Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W większość tych gier nie grałeś więc się po prostu zamknij. I nie pie.rdol mi tu, że gdzieś WYCZYTAŁEŚ, że tak jest, bo to jest żaden argument.

Czyżby? Krótka piłka. Czy w moim cytowanym przez Ciebie poście napisałem prawdę czy kłamstwo? Fakty czy nie? Każdą inną odpowiedź wymijającą uznam za ucieczkę od konfrontacji. Brak odpowiedzi tak samo.

Pewnie mu ślina cieknie po brodzie gdy w amoku te bzdury wypisuje

Bzdury i hipokryzję to piszą ci, którzy:

a) uważają że kilka źdźbeł trawy jest lepsze od dodatkowego contentu, a jednocześnie wytykają je jakby to były rzeczy niszczące rozgrywkę

b) uważają, że multiplatformy na PS3 są niegrywalne

c) czepiają się rzekomej sub-HD na PS3, ale milczeli jak wyszło że oh ah wielkie Halo 3 chodziło w sub-HD. Bo xboxowe sub-HD to nietykalne sub-HD o którym się milczy.

d) ludzie co naoglądali się bzdur na lens of truth, a jednocześnie wytykają że ktoś czerpie wiedzę z sieci

Nie wiem, może w jakieś specjalne wersje gram, ale jedynie gdzie widziałem poważne dropy animacji na PS3, to był Mass Effect 3 i dotyczyło cut scenek gdzie były jakieś skomplikowane tła. A multiplatformą gdzie były problemy stricte związane z PS3, to był Fallout 3 PL, który nie dostał patcha i gra miała stop klatkę gdy pojawiał się komunikat o aktywności znajomego w XMB (można było to jednak to wyłączyć). Ale jak wiemy, gorsze multiplatformy trafiają się po obu stronach. Tyle, że kiedy pisałem o tonach eksluzywnego contentu w multiplatformach na PS3, to nie pisałem na zasadzie: "Wersje na PS3 są gorsze i dlatego mają bonusowy content". Najczęściej są jednakowe,  ALE wersje dodatkowo na PS3 mają eksluzywny content.

Ps. Wiedziałem, że Sony hejterzy będą tutaj pisać że dodatki nic nie znaczą. Lepiej mieć trawę w Mafii, niż 60 minut dodatkowej gry w Watch Dogs. Jasne. Failujcie dalej.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 363,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Hehehe, mowa jest o multiplatformach a ten wyjeżdża z eksem. xD

I dalej jest rozmowa o technicznej stronie gry, a nie o zawartości bonusów. xD

Co za bot. :D

Opublikowano

Bzdury i hipokryzję to piszą ci, którzy:

a) uważają że kilka źdźbeł trawy jest lepsze od dodatkowego contentu, a jednocześnie wytykają je jakby to były rzeczy niszczące rozgrywkę

b) uważają, że multiplatformy na PS3 są niegrywalne

c) czepiają się rzekomej sub-HD na PS3, ale milczeli jak wyszło że oh ah wielkie Halo 3 chodziło w sub-HD. Bo xboxowe sub-HD to nietykalne sub-HD o którym się milczy.

d) ludzie co naoglądali się bzdur na lens of truth, a jednocześnie wytykają że ktoś czerpie wiedzę z sieci

Tu nie chodzi o kilka mniej źdźbeł trawy (bo szczerze kogo normalnego to rusza?), nie wiem skąd w ogóle wziąłeś zdanie że multiplatformy na ps3 są nie grywalne (serio ktoś tak pisał ?) Chodzi o to że do tej pory większość multiplatform nie dość że często chodziło w niższej rozdzielczości to pomimo tego miało i tak gorszy frame rate w porównaniu do wersji na x360.Taka jest rzeczywistość i dodatkowe ubranka czy misje nie są tego w stanie tego wynagrodzić (zwłaszcza gdy ma to negatywny wpływ na czerpanie przyjemności z samej rozgrywki) ba one miały za zadanie osłodzić tą łyżkę dziegciu jaką każdy normalny nie zaślepiony posiadacz ps3 godził się przełknąć wybierając akurat wersję gierki na te platformę.Obecnie jest z tym zdecydowanie lepiej ale nie zmienia to faktu że jest to jednak trochę za późno.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

W większość tych gier nie grałeś więc się po prostu zamknij. I nie pie.rdol mi tu, że gdzieś WYCZYTAŁEŚ, że tak jest, bo to jest żaden argument.

Czyżby? Krótka piłka. Czy w moim cytowanym przez Ciebie poście napisałem prawdę czy kłamstwo? Fakty czy nie? Każdą inną odpowiedź wymijającą uznam za ucieczkę od konfrontacji. Brak odpowiedzi tak samo.

Napisałeś fakty, które wcale nie świadczą o tym czy dana gra jest lepsza czy gorsza na danej platformie. Są to tylko DODATKI, które nie mają wpływ na framerate, jakość tekstur i tak dalej.

