Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

3 części Mario zapowiedziane

A wy się z CODa śmiejecie. Żeby nie było nie porównuje obu tych gier tylko się śmieje że tyle części już powstało i odmian

Brakuje Mario Football,Mario Basketball,Mario Boat....

No szkoda tylko, że te gry poza zestawem bohaterów nie mają ze sobą nic wspólnego.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

który to już user, który nieudolnie próbuje zhejtować ninny? ;p dopiero co Yeti nauczył się tego cięzkimi sposobami...

Opublikowano

Według wikipedi( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games)jak dobrze policzyłem na 3ds ukazało się 5-6 tytułów związanych z marka Mario. Teraz zapowiedzieli jeszcze 3. Super dojenie marki. A 3ds ma jeszcze długi żywot przed sobą. Kto wie ile jeszcze gier opartych na marce Mario Nintedno wyda.

No tak bo biblioteka 3DS'a ogranicza się tylko do Mario  :good2: Zresztą niech wydadzą jeszcze dziesięć to i tak będzie niewielki procent gier na ta platformę. Wystarczy spojrzeć ile gier wyszło na DS'a i ile z nich miało cokolwiek wspólnego z Mario z 3DS'm będzie tak samo. Więc za przeproszeniem przestań (pipi)ić bo się się tylko ośmieszasz.

Opublikowano

Przecież nie można grać w gry i nie lubić nintendo. To tak jakby heteroseksualny mężczyzna nie odczuwał popędu seksualnego do Jean Seberg.

Opublikowano

Taki charakter większości Polaków - kiedy dwóch ma inne zdanie to się bedą kłócić do us... śmierci, jakby od tego kto ma rację zależał los świata, zamiast olać sprawę. Nie ma sprzętu dla każdego i każdy lubi co innego.

Co do Nintendo - to u nas ma ono piętno zabawki dla dzieci w czym duża zasługa Stadlbauera, bajkowej oprawy i ... wiedzy, bo u nas Wii/DS to raczej ciekawostka, i tylko obeznani w temacie znają inną stronę Nintendo niż Mario, przy czym to wciąż jest ten sam Mario w którym biegniesz w prawo ( to jest jakiś inny xD ).

Dodajmy zabiegi socjotechniczne Sony i MS - większość gier od 18/16, krew, przemoc, bohaterowie to osoby dorosłe, przekleństwa, atrakcyjne bohaterki itp. To ma stwarzać u klienta poczucie że sprzęt jest kierowany dla dorosłego, poważnego odbiorcy ( a przecież konsole na komunię już kupują ). Dowodzi to tylko jak łatwo zmanipulować klienta i zrobić mu wodę z mózgu. Zresztą gdyby za sprzedaż nieletniemu gry od 18 groziła poważna kara to u nas ze sprzedażą gier strasznie kiepsko by było xD

Opublikowano

który to już user, który nieudolnie próbuje zhejtować ninny? ;p dopiero co Yeti nauczył się tego cięzkimi sposobami...

Jeżeli dla Ciebie krytykowanie Mario jest od razu hejtowaniem całego Nintendo to còż..

Opublikowano

A co , nie doją niby ? Co za problem dać nowych bohaterów ? Taki że gra się sprzeda gorzej o połowę.

Opublikowano

Doją, Mario to otoczka przez lata wykorzystuje należycie marketing z tą różnicą że zasłużyła sobie na szacunek ze strony graczy, nie ze względu na wizerunek a to co ze sobą wnosi.I Lionel, żeby coś docenić niestety najpierw trzeba to sprawdzić :P

Opublikowano

O ekskluzywy na Vitę nawet nie ma co się kłócić, ich na tej konsolce praktycznie nie ma....i w zapowiedziach też mega cienko(choć tearaway jest u mnie cichym kandydatem do gry roku). Fajnie przynajmniej, że te które są trzymają poziom i praktycznie to najlepsze szpile na tą kieszonsolkę. Ja z vity jestem zadowolony ale boli mnie bardzo polityka wobec niej...dalej praktycznie brak zapowiedzi tytułów AAA, porty z dużych konsol, albo ekskluzywy na sprzęt sony(czyli wychodzą jednocześnie na ps3 i vitę zatem na dobrą sprawę nie potrzeba Vity by w dany tytuł zagrać). Sony też jakoś dziwnie zaczyna ją promować...jeśli serio będą starać ją się wepchnąć jako Wii U dla Playstation4 to kolejny facepalm. Te wszystkie rzeczy to powinny być dodatki, główną osią napędzającą powinny być gry, ja chcę porządnych jrpg, jakiś super wyścigów, ekzluzywnej wyje.banej platformówki, jakiś wyciskaczy soków z konsoli w stylu spinoffów GoW z psp. Oscyloskop prosi o kolejne Locoroco bo jest pod taki typ gry stworzony, tylni panel dotykowy prosi o bycie bębnem do wyprowadzania ataków w Pataponach....Oled i jego kolory o więcej gier 2d w natywnych rozdzielczościach...ehhh...pokochałem Vitę ale Sony i inne firmy jednak są w nią dalej w skomplikowanym związku.

