Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Pomijając Twoją obrazę. Powtórzę się, ale nie, nie przeszkadza mi to. Niech sobie robi co chce. Napisałem, że nie rozumiem. I przyznam szczerze, że coraz bardziej nie rozumiem, widząc tak dziwne reakcje.

To po co w ogóle piszesz o tym tutaj skoro ci to nie przeszkadza, a we wcześniejszych postach można wyczytać jakby było wręcz przeciwnie.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Pomijając Twoją obrazę. Powtórzę się, ale nie, nie przeszkadza mi to. Niech sobie robi co chce. Napisałem, że nie rozumiem. I przyznam szczerze, że coraz bardziej nie rozumiem, widząc tak dziwne reakcje.

To po co w ogóle piszesz o tym tutaj skoro ci to nie przeszkadza, a we wcześniejszych postach można wyczytać jakby było wręcz przeciwnie.

Ciężko zrozumieć, że nie rozumiem to nie to samo, co przeszkadza mi? Potrzebujesz jakiegoś przykładu do tego zdania czy co?

Opublikowano

O 10 rano w Redmond. To jakaś kameralna imprezka ;)

MS w przeciwieństwie do Sony nie musiał sprzedać swoich siedzib i mogą to zrobić u siebie, heh.

Trzeba by wrócić do oryginalnego źródła daty 21 maja.

Opublikowano

Jaki bul dupska xD. No oczywiście, jego wybór, niech robi co chce. Po prostu się śmieję, że niektórym do szczęścia wystarczy PlayStation w nazwie. I nie, nie wkręcicie mi tutaj, że to jest racjonalny wybór. Wiadomo mało o samym PS4, nie wiadomo nic o konkurencji, nie da się w tym momencie podjąć racjonalnej decyzji. W takim momencie właśnie wychodzi wciąż dla mnie niezrozumiała miłość do Sony, biorę bo tak, bo Sony, bo Plejstejszyn bo biorę. Bo do mnie trafia. Ja tam jeszcze nie mam pojęcia, co wybiorę. W poprzedniej generacji kochałem Sony, w tej wolałem M$ za lepszą konsolę (choć kilka exów z PS3 bym ograł). W następnej M$ może ostro przesadzić, albo Sony może sie opamiętać i wrócić na tron lidera. Ale nie ma szans, by już teraz to wiedzieć.

Gry i jeszcze raz gry. Sony dla mnie ma więcej lepszych gier. Nie ważne co Microsoft zapowie, to nie będzie posiadać ekskluzywnych gier, które posiada Sony. Więc wybór jest prosty, najpierw PS4, a później może nowy Xbox.

Opublikowano

O 10 rano w Redmond. To jakaś kameralna imprezka ;)

MS w przeciwieństwie do Sony nie musiał sprzedać swoich siedzib i mogą to zrobić u siebie, heh.

Trzeba by wrócić do oryginalnego źródła daty 21 maja.

A po co im siedziby na pokaz? Skoro Kaz ma oszczędzać to taki krok wydaje się zrozumiały. 

Opublikowano

Gry i jeszcze raz gry. Sony dla mnie ma więcej lepszych gier. Nie ważne co Microsoft zapowie, to nie będzie posiadać ekskluzywnych gier, które posiada Sony. Więc wybór jest prosty, najpierw PS4, a później może nowy Xbox.

Wiadomo. Sony już wygrało nadchodzącą generację, a Naughty Dog wydaje GOTG

Opublikowano

a ja po PS3 już wiem, że nigdy więcej konsol Sony na premierę...

Opublikowano

Wiadomo. Sony już wygrało nadchodzącą generację, a Naughty Dog wydaje GOTG

ND wystarczy, że wydało GOTG na current geny ;)   

Opublikowano

Chyba nie chodzi ci o anczarted ? xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

jedyne co się zmieniło w moim polskim postrzeganiu zakupu konsoli na premierę to gwarancje extra, które udzielają markety. W czasach premier psx,ps2,ps3 o takich można było pomarzyć. Po prostu takiego czegoś nie było albo dopiero raczkowało w przypadku tv w okolicacach debiutu ps3. Teraz to nie problem kupić konsolę na światową premierę i dopłacić te 200-300zł za dodatkowe 4/5lat spokoju i mieć w du.pie fakt, że na pewno nowy ps/xbox będą niepozbawione wad wieku dziecięcego.

