Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A oni chcą jeszcze bardziej ułatwić dostęp do broni.

a u nas nie ma takich przypadków? Tylko zamiast dubeltówki zabijają się taboretami...

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 372,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A oni chcą jeszcze bardziej ułatwić dostęp do broni.

a u nas nie ma takich przypadków? Tylko zamiast dubeltówki zabijają się taboretami...

Ta, ale nawet proporcjonalnie rzecz biorąc to u nas zabójstw z użyciem taboretu, czy też wszystkich innych przedmiotów jest znacznie mniej niż w USA od samej broni.

Opublikowano

Niby racja, ale liczba zabójstw przy pomocy broni, mimo tego że posiada ją bardzo duża liczba ludzi, spadła w USA. Każdy medal ma dwa końce - broń mają i małe poyeby, ale większość to zwykli ludzie a mało kto pomyśli o kradzieży jak zobaczy gnata.

Opublikowano

Każdy medal ma dwa końce - broń mają i małe poyeby, ale większość to zwykli ludzie a mało kto pomyśli o kradzieży jak zobaczy gnata.

Wystarczy mieć większego gnata  aby ten zmniejszmy zrezygnował :pinch: A tak na poważnie by dać broń parolatkowi to trzeba mieć nieźle w łbie na(pipi)ane. Ale i tak zawsze to gierki są za wszystko odpowiedzialne w końcu to "zło".

Opublikowano

Każdy medal ma dwa końce - broń mają i małe poyeby, ale większość to zwykli ludzie a mało kto pomyśli o kradzieży jak zobaczy gnata.

Wystarczy mieć większego gnata  aby ten zmniejszmy zrezygnował :pinch: A tak na poważnie by dać broń parolatkowi to trzeba mieć nieźle w łbie na(pipi)ane. Ale i tak zawsze to gierki są za wszystko odpowiedzialne w końcu to "zło".

U nas takich idiotów również nie brakuje. Parę miesięcy temu trafiłem na którymś z portali na wyznawców Mikkego, którzy postulowali sprzedaż broni dla pięciolatków. Dobrze, że nasz"socjalizm" na to nie pozwala  :banana:

Opublikowano

Cześć na wstepię chciałbym napisać że nowy jestem i dopiero poznaje zakamarki tego w forum. Przeczytałem pare poprzednich stron tego tematu więc chciałbym się wypowiedzieć ;)

To już za pare dni Microsoft zapowie następce najlepszej konsoli obecnej generacji. Jestem bardzo podekscytowany. Już się nie moge doczekać tych kolejnych godzin w Gears of War,Halo czy innych grach oferowanych poprzez najlepszą usługę sieciową jaką jest Xbox Live(miałem PS3 i niestety PSN ssało po całości). No ale w końcu płacę to wymagam,heh. Stałe podpięcie pod internet? Dla mnie żaden problem. Płacenie za Golda który mi oferuję lepszy content niż PS Plus(sorry usługa dla ludzi którch nie stać na normalne kupowanie gier w sklepie).

Microsoft czekamy! :)

Opublikowano

ile Ci zapłacili? sprzedałeś dusze za brudne hamerykańskie petrodolary! przecież każdy wie że przycisk share w nowym dualshocku będzie rewolucją i poprowadzi Sony do ostatecznego zwycięstwa! żadne kinecty i strzelanie do kolorowych krasnali tego nie zmieni i nie uratuje kolosa na glinianych nogach jakim jest m$. Zamiast na golda lepiej pieniądze wpłacić na lokatę do banku na uczciwe oprocentowanie! to że Sony rozdaje gry za PÓŁdarmo świadczy tylko o ich potędze i szacunku dla użytkowników. 

