Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No się okaże ile trzeba będzie wybulić za super hyper platinum konto do grania online i oglądania Youtube z wyszukiwarką bing XDD

Edytowane przez Stunik

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja pjerdole Stanik, cycki opadaja.

Opublikowano

Chyba mądry zczaił, że się przejęzyczyłem i miało być rocznie

Opublikowano

Przejęzyczyłeś się o 2200zł w skali roku.
To już teraz wiem kto serwisuje ten bankomat w Gdańsku :D

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Średnia na metacritic nie mówi nic, gdy mamy do czynienia z tak małą różnicą punktową, tym bardziej, że metacritic bierze pod uwagę wybrane portale growe.

Ale one nie są wybrane przypadkowo. To przeważnie bardzo znane, odwiedzane i profesjonalne portale. Nie sposób wybrać każdy portal z każdego zakątka świata. Dlatego nawet wydawcy biorą pod uwagę właśnie MC, a nie oceny z gram.pl przy decydowaniu o premiach dla twórców (vide Fallout: New Vegas).

W zasadzie my tu możemy tak pie.rdu-pie.rdu a ludzie i tak będą mocno sugerowali się MC.

Zgadza się, ale nie można powiedzieć, że recenzent np. gram.pl jest gorszy od recenzenta IGN. Bo na jakiej podstawie? Dlatego opieranie się na metacritic przy próbie oceny jakości wszystkich gier ogółem od Sony i MS i wyciąganie z tego wniosków (jak to było zrobione stronę wcześniej) to czysta głupota. :) To nie jest żadna prawda - gdyby zebrać wszystkie portale, ta różnica mogłaby wyglądać inaczej np. nie 2% na korzyść platformy A, tylko 2% na korzyść platformy B.

Co innego, jak porównujemy dwie gry np. Aliens: Colonial Marines i Uncharted 2, gdzie różnica punktowa wynosi kilkadziesiąt %. Wtedy śmiało można powiedzieć, że ta "średnia" ukazuje jakość gry i rzeczywiście Alien to crap, a Uncharted to hit. Zebranie wszystkich portali nie odwróciłoby nagle sytuacji w drugą stronę.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

nie widzę, żadnego powodu aby opłacać lajwa, chyba tylko dla Halo i Girsów.

To tak jakby powiedzieć "nie widzę żadnego powodu by płacić za karnet na festiwal, chyba że zagrają Pink Floyd i Black Sabbath" :P

Jedna z tych serii to wystarczajacy powód by płacić.

Dla dwóch gier mam wyłożyć 2k na konsolę + 2x 200zł za gry +  200zł rocznie, żeby grać w nie online DLA DWÓCH EXÓW? To jest ten wystarczający powód?

yyy... tak? Napewno bardziej warto niż wydawać podobną kwotę by pograć w KILLZONE xD

Opublikowano

Czas sie ogarnąć i zrozumiec kto teraz będzie rządzić :D

4XOiHHW.jpg

Opublikowano

No Xbox, Gearsy, abonament live proste, że tak.

Opublikowano

No Xbox, Gearsy, abonament live proste, że tak.

Jaki tam Xbox ranking jasno pokazuje że górą jest 3DS :D

Edytowane przez Karas

Opublikowano

I tak sprzeda się lepiej niż Forza I PGR razem wzięte. Sony nie dba o konkurencję, bo Forza nie jest konkurencją dla Gran Turismo. Brzmi dziwnie ? Może i tak, ale jak ktoś trafnie zauważył, GT to system seller, tak jak Halo dla xboxa, tutaj nawet GT5P sprzedaje się tak samo jak Forza. Dlatego nie zdziwi mnie GT6 na PS3, bo Gran Turismo ma tylko jednego konkurenta, jest nim Gran Turismo. Oni mogą swój tytuł szlifować przez wiele lat, gracze jak widać i tak kupią.

Może być jak z Naughty Dog, silnik mają, to i mniejsza liczba ludzi pracuje przy GT6, a inni mogą już robić GT na PS4. A w międzyczasie wyjdzie Driveclub.

Feel sprzedaje sie lepiej niz Coma. Wniosek: Feel nie ma dla siebie konkurencji w polskim rocku.

Opublikowano

MS zachęca Japończyków do gry na X360

http://www.ppe.pl/news-21791-MS_zacheca_Japonczykow_do_gry_na_X360.html

Mimo że Xbox 360 mógł na początku pochwalić się kilkoma dobrymi jRPG-ami na wyłączność, Microsoft znów nie zdołał przekonać do swojej konsoli mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Pomimo klęski, jaką w Japonii poniosła druga platforma giganta z Redmond, Amerykanie w dalszym ciągu starają się zachęcić potomków samurajów do zabawy z nastąpcą X-a.

