Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Yeti, jak już chcesz trollować, to przynajmniej się doinformuj. PS4 ma w teorii szybszą pamięć, w praktyce wychodzi na to samo bo nowy klocek ma esram i moduły wspierające transfer danych.

:lol:

Sorry, ale nie daje rady inaczej tego skomentować.

No nie dziwię się. Jak Cię zmiażdżyłem po tych Twoich bzdurach o akcjach Sony i MS, to też nie wiedziałeś co powiedzieć. Standardzik.

5 GB DDR3 vs 7GB GDDR5

Pojmujesz?

Ja tak, Ty jak zwykle nie. Może już Ci sterydy oczy wyżarły, ale chyba nie zauważyłeś, że odnosiłem się do szybkości pamięci, duhh.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 371,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A ja odnosiłem się do szybkości i do WIELKOŚCI. Gdyby gry w nowym X miały też 7GB to chyba jasne, że bym odnosił się tylko do prędkości.

Opublikowano

5 GB DDR3 vs 7GB GDDR5

No sorry ale te Skype'y, telewizje, Kinecty i inne bzdety jednak troszkę pamięci będą pożerać i jakieś prawdopodobieństwo tego, że "tylko" 5gb jest na gry zawsze istnieje.

Choć mi to tam obojętne. Jak ktoś nie umie programować to i 10gb ramu mu nie wystarczy.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

5 GB DDR3 vs 7GB GDDR5

No sorry ale te Skype'y, telewizje, Kinecty i inne bzdety jednak troszkę pamięci będą pożerać i jakieś prawdopodobieństwo tego, że "tylko" 5gb jest na gry zawsze istnieje.

Choć mi to tam obojętne. Jak ktoś nie umie programować to i 10gb ramu mu nie wystarczy.

To nie prawdopodobieństwo tylko fakt. W sumie sam M$ przyznał, że nie robią konsoli do gier.

Opublikowano

Taki sam fakt jak wypociny Mendrka. Polecam zainstalować windowsa 8 i zobaczyć jak sobie radzi ze wszytskimi aplikacjami w tle, nawet na 5GB ramu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Taki sam fakt jak wypociny Mendrka. Polecam zainstalować windowsa 8 i zobaczyć jak sobie radzi ze wszytskimi aplikacjami w tle, nawet na 5GB ramu.

Powiedz mi, CO TO MNIE OBCHODZI? Ciekawe czy za np. 3 lata nie będzie różnicy dla twórców gier między tą ilością i jakością RAM. Polecam zapytać, jeśli masz okazje.

Opublikowano

z tego co pamiętam to PS3 tez było 10 razy mocniejsze na papierze od Xboxa 360 przez super JEDEN RDZEN.

a teraz będziesz gral znowu w GTA V w 640p.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Co za czasy, Sony odpiernicza konferencję i prezentuje joypad, a M$ nie jest gorszy i pokazuje tuner tv...

Mam cichą nadzieję, że kiedyś jako dziadek zasiądę na bujanym fotelu i włączę jakąś prawdziwą konsolę do grania, pozbawioną tej całej social otoczki, wygląda na to, że PC wróci do łask jako czystej krwi maszyna do gier.

Po godzinie zapomniałem o czym w ogóle konferencja była.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Ja (pipi)e YETI naprawdę w amoku :D

Na PS Meetingu nie było nawet konsoli pokazanej a wszystkie gry były pokazane z peceta, jednak dla śnieżnego włochacza wszystko odnośnie PS4 jest już "pewne".

Opublikowano

Ja (pipi)e YETI naprawdę w amoku :D

Na PS Meetingu nie było nawet konsoli pokazanej a wszystkie gry były pokazane z peceta, jednak dla śnieżnego włochacza wszystko odnośnie PS4 jest już "pewne".

WTF?

Przecież ilość i jakość RAMu już została potwierdzona z obu dwóch stron.

Opublikowano

Wiadomo ,że najlepiej 16GB ale konsole ZAWSZE cierpiały na niedobór pamięci i nie ma co za bardzo się tego czepiać.

Nie przejmowałbym się 8GB RAMU w zamkniętej, zoptymalizowanej strukturze i piszę to jako użytkownik przeciętnego kompa w którym możliwe są tysiące ustawień podzespołów, z lipnym Windowsem, kupą wirusów i programów oraz 4GB gdzie gry i tak hulają i wyglądają w full HD pisząc skromnie, dobrze. 