Opublikowano

Cześć na wstepię chciałbym napisać że nowy jestem i dopiero poznaje zakamarki tego w forum. Przeczytałem pare poprzednich stron tego tematu więc chciałbym się wypowiedzieć ;)

To już za pare dni Microsoft zapowie następce najlepszej konsoli obecnej generacji. Jestem bardzo podekscytowany. Już się nie moge doczekać tych kolejnych godzin w Gears of War,Halo czy innych grach oferowanych poprzez najlepszą usługę sieciową jaką jest Xbox Live(miałem PS3 i niestety PSN ssało po całości). No ale w końcu płacę to wymagam,heh. Stałe podpięcie pod internet? Dla mnie żaden problem. Płacenie za Golda który mi oferuję lepszy content niż PS Plus (sorry usługa dla ludzi którch nie stać na normalne kupowanie gier w sklepie).

No cóż, jedni wolą w ramach abonamentu dostać 5 gier miesięcznie, a inni dostęp do Youtube i przeglądarki :)

Opublikowano

do tych 5 gier musisz dodać takie niezwykłe ficzery jak nie działająca usługa przez miesiąc, instalowanie dem, i brak voice chatu ^_^

Opublikowano

Trochę spóźnione, ale nie mogłem przejść obojętnie obok paru spraw. Pewnie znowu się rzuci na mnie armia xbotów z minusami, ale jakoś mnie to nie rusza.

@Ins:

Lepiej nie gadaj o slupkach sprzedazowych bo sie pograzysz.

Walnij bzdurę, że wydawcy na nich nie zarabiają :) Nawet jeśli słupki nie dorównują CoD czy BF-owi, to i tak są spore. Ale ogółem tak nawiasem, to nadal jestem zwolennikiem teorii że sprzedaż nie jest silnym wyznacznikiem jakości gry, więc nie brnę dalej w ten temat.

PS. Gdzie napisalem, ze exy nie sa warte zagrania ?

Masz pamięć na poziomie ziemniaka. Napisałeś tu:

No ale nadal nie rozumiem, jak gry ktore sa na wylacznosc i kompletnie wiekszosc ludzi ma je w d.upie

Mieć w du.pie = olewać = nie grać.

Moglbys pracowac dla majkrosoftu.

Pracowników MS-u akurat ci u nas dostatek :)

@donsterydo

Mendrek, ale ani PS3 ani X360 nie ma "TYLKO" multiplatform i jakąkolwiek kupisz, to nie musisz się do nich "ograniczać" więc piszesz straszne bzdury :P Jak zwykle zresztą.

Sęk w tym, że większość ex'ów od MS-u to gry dosyć stare, gdyż Twój ulubiony producent któremu tworzyłeś fanbojską stronę, jakoś przez ostatnie kilka lat nie kwapił się wspierania tej gałęzi biblioteki, ograniczając się do 4 rocznie (a w tym roku do 1). Co zresztą sam bezczelnie przyznał w jakimś wywiadzie (w którymś Neo Plus było o tym wspomniane). Natomiast jego najwięksi konkurenci z Japonii bez przerwy wspierają ex'ami co roku w dwucyfrowych liczbach. Także sorry Batory, ale X360 mimo że to bardzo dobra konsola, to ex'ami odstępuje od konkurencji mocno, na własne życzenie jej producenta.

Na koniec zostawiłem sobie najbardziej zabawny i pełen kwiatków kąsek, czyli...

@easey

dodam od siebie, ze te wszystkie killer exy od sony od jakiegoś czasu nie trzymają już poziomu...

A po czym to jaśnie wyrocznia tak twierdzi? Na podstawie czego? ;)

LBP dla mnie był rewelacyjny, ale już Sequel z pseudo fabula nawet nie udało mi się ukonczyc. Jakbym gral w DLC, w której dodano linke i fabule dla dzieci do lat 8.

No tak, bo przecież siłą tej gry jest multiplayer i poziomy społeczności. Single player jest intrem, tutorialem i rzeczą którą niecierpliwi mogą pominąć (zwłaszcza Ci, którzy nie chcą się bawić w edytor). Jak to wiem? Prosta sprawa.

http://venturebeat.com/2012/01/17/six-million-littlebigplanet-user-levels-created-here-are-some-of-the-best/

Ponad 6 milionów poziomów społeczności stworzono, a dziennie dochodzą setki nowych, grają na nich tysiące osób. Ty pewnie nawet story mode nie przeszedłeś?

http://psnprofiles.com/trophies/731-LittleBigPlanet2/easye_PL

Ups, zgadłem.

