Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Wyglądałoby, jakby było zrobione z myślą o PS4, a nie starym szrocie.

Spoko, tak jak 5 lat temu kiedy decydowałem się na konsolę to PS3 nie miało swojej szlagierowej gry wyścigowej i skierowałem się ku Xboxowi z jego Forzą, tak samo chyba będzie i w tym roku.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 372,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Dlatego warto kupić konsolę Sony. Wiesz że będzie ona wspierana przez lata ;p No ale to powinno wyjść jakoś w październiku, z miesiąc przed PS4...

Opublikowano

super, ale są też inni ludzie, którzy wolą trochę poczekać z obniżką cen na next geny, a Sony zagwarantuje im w międzyczasie kilka ciekawych exów do ogrania, brawa dla Sony, a MS po raz drugi olewa swoją konsolkę pod koniec jej żywota

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 16:36, MaZZeo napisał(a):

Wyglądałoby, jakby było zrobione z myślą o PS4, a nie starym szrocie.

Spoko, tak jak 5 lat temu kiedy decydowałem się na konsolę to PS3 nie miało swojej szlagierowej gry wyścigowej i skierowałem się ku Xboxowi z jego Forzą, tak samo chyba będzie i w tym roku.

Dziwna logika, widać musisz bardzo lubić Forzę. Mazzeo, ty wiesz że jakby GT6 rzucili obok DriveClubu to tego DriveClubu nikt by nie kupił, tyle. Sony kupiło czas dla PD, tyle.

Opublikowano

Pokłony i brawa dla Sony, że swój szlagierowy tytuł wydał 4 i 7 lat od premiery sprzętu, podczas gdy Microsoft regularnie dostarczał tytuły dla fanów ścigałek w ciągu całego życia Xboxa 360.

<mendrek stajl> I każda gra ma lepszą średnią od GT5! </mendrek stajl>

80nDSF2.png

No ale dobra nie wnikam, czeka tylko na posty buldupowców jak Forza Motorsport 5 zostanie ukazana, będzie zabawnie :sweat:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

3 GT na PS3 i 4 Forze na 360. Jest różnica, prawda.

Opublikowano

No i 3 części Motorstorma. A i Wipeout. I Modnation. I LBP Karting. Chrum.

Opublikowano

MaZZeo a jak tam wyglądają exy na X w tym roku ? tym byś się zajął a nie wklejasz jakieś bzdety.

Bo ja tu widzę, że PS3 zassysa 360 bez popity ;)

Edytowane przez Soul

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 16:40, MYSZa7 napisał(a):

MS po raz drugi olewa swoją konsolkę pod koniec jej żywota

Powtarzajcie to w kółko to może uwierzycie :)

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 17:29, MaZZeo napisał(a):

No jak liczymy takie gówienka jak lbp karting albo modnation to do X360 jeszcze dorzucam

176893140.jpg

PS3 [*]

Dobrze, więc i to policzmy. A mówili że na Xboxa exów już nie ma, wstrętna internetowa propaganda. Niemniej fakt że gry AAA od Sony jeszcze na PS3 się ukazują napewno cieszy. Z tym napewno się każdy zgodzi.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 17:29, MaZZeo napisał(a):

No jak liczymy takie gówienka jak lbp karting albo modnation to do X360 jeszcze dorzucam

176893140.jpg

PS3 [*]

Przestań łapać się brzytwy. :) Kinect Joy Ride to prosta minigierka, a Madnation i LTB Karting to rozbudowane produkcje. Konsola nie musi oferować tylko Forzę. Ważne by była różnorodność dla konsumenta - od wyścigów po dżungli i pustyni (Motorstorm), przez symulatory (Gran Turismo) i sci-fiction (Wipeout), a na wnukach Mario Kart i Crash Team Racing kończąc (Madnation i LTB Karting).

