Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Podjarka się pojawiła bo jest "only on PS3", gdyby to bła multiplatforma to by przepadła.

:rofl: No jest tak słaba że inni się na niej wzorują (vide nowy TR) no ale przecież Gears'y to z kolei powiew świeżości i oryginalności :pinch:

No właśnie tak się wzorują, że jedna gra poszła do piachu (Star Wars 1333), a wymieniony przez ciebie TR na rzecz tej śmiesznej skryptowatości porzuciła aspekt survivalowy.

Uncharted ma tak samo "dobry" wpływ na inne tytuły, jak Call of Duty na gry z multiplayerem.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

chyba mi nie powiesz, że robienie z gier rynny z masą skryptów to jest jakiś rzeczywisty wkład w gaming, a nie faktyczne upośledzenie gier.

Może mi powiesz że wcześniej takich gier (przed U) nie było ? Były tyle że nie było to tak popularne , zresztą tak samo po sukcesie gears'ów modne było wpychanie wszędzie cover-systemu z rożnym skutkiem.

Gears of War na ten przykład rozpowszechniło ideę Hordy co dało graczom singlowym pewną alternatywę dla klasycznego multi i to faktycznie rozwinęło inne gry bo dostajesz potencjalnie dużo więcej w tej samej "paczce".

Tu mnie zaskoczyłeś bo spodziewałem się że będzie w użyciu cover-system jako przykład wkładu gears'ów w gaming (który niczym nowym nie był) i nie pozostaje mi nic innego jak przyznać ci w tym aspekcie rację.

Uncharted ma tak samo "dobry" wpływ na inne tytuły, jak Call of Duty na gry z multiplayerem.

Z tym porównaniem moim zdaniem przegiąłeś.

Opublikowano

Gears of War na ten przykład rozpowszechniło ideę Hordy co dało graczom singlowym pewną alternatywę dla klasycznego multi i to faktycznie rozwinęło inne gry bo dostajesz potencjalnie dużo więcej w tej samej "paczce".

Tu mnie zaskoczyłeś bo spodziewałem się że będzie w użyciu cover-system jako przykład wkładu gears'ów w gaming (który niczym nowym nie był) i nie pozostaje mi nic innego jak przyznać ci w tym aspekcie rację.

Nowy niby nie, ale był wykorzystany wcześniej jako glówna mechanika w jednej grze. W Gearsach za to został dopracowany w każdym calu i zredefiniował na nowo ten motyw. 

Opublikowano

Z TLOU to najbardziej mi się na ten moment podoba trailer. Ten taki z gitarą w tle. Wszystkie gameplaye, które widziałem to kolejne przykłady homogenizacji, która jest teraz w gierkach tak bardzo na czasie. No szału to nie robi.

Opublikowano

No co jak co ale TLOU to napewno standardowy shoter nie jest.. zresztą w grach ND, tak samo jak np. w Bioshocku , jest pełno po prostu dobrych patentów które odróżniają te gry od zwykłego FPS. Nie mowię że to jakiś horror będzie, tylko po prostu strzelanie i szukanie celownikiem głowy wroga to nie będzie 95 % zabawy w grze, i to tak wielu ludzi rajcuje. W tym rzecz jasna mnie - precz z FPS w którym rozgrywke można streścić w 3 słowach -deatchmat, domination i capture the flag, tutaj nie chodzi o to i chwała im za to. Nawet nie wiesz ile ja czekałem na taka gre, to gra moze byc tym czym powinno byc Fallout 3 i BI ( obie gry lekko nie były tym czego oczekiwałem )

Oczywiscie gra moze zawiesc. Ale ja jestem dobrej mysli, co innego mi zostalo ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

To jaki wpływ miało girls of war na inne tytuły? Chowanie się za ścianą/przeszkodą, wychylenie, strzał, 2 metry biegu, chowanie się za ścianą/przeszkodą, wychylenie, strzał, 2 metry biegu itd. Zagrajcie sobie w jakiś stary fps np. Black (najlepszy fps jak dotąd) na ps2 tam nie ma cover systemu i się gra z głową. Mówcie co chcecie ale ten cover system to największe (pipi) tej generacji moim zdaniem niestety.

Opublikowano

Wzorują się w ten sposób, że ściągają z Uncharted najgorsze wzorce - chyba mi nie powiesz, że robienie z gier rynny z masą skryptów to jest jakiś rzeczywisty wkład w gaming, a nie faktyczne upośledzenie gier.