Taki Motorstorm 3 dal ciala po calosci. Po swietnej 2ce wychodzi 3 czesc, która nie dość, ze gameplayowo odstaje, to jeszcze na premierze nie działa online.

W tej generacji wiele gier miało problemy z sieciowością po premierze. Poza tym MS: A może i dostał gorsze oceny, co nie znaczy ze słabe, no chyba że średnia ocen 77 na Metacritic dla Ciebie to słaba, ale wtedy musialbyś pojechać też Gears of War: Judgement który jest tylko o 2 punkty wyżej :) Wracając do MS: A, to IMO najbardziej arcade'owa obok Arctic Edge część. Ofkoz Ty wypowiadasz się o Motorstorm: Apocalypse, w którego nie grałeś... a nie czekaj, a tak... "U współlokatora, na innym koncie, ale piracił i przymuszał Cię do tego, więc nigdzie o tym nie ma śladu"... tak to leciało, jakoś nie?

Infamousy nigdy mnie nie interesowaly

No, koronny argument za tym, że ex'y na PS3 nie trzymają poziomu :)

a gry pokroju MGS4 czy GT to największy zawod tej generacji. Jak można tworzyć gre 6 lat i wydac cos takiego???!!!

MGS 4 ma jedną z najwyższych średnich za oceny recenzji, w tej generacji na MC (94). Poza tym zdobyło tytuły gry roku 2008 m. in. od GameSpot, Gamezine, Eurogamer (POR), NeoGAF, 1UP.com, PC World, do masę nagród i praktycznie w każdym liczącym się serwisie recenzenckim tytułu gry roku na PS3 w 2008, finalnie dostając nominację do gry roku na Spike VGA i wygrywając tam nagrody za grafikę roku, aktora roku i orginal score. Do tego masa nagród typu "readers choice" i "editors choice", albo Grand Award na TGS 2009.

http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Gear_Solid_4:_Guns_of_the_Patriots#Awards

No jeśli to jest "zawód generacji" to sorry, ale chyba Cię p...

Gran Turismo 5. Może nie szczyci się tyloma nagrodami czy wyróżnieniami jak MGS4 (w sumie wygrało tytuł najlepszej gry wyścigowej na "Złotych joystickach" - drugiej najstarszej ceremonii wręczania nagród grom), ma 84 na MC (przyzwoicie, prawda?), no i w sumie to system seller. Nazywanie tego zawodem... Hm...

Uncharted 3 niestety przykul mnie tak do ekranu

Koronny argument znowu :P Z litości nie wspomnę o nagrodach dla gier z tej serii, czy wyniku na MC, a także o tym jak gra odmieniła inne gry ("Everything was Uncharted"). O tym nie wiedzą chyba już tylko jakieś Czukcze na Syberii.

Podobnie się miała sprawa z Killzone 2 którego każdy gracz powinien zobaczyć choćby przez efekty wizualne, no ale niestety, 3czesc, jej fabula, jak i jeszcze bardziej z(pipi)ane multi (a myslalem ze się nie da) powoduje, ze gra leci na allegro po 8 h gry

O, bo akurat KZ2 jak widziałem po wypowiedziach jeśli chodzi o multi, to było całkiem dobrze przyjęte. Może kwestia gustów, mi tak średnio podpasiło bo wolałem wtedy BF2: BC 2, więc połowicznie się zgodzę. Co do 3, grałem w betę i trial multi, i przyznam było przyjemnie. Nie gram tylko dlatego, że zwykle skupiam się na 1 fps-ie online. I w tej generacji były to BF-y.

dzięki bogu HALO i Forza trzyma caly czas poziom.

...

... to może ja już nic nie odpisuje (za to Mazzeo mógłby się co nieco o 343 i najsłabiej ocenionym pełnoprawnym Halo w historii wypowiedzieć. Ale pewnie kumpel kumplowi nie zrobi takiej świni, nawet w imię faktów :) ).

