Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W taktyczne? Grałem w Disgaea 3, Final Fantasy Tactics A2, Fire Emblemy i Advance Warsy.

Gameplay w każdej z tych gier o wiele bardziej mi odpowiada. Nie twierdzę, że te gry mają lepszą fabułę (pewnie nie mają), ale przyjemniej mi się w nie grało w porównaniu do FFT.

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 363,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

FFT byłoby dla mnie grą na 10 ( jest na 8 ) gdyby oprócz non stop walki i tragicznych wręcz pseudo przerywników z wysyłaniem kompanów na "wyprawy" ( to już całkowicie do kasacji ) miały miejsce jakieś eksploracje miast czy normalne, przyjemne mini gierki. A tak tylko i wyłącznie walka która potrafi zmęczyć największych twardzieli. Szkoda. Mocno mnie już później irytowało przechodzenie hipkiem na mapie 2D z punktu walki do punktu walki a w międzyczasie ( puste punkty ) jakby inaczej, kupa dodatkowych losowych potyczek. 

A tak btw w którym taktycznym jrpg oprócz wspaniałych walk ( w stylu FFT ) mamy jeszcze i eksplorację rodem z "klasycznego" jrpg ? Wypadłem z obiegu w tym gatunku.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Kawał stulecia jak na razie, jak można było coś takiego odje,bać? Jeśli robią to serio i mają zamiar się tego trzymać, to właśnie rozkręcają miniguna wycelowanego prosto w swoje głowy :D.

Opublikowano

http://boingboing.net/2013/05/18/nintendo-claims-ownership-over.html

W skrócie - Nintendo stwierdziło, że wszystkie filmiki na youtube przedstawiające ich gry są ich własnością, i to właśnie im, a nie autorowi filmu, należy się kasa za reklamy.

xD

Jesli to prawda to Nintendo bedzie mialo powazne klopoty...

Opublikowano

Ktos pokazuje cala gre razem z zakonczeniem i jeszcze dostaje za to kase tak samo ekino udostepnia filmy i majaa kase za reklamy a tworcy nie dostaja nic. Zawsze mnie smieszyly kanaly z maincraftem. Gimby ogladaja godzinne filmiki jak ktos buduje domek a koles zgarnia niezla sumke od sponsorow za granie lol

Opublikowano

@exact

Nie bedzie mialo zadnych klopotow.

Ninnytardy maja tak mozg juz wyprany ze jeszcze beda dziekowac i mowic ze to rozwiazane jest lepsze.

edit: Jeden z komentarzy:

"Good on Nintendo for finding a balanced solution rather than just forcing the content to be removed. They deserve more credit for this."

No ta, chwalmy nintendo ze nie blokuja, bo przeciez kazdy inny wydawca tak robi :ninja:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

fft i tactics ogre są tym dla japońskich gierek o przesuwaniu ludzików po kwadratach, czym mario dla gierek o skakaniu. 10/10. do tego nad wyraz dojrzałe historie bez czarodziejek z księżyca. 

Opublikowano
  • Autor

O, przyszli dorośli fani dojrzałych gierek. Czekam na wiecej Mendrkowych opowiesci jak to czuje sie męski grając w God of War w tramwaju.

30mwmj7.jpg

Opublikowano

No ja nie rozumiem ludzi, co stale próbują sobie wmówić, że gry są dojrzałe i dla dorosłych. Chcesz coś dojrzałego, to sobie film pooglądaj albo poczytaj książkę fajną. Gry mogą być nawet dla upośledzonych niemowlaków, gram bo lubię, mam wy(pipi)ane

Edytowane przez _Shaman_

Opublikowano

OMG CZARNE PUDEŁKO!

Dodam, że wiele wskazuje na to, że będzie zrobione z plastiku, więc SONY już zmiażdżyło konkurencję

Opublikowano

No musi byc bankowo:

WYSCIGOWKA:Bo to jest osom

SZUTER:Bo kazdy lubi strzelac,bronia bez recoila i zabijac strzalem w noge.

STRZELANKA:Gdzie strzela sie do ludzi z kaskami na glowach i ma sie armor z betonu

STRZELANKA TPS:Gramy czlowiekiem i zabijamy Kosmitow tego jeszce nie bylo!

STRZELANKA:Do bramki czyli najpiekniejszy symulator pilki noznej dla ludzi,ktorzy nigdy nie grali w pilke.

Nie ma sensu wydawac jakis glupich RPG,Przygodowek,survival horrorow to sie nie sprzeda!

SONY jest w (pipi)e

Opublikowano

wielcy eksperci.Nic nie widzieli, a już komentują złą politykę wydawniczą MS względem nowego klocka

Opublikowano

No musi byc bankowo:

WYSCIGOWKA:Bo to jest osom

SZUTER:Bo kazdy lubi strzelac,bronia bez recoila i zabijac strzalem w noge.