Jeśli zrobi się grę z dobrym gameplayem i doda do tego ciekawe skrypty, qte i filmowe akcje - to jest to krok do przodu. Gry stały się dzięki temu bardziej epickie, widowiskowe i wykorzystujące nowoczesne efekty graficzne. Jak chcesz sobie przez całą grę mieć statyczny gameplay, to sobie zagraj w Super Mario Bros na NES-a. Tam skryptów nie ma.

A horda? Przecież to w zasadzie skirmish z botami, który nota bene pojawił się w formie tzw. "hordy" już w Unreal Tournament 3, więc co jak co Gearsy nie były pod tym względem oryginalne. Po prostu okazały się hitem większym od UT3.

Opublikowano

Wzorują się w ten sposób, że ściągają z Uncharted najgorsze wzorce - chyba mi nie powiesz, że robienie z gier rynny z masą skryptów to jest jakiś rzeczywisty wkład w gaming, a nie faktyczne upośledzenie gier.

Jeśli zrobi się grę z dobrym gameplayem i doda do tego ciekawe skrypty, qte i filmowe akcje - to jest to krok do przodu. Gry stały się dzięki temu bardziej epickie, widowiskowe i wykorzystujące nowoczesne efekty graficzne. Jak chcesz sobie przez całą grę mieć statyczny gameplay, to sobie zagraj w Super Mario Bros na NES-a. Tam skryptów nie ma.

A horda? Przecież to w zasadzie skirmish z botami, który nota bene pojawił się w formie tzw. "hordy" już w Unreal Tournament 3, więc co jak co Gearsy nie były pod tym względem oryginalne. Po prostu okazały się hitem większym od UT3.

Nie grałeś ani w Uncharted ani w Girsy.

Opublikowano

Nie grałeś ani w Uncharted ani w Girsy.

O i tu byś się bardzo zdziwił co do Girsów. Niemniej poza samym graniem, źródeł wiedzy jest więcej. 

A poza tym mówimy o mechanizmach a nie o tych grach stricte.

Więc hamuj się, zwłaszcza że sam oceniałeś Gran Turismo 5 wcześniej w niego nie grając.

Opublikowano

O czekaj tak, pamiętam, mówiłeś że grałeś w Girsy 3kę bodajże i wyszło na to że nie wiedziałeś jak się robi egzekucję.

5c763d82e984b.gif

A te źródła to poza jutubem, kolegą to co jeszcze?

Opublikowano

No to źle pamiętasz, a ja nie będę się tłumaczył z tego czego nie powiedziałem.

A może odniesiesz się do moich słów i spróbujesz merytorycznej polemniki? Czy nadal nie potrafisz?

Opublikowano

A co ja będę polemizował z teoretykiem gawędziarzem?

Ja przeszedłem

Uncharted 2 i 3

oraz

Gears of War 1,2,3 i Judgment.

Ty? Na bank nie przeszedłeś Uncharteda, a girsy to na zasadzie byłem u kolegi, pograłem chwilę i nie widziałem podstawowej egzekucji z trójki grając w nią.

Mimo to chcesz dyskutować o mechanice i wpływie tej pierwszej serii na inne tytuły, bo co, bo przeczytałeś to w nagłówkach recenzji na metacriticu, pisanych przez redaktorków przechodzących gry na easy?

Opublikowano

Z TLOU to najbardziej mi się na ten moment podoba trailer. Ten taki z gitarą w tle. Wszystkie gameplaye, które widziałem to kolejne przykłady homogenizacji, która jest teraz w gierkach tak bardzo na czasie. No szału to nie robi.

Sorry za minusa, na komorce cos sie posralo i wlepilem tobie zamiast mendrolinie.

No i skoncze nudzic o tym anczarted - jak juz sie spuszczac na samograjem to lepiej nowym Tomb Raiderem, zdecydowanie lepsza gra.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

@Mazzeo: Czyli nadal nie potrafisz. Albo boisz się konfrontcji. Zamiast tego wyciągasz trupa z szafy, który nawet przestał być od tamtego czasu aktualny. A jak koledzy wcześniej zauważyli, mechanizmy z Uncharted są dziś bardzo popularne. Więc nie wypowiadałem się o Uncharted. Więc nim mi coś zarzucisz, upewnij się i zrozum co napisałem. Bez tego warunku nie podejmę z Tobą dyskusji. 

Ps. Powiedział człowiek który sam nie pamięta jak pisał o Gran Turismo 5 bez grania w to.