Opublikowano

Płacenie za Golda który mi oferuję lepszy content niż PS Plus

do tych 5 gier musisz dodać takie niezwykłe ficzery jak nie działająca usługa przez miesiąc, instalowanie dem, i brak voice chatu

Double Fail xD

Opublikowano

Sam nie wiem jak nazwać osoby, które próbują wciąż wmawiać że oferta XBL Gold! jest lepsza od Playstation Plus.

Może powinni się zbratać z The Flat Earth Society?

http://theflatearthsociety.org/cms/

Opublikowano

Każdy medal ma dwa końce

8318408d22052.gif

Skrót myślowy zaginający czasoprzestrzeń :P

Opublikowano

To już za pare dni Microsoft zapowie następce najlepszej konsoli obecnej generacji. Jestem bardzo podekscytowany. Już się nie moge doczekać tych kolejnych godzin w Gears of War,Halo czy innych grach oferowanych poprzez najlepszą usługę sieciową jaką jest Xbox Live(miałem PS3 i niestety PSN ssało po całości). No ale w końcu płacę to wymagam,heh. Stałe podpięcie pod internet? Dla mnie żaden problem. Płacenie za Golda który mi oferuję lepszy content niż PS Plus(sorry usługa dla ludzi którch nie stać na normalne kupowanie gier w sklepie).

Dzięki za rozśmieszenie mnie już dawno takich wypocin tu nie było.Od kiedy Live oferuje gierki :shok: i jak rozumiesz pojecie lepszy content ? a pewnie chodzi ci o te wszystkie usługi około growe dostępne w większości tylko dla burgerów.

Opublikowano

To już za pare dni Microsoft zapowie następce najlepszej konsoli obecnej generacji. Jestem bardzo podekscytowany. Już się nie moge doczekać tych kolejnych godzin w Gears of War,Halo czy innych grach oferowanych poprzez najlepszą usługę sieciową jaką jest Xbox Live(miałem PS3 i niestety PSN ssało po całości). No ale w końcu płacę to wymagam,heh. Stałe podpięcie pod internet? Dla mnie żaden problem. Płacenie za Golda który mi oferuję lepszy content niż PS Plus (sorry usługa dla ludzi którch nie stać na normalne kupowanie gier w sklepie).

No cóż, jedni wolą w ramach abonamentu dostać 5 gier miesięcznie, a inni dostęp do Youtube i przeglądarki :)

I co jakbym teraz wykupił(najpierw bym musiał ta pseudokonsole ponownie kupić) to bym dostawał gry które ograłem na moim Xboxie. Dziękuje bardzo,super usługa. Wolę wykupywać Golda i cieszyć się komfortowym graniem online,czego nie mogę powiedzieć o infrastrukturze sieciowej japończyków(Boże to była mordęga)

A PS Plus,cóż...Sony stworzyło ta usługę dla biednych ludzi, o żeby poczuli trochę luksusu. BTW W ogòle większość posiadaczy PS3 to chyba biedacy czego doskonałym przykładem są składki na gry z PSS(kto to widział) i żebranie na tą usługę dla biedaków(tak chodzi mi PS Plus)

Edytowane przez abaradab

Opublikowano

colbert-3d-popcorn.gif

czekam na rozwój wydarzeń [;

Opublikowano

żebranie na tą usługę dla biedaków

Odsyłam do "żulerni" w dziale X360  ;)

Płacenie za Golda który mi oferuję lepszy content niż PS Plus

:rofl:

Gdybym grał głównie online na kąsoli to może i bym wybrał X360 ale jako, że od multi mam pc, a na kąsolach zawsze wolalem singlowe perełki to wybór jest oczywisty. Zresztą mnie ta cała święta trójca czyli GoW,Halo i Forza jakoś niespecjalnie interesuje, a poza nią zbytnio nie ma w czym wybierać jeśli chodzi o mój gust, a jakoś nie sądzę by wraz z następna kąsolą coś się zmieniło. Pewnie na początku M$ wyda na swój sprzęt troszkę świeżynek i oryginalnych produkcji, w ten sposób chcąc zwrócić uwagę, że oprócz blasterków,mielenia piłą i wyścigów też coś mają innego do zaoferowania, a potem wróci do klepania kolejnych części 2-3serii, które najlepiej się na to sprzedają, czyli patrz 3 tytuły powyżej.

