Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Czyli...., że niby co? 2 lata temu pojawił się następca X360? :rolleyes:

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 363,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ale kupowałeś w większości multiplatformy, gdyby ich nie było miałbyś 2 gry na rok-dwa, u Sony jest zupełnie inaczej. 

Oj szybko się zapomniało jak wyglądał 2012 rok na PS3, prawda?

Opublikowano

chu.jowo fakt, najsłabszy rok pod względem exów ostatnimi laty. Ale czy na Xboksie było lepiej?

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Czyli...., że niby co? 2 lata temu pojawił się następca X360? :rolleyes:

Heh żeś mnie wyprzedził z tym pytaniem.

Opublikowano

chu.jowo fakt, najsłabszy rok pod względem exów ostatnimi laty. Ale czy na Xboksie było lepiej?

Halo 4, Forza: Horizon, Wiedźmin 2 + najlepszy rok cyfrowej dystrybucji w historii X360 vs Sony i ich gry, o których dzisiaj ludzie piszą, że nawet ich w Plusie nie chcą.

No chyba jednak było "trochę" lepiej :P

Opublikowano

Fakt, przyznaję. Rok 2012 byl lepszy dla Xboksa. :)

Sony nie miało nic ciekawego chyba w 2012. 

Opublikowano

Biorąc pod uwagę fakt, że GT6 uderzy pod koniec roku, to zostaje nam niecałe pół roku by wyrównać wynik 360. Teraz pytanie co będzie później. 

No i to jest dobre pytanie, tak. Ja bym bardzo chciał jednak, by ta generacja się skończyła i jak najszybciej zaczęła się nowa. Już dosyć, naprawdę. Dreptamy w miejscu (albo robimy dwa kroki w przód i jeden do tyłu, vide ładna grafika ale przy 15-20 fps). Jak dla mnie te 8 lat to 2 za długo, a tutaj jeszcze czytam głosy, że beka z M$ i nas, bo mamy posuchę. No... raczej dopiero mamy posuchę i wreszcie mamy posuchę, bo to znaczy, że nowe nadchodzi.

Opublikowano

CEO Kaz zawsze na propsie :D

Biorąc pod uwagę fakt, że GT6 uderzy pod koniec roku, to zostaje nam niecałe pół roku by wyrównać wynik 360. Teraz pytanie co będzie później. 

No i to jest dobre pytanie, tak. Ja bym bardzo chciał jednak, by ta generacja się skończyła i jak najszybciej zaczęła się nowa. Już dosyć, naprawdę. Dreptamy w miejscu (albo robimy dwa kroki w przód i jeden do tyłu, vide ładna grafika ale przy 15-20 fps). Jak dla mnie te 8 lat to 2 za długo, a tutaj jeszcze czytam głosy, że beka z M$ i nas, bo mamy posuchę. No... raczej dopiero mamy posuchę i wreszcie mamy posuchę, bo to znaczy, że nowe nadchodzi.

Lista zmian które mają być wprowadzone w GT6 wygląda mimo wszystko zachęcająco. Jak będzie to się ruszało zobaczymy, ale kod napisany od nowa, nowa fizyka, nowe opcje itp. to jakaś wartość dodana mimo wszystko jest. Boję się trochę tych 1200 aut - jak znowu standardy to lipa max.

Nie będzie tam Full HD ani 60 FPS, prawda, ale nie sądzę by ewentualne GT6 na PS4 byłoby lepsze od DriveClubu. Mi się wydaję, że PS4 poradzi sobie bez tego jako launch title. Ja wiem że ludzie pójdą za marką, no ale ile by się sprzedało tych GT na PS4 ?

EDIT - widzę że piszesz ogólnie. Fakt, ta generacja skończy się maxymalnie w przyszłym roku. Chociaż mimo tego że PS3 dostaje gry to PS4 ma już lepszy line up niż PS3 na start a pewnie coś jeszcze mają. Pamiętaj o tych którzy nie od razu przesiądą się na nowy sprzęt - nie powinno się ich olać.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Miałem nie pisać, ale ja już nie mogę, no nie mogę :confused:.

X360: 22 listopada 2005

PS3: 11 listopada 2006

Do the math. Jak liczyliście sprzedane sztuki, to PS3 mimo jednego czy dwóch milionów mniej WYGRYWAŁ, a jak się zrównały to już w ogóle olaboga M$ mimo rocznej przewagi ma tyle samo konsol.

