÓW? To jest ten wystarczający powód?

Edytowane przez Stunik

Opublikowano

A czemu nie? Jak ktoś spędza setki godzin w multi w obu tytułach to dlaczego miałby rezygnować?

200zl miesięcznie xDDDD

Opublikowano

haha ciemnogród najlepszy

bylo mówione 10zł na miecha, albo odkładaj na magiczną lokate

Opublikowano

Dla dwóch gier mam wyłożyć 2k na konsolę + 2x 200zł za gry +  200zł miesięcznie, żeby grać w nie online DLA DWÓCH EXÓW? To jest ten wystarczający powód?

xDDDDDDDDDDDDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.