Opublikowano

Jaki bul dupska xD. No oczywiście, jego wybór, niech robi co chce. Po prostu się śmieję, że niektórym do szczęścia wystarczy PlayStation w nazwie. I nie, nie wkręcicie mi tutaj, że to jest racjonalny wybór. Wiadomo mało o samym PS4, nie wiadomo nic o konkurencji, nie da się w tym momencie podjąć racjonalnej decyzji. W takim momencie właśnie wychodzi wciąż dla mnie niezrozumiała miłość do Sony, biorę bo tak, bo Sony, bo Plejstejszyn bo biorę. Bo do mnie trafia. Ja tam jeszcze nie mam pojęcia, co wybiorę. W poprzedniej generacji kochałem Sony, w tej wolałem M$ za lepszą konsolę (choć kilka exów z PS3 bym ograł). W następnej M$ może ostro przesadzić, albo Sony może sie opamiętać i wrócić na tron lidera. Ale nie ma szans, by już teraz to wiedzieć.

Sony zadbało o polski rynek. Playstation jest tutaj marką o długiej tradycji, dobrym obecnie wsparciu (marketing, PR, eventy, lokalizacje, ect.), w dodatku sprawdzoną. Trochę takie tutejsze Apple. Ludzie też kupią w ciemno, bo wiedzą że może im pewien poziom mimo wszystko zaoferować. No i oczywiście bibliotekę, zwłaszcza tytułów na wyłączność w które nigdzie indziej nie zagrają (i to nieważne czy PC, czy inna konsola), no może poza Vitą. Mnie więc przywiązanie takich klientów nie dziwi, a nawet cieszy. To m. in. oni zapewniają zysk na premierze.

A Twoje dziwne zdanie i ciągłe suche gadki "o powrocie Sony na tron" już do nikogo nie przemawiają, więc odpuść bo szkoda by wypowiedź Twa przez takie bzdety stawała się mniej merytoryczna.

Opublikowano

Chyba nie chodzi ci o anczarted ? xD

boże jaki ból dupy że chodzi właśnie o anczarted 

Opublikowano

Gears of War bardziej zasługuje na GOTG niż Uncharted. Za uniwersum, singiel z jedynki i dwójki, multi i Hordę.

Opublikowano

Jeśli patrzymy na to przez pryzmat tego, co do gatunku TPS wniosły Gearsy to bezapelacyjnie masz rację, natomiast sprawa wyższości Gears'ów nad Uncharted 2 to wciąż kwestia dyskusyjna. Zależy jakie czynniki weźmiemy pod uwagę. ND wzorowało się na grze Epic gameplay'em co sami przyznali, natomiast cała reszta koncepcyjna jest naprawdę świetna.

Uncharted na pewno nie przyciągnęło w Sieci tylu odbiorców co Gearsy.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Bo multi w Uncharted to tylko dodatek, dopiero w trójce postanowili zabrać się za to na poważnie. Choć i tak osobiście wolałem ten z drugiej części.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Nie no, bądźmy poważni. Unchartedy to tylko GOTY, The Last of Us to dopiero GOTG jak już zresztą zostało ustalone w tym temacie. Dobrze, że ND na tyle przemyślało sprawę, że wydało Last of Us na sam koniec generacji, a nie początku bo by wtopa była.

Opublikowano

Tak tak, ND bogowie, Uncharted GOTY blablabla, ale dlaczego konkretnie i co w tej grze jest zayebistego to nikt nie jest w stanie napisać ;]

Zrobili gorsze Gearsy, zrobili gorszego Assassin's Creeda, dodali zagadki dla dałnów, włączyli mikser i wyszedł Uncharted. Podjarka się pojawiła bo jest "only on PS3", gdyby to bła multiplatforma to by przepadła.

