Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

EA wydające ex'a na platformy jednej firmy hm.. wszystko możliwe jeśli dzięki umowie zawartej z MS wyjdą i tak na plus to czemu by nie.Czy Sony by dużo na tym straciło czy ja wiem niestety nie potrafię ocenić potencjalnej "wartości" danego IP gdy o nim tak naprawdę (pipi)  za przeproszeniem wiadomo. A to że dłubią przy nim twórcy MW raczej żadną gwarancją nie jest (no może po za taką ze prawdopodobieństwo dostania MW w nowej oprawie wzrasta) co do jego jakości.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

będzie ex na 3 lata ... jak z ME 1

EA to zuo i rak toczący rynek gierek z ich ręki już nic ciekawego nie wyjdzię

Swoją droga kolejna gra o nazwie Tytan to już lekka przesada (mam nadzieję że zdążą pozmieniać przed premierą ;P )

Opublikowano

Wszystko wydaje się być w odpowiednim porządku, MS będzie moneyhatował jakieś szczelanki, a Sony Fajnala. Rare zamiast zrobić Banjo, zrobi jakieś Kinectowe badziewko, kiedy na PS4 zagram w Knacka i Ratcheta ;p obie firmy chyba nie zmieniają swojego targetu, więc pewnie i ja nie zmienię obozu, ale mam szczerą nadzieję, że czymś zaskoczą. Może... Może jednak Banjo? :woot:

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Jedyne czego naprawdę mocno zazdroszczę posiadaczom Xbox'ów to że ich producent MS posiada Rare, i że Rare kiedyś wydał najlepszą platformówkę ever - Conkera. Na szczęście dla Sony, MS nie widzi w tej marce potencjału. A ona po prostu miała pecha wychodzić pod koniec żywotów konsol (N64 i Xbox) ;)

Opublikowano

Rare kiedyś wydał najlepszą platformówkę ever - Conkera.

Że co ? Jedną z lepszych ok ale najlepszą ever :pinch: Choć fakt MS mógłby wydobyć to IP z nie bytu i zrobić z tego jeden z filarów x'a (choć wątpię by obecne Rare temu podołało).

Opublikowano

Co do Heavy Rain - mam platynę, znam wszystkie zakończenia więc mogę się wypowiedzieć. Fabułą jest trochę dziurawa

(patrz: nagłe pojawianie się Ethana z origami w ręce - tego nie wyjaśnlili)

ale reszta jest świetna. nie ma to jak wieczorkiem usiąść przy konsoli i cieszyć się przyjemną, nie nadwyrężającą mózgu rozgrywką okrasoną bardzo dobrą fabułą. 

Xbox:

- seria Gears of War - nie ma to jak banda osiłków przez całą rozgrywkę zabijająca hordy potworków. To wogóle ma fabułę? Kijem bym nie dotknął.

- Halo - jw. Nie grałem, ale sądząc po gameplayach na yt gra dla uzależnionych Koreańczyków (lasery, i reszta dziadostwa).

- Forza - jedyny argument do kupna, choć my mamy Gran Turismo które w wielu rzeczach nie ustępuje (lepszy model jazdy, choć słabsza grafika)

I co tam jeszcze jest? Minecraft? Wiedźmin 2? Pozdro SZEJSET XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Edytowane przez c0r

Opublikowano

Po pierwszej części posta dotyczącej HR pomyślałem pojawił się ktoś rozgarnięty ale potem....

- seria Gears of War - nie ma to jak banda osiłków przez całą rozgrywkę zabijająca hordy potworków. To wogóle ma fabułę? Kijem bym nie dotknął.

- Halo - jw. Nie grałem, ale sądząc po gameplayach na yt gra dla uzależnionych Koreańczyków (lasery, i reszta dziadostwa).

już teraz ci powiem ze możesz wyjść i już nie wracać jeśli masz zamiar wypisywać takie "mądrości" jak te powyżej.

Opublikowano

Po prostu nie pasują mi tego typu gry, co ja na to poradzę. W GoW 3 grałem u kolegi i taka monotonna (od osłony do osłony), że ja nie mogę. Fabuła może jakaś jest, ale nie mogłem zżyć się z tą bandą napakowanych testosteronem osiłków, także na niej mi nie zależało. Co do Halo to mogłem się mylić, bo średnio znam tę grę.

Opublikowano

Po prostu nie pasują mi tego typu gry, co ja na to poradzę. W GoW 3 grałem u kolegi i taka monotonna (od osłony do osłony), że ja nie mogę. Fabuła może jakaś jest, ale nie mogłem zżyć się z tą bandą napakowanych testosteronem osiłków, także na niej mi nie zależało. Co do Halo to mogłem się mylić, bo średnio znam tę grę.

tak jak w uncharted. od oslony do oslony.

