Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ej no ale crunching to jest część praktycznie każdej gry, ND zapowiedziało datę premiery wcześniej to mieli przeje'bane bo musieli się streszczać (plus zrobili w U3 singla na 7h). 

to chyba grałeś w jakieś inne u3. miałem przyjemność niedawno ukończyć i na normalu za pierwszym przejściem, zeszło mi się 12h z hakiem. bez rozglądania się za skarbami, było by pewnie z 9-10.  

No serio ci mówię pierwsze przejście 7h po 'ostatnim bossie' (który nawet bossem nie był i zrzynce końcówki z U2) myślałem, że to połowa gry dopiero a tutaj napisy. U2 za to bylo przyzwoite jeśli chodzi o długość wręcz idealne (no może troche za dużo strzelania było pod koniec)

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 363,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Niedawno pisałem, ze miło byłoby gdyby Agenta ogłosili na E3 na PS4. :)

Opublikowano

Niedawno pisałem, ze miło byłoby gdyby Agenta ogłosili na E3 na PS4. :)

Agent nie będzie exem na PS3/PS4, Sony już straciło ekskluzywność w 2011 roku. Na 90% wyjdzie jako multiplatformowa, może to następny projekt Rockstara po GTA V. Ogólnie nie przejmowałbym się tym, że milczą od wielu lat, oni tak mają z praktycznie każdą grą.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Nintendo has announced it has entered an exclusive worldwide partnership with SEGA to produce Sonic games, the first of which will be Sonic: Lost World.

Nothing was revealed about the game other than a screenshot and the fact that it'll be an action-adventure platforming game for both Wii U and 3DS.
More details will be coming prior to E3. 

Original Story: SEGA has trademarked "Sonic Lost World" leading to speculation that this will be the title of the next game in the franchise.
Originally spotted by Siliconera, the trademark was filed yesterday by SEGA for use with video games, though it currently only covers Europe.
There's been a fair few rumours lately that the next Sonic the Hedgehog game is already well into development and targeted for a November release, but this is all supposition.
We reached out to SEGA for information on the subject but were told "no comment". In the meantime, be sure to let us know what you'd like to see in the next Sonic game in the comments below. (Hint: with a title like this, omitting dinosaurs would be a crime).

Mocne exy będą  :teehee:

Edytowane przez Hela

Opublikowano

LulzSec: Hakerzy PlayStation Network z rekordowymi wyrokami :

W Wielkiej Brytanii zakończył się proces zatrzymanych w 2011 roku czterech członków hakerskiej grupy LulzSec, która odpowiedzialna była za ataki na usługę PlayStation Network oraz firmy growe, w tym EA i Nintendo, a także agencje FBI i CIA. Trzech z nich otrzymało rekordowe wyroki pozbawienia wolności. Jakie dokładnie?

Hakerów zatrzymano w lipcu i wrześniu 2011 roku, a dwóch z nich w czerwcu 2012 przyznało się do winy. Ryan Cleary, Jake Davis, Mustafa al-Bassam i Ryan Ackroyd skazani zostali na karę pozbawienia wolności. Rekordową wymierzoną hakerom w tym kraju - największa wynosi aż 2,5 roku.

Najwięcej w więzieniu spędzi 21-letni Cleary, który za kratkami posiedzi 32 miesiące . Natomiast 26-letni Ackroyd skazany został na 30 miesięcy więzienia, zaś 20-letni Davis na dwa lata. Najłagodniej potraktowany został 18-letni Al-Bassam, którego skazano na 20 miesięcy w zawieszeniu i 300 godzin prac publicznych.

To jednak nie wszystko – najprawdopodobniej czwórka hakerów zostanie deportowana także do USA, gdzie postawione zostaną im dalsze zarzuty.

http://www.cdaction.pl/news-32550/lulzsec-hakerzy-playstation-network-z-rekordowymi-wyrokami.html

Edytowane przez Karas

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Cytat

Nie, po prostu wiem, że ludzie którzy tak wytrwale i zaciekle bronią Nintendo, wrzucają wszystko do jednego worka, nie dostrzegając w tej konsoli wad, a wręcz wywyższając urojone zalety.

coś w tym jest.

- na wii jest mało dobrych gier.

- po co więcej gier ? marian, zelda i metroid to najlepsze gry na świecie !!! prawdziwi gracze przechodzą je po 15 razy na 100%  i nie tykają gó,wien dla mas

- na wii jest brzydka grafika. 

- prawdziwych graczy nie interesuje grafika, hd jest dla dałnów bez wyobraźni.

- nie podoba mi się zelda.