I niech ktoś mi powie, że tak nie będzie. Zresztą zobaczymy za parę lat czy miałem rację :D

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

God of War Wstapienie xDDD

Niezla padaka, a juz myslalem, ze nie da sie zrobic gorszych przygod tego bialego retarda xD

Opublikowano

No jak dla mnie jest pod praktycznie każdym względem lepszy niż trójka :P

Opublikowano

kur.. czlowiek chcial zaszpanowac i teraz beda beke cisnac z medalu o 2 koncach ( tak wiem, koło/okrąg nie ma końca, tym bardziej dwóch xD )

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

@easey

dodam od siebie, ze te wszystkie killer exy od sony od jakiegoś czasu nie trzymają już poziomu...

1. A po czym to jaśnie wyrocznia tak twierdzi? Na podstawie czego? ;)

LBP dla mnie był rewelacyjny, ale już Sequel z pseudo fabula nawet nie udało mi się ukonczyc. Jakbym gral w DLC, w której dodano linke i fabule dla dzieci do lat 8.

2.

No tak, bo przecież siłą tej gry jest multiplayer i poziomy społeczności. Single player jest intrem, tutorialem i rzeczą którą niecierpliwi mogą pominąć (zwłaszcza Ci, którzy nie chcą się bawić w edytor). Jak to wiem? Prosta sprawa.

http://venturebeat.com/2012/01/17/six-million-littlebigplanet-user-levels-created-here-are-some-of-the-best/

Ponad 6 milionów poziomów społeczności stworzono, a dziennie dochodzą setki nowych, grają na nich tysiące osób. Ty pewnie nawet story mode nie przeszedłeś?

http://psnprofiles.com/trophies/731-LittleBigPlanet2/easye_PL

Ups, zgadłem.

Taki Motorstorm 3 dal ciala po calosci. Po swietnej 2ce wychodzi 3 czesc, która nie dość, ze gameplayowo odstaje, to jeszcze na premierze nie działa online.

3. W tej generacji wiele gier miało problemy z sieciowością po premierze. Poza tym MS: A może i dostał gorsze oceny, co nie znaczy ze słabe, no chyba że średnia ocen 77 na Metacritic dla Ciebie to słaba, ale wtedy musialbyś pojechać też Gears of War: Judgement który jest tylko o 2 punkty wyżej :) Wracając do MS: A, to IMO najbardziej arcade'owa obok Arctic Edge część. Ofkoz Ty wypowiadasz się o Motorstorm: Apocalypse, w którego nie grałeś... a nie czekaj, a tak... "U współlokatora, na innym koncie, ale piracił i przymuszał Cię do tego, więc nigdzie o tym nie ma śladu"... tak to leciało, jakoś nie?

Infamousy nigdy mnie nie interesowaly

No, koronny argument za tym, że ex'y na PS3 nie trzymają poziomu :)

a gry pokroju MGS4 czy GT to największy zawod tej generacji. Jak można tworzyć gre 6 lat i wydac cos takiego???!!!

4. MGS 4 ma jedną z najwyższych średnich za oceny recenzji, w tej generacji na MC (94). Poza tym zdobyło tytuły gry roku 2008 m. in. od GameSpot, Gamezine, Eurogamer (POR), NeoGAF, 1UP.com, PC World, do masę nagród i praktycznie w każdym liczącym się serwisie recenzenckim tytułu gry roku na PS3 w 2008, finalnie dostając nominację do gry roku na Spike VGA i wygrywając tam nagrody za grafikę roku, aktora roku i orginal score. Do tego masa nagród typu "readers choice" i "editors choice", albo Grand Award na TGS 2009.

http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_Gear_Solid_4:_Guns_of_the_Patriots#Awards

No jeśli to jest "zawód generacji" to sorry, ale chyba Cię p...

