Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Zapewne jakaś część narzeka na pokaz by być fajnym ( a do kupy reedycji czy ominiętych starszych kapitalnych pozycji nawet nie wraca bo "bzydkie" ), jednak na pewna duża część krytykuje prawdziwie. Nie można uogólniać. Dobrze ,że można sprawdzić pirata na PC bo jakbym kupił DS3 czy nowego TR to bym chyba się rozpłakał ; d Niestety hype przy nowym Bioshocku mnie zjadł i to zakupiłem. Bawiłem się bardzo słabo. 

Praktycznie czekam już tylko na nową Amnezję i gry z Kickstartera. Może jeszcze Thief bo zapewne będzie wybór możliwości rozgrywki jak w Dishonored. A tak to gram w starsze gierki. 

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Dopóki tutoriale nie są obligatoryjne, to nie wiem o co du/py spinacie.

Opublikowano

http://polskilive.pl/news/statystyki-kochaja-xboksa-360/

"Najnowsze wyniki NPD i dane finansowe Microsoftu nie pozostawiają złudzeń – Xbox 360 jest aktualnie najlepiej sprzedającą się konsolą na świecie.

"

A dalej:

W zeszłym miesiącu sprzęt rozszedł się w ilości 261 tysięcy sztuk, zdobywającym tym samym już dwudziesty siódmy raz z rzędu pierwsze miejsce na liście konsolowych bestsellerów w Stanach Zjednoczonych

Naprawdę gratuluję humoru.

Opublikowano

Anyway, PS3 dobiło 76-77 milionów niecałe pół roku temu wedle IDC, a przekroczyło 70 baniek w raporcie z listopada opublikowanym przez Sony, i chyba jednak IDC mieli rację więc. Pomijam już to, że PS3 ma roczne opóźnienie jeśli chodzi o premierę, więc osiągnęło tą liczbę o rok szybciej niż X360. Sorry że rzucam mr. obviousami, ale warto czasami zaznaczyć pewne fakty. I jest duża przesłanka, że po tylu samo latach na rynku, PS3 sprzeda się lepiej, a widoczna różnica może być jeszcze widoczna przed premiera next genów.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Anyway, przecież i tak patrząc zupełnie obiektywnie na całokształt konsolą generacji jest X360.

Opublikowano

no właśnie, cyferki tylko dałnów.

Opublikowano

Anyway, przecież i tak patrząc zupełnie obiektywnie na całokształt konsolą generacji jest X360.

Raczej Wii, a nie konsola MS.

Opublikowano

W kwestii exów na pewno X360 nie byłby konsolą generacji. Owszem, ma swoje perełki ale nie przesadzajmy, bo PS3 też wydało na świat sporo zacnych produkcji.

Anyway, PS3 dobiło 76-77 milionów niecałe pół roku temu wedle IDC, a przekroczyło 70 baniek w raporcie z listopada opublikowanym przez Sony, i chyba jednak IDC mieli rację więc. Pomijam już to, że PS3 ma roczne opóźnienie jeśli chodzi o premierę, więc osiągnęło tą liczbę o rok szybciej niż X360. Sorry że rzucam mr. obviousami, ale warto czasami zaznaczyć pewne fakty. I jest duża przesłanka, że po tylu samo latach na rynku, PS3 sprzeda się lepiej, a widoczna różnica może być jeszcze widoczna przed premiera next genów.

(pipi)a, przez chwilę myślałem, że to MaZzeo napisał tego posta bo zwróciłem uwagę wyłącznie na avatar xD.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Kradzież Avatara kuhwy ! Co do PS3 i Xboxa, to od premiery PS3 odrabia straty więc tak źle nie jest.

Opublikowano

Z ostatniej chwili: Satoru Iwata objął stanowisko CEO Nintendo of America.

Opublikowano

Jakis link ??