530x650_47888.jpg

Jak donosi serwis Siliconera, MS obiecało japońskim graczom wynagorodzić ich za czas spędzony z X360. Osoby, które pomiędzy 20 kwietnia a 19 czerwca grać będą na amerykańskim sprzęcie, wypracowując wspólnie określoną ilość godzin, otrzymają nagrodę w postaci darmowych Microsoft Points.

Jeżeli Japończycy szarpać będą przez 300 tys. godzin, mogą liczyć na 100 MSP (posiadacze Golda) i 10 MSP (osoby tylko zalogowane w Xbox LIVE). Za 500 tys. godzin nasi żółci bracia zainkasują odpowiednio 200 MPS i 20 MSP, a za milion - 400 MSP (co wystarczy na starszą grę z oferty XLA) oraz 30 MSP. Żeby nie było za łatwo, podano listę dwudziestu "liczących się" tytułów. Są to:

Battlefield 3 
Forza Motorsport 4 
Forza Horizon 
Halo 4 
Dance Central 2 
Skyrim 
Gears of War: Judgment 
Crysis 3 
Far Cry 3 
Call of Duty: Black Ops II
Bioshock Infinite 
Borderlands 2 
Tomb Raider 
Resident Evil: Revelations 
Resident Evil 6 
Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge 
Caladrius 
Dodonpachi: Saidaioujou 
Child of Eden 
Monster Hunter Frontier G lub Monster Hunter Frontier

Nie ma co MS nadal jest hojny dla posiadaczy x360 :ph34r:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Jaki tam Xbox ranking jasno pokazuje że górą jest 3DS :D

Nawet w naszym raju pomimo że na obecną chwile brak opiekuna.Ogólnie machina sie rozkręca, sypią kolejnymi hiciorami reszta nie wytrzymuje, kupuje 3ds. Ponownie wzrost i miliony odnotowane...

c1afO.gif

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Mnie jakoś nie ruszyło. Dalej zostaje przy kupnie Vity

Opublikowano

Czyli mam kupić 3DSa mimo tego że RYRA mnie Mario,Zelda Tak?

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

kupuje się dla gier a nie dla idei

Opublikowano

Czyli mam kupić 3DSa mimo tego że RYRA mnie Mario,Zelda Tak?

Jeżeli interesuje ciebie biblioteka gier, to czemu nie?

No chyba, że cię nie interesuje (nie, biblioteka 3DS'a to nie tylko Mario i Zelda).

Opublikowano

^ + jeszcze to, co wyszło wartego uwagi do tej pory:

-Ocarina of Time

-Mario 3DLand

-Mario Kart 7

-Resident Evil: Revelations

-Kid Icarus

-Kingdom Hearts 3D

-FF: Theatherythm

-Monster Hunter Tri

-Pullblox

Ach, to się nazywa zalew ekskluziwów

0ab74b514ab513f5020ce13e89f3680c.png

Opublikowano

- Ocarina of Time

gierka która ma 25 lat, super ex  :banana:

Opublikowano

Została tak wspaniale odświeżona poprzez poprawioną grafikę i stałe 30 fps'ów, że nie mogłem oprzeć się pokusie wstawienia jej na listę. No, ale jak tak bardzo cię to rozbraja, to sobie zakryj tą część mojego postu paluszkiem.

Opublikowano

3 części Mario zapowiedziane

A wy się z CODa czy innych tasiemcow śmiejecie. Żeby nie było nie porównuje tych gier tylko się śmieje że tyle części już powstało i odmian

Brakuje Mario Football,Mario Basketball,Mario Boat....

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

pokazali już nowego xboksa?

Opublikowano

A wy się z CODa śmiejecie

Gry z mariem zapowiedziane na 3DS'a to:

RPG

Golf

Party game

Faktycznie, porównanie do COD'a jak najbardziej na miejscu.

Opublikowano

Według wikipedi( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games)jak dobrze policzyłem na 3ds ukazało się 5-6 tytułów związanych z marka Mario. Teraz zapowiedzieli jeszcze 3. Super dojenie marki. A 3ds ma jeszcze długi żywot przed sobą. Kto wie ile jeszcze gier opartych na marce Mario Nintedno wyda.

Edytowane przez Lionel

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.