STRZELANKA:Gdzie strzela sie do ludzi z kaskami na glowach i ma sie armor z betonu

STRZELANKA TPS:Gramy czlowiekiem i zabijamy Kosmitow tego jeszce nie bylo!

Jeśli chciałeś opisać dotychczasowy line-up PS4 to wyszło dobrze :)

Opublikowano

Taka prawda, na pokazie musi być wyścigówa, FPS, jakieś nawalanie.

Opublikowano

no ale to chyba oczywiste ze pokaza, strzelanke, wyscigi itp ma byc boom a raczej tego nie zrobia pokazujac gre typu point & click ;) 

a tak pozatym to rozwalaja mi umysl sonoklapy same dostaly wyscigi, strzelanke i jakas biedna platformowke wygladajaca jak z ps2 :) a teraz wielcy degustatorzy gier, siedza w mega fotelach przy kominku, palac cygaro, popijajac 20 letnie czerwone wino, gladza swoj zakrecony was i wala konia do znaczka ps4 pfffff

Opublikowano

Dobrze, ze jest Mazzeo, który chętnie rozwali locusa na 1000 kawałków.

Opublikowano

Ja wam powiem tak...

Sony vs Microsoft

Cat-Fight.gif

Nintendo

llazy-cat.gif

oczywiscie takie cuda to z gafa :D

Opublikowano
Xbox One will not be backwards compatible with Xbox 360 games

f you were hoping to play your vast collection of Xbox 360 games on Microsoft's latest creation, we've got a spot of bad news. Microsoft Xbox Live VP Marc Whitten confirmed to The Verge that the new Xbox One console will have no backwards compatibility whatsoever.

"No, there's not," said Whitten, when we posed the question. "The system is based on a different core architecture, so back-compat doesn't really work from that perspective."

That means that Xbox 360 discs won't work, but also extends to Xbox Live Arcade downloadable titles. Anything that was designed for the Xbox 360 will have to be rebuilt, and it sounds like Microsoft doesn't plan to do so.

AN INCOMPATIBLE ARCHITECTURE

Technologically speaking, it's not wholly a surprise that backwards compatibility is off the table. Today, the company confirmed months of rumors that the new Xbox would use an x86 CPU. Games designed for the Xbox 360's Xenon processor simply won't run natively on the new hardware, since the Xenon used a PowerPC architecture instead. Of course, Sony's PlayStation 4 has the same problem: Sony also chose to move to x86 from PowerPC, and the PS4 also won't directly support PS3 games.

But while Sony is promising that PlayStation 4 users will indeed be able to play PlayStation 3 games at some point, by streaming them from the cloud, Microsoft is not promising any such thing for Xbox One. When we specifically asked Whitten whether the company had any streaming option or download option for existing Xbox 360 games for the Xbox One, he confirmed that there was no such thing in the works at Microsoft.

Microsoft does, however, plan to keep selling the Xbox 360 alongside the new console for the foreseeable future. "This isn't about getting rid of the Xbox 360," Whitten said. Perhaps the lack of backwards compatibility will be good for business there.

http://www.theverge.com/2013/5/21/4350662/new-xbox-has-no-backwards-compatibilty

Xbox One game discs are only used for initial installation, fee charged for second account

Microsoft's Xbox One will use Blu-ray discs for games, but you won't be using them as frequently as you might have with your PlayStation 3. In a statement made to Wired, Microsoft said that all games are installed to the Xbox One's hard drive to play; you won't have to insert the disc to run the game after that initial process. The news confirms earlier information seen by The Verge.

Prior to the Xbox One's official unveiling, rumors had flown for months that Microsoft's latest console would contain a mechanism to block used games. While Microsoft has so far stayed quiet on this particular point, the mandatory installation would seem to suggest that it may well be the case — at least to a certain extent.

MICROSOFT WILL CHARGE FEE FOR SECONDARY INSTALLATION

Microsoft has said that a fee would be charged for any game disc to be tied to a second Xbox Live account following its initial installation. This is likely to limit the market for second-hand games, but would not eliminate the possibility altogether. The company is yet to confirm whether players will be able to play games from disc or run them on secondary accounts without paying for the installation, nor has it given any indication of what the fee may be.

As for the rumors that claimed the Xbox One would require a constant online connection to run games, Wired says the reality is not as overbearing. Developers will be able to create games that hook into Microsoft's Azure cloud services and are unable to be played offline, but there is as yet no requirement for them to do so.

http://www.theverge.com/2013/5/21/4352314/xbox-one-hard-drive-game-installs

Także tego.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Teraz decyzja EA o braku online-pass w grach jest zrozumiala, beda blokowac uzywki.

Opublikowano

Sony juz potwierdzilo brak blokady na uzywki?

Opublikowano

Może sie jeszcze z tego wycofają i będą używki.

A jak nie to  :bye: M$

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.