Już sporo bardziej rozumiem nazywanie bogami Rocksteady, bo ich Batmany to niesamowicie pomysłowe, przemyślane i dopracowane gry z toną różnorodności.

Aha no i rozumiem powoli o co chodziło krukowi_krukowi...

55e66db326537.png

Opublikowano

A to była już premiera The Last of Us, że tak piszecie ? Swoją drogą ciekawe ile będzie zawodów nad tą grą, że miał być mega hit, a wyszła tylko dobra gra na 8.

Opublikowano

Swoją drogą ciekawe ile będzie zawodów nad tą grą, że miał być mega hit, a wyszła tylko dobra gra na 8.

Będą mieli, YETI, Figaro etc osobniki, którym wystarczył jeden trailer by pisać o GOTG. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, czy mega szpil czy może zawód jak z Uncharted 3 bo np. zapowiadany survival będzie słaby lub w ogóle go nie będzie, jak w nowym TR.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ja dlatego wstrzymuje się z opiniami do czasu ogrania dema, czyli koniec maja ;)

Opublikowano

Dobra tylko czemu wstawiłeś zdjęcie jakiejś gimbazy przecież wiesz, że tych komentarzy jest wszędzie pełno a pewnie nawet ps3/x360 nie mają, bo kieszonkowe nie takie. Co do Uncharted to już było tyle razy omawiane, że to był technologiczny roz(pipi) ale i tak xboty nie mogą przyjąć do wiadomości, że GOTG jest na ps3. Każda konsola zaoferowała za(pipi)iste exy ale górą było ps3 jestem ciekaw co będzie na tej generacji, bo widać, że sony już wprowadza nowe exy co mnie cieszy. Najbardziej mnie śmieszy podejście mazzeo do YETIego, Figaro itp. a sam propsuje tylko posty chwalące gow, xboxa itd.

Opublikowano

Podjarka się pojawiła bo jest "only on PS3", gdyby to bła multiplatforma to by przepadła.

:rofl: No jest tak słaba że inni się na niej wzorują (vide nowy TR) no ale przecież Gears'y to z kolei powiew świeżości i oryginalności :pinch:

Opublikowano

Wzorują się w ten sposób, że ściągają z Uncharted najgorsze wzorce - chyba mi nie powiesz, że robienie z gier rynny z masą skryptów to jest jakiś rzeczywisty wkład w gaming, a nie faktyczne upośledzenie gier.

Gears of War na ten przykład rozpowszechniło ideę Hordy co dało graczom singlowym pewną alternatywę dla klasycznego multi i to faktycznie rozwinęło inne gry bo dostajesz potencjalnie dużo więcej w tej samej "paczce".

Opublikowano

Tak tak, ND bogowie, Uncharted GOTY blablabla, ale dlaczego konkretnie i co w tej grze jest zayebistego to nikt nie jest w stanie napisać ;]

Zrobili gorsze Gearsy, zrobili gorszego Assassin's Creeda, dodali zagadki dla dałnów, włączyli mikser i wyszedł Uncharted. Podjarka się pojawiła bo jest "only on PS3", gdyby to bła multiplatforma to by przepadła.

Bo dla mnie U2 to gra tej generacji. Każdy ma swoją, dla mnie tą grę jest właśnie Uncharted. Gra do której uwielbiam wracać ( i często to robię ), zrobili świetnego bohatera jak i postacie drugoplanowe. I o ile historia potrafi być przewidywalna, to i tak dla mnie jest porywająca. Do tego same potyczki z przeciwnikami są jak najbardziej na poziomie i mnie jakoś nie nudzą. Filmowość dwójki to kolejna rzecz, która została zrobiona perfekcyjnie, dodając dobrych wrażeń. Dodać do tego genialną grafikę i świetne poziomy i dla mnie wychodzi hit. Dużo do werdyktu dodaje to, że jestem fanem Indiany :)

Edytowane przez Moldar

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.