Opublikowano

chyba puszcze sobie na yt te wasze mario aby zobaczyc na co sie tak napalacie.

sprawdzić a zagrać, prawie robi wielką różnice

Opublikowano

Lionel, żeby coś docenić niestety najpierw trzeba to sprawdzić :P

No grałem kiedyś w Mario ale teraz tyle tego wyszło...

Opublikowano

sprawdzić a zagrać, prawie robi wielką różnice

Nie bede kupował konsoli aby sprawdzic 1 gre czy mi sie spodoba. Juz popelnilem ten blad z ps3 :)

Opublikowano

Scenki uważnie oglądaj żebyś się nie zgubił fabularnie.

Opublikowano

Scenki uważnie oglądaj żebyś się nie zgubił fabularnie.

to w mario jest jakas fabuła poza biegnij w prawo a na koncu i tak sie dowiesz, ze leciales na darmo? :(

Opublikowano

Ja pie'rdole jak można być graczem i nie lubić Mario? To tak jakby być fanem mięsa i nie lubić schabowego. 

Opublikowano

Tacy też są. 

Opublikowano

A co w tym dziwnego? Rozumiem że jak kogos nie jara mario to musi też lubiec BO INNI TEŻ LUBIA A JAK CIĘ NIE JARA TO NIE ZNASZ SIĘ NA GRACH. Gusta i guściki po prostu

Opublikowano

To jakby być fanem mięsa i nie lubić mięsa.

Opublikowano

A co w tym dziwnego? Rozumiem że jak kogos nie jara mario to musi też lubiec BO INNI TEŻ LUBIA A JAK CIĘ NIE JARA TO NIE ZNASZ SIĘ NA GRACH. Gusta i guściki po prostu

Kurde ziomek, nie grałeś to nie zrozumiesz. Masz 17 lat, wychowywałeś się na zupełnie innych grach, Uncharted to dla twojego pokolenia nowe mario co jest bardzo przykre. Mario to jest esencja gry i konsolowego feelingu, nastolatek wychowany na call of duty tego nie zrozumie, spojrzy na screen i powie 'grzyby jakieś, zółwiki i typek z wąsem haha wtf, weź wyp'ierdalaj z tym szitem' 

Opublikowano

Bez przesady Bluber. Sam mam 18 lat i wszyscy dookoła grali w mario, contrę itp. na pegazusie wiadomo klasyka. Pomyliłeś się o jakieś 3 lata z tym pokoleniem CODa.

Opublikowano

E tam. To nie jest żadna kwestia wieku. Zawsze był taki nurt, który grał w gry dla... nie wiem w sumie czego, bo nie dla cech które mają tylko gry, w każdym razie oceniał je dość powierzchownie, pod kątem jakichś paru modnych akurat technologii. Wystarczy popatrzeć na reklamy NES-a, SNES-a, Mega Drive, by zobaczyć, że popularne było patrzenie na gry na zasadzie "jak wiernie oddaje rzeczywistość/film", jak jest brutalna itp. Z drugiej strony dzisiaj nadal powstają prawdziwe gry. Nie trzeba być dzieckiem z początku XX wieku żeby rozumieć kino, tak samo nie trzeba być dzieckiem z lat 80., żeby rozumieć gry.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Bez przesady Bluber. Sam mam 18 lat i wszyscy dookoła grali w mario, contrę itp. na pegazusie wiadomo klasyka. Pomyliłeś się o jakieś 3 lata z tym pokoleniem CODa.

nie grałem nigdy w mario/contre itp.

wolalem green beret/boulder dash/ giana sisters :>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.