Opublikowano

oby GTA V wyglądało równie dobrze na ps3 co MAX, R* chyba nauczył się już robić wersje na ps3, po tylu latach xDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ale i tak to mało, więc MS musi dymać też swoje studia - chociażby traktując ich jak murzynów od danej marki, którą w razie czego bez pytania są gotowi rozmienić na drobne (vide Halo i konflikt z Bungie, które uciekło jak tylko mogło - a dziś prawem rewanżu tworzy multiplatformę z eksluzywnym DLC dla konkurencji).

W takim razie poczytaj sobie wywiad z byłym pracownikiem tego bajecznego, GOTG studia Naughty Dog, gdzie byli zmuszeni pracować nawet 100 godzin tygodniowo.

http://gamasutra.com/view/news/191785/Leaving_AAA_Why_Naughty_Dogs_star_designer_became_a_teacher.php

miłej lektury

Co za bzdura, ja sam potrafię teraz przepracować i 100 godzin tygodniowo wcale nie dlatego, że mnie ktoś zmusza, tylko dla dobra projektu, a wyjście w sytuacji, w której coś nie jest skończone, a grunt pali się pod nogami, jest po prostu nietaktowne, jeżeli działasz dla dobra firmy. Gość najwyraźniej po prostu nie dawał sobie rady z takim ciśnieniem.

Akurat Naughty Dog jest jednym z najlepszych studiów developerskich wszechczasów i żadne pieprzenie tego nie zmieni, a od dawien dawna ludzie zapatrzeni w Xboxa mają z tym gigantyczny problem.

Opublikowano

Wiedziałem że ktoś napiszę że siedzieli tyle godzin z powodu pasji, wiedziałem też że zrobi to człowiek z nickiem na literkę M, jestem jednak trochę zaskoczony.

Opublikowano

A gdzie on mówi o pasji? Jest różnica pomiędzy nią, a myśleniem "chyba posiedzę przy tym po godzinach - lepiej to, niż opier.dol/kary za niedotrzymanie terminu"...

Opublikowano

Ty po prostu nie rozumiesz całej sytuacji. Pewno dla Ciebie wystarczy odbębnić 8 godzin i mieć w (pipi)e, co dalej, byleby dostać hajs. Jeżeli nie pracowałeś przy programach telewizyjnych, czy radiowych, albo przy grach, czy też przy produkcji choćby muzyki, albo seriali, to nie masz pojęcia bladego, jak to wszystko wygląda i że takie 100 godzin tygodniowo niekiedy jest normą, na którą osoba podejmująca taką pracę musi być gotowa.

Tym bardziej, że gonią Cię terminy, na które niejako sam się zgadzasz. Wtedy nie ma przebacz, albo to, albo GIGANTYCZNE kary, którymi i Ty zostaniesz obciążony.

Poza tym - gdzie ja napisałem, że to z powodu pasji? Niektórzy ludzie mają ewidentny problem z czytaniem ze zrozumieniem.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Fajnie że branżę filmową, muzyczną i grową już od dawna masz obcykane, spoko, nie zmienia to jednak faktu że murzynienie jest wszędzie, nie tylko w MS o czym bzdurzy po raz trzysta dwudziesty ósmy Mendrek.

Opublikowano

Szkoda, że Ty nawet nie podjąłeś odrobiny trudu by zweryfikować bzdury, które wypisujesz na tym forum. Czytać się nie da tych wszystkich postów, bo krew człowieka zalewa.

Niemniej nie chcę się wtrącać w to więcej, ale jak jakikolwiek koleś zatrudniony w normalnej firmie mówi, że MUSIAŁ pracować 100 godzin, to aż śmieszne jest.

Opublikowano

Powiedział człowiek rocznik 91, zapewne ty masz 15 letnie doświadczenie w różnych firmach i korporacjach i już za czasów gimnazjum 100 godzin tygodniowo roznosiłeś ulotki osiedlowej pizzeri.

Opublikowano

Ej no ale crunching to jest część praktycznie każdej gry, ND zapowiedziało datę premiery wcześniej to mieli przeje'bane bo musieli się streszczać (plus zrobili w U3 singla na 7h). 

to chyba grałeś w jakieś inne u3. miałem przyjemność niedawno ukończyć i na normalu za pierwszym przejściem, zeszło mi się 12h z hakiem. bez rozglądania się za skarbami, było by pewnie z 9-10.  

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Powiedział człowiek rocznik 91, zapewne ty masz 15 letnie doświadczenie w różnych firmach i korporacjach i już za czasów gimnazjum 100 godzin tygodniowo roznosiłeś ulotki osiedlowej pizzeri.

Nawet nie chce mi się tłumaczyć, jak ogromne doświadczenie można zdobyć mając tyle lat, co ja, ale zdążyłem już posmakować i branży muzycznej i growej i radiowej i filmowej. Gdybyś mając 14-15 lat nie myślał o roznoszeniu ulotek, a robieniu czegoś więcej, być może 7 lat później byłbyś mądrzejszy i dalej zaliczał progress, a nie regres z każdą kolejną wypowiedzią.

Poza tym to wyjątkowo żałosne, by ubliżać jakiemukolwiek człowiekowi podpierając się jego wiekiem. Najwyraźniej masz spore kompleksy.