Teraz nawet zakładając, że M$ już zarżnął X360, jest posucha, syf, kiła i mogiła nie mam w co grać (bo wszystkie gry starsze niż dwa miesiące już dawno ograłem przecież!), to X360 był wspierany 7,5 roku. PS3 jak na razie 6,5 roku. Pogadajmy za rok, kto dłużej wspierał swoją konsolę, OK?

dokładnie, zobaczymy jak za rok będzie z grami na ps3 bo proste umysły sonybotów nie ogarniają jak zwykle, druga sprawa jak te exy mają być crapami jak najnowszy kratosik zaś gt6 zapowiada się na GT5 z patchami to można sobie darować, tak tak zaraz emoty będą szczekać  :)

Jeszcze w lutym tyle było gadki jak to będzie cudownie z gt6 na start ps4, teraz nagle super jest bo ps3 dostanie ''gt5 patch edition'' a na ps4 znowu przez pierwsze lata nie będzie w co grać   :sweat:

Opublikowano

No na pewno nie będzie zwłaszcza, że lineup mniej-więcej na premierę PS4 jest potwierdzony: będzie Infamous, Drive Club i chyba Killzone. A kto wie co jeszcze z exów. A gdzie multiplatformy. 

Eh Xboty. :)

Opublikowano

Jeszcze tego brakuje żeby zrobili upośledzony port z PS3 na PS4, bo przy nieudolności PD tak by pewnie się skończyło. Niech lepiej robią GT7 od podstaw, a nie przeklejają tekstury na modele z PS2.

Opublikowano

MS po raz drugi olewa swoją konsolkę pod koniec jej żywota

Powtarzajcie to w kółko to może uwierzycie :)

No jak mi napiszesz jakieś exy 1st party przed premierą Xboxa 360 czy jego następcy to zwrócę Ci honor.

Nie wiem jak można się jarać GT6. Kto zagrał w Forzę to wie, która ścigałka rządzi i rządzić będzie.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Jeszcze tego brakuje żeby zrobili upośledzony port z PS3 na PS4, bo przy nieudolności PD tak by pewnie się skończyło. Niech lepiej robią GT7 od podstaw, a nie przeklejają tekstury na modele z PS2.

No ja pyerdole, jak takim ludziom dogodzić ? Nic się nie podoba. Tak źle i tak niedobrze. Nie ma GT na PS4 - źle. Może być port z PS3 - źle. Gt7 będzie w 2015/2016/2017 - źle. Pewnie byście chcieli żeby całkowicie nowe GT wyszło rok po premierze konsoli. 

Najlepsze jest to wszyscy zapominają o DriveClubie bo to nowe IP więc pewnie będzie cieniak na 6+, a później płaczą ,, sequele tylko kuhwy robią "

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

druga sprawa jak te exy mają być crapami jak najnowszy kratosik

Dobrze wiedzieć że MS według twej logiki jako ostatniego ex'a na x360 wydał jeszcze większego crapa :teehee:

Opublikowano

Messer - niektórzy gracze maja większe wymagania po porstu niż Ty. Poki co z zapowiedzi wiemy, ze GT6 będzie takim Gran Turismo 5 GOTY z nowym patchem + kilkoma nowymi malowankami! Do tego samochody standard zostają, jak i trasy zywcem wyciagniete z PS2. No Super (pipi)! Jest się na dana chwile czym jarac, w końcu nowy wlasciciel nie będzie musial 5h tracic na sciagniecie poprawek do piatki.

Do tego już jeden nowy tor w DLC ! Szczerze, jakbym miał uslyszesc, ze wychodzi nowa czesc Forzy, to już wolalbym by ten rok był poswiecony na prace nad wersja na nowa generacje która będzie lada chwila.

I tak jak pisze Mazzeo, widze ze wiekszosac zapomnialo jak wygladal zeszly rok na PS3. Ten rok naprawde mogę zbolec, bo w październiku na wszystkie te exy pewnie będę lal, zwłaszcza, jak się okaze ze nowa generacja będzie miała do zaoferowania gry pokroju Battlefield 4.

Port GT6 z PS3 na PS4. Ja (pipi)e to bylaby zenada totalna.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale czegoś tu nie rozumiem. Xbox stracił drugie miejsce na liście najlepiej sprzedających się konsol, jest w (pipi)e, Judgement to bardzo duży średniak (ewidentnie odstaje od tego, co stworzył Epic), Forza: Horizon średnio się ludziom podobała, Halo 4 było i jest spoko, ale to w zasadzie TYLKO HALO. Odgrzewany kotlet. Tym Xbox 360 ma się bronić? A jakieś nowe IP? Cokolwiek? Zero ciekawych rzeczy, wyjdzie nowy X i znowu Microsoft zapomni o swojej "starej" konsoli.

Opublikowano

No na pewno nie jest w (pipi)e w zyskach. Co z tego ze na koniec generacji stracil 2 miejsce, gdy zaliczyl 600% wzrost na rynku w ciagu tych paru lat. No i Forza Horizon i HAlO 4 to bardzo dobre szpile. Zdecydowanie jedne z lepszych exow na tej konsoli. HALO 4 to najlepszy multiplayer jaki się ukazal, wiec po slabym Reachu, ODST nie nazwałbym go odgrzewanym kotletem.