Gran Turismo 5. Może nie szczyci się tyloma nagrodami czy wyróżnieniami jak MGS4 (w sumie wygrało tytuł najlepszej gry wyścigowej na "Złotych joystickach" - drugiej najstarszej ceremonii wręczania nagród grom), ma 84 na MC (przyzwoicie, prawda?), no i w sumie to system seller. Nazywanie tego zawodem... Hm...

Uncharted 3 niestety przykul mnie tak do ekranu

5. Koronny argument znowu :P Z litości nie wspomnę o nagrodach dla gier z tej serii, czy wyniku na MC, a także o tym jak gra odmieniła inne gry ("Everything was Uncharted"). O tym nie wiedzą chyba już tylko jakieś Czukcze na Syberii.

Podobnie się miała sprawa z Killzone 2 którego każdy gracz powinien zobaczyć choćby przez efekty wizualne, no ale niestety, 3czesc, jej fabula, jak i jeszcze bardziej z(pipi)ane multi (a myslalem ze się nie da) powoduje, ze gra leci na allegro po 8 h gry

O, bo akurat KZ2 jak widziałem po wypowiedziach jeśli chodzi o multi, to było całkiem dobrze przyjęte. Może kwestia gustów, mi tak średnio podpasiło bo wolałem wtedy BF2: BC 2, więc połowicznie się zgodzę. Co do 3, grałem w betę i trial multi, i przyznam było przyjemnie. Nie gram tylko dlatego, że zwykle skupiam się na 1 fps-ie online. I w tej generacji były to BF-y.

dzięki bogu HALO i Forza trzyma caly czas poziom.

...

... to może ja już nic nie odpisuje (za to Mazzeo mógłby się co nieco o 343 i najsłabiej ocenionym pełnoprawnym Halo w historii wypowiedzieć. Ale pewnie kumpel kumplowi nie zrobi takiej świni, nawet w imię faktów :) ).

1 na podstawie swojej subiektywnej opinii. W przeciwieństwie do Ciebie, w każdą z tych gier zagrałem/każdą miałem, więc (pipi) mnie obchodzi Twoja wyszukiwarka i pseudo nagrody.

2 No nie przeszedłem, bo byyyyła PRZE...CHU....Jowa. Szkoda mi czasu na taki singiel kontynuacji jednej z najlepszych gier PS3. Szkoda, że tak to z(pipi)ali.

3 Nie chce mi się po raz setny komentować ciągle tego samego. Sam oceniasz gry na podstawie "bety i triali" Tu akurat godzina z demem i godzina u kumpla wystarczyła mi bym nie kupił kolejnej części mojej ulubionej serii.. Skoro były to mój ulubiony racer na PS3, a wraz z 3 odslona 100razy bardziej wolalem kupic Spliut/Second, to cos tu poszlo nie tak, prawda ?

4 Grałeś w ogóle ? Super produkcja, średnio 1,5 h oglądania konwersacji, by wrócić na 10 minut do gry, na dodatek z mechaniką rodem z PS1 i grafika z PS2. Chłopaki od dawna stoją w miejscu, a kto stoi w miejscu, ten stoi w miejscu i jak widać dostaje nagrody. Niezły LOL.

5. Znowu to samo - nie pisałem przecież o całej serii, a ostatniej części.

No i ostatnie - dla mnie w ogole nie musisz na nic odpisywać, bo jesteś synonimem biedaka cebulaka z Plusa, który najlepsze exy ominal szerokim lukiem, czekając az się pojawia w PS+.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Heh nawet użytkownik easye(pozdrawiam Cię bardzo serdecznie) zgadza się ze mną że usługa PS Plus jest skierowana dla biednych osób. Taki growy Caritas.

Wracam grać w najlepszego racera tej generacji-Forza 4 :)

Edytowane przez abaradab

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.