Edytowane przez pawelgr5

Opublikowano

NINTENDO CO., LTD. ANNOUNCES PROMOTION OF NOA CHAIRMAN TATSUMI KIMISHIMA TO NCL MANAGING DIRECTOR

Led Nintendo of America Since 2002

REDMOND, Wash., April 24, 2013 – Nintendo Co., Ltd. (NCL) today announced a planned promotion for Tatsumi Kimishima, current chairman and CEO of Nintendo of America (NOA) and a director of its parent Nintendo Co., Ltd. Subject to shareholder approval, he will become NCL managing director, and transfer from NOA in Redmond, Wash., to NCL headquarters in Kyoto, Japan. In his new position, he will assume the roles of general manager of Corporate Analysis and Administration, and general manager of the General Affairs Division. These titles are currently held by Yoshihiro Mori and Masaharu Matsumoto respectively, both of whom are retiring. Kimishima will assume his new duties in Kyoto later this summer.

Kimishima was named to his current position at NOA in 2006. He first joined Nintendo in Japan in 2000, and was subsequently named president of Pokémon USA in 2001, before moving on to become president of the Nintendo of America subsidiary in 2002. Previously, he spent 27 years at Sanwa Bank of Japan, with multiple postings in North America and Central America.

Many of his current responsibilities, including the CEO title, will be assumed by Global President Satoru Iwata. The move will support the company’s unified global strategy, allow streamlined decision making and enhance Nintendo's organizational agility in the current competitive environment. Reggie Fils-Aime will continue in his role as president and COO of NOA, reporting to Iwata.

Http://press.nintendo.com/articles.jsp?id=38483

Heh, ludzie przepowiadali mu wylanie na zbity pysk, a on jeszcze poszerza swoją działalność w firmie. Mam nadzieje,  że wpłynie to na lepszy kontakt między NoJ i NoA, co zaowocuje np. szybszymi lokalizacjami.

Edit: wstawiam cały tekst, bo znowu gestapo mi konto zawiesi 

Edytowane przez ragus

Opublikowano

a miał w maju popełnić sepuku...udało się.Czekam na cd. rozwoju sytuacji :yes:

Opublikowano

Mam znajomego, który już po obejrzeniu prezentacji PS4 wie, że kupi tą konsolę. To strasznie przykre, że ten kraj stoi takimi ludźmi jak on. Nie pokazali w sumie nic konkretnego, nic nie wiadomo o konkurencji, a koleś już odkłada grube tysiące na nowe dzieciątko japońskiego koncernu. Mam wrażenie, że gdyby pisiora trzebaby w ofierze złożyć, to w tej nadwiślańskiej krainie wciąż znalazły by się setki tysięcy gotowych na ten krok, by tylko mieć nowe "Plejstejszyn".

Opublikowano

Mam znajomego, który już po obejrzeniu prezentacji PS4 wie, że kupi tą konsolę. To strasznie przykre, że ten kraj stoi takimi ludźmi jak on. Nie pokazali w sumie nic konkretnego, nic nie wiadomo o konkurencji, a koleś już odkłada grube tysiące na nowe dzieciątko japońskiego koncernu.

I co z tego ? jego wybór i (pipi) ci do tego , nie mam pojecie czemu cię to boli że nie czeka na zapowiedź konsoli MS :pinch: Ja już teraz mogę ci powiedzieć że sięgnę po Ps4 (bo oferta Sony bardziej do mnie trafia ), nad następca x360 się zastanowię zależy od tego co mi MS zaoferuje proste.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Jaki bul dupska xD. No oczywiście, jego wybór, niech robi co chce. Po prostu się śmieję, że niektórym do szczęścia wystarczy PlayStation w nazwie. I nie, nie wkręcicie mi tutaj, że to jest racjonalny wybór. Wiadomo mało o samym PS4, nie wiadomo nic o konkurencji, nie da się w tym momencie podjąć racjonalnej decyzji. W takim momencie właśnie wychodzi wciąż dla mnie niezrozumiała miłość do Sony, biorę bo tak, bo Sony, bo Plejstejszyn bo biorę. Bo do mnie trafia. Ja tam jeszcze nie mam pojęcia, co wybiorę. W poprzedniej generacji kochałem Sony, w tej wolałem M$ za lepszą konsolę (choć kilka exów z PS3 bym ograł). W następnej M$ może ostro przesadzić, albo Sony może sie opamiętać i wrócić na tron lidera. Ale nie ma szans, by już teraz to wiedzieć.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Naughty Dog gierek na Xboxie  robić nie będzie, więc...