- jesteś gó,wnem śmieciem spi,erdalaj

- mario jest dla mnie zbyt infantylny

- pffff dorosły się znalazł, to jest magia nintendo głupcze idź strzelać z karabinu 

- usługi sieciowe nintendo są mocno w tyle

- granie online jest dla ludzi bez życia, trofea zbierają debile

- mało multiplatform 

- gó,wno dla mas, żryj gó,wo i twoja stara też 

- z taką konfiguracją konsola jest za droga

- jesteś gó,wnem nie rozumiesz magii nintendo 

- nie tylko niny miało dobre platformówki, był crash, spyro, ratchety, sly.

- to wszystko gó,wno, tylko mario jest najlepszy i robi loda z połykiem 

Opublikowano

Rewelacyjne podsumowanie, właśnie o tym mówię ;)

Każdego dnia widzę na forach sytuację, gdzie ktoś potrafi wyśmiać wszystkie gry na konsole Sony i Microsoftu, byleby podkreślić, jak doskonałe jest Mario, czy Zelda. Uncharted? Syf, podróba Tomb Raidera. Gears of War? Biegasz jakimiś tępakami i strzelasz do czego popadnie. Halo? Laserki, blasterki dla dzieciaków. Forza? A kto gra w wyścigi? Gran Turismo? To japońskie, sztywne g*wno? Ratchet & Clank? Nie umywa się do Super Mario Galaxy. Gry EA? Same śmieci, kto na to zwraca uwagę?! Heavy Rain? Samograj, film, a nie gra. Skyrim? W Zeldzie masz tysiąc razy więcej lepszych patentów i lepszy gameplay.

Koło się zamyka.

Opublikowano

Ty no, ale skoro mowią prawdę to nie wiem co ty chcesz podważać? Że Zelda jednak nie jest tak dobra? Stawianie Ratcheta obok SMG to jakiś żart jest tak btw

Opublikowano

Cytat

Nie, po prostu wiem, że ludzie którzy tak wytrwale i zaciekle bronią Nintendo, wrzucają wszystko do jednego worka, nie dostrzegając w tej konsoli wad, a wręcz wywyższając urojone zalety.

coś w tym jest.

- po co więcej gier ? marian, zelda i metroid to najlepsze gry na świecie !!! prawdziwi gracze przechodzą je po 15 razy na 100%  i nie tykają gó,wien dla mas

- pffff dorosły się znalazł, to jest magia nintendo głupcze idź strzelać z karabinu 

- mało multiplatform 

A w reszcie console wars nie jest podobnie?

Opublikowano

Ty no, ale skoro mowią prawdę to nie wiem co ty chcesz podważać? Że Zelda jednak nie jest tak dobra? Stawianie Ratcheta obok SMG to jakiś żart jest tak btw

Fani Nintendo zawsze mówią prawdę, w końcu mają najlepsze gry i najlepszą konsolę na rynku.

Opublikowano

Fani Nintendo zawsze mówią prawdę, w końcu mają najlepsze gry i najlepszą konsolę na rynku.

Mają najlepsze ekskluzywne tytuły i tyle. Resztą rzeczywiście wygląda słabo, ale tylko betony ograniczają się do jednej konsoli. 

Opublikowano

Rewelacyjne podsumowanie, właśnie o tym mówię ;)

Każdego dnia widzę na forach sytuację, gdzie ktoś potrafi wyśmiać wszystkie gry na konsole Sony i Microsoftu, byleby podkreślić, jak doskonałe jest Mario, czy Zelda. Uncharted? Syf, podróba Tomb Raidera. Gears of War? Biegasz jakimiś tępakami i strzelasz do czego popadnie. Halo? Laserki, blasterki dla dzieciaków. Forza? A kto gra w wyścigi? Gran Turismo? To japońskie, sztywne g*wno? Ratchet & Clank? Nie umywa się do Super Mario Galaxy. Gry EA? Same śmieci, kto na to zwraca uwagę?! Heavy Rain? Samograj, film, a nie gra. Skyrim? W Zeldzie masz tysiąc razy więcej lepszych patentów i lepszy gameplay.

Koło się zamyka.

A na chu.j przytaczasz SMG i Ratcheta? Co ma ku.rwa Skyrim do Zeldy? Czemu nagle wyskakujesz z tym Gran Turismo? Co ci jest z z tymi obrzydliwymi uogólnieniami XD?

Widocznie wchodzisz na złe fora.