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Myslalem ze jestes doroslym zdrowo myslacym graczem ale teraz stawiam cie na rowni z mendrkiem po prostu kochasz kawalek plastiku.

Opublikowano

Miałem nie pisać, ale ja już nie mogę, no nie mogę :/.

X360: 22 listopada 2005

PS3: 11 listopada 2006

Do the math. Jak liczyliście sprzedane sztuki, to PS3 mimo jednego czy dwóch milionów mniej WYGRYWAŁ, a jak się zrównały to już w ogóle olaboga M$ mimo rocznej przewagi ma tyle samo konsol.

Teraz nawet zakładając, że M$ już zarżnął X360, jest posucha, syf, kiła i mogiła nie mam w co grać (bo wszystkie gry starsze niż dwa miesiące już dawno ograłem przecież!), to X360 był wspierany 7,5 roku. PS3 jak na razie 6,5 roku. Pogadajmy za rok, kto dłużej wspierał swoją konsolę, OK?

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 17:44, Stunik napisał(a):

Myslalem ze jestes doroslym zdrowo myslacym graczem ale teraz stawiam cie na rowni z mendrkiem po prostu kochasz kawalek plastiku.

Odpisałbym ci jak myśli zdrowo myślący, ale kruk_kruk wyżej mnie wyręczył.

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 17:48, raven_raven napisał(a):
Teraz nawet zakładając, że M$ już zarżnął X360

A co tego nie zrobił ? robi dokładnie to samo co z pierwszym x'em.

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 17:57, Karas napisał(a):

W dniu 15.05.2013 o 17:48, raven_raven napisał(a):
Teraz nawet zakładając, że M$ już zarżnął X360

A co tego nie zrobił ? robi dokładnie to samo co z pierwszym x'em.

Z X'em zrobił to po 4 latach.

Z X360 zrobił (?) to po 8 latach.

Widzę że z myśleniem u was słabo dziś.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Dobrze, dlatego piszę, załóżmy tak. Mi się wydaje, że w GeOW:J jeszcze sporo osób gra, to nie jest stary szpil, ma dwa miesiące. Ale faktycznie, na horyzoncie nic się nie rysuje, dlatego mówię OK, niech będzię, na potrzeby tej sytuacji przyjmijmy, że gierkowy support się skończył. To nie zmienia puenty mojego poprzedniego posta.

Opublikowano

Logika Sonybota:

Xbox - 4 lata na rynku i koniec produkcji konsol gier = X360 - 8 lat na rynku i ciągła produkcja konsol i gier

Jak można tego nie widzieć Xboty przecież to jest dokładnie to samo  ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Biorąc pod uwagę fakt, że GT6 uderzy pod koniec roku, to zostaje nam niecałe pół roku by wyrównać wynik 360. Teraz pytanie co będzie później. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 18:00, MaZZeo napisał(a):

No raczej u ciebie , nie chodzi o czas wspierania konsoli przez okres od jej premiery do premiery jej następcy ale o cały cykl życia konsoli. W przeciwieństwie do MS , Sony wspiera swoje konsole nadal pomimo pojawienia się na rynku ich następców.

Opublikowano
  W dniu 15.05.2013 o 18:07, Karas napisał(a):

W dniu 15.05.2013 o 18:00, MaZZeo napisał(a):

No raczej u ciebie , nie chodzi o czas wspierania konsoli przez okres od jej premiery do premiery jej następcy ale o cały cykl życia konsoli. W przeciwieństwie do MS , Sony wspiera swoje konsole nadal pomimo pojawienia się na rynku ich następców.

No zgodnie z logiką takich jak Ty, to przez ostatnie 2 lata kupowałem nieistniejące gry na X360.

Przybij piątkę z Myszą i Yetim, podobny poziom prezentujecie :)

Opublikowano

Ale kupowałeś w większości multiplatformy, gdyby ich nie było miałbyś 2 gry na rok-dwa, u Sony jest zupełnie inaczej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.