Opublikowano

"a miał w maju popełnić sepuku...udało się.Czekam na cd. rozwoju sytuacji  :yes:"

W 2014, jak nie osiągną 100 mld zysku operacyjnego, tak więc trochę sobie poczekasz  :blum1:

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

Lepsza taka strzelanka niż strzelanie z pistoletów na wodę i kolorowych kulek do krasnoludków w cukierkowym Halo. :)

To tylko odpowiedź w Twoim stylu. Takiego zdania o Halo oczywiście nie mam. :)

Opublikowano

Jaki bul dupska xD. No oczywiście, jego wybór, niech robi co chce. Po prostu się śmieję, że niektórym do szczęścia wystarczy PlayStation w nazwie. I nie, nie wkręcicie mi tutaj, że to jest racjonalny wybór. Wiadomo mało o samym PS4, nie wiadomo nic o konkurencji, nie da się w tym momencie podjąć racjonalnej decyzji. W takim momencie właśnie wychodzi wciąż dla mnie niezrozumiała miłość do Sony, biorę bo tak, bo Sony, bo Plejstejszyn bo biorę. Bo do mnie trafia. Ja tam jeszcze nie mam pojęcia, co wybiorę. W poprzedniej generacji kochałem Sony, w tej wolałem M$ za lepszą konsolę (choć kilka exów z PS3 bym ograł). W następnej M$ może ostro przesadzić, albo Sony może sie opamiętać i wrócić na tron lidera. Ale nie ma szans, by już teraz to wiedzieć.

Nie znam twojego znajomego, ale wygląda jakby ci to baaardzo przeszkadzało, że już podjął decyzję. Co cię to obchodzi? Płaci twoimi pieniędzmi czy co? Jesteś jakiś p.ierdalnięty?

Opublikowano

Pomijając Twoją obrazę. Powtórzę się, ale nie, nie przeszkadza mi to. Niech sobie robi co chce. Napisałem, że nie rozumiem. I przyznam szczerze, że coraz bardziej nie rozumiem, widząc tak dziwne reakcje.

Opublikowano

Jaki bul dupska xD. No oczywiście, jego wybór, niech robi co chce. Po prostu się śmieję, że niektórym do szczęścia wystarczy PlayStation w nazwie. I nie, nie wkręcicie mi tutaj, że to jest racjonalny wybór. Wiadomo mało o samym PS4, nie wiadomo nic o konkurencji, nie da się w tym momencie podjąć racjonalnej decyzji.

Gdzie ty widzisz ból dupska ? (jedynie wyglądało to jak by ciebie bolało , ze ktoś dokonał takiego a nie innego wyboru) Po dwóch generacjach z konsolami MS wiem czego mniej więcej spodziewać się po trzeciej (bo w drastyczne zmiany w ofercie MS nie wierzę). I jeśli prze te dwie generacje(właściwie trzy ale liczę tylko te gdy do wyboru była także konsola MS) lepiej bawiłem się z konsolami Sony to chyba oczywistym jest że mam zamiar jako pierwszą kupić konsole właśnie tej firmy.

Równie dobrze kto inny może mieć przeciwne zdanie do mojego i mieć w głęboko w (pipi)e co mu zaoferuje PS4 bo do tej pory lepiej się bawił z konsolami MS.Ale to nie powód do bólu dupska , czy wyśmiewania się z niego każdy podejmuje własne decyzje i innym nic do tego.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Dokładnie, zgadzam się z powyższym zdaniem. Sony trafiało do tej pory w mój gust dlatego jestem pewien, że jeśli kupię konsolę następnej generacji to będzie to właśnie Sony. Już gdzieś to pisałem, ale się powtórzę - MS pieści amerykanów, a resztę świata delikatnie mówiąc zbywa, nie mam na myśli tylko gier a dostępne usługi. Więc gdybym mieszkał w USA to pewnie bym kupił Xboxa. Ale że mieszkam w Polsce to Xbox dla mnie do zaoferowania ma zaledwie parę exclusivów (forza, alan wake i... chyba tyle) więc jeśli miałbym idąc podobnym tokiem myślenia co raven_raven to nie rozumiałbym czemu wogóle polacy zastanawiają się nad Xboxem... ale w sumie mam to w rzyci ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.