Opublikowano

Ciekawe w którym miejscu ci ubliżam z powodu wieku? Wypowiadasz się jak jakiś specjalista który ma lata pracy w korporacjach za sobą na poważanych stanowiskach, piszesz że pracowanie codziennie i to w weekendy po 18 godzin to norma, po czym patrzę że masz 21 lat... no bardzo przepraszam że ze sporym dystansem podchodzę do twoich wypocin.

Niezła piz.da z tego Richarda Lemerchanda, nie wyrobił takich warunków pracy, nie to co Macomaniak91, który na klatę i z uśmiechem przyjmuje 100h pracy i jeszcze ma czas na siedzenie przy konsoli i pisanie na forum o gierkach. Szacun.

EOT z mojej strony, idę spać bo jutro do pracy, choć pewne jestem yebanym nierobem bo TYLKO 8 GODZIN będę pracował.

Opublikowano

Czytać się nie da tych wszystkich postów, bo krew człowieka zalewa.

Nie mów że każdego posta w tym temacie traktujesz serio i całkowicie poważnie ? Jeśli tak to dla własnego zdrowia lepiej unikaj tego tematu bo cię wykończy zalew farmazonów (pisanych często gęsto dla jaj) jakie się tu pojawiają.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ciekawe w którym miejscu ci ubliżam z powodu wieku? Wypowiadasz się jak jakiś specjalista który ma lata pracy w korporacjach za sobą na poważanych stanowiskach, piszesz że pracowanie codziennie i to w weekendy po 18 godzin to norma, po czym patrzę że masz 21 lat... no bardzo przepraszam że ze sporym dystansem podchodzę do twoich wypocin.

Nie chodzi o ton wypowiedzi, a o samą znajomość warunków, jakie panują w przypadku tak ogromnych projektów. Poza tym znowu - nigdzie nie napisałem, że to norma, jaką Ty masz tendencje do kompletnego przekręcania treści postów. Napisałem, że są takie sytuacje w których faktycznie trzeba poświęcić nawet 100 godzin tygodniowo.

Niezła piz.da z tego Richarda Lemerchanda, nie wyrobił takich warunków pracy, nie to co Macomaniak91, który na klatę i z uśmiechem przyjmuje 100h pracy i jeszcze ma czas na siedzenie przy konsoli i pisanie na forum o gierkach. Szacun.

Przecież nie robisz tego tydzień w tydzień. Tak jak mówię, co ma wiek do tego? Stereotypowo, każdy musi coś osiągnąć po skończeniu ilu lat? 40? 50? Poza tym, jak potrafisz gospodarować czasem i odpowiednio traktować swoją pasję, to znajdziesz chwilę nawet na pisanie na forum o gierkach. Wystarczy trochę organizacji.

I nie mów mi, że to ja wypowiadam się jak jakiś specjalista, bo chyba każdy zdroworozsądkowo myślący człowiek czytając to, co piszesz uzna, że to Ty uważasz się za bóg wie jakiego specjalistę w dowolnym temacie. Ja próbuję wyprostować bzdurę, którą tu wkleiłeś.

Nie mów że każdego posta w tym temacie traktujesz serio i całkowicie poważnie ? Jeśli tak to dla własnego zdrowia lepiej unikaj tego tematu bo cię wykończy zalew farmazonów (pisanych często gęsto dla jaj) jakie się tu pojawiają.

Jasne, że nie, ale czasem pojawia się wpis, obok którego nie potrafię przejść obojętnie, jeżeli ewidentnie mija się z prawdą, a ktoś jeszcze wkleja to jako argument. Na pewno ten człowiek pracował i 100 godzin tygodniowo, ale jestem pewien, że nikt go do tego nie zmuszał. Zależy też, w jaki sposób rozliczał się za wykonane zadanie. Często większa liczba godzin przy takich projektach = większa kasa.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Ciekawe coś od Sony ( Please be PS3/Vita)

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Czytać się nie da tych wszystkich postów, bo krew człowieka zalewa.

większość farmazonów jest tu pisana zupełnie na serio

Opublikowano

Mazzeo od kiedy 100 godzin tygodniowo to 18 godzin dziennie. 100/7=14 a tyle potrafi normalny kowalski przepracowac ilu znam ludzie ktoryz wstaja o 6 do roboty i wracaja o 20 ale przynajmniej hajs sie zgadza a wola pol roku ponapierdzielac i miec na swoje potrzeby niz tracic czas na granie. Juz z tym naughty dog sie zrobiles nudny znajdz cos lepszego bo k kolko to czytam tu w statusach i na sb ze sony zmusza do 100/7 prosze cie.

Opublikowano

dobrze wiemy, że 343 >>> Naughty Dog

Opublikowano

w wyzyskiwaniu pracowników czy w robieniu gier?

Opublikowano

w robieniu gier oczywiście

Opublikowano

No ale jak na razie mają tylko jeden hit na koncie, nie to co ND, firma z kilkunastoletnią tradycją. 100/7 to może pracowali przy zbliżaniu się deadline'u. 

Edytowane przez Nemesis US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.