Opublikowano

kolejny gracz teoretyk opiniujacy gre po youtube. Pokolenie gimnazjalnych debili taka postawe ma na wszystko. Polsko dokad zmierzasz. Graczu ogarnij sie

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

+ zagadki, elementy platformowe, ciekawa fabuła i dobry gameplay a co najważniejsze - bohaterów można polubić

Edytowane przez c0r

Opublikowano

lol mendrek v2

nie grałem widziałem na YT ale oceniam ile wleźie :P

Opublikowano

grałem w Gearsy. Co do Halo, to faktycznie trochę fail, co nie zmienia faktu że ta gra mnie nie kręci

Opublikowano

patrzac na ostatnie lata mojego grania 3/4 czasu i tak spedzilem z multiplatformami.

Szkoda tez, ze niemal wszystkie exy od SONY sa na raz :(

No i najwieksza roznica to multiplayer, nie wazne co bys porownywal, czy Gearsy do Uncharted, czy HALO do Killzona, czy Forze do GT... Z tym ostatnim to szlag by mnie trafial w ogole przez samo menu. Tam sie chyba wiecej czasu traci na loadingi i wybieranie poszczegolnych opcji niz na sama jazde.

Edytowane przez easye

Opublikowano

lol mendrek v2

Że co? Chyba chodziło Ci o twojego kumpla - Mazzeo, który to pisał o Gran Turismo 5 czy o Heavy Rain, nim w ogóle miał PS3.

--- --- --- ---

Watch Dogs dostanie ekskluzywny content na PS3 i PS4 (60 minut dodatkowej gry):

http://uk.ign.com/articles/2013/04/30/watch-dogs-getting-playstation-exclusive-content

Ubisoft has confirmed that the PlayStation 3 and PlayStation 4 versions of Watch Dogs will receive 60 minutes of exclusive content.

While it's been rumoured that the PlayStation 3 edition of the game would get exclusive missions for some time, confirmation came yesterday when updated box art for the title was unveiled along with a release date.

Now, Ubisoft has explained that the same content will be available on Sony's next-gen console as well. A statement provided to IGN reads, "We can confirm that customers who will purchase Watch Dogs on PlayStation 3 or PlayStation 4 will be able to download 60 minutes of additional gameplay via the PlayStation Network after the game's launch. As of now, we have no more details to share."

It's not the most shocking development; Ubisoft has a history of providing Sony platforms with exclusive content. Assassin's Creed III had Benedict Arnold DLC, while Far Cry 3 got additional co-op content.

What's less clear right now is how the 60 minutes of exclusive content mentioned here will tie in with the 60 minutes of exclusive content announced yesterday as coming with the various Collector's Editions. Will you get two hours of bonus content if you buy a PS3 Collector's Edition, for example? We've reached out to Ubisoft for clarification and will update the story when we hear back.

Bo jak wiemy, dodatkowe contenty i gameplay to cecha multiplatform na PS3 (i jak widać PS4 będzie kontynuowało tą tradycję). Nie inaczej jest i tutaj.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Proszę easye tylko nie zaczynaj znowu dyskusji o wyższości multiplayera nad single playerem.

Opublikowano

+ zagadki, elementy platformowe, ciekawa fabuła i dobry gameplay a co najważniejsze - bohaterów można polubić

zagadki? jak dochodzisz do miejsca zagadka to zaraz sie pokazuje rozwiazanie. Nawet jakby czlowiek chcial sie chwile zastanowic to nie moze po zaraz pokazywane jest rozwiazanie. Co do fabuly to niczym sie ona nie wyroznia. Widac, ze skupiali sie na wygladzie gry a fabula od niechcenia wrzucona

Opublikowano

Nie bede, dla mnie gra tej generacji jest zdecydowanie Skyrim :)

Chociaz, jakby dodali mozliwosc kooperacji chocby dla 4 graczy, to bylby totalny wyczes !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Proszę easye tylko nie zaczynaj znowu dyskusji o wyższości multiplayera nad single playerem.

A nawet jeśli by, to przecież nie ma racji, bo większość ex'ów na PS3 to nie są gry wyłącznie single player, a te które są single player to też nie znaczy że nie warto w nie grać i że nie mają wielu zakończeń. Więc nie rozumiem po co w ogóle zaczynać dyskusję z typem, który jak widać nie ma pojęcia o czym pisze.

Opublikowano

grałes już w uncharted?

Opublikowano

hehehe, wersje watch_dogs na konsole sony dostaną doatkowy kontent, w końcu muszą jakoś zrekompensować beznadziejną stronę techniczną gry na tej zyebanej konsoli :(

Edytowane przez suteq

Opublikowano

nie dziwię się że masz bana na FA. :) Wymień mi w takim razie argumenty ps3 vs x360

Opublikowano

zablokujcie możliwość rejestracji nowych użytkowników a nie (pipi)a narzekajcie

Opublikowano

zapytałem tylko, bo normalni userzy z ~40 postami raczej nie zaglądają do tego tematu "od tak".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.