Ps. 2 Hah xboty dostają takiego butthurt rage'a, że nawet nie trafiają w mojego minusa XD

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

"skrypty, qte i filmowe akcje" to krok do przodu XDDDDDD

To w takim razie U2 GOTG :F Prawdziwa rewolucja w growym świecie.

Edytowane przez kaz_

Opublikowano

Ale ja w (pipi)e mam dyskusje z tobą, tak jak i większość tutaj, zrozum że jesteś jak dzieciak w piaskownicy który się zlał w galoty i teraz próbuje zagadać do dzieciaków poprosić o foremki a one mają to gdzieś. Leć na chate zmienić gacie w końcu.

a co do GT5 to nie trzeba w to grać by uznać fakt, że tylko 250 aut w grze są godne tej generacji. Tak samo jak i tylko niektóre trasy.

Opublikowano

"skrypty, qte i filmowe akcje" to krok do przodu XDDDDDD

To w takim razie U2 GOTG :F Prawdziwa rewolucja w growym świecie.

Ostatnio jest moda na hejtowanie gierek, które skupione są na filmowych skryptach, a mi paradoksalnie zabrakło tego w nowym Bioshocku, przynajmniej w niewielkich ilościach. Tak jak to było na pierwszym pokazie z pamiętną akcją na moście w walce z Handymanem. Czy psuło to w jakimkolwiek stopniu grę? Według mnie nie.

Opublikowano

Mendrek się opamietal i skasowal swoje posty ?

Opublikowano

Forumek, niczym Skynet, uzyskał świadomość i uznając Mendrka za błąd logiczny systemu postanowił samoistnie zrobić autokorektę ;)

Opublikowano

Najpierw rozprawka i beka z xbotów:

Ale ja w (pipi)e mam dyskusje z tobą, tak jak i większość tutaj, zrozum że jesteś jak dzieciak w piaskownicy który się zlał w galoty i teraz próbuje zagadać do dzieciaków poprosić o foremki a one mają to gdzieś. Leć na chate zmienić gacie w końcu.

a co do GT5 to nie trzeba w to grać by uznać fakt, że tylko 250 aut w grze są godne tej generacji. Tak samo jak i tylko niektóre trasy.

Więc czemu w ogóle zacząłeś dyskusję swoim głupim trollingiem o dopierdzielaniem się o byle kupę? Sorry, ale sam sobie zaprzeczasz. Poza tym, sorry ale to ja jestem z tym tematem kojarzony, i mam nawet swojego aczika na PPE. Więc nawet jak obrażasz i unikasz merytorycznej konfrontacji, to choć rób to dobrze.

Meh, nic nie usuwałem, ale zrozumiałem o co mogło mu chodzić. Jak widać nie odróżnił mnie (przez podmianę avatara) od Mazzeo i wydaje mu się jakby posty Mazzeo były jeden pod drugim. Tym samym pokazał 100 % mentalność xbota - nie zhejtował, nie zauważył, nie dał minusa (tak jak i inni). Bo nie chodzi o treść, tylko o osobę. Ostateczna kompromitacja xbockiego kółka wzajemnej adoracji.

A teraz wracamy do czegoś bardziej merytorycznego.

Miła niespodzianka dla Sony. 

http://www.gamespot.com/news/sony-doubles-annual-profit-expectations-6407532

Japanese publisher cites weak yen and asset sales as a reason for better-than-expected earnings.

Sony has doubled its predicted earnings for the fiscal year ending March 2013, doubling its net profit forecast to 40 billion yen ($403m/£261m).

The Japanese firm cites the weakening performance of the Yen as a major factor to the increase, which increases the company's earnings when its revenue in other currencies is converted.

The BBC notes that, since December 2012, the yen has lost roughly 15 percent of its value against the US dollar.

Sony's original forecast assumed a foreign currency exchange rate of 88 yen to one dollar, whereas the average rate over the past three months has been 92.4 yen to one dollar.

The company also said its financials would get a boost from the sale of office space in New York and Osaka.

Sony will announce its full earnings report on May 9.

Na pewno da to chwilę oddechu, co jest kluczowe przy tak ważnym roku prezentacji konsoli. Ofkoz wiadomo, że bez sprzedaży tych dwóch budynków byli by nadal nieco pod kreską, ale nie dzielmy skóry na żywym niedźwiedziu.

500$ za pełnego Xboxa360, 300 $ za ratalnego.

http://www.gamespot.com/news/xbox-720-launching-in-november-at-500-report-6407536

Windows blogger Paul Thurrott claims Microsoft's next-gen platform will launch during same window as PlayStation 4; subsidized model available for $300.