-jeżeli chodzi o multiplatformy, to oczywiście jest bieda. natomiast warto zainteresować się Wii, bo ma sporo bardzo dobrych gier na wyłączność. A skoro Wii kosztuje teraz tyle co nic, to tymbardziej warto spróbować

-jest 

-przez kilka ostatnich lat nie wyszła nawet jedna zaje.bista zelda, więc się nie dziwie 

-mimo wszystko warto się przełamać, bo gameplay jest zaje.bisty, ale ok - nic na siłę

-w chu.j 

- mało multiplatform 

-patrz punkt 1szy

-wii tanie w chu.j, a w momencie kiedy będzie warto się zainteresować WiiU, to nowa konsola będzie tak samo tania

- dobrego crasha to ja ostatnio widziałem jeszcze na pierwszym xboxie, spyro nie ma, ratchet to bardziej shooterek TPP. Sly jest bardzo w porządku. Mimo wszystko jednak warto wziąć pod uwagę Maria.

fix'd. Jestem fanem Nintendo, bijcie mnie. Do wszystkiego trzeba mieć zdrowe podejście. Fanów Sony też wartościujecie tylko względem Mendrka?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ciekaw jestem argumentów przeciw ;)

Tak czy siak, wiadomo przecież, że Zelda to najlepsze RPG, SMG to najlepszy platformer wszechczasów, a Excite Truck to najlepsze wyścigi ever.

Po prostu fani Nintendo często nie potrafią w żaden sposób przyznać, że gra dostępna na innym sprzęcie może być dobra (a gdzie tam, żeby najlepsza).

Opublikowano

Ciekaw jestem argumentów przeciw ;)

Tak czy siak, wiadomo przecież, że Zelda to najlepsze RPG, SMG to najlepszy platformer wszechczasów, a Excite Truck to najlepsze wyścigi ever.

Po prostu fani Nintendo często nie potrafią w żaden sposób przyznać, że gra dostępna na innym sprzęcie może być dobra (a gdzie tam, żeby najlepsza).

Fani konsoli X często nie potrafią w żaden sposób przyznać, że gra dostępna na innym sprzęcie może być dobra (a gdzie tam, żeby najlepsza).

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Sądzę, iż warto również umieścić w tym zbiorze fanów konsoli PS3.

Opublikowano

Cytat

coś w tym jest.

- mało multiplatform 

Problem niestety w tym, że w większości przypadków dyskusja o platformach Nintendo to odpieranie argumentów ludzi, którzy znają je z zasłyszanych przy jakiejś okazji anegdot. Wiedzą tylko tyle, że jest Mario, Zelda i Metroid.

Opublikowano

no właśnie nie wiem co jest gorsze, fani nintendo czy fani gta, obydwie grupy złego słowa nie dadzą powiedzieć na te swoje gówniane gierki dla dzieci.

//

Kazub idealnie to podsumował.

Opublikowano

Najgorsi są zwolennicy Final Fantasy Tactics. Tyle, że się o niej nie mówi, więc siedzą cicho. Ale parę słów gorzkiej opinii sprawia, że zlatują się jak z widłami na szkopa.

Z grami Nintendo jest o tyle kłopot, że wyglądają bardzo "dziecinnie", ale są czasami hardkorowo wręcz trudne. To był zawsze fenomen Nintendo. Ma to też drugą stronę medalu - wystrój ich gierek nie ułatwiał grom w drodze do bycia poważaną gałęzią rozrywki dla dojrzalszych już graczy. Nie wiem jak u innych, ale gdy ktokolwiek mówi/pisze że gry są dla dzieci, to nim zdażę zaprzeczyć pojawia się w głowie wizerunek Mario ;)

Opublikowano

no właśnie nie wiem co jest gorsze, fani nintendo czy fani gta, obydwie grupy złego słowa nie dadzą powiedzieć na te swoje gówniane gierki dla dzieci.

No tak bo inne platformy/gierki nie mają takich "fanów" ;)

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Najgorsi są zwolennicy Final Fantasy Tactics. Tyle, że się o niej nie mówi, więc siedzą cicho. Ale parę słów gorzkiej opinii sprawia, że zlatują się jak z widłami na szkopa.

bo jak można krytykować najlepszy taktyczny jrpg ever? Wg mnie gra się nie spodoba tylko tym ,którzy po prostu nie lubią tego gatunku.

Opublikowano

Po prostu, można. Mi też się FFT nie podoba i mam pełne prawo głosić, że jest to nudna gra. Ktoś się ze mną nie zgodzi? No i spoko, też może. Przecież nie spieramy się tutaj o skład chemiczny wody, a o to, czy podoba nam się dana gra.

Opublikowano

a w inne taktyczne jrpg grałeś? lubisz w ogóle ten gatunek gier?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.