Co do porzucenia konsoli - pewnie tak będzie, ale watpie by komus się chciało grac na starych konsolach w nowej generacji poza Mendrkiem czekającym na Uncharted w PS+. Zaloze się ze jakies gry będą wychodzić, ale ja zapewne już tej konsoli mieć wtedy nie będę. Tak wiem, ze na PS2 ludzie grywali, ja osobiście jak wyszedł Xbox 360 i PS3 (ba jak już X lepszy technologicznie się ukazal) na gry z PS2 nie moglem patrzeć. Dlatego zapewne i teraz nie beda mnie interesowały marne porty na PS3 i X360, w momencie gdy na rynku będą nowe konsole.

I osobiście licze na to, ze MS ten rok poswieca na przygotowanie tytulow na nowa generacje. Wolalbym żeby tak było.

Nie wierze tez, ze po dwoch tak udanych konsolach  21 maja wyskocza z zapowiedziami nowych aplikacji i wydaje mi się, ze jak pokaza pare mocarnych tytulow na start konsoli, to naprawdę wszyscy fani tej konsoli wybacza ostatni rok.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Xbox stracił drugie miejsce na liście najlepiej sprzedających się konsol, jest w (pipi)e, Judgement to bardzo duży średniak (ewidentnie odstaje od tego, co stworzył Epic), Forza: Horizon średnio się ludziom podobała, Halo 4 było i jest spoko, ale to w zasadzie TYLKO HALO. Odgrzewany kotlet. Tym Xbox 360 ma się bronić? A jakieś nowe IP? Cokolwiek? Zero ciekawych rzeczy.

Ale dokładnie tak samo można opisać życie PS3 w ciągu ostatniego półtora roku. Jeden odgrzany kotlet God of War + Journey. Z tym, że Sony potrafiło zakryć tą biedę Playstation Plusem.

A Forza Horizon to najlepsza gra wyścigowa od czasów PGR4.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

przez 2 lata posiadałem x360 i tak szczerze myślicie że m$ przywali czymś konkretnym do polskiego gracza chodzi mi o usługi których pewnie będzie od groma ale będą u nas niedostępne ?

Edytowane przez tomci23

Opublikowano

ja osobiście ich usługi mam w d(pipi)e. Z zadnej nie korzystam i pewnie jakby były dostępne wszystkie nic by się w tej kwestii nie zmienilo. Szczerze mysle, ze nowy X przywali jakas innowacja i grami. 1 Xbox miał taki start, Xbox 360 także miał lepszy start od PS3, dlatego wierze ze ta firma wie co robi. Udowodnila to 2 razy z rzedu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

ekhem... no jak dla mnie to mamy przykład pięknego dupościsku usera Donsterydo ... czy tam Mazzeo ... nie wiem ,już przed akcją z avatarami ich nie rozròżniałem ;>
Dobra konkrety]]] . Apropo GT6 na PS3 zamiast na PS4 ,braku exòw na klocku przy schyłku generacji to còż ... historia lubi się powtarzać. Z $łony mamy niemalże kopiuj_wkle sytuacji z PS2 ,tak w przypadku obozu M$ możemy  CHYBA zaobserwować regres. Nie jestem pewien jak było, ale wydaje mi się że pierwszemu klockowi support urwał się ... powiedziałbym niespodziewanie wraz z zapowiedzią/launchem X360 tak w przypadku tego drugiego jednoznacznie stwierdzić można ,że support skończył się jeszcze przed zapowiedzią zapowiedzi ktora nastąpić ma w tym miesiącu. Jeżeli na rzeczonym

evencie/E3 poruszą kwestię exów AAA na X360 , to z przyjemnoscią odszczekam. Tak wracając do Sony to w ciemno założyć

można, że sytuacja z PS4 będzie podobna. Nie wszyscy rzucają się na nextgeny pjerwszego dnia i o takie podejście 

do klijenta się rozchodzi , i tak jak analogicznie z Plusem nawet nie będąc targetem takiego podejścia/usługi 

nie można ślepo deprecjonować takiego atutu "konkurejcyjnego" ;-) sprzętu .

PS: niniejszym oświadczam ,że trolling;capitan obvius;suchary;mendolinienie;ect/OFF

Things to do before dead :

P.ier.dolnąć po pijaku posta w Console Wars [V]

Opublikowano

A ktoś może przypomnieć ile jeszcze exow ukazalo się na PS2 jak wyszla nowa generacja?  Bo tak, pamiętam, ze Xbox praktycznie przestal istnieć, tzn gry wychodzily, glownie multiplatformy, bądź slabe porty z 360tki.

Ale nie pamiętam jak sytuacja miała się z PS2 po ukazaniu się PS3 na rynku, a podejrzewam ze mimo wszystko moglo być podobnie.

Osobiscie nie licze ze zapowiedzą jakiegokolwiek nowego EXa na X360. Ni będzie mi tez to żaden sposób przeszkadzać, O ILE zobaczę pare mocarnych tytulow, które się ukaza wraz ze startem nowej konsoli.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Easye - przede wszystkim nowy Gow, Persona i BLACK. Ludzie narzekali że gry robią na PS2 a na PS3 bieda . Nie ma co nawet porównywać liczby exów bo tutaj to pewnie PS2 zjada obie konsole bez popity.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.