Noted Windows blogger Paul Thurrott has details on Microsoft's recently confirmed next-generation Xbox. In an update to his website today, Thurrott claimed the platform will launch in November at $500.

This release window would put the Xbox 720 up against the PlayStation 4, also believed to release during November.

A $300 Xbox 720 will also be available, Thurrott said, though this model will require consumers commit to two years of Xbox Live gold at an expected price of $10 month. If this pricing is accurate, gamers would end up spending $540 overall.

Thurrott said Microsoft's May 21 Xbox 720 reveal event will be the first of multiple announcements for the platform. A second event will follow ahead of the 2013 Electronic Entertainment Expo in June, where the platform's full launch lineup will be revealed, he said.

Crytek's Kinect game Ryse and a new Forza title, among others, are reportedly part of the Xbox 720's launch lineup.

A third, developer-centric event will take place during the Build conference in San Francisco in late June, Thurrott said.

Concerning the Xbox 720's architecture and specifications, Thurrott understands that the platform is based on the core version of Windows 8. "This suggests a common apps platform or at least one that is similar to that used by Windows 8," he said.

Thurrott also said the Xbox 720 will contain a Blu-ray optical drive and reiterated that the system will require an Internet connection to function. This feature "isn't as Draconian as many seem to believe," he said.

Lastly, the blogger again mentioned that Microsoft will release a third generation Xbox 360 console in 2013 that will be "significantly less expensive" than current models. This console is codenamed Stingray, he said.

Currently, the Xbox 360 starts at $200 for a 4GB unit and scales to $300 for a 250GB bundle.

Thurrott is a noted Microsoft insider and runs Paul Thurrott's Supersite for Windows.

500 dolców za X720? To o bodajże 100 dolców więcej niż X360 na premierę (o ile dobrze pamiętam). Ale nie to mnie zastanawia w tej "plotce". Thurrot pisze, że w przypadku 300 dolarowego modelu ratalnego, użytkownicy będą zobowiązani płacić miesięcznie 10 dolców za Golda. To chyba i miejmy nadzieję będzie osobna wersja tej subskrypcji właśnie dla tego modelu. Anyway, z pewnością MS w swoim stylu chciałby właśnie w ten sposób zarabiać o 40 dolarów więcej.

Opublikowano

. Poza tym, sorry ale to ja jestem z tym tematem kojarzony, i mam nawet swojego aczika na PPE. 

Watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Dopierdzieliłem się, bo zacząłeś się wypowiadać o grach w które nie grałeś. Znów. I tylko tyle. A co do reszty bełkotu to nie wiem o co chodzi o_O

PicardDoubleFacepalm-1.jpg?1316330080

CZY TY W OGÓLE UMIESZ CZYTAĆ? CZY MAM PISAĆ DO CIEBIE CAPS LOCKIEM ŻEBYŚ LEPIEJ MÓGŁ ŁĄCZYĆ LITERY W SŁOWA?

Cofnij się kilka postów wyżej i przeczytaj kilka razy co napisałem, dokładnie i ze zrozumieniem. Nawet wyłożyłem Ci jak krowie na rowie jak bardzo się pomyliłeś, a Ty jak katarynka. Troll master level 820, panie kocioł przyganiający garnkowi :confused: Kończę dysputę (a raczej "dysputę" bo ty dyskutować nie potrafisz), nie chce mi się dalej brnąć w suche przepychanki.

EDIT: @Down - widać dziś trollorynka gra w duecie. Dlatego drugiemu "artyście" też radzę poczytać poprzednie wpisy.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Meh, nic nie usuwałem, ale zrozumiałem o co mogło mu chodzić. Jak widać nie odróżnił mnie (przez podmianę avatara) od Mazzeo i wydaje mu się jakby posty Mazzeo były jeden pod drugim. Tym samym pokazał 100 % mentalność xbota - nie zhejtował, nie zauważył, nie dał minusa (tak jak i inni). Bo nie chodzi o treść, tylko o osobę. Ostateczna kompromitacja xbockiego kółka wzajemnej adoracji.

Meh, mialem Ciebie w ignorowanych i nagle znowu sie pojawiasz, dobrze mi z tym bylo, ale trzymaj minusa, w koncu po raz setny wypowiadasz sie na temat gier, o ktorych nie masz bladego pojecia.

Opublikowano

Mendrek dopóki nie pokażesz gamercarda to nie grałeś i tyle. U kolegi się nie liczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.