Co dopiero 8GB w sprawdzonej, dopracowanej jednej konfiguracji.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Yeti, jak już chcesz trollować, to przynajmniej się doinformuj. PS4 ma w teorii szybszą pamięć, w praktyce wychodzi na to samo bo nowy klocek ma esram i moduły wspierające transfer danych.

Oto co digitalfoundry napisali kiedyś na temat pamięci z plotek:

Microsoft's technique for accommodating 8GB is to fall back on cheaper DDR3 modules - the same type found in current PCs and indeed Wii U. This presents a problem - namely, bandwidth. Think of data as water flowing through a pipe - the wider the pipe, the more water can flow through it at any given point. DDR3 can only process around one third the amount of data as the wider GDDR5, because the "pipe" is that much thinner. Microsoft's solution? To equip Durango with 32MB of fast memory (ESRAM) attached directly to the graphics core, but capable of being accessed from the CPU too. This little cache of memory can run in parallel with the DDR3, and combined bandwidth then rises back up to around 170GB/s - a number close to the throughput of the GDDR5 in Orbis.

So what does this mean for game devs in real terms? Well, whichever way Microsoft tries to finesse it, the 32MB of ESRAM is a bit of a sticking plaster solution that is nowhere near as fast or efficient as the single unified pool of RAM available to Orbis. However, while the disadvantages are obvious, this is not to say that the situation is anything like a complete disaster for Durango development.

http://www.eurogamer.net/articles/df-hardware-spec-analysis-durango-vs-orbis

Więc nie jest to tak dobre rozwiązanie jak mieć jeden rodzaj bardzo szybkiej pamięci.

EDYTKA:

To chyba jakaś pomyłka:

Here's how the system works: when you buy an Xbox One game, you'll get a unique code that you enter when you install that game. You'll have to connect to the Internet in order to authorize that code, and the code can only be used once. Once you use it, that game will then be linked to your Xbox Live account. "It sits on your harddrive and you have permission to play that game as long as you’d like," Harrison said.

Other users on the console will be able to play that game as well, Harrison said. So you don't need to buy multiple games per family. "With the built-in parental controls of the system it is shared amog the users of the device," he said.

But what if you want to bring a game disc to a friend's house and play there? You'll have to pay a fee—and not just some sort of activation fee, but the actual price of that game—in order to use a game's code on a friend's account. Think of it like a new game, Harrison says.

http://kotaku.com/you-will-be-able-to-trade-xbox-one-games-online-micros-509140825

Pełna cena za odpalenie używki?

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

nadchodzi nowa generacja dymanie2.0 

mam nadzieję, że po opłaceniu wszystkich abonamentów i passów zostanie coś na lubrykanty i doritosy  

Opublikowano

No źle to wygląda, co tu dużo mówić. Jakby się wszyscy zmówili żeby nowego Xboxa oczernić. Płatne używki, jakieś bajery dla grubasów niedostępne w Polsce, słabiutka specyfikacja i 3 GB RAM zabrane, Internet Explorer i Bing, Halo serial zamiast Halo gry, nawet oklaski były oszukane.

Byle do E3.

Lepszej konfy dla Xboxa Mendrek by nie wymyslil.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Halo serial zamiast Halo gry - byłaby gra, to byś pisał, że znowu to samo.

jakieś bajery dla grubasów niedostępne w Polsce - no to źle czy dobrze :P

8x mocniejszy od X360 to słabiutka specyfikacja? :P

Opublikowano

Akurat Halo serial robiony przez Spielberga >>>>>>>>>>>>>>>> Killzone jakiś tam

Wiadomo serial>>>>>>>>>>>>>>>>>>>gra a później samograje, press x to awesome i inne (pipi)ety. 

Opublikowano

But what if you want to bring a game disc to a friend's house and play there? You'll have to pay a fee—and not just some sort of activation fee, but the actual price of that game—in order to use a game's code on a friend's account. Think of it like a new game, Harrison says.

http://kotaku.com/you-will-be-able-to-trade-xbox-one-games-online-micros-509140825

8p10n.gif?w=479

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Może lepiej porównać do PS4, a nie poprzedniej generacji? :P

Opublikowano

Wiadomo serial>>>>>>>>>>>>>>>>>>>gra a później samograje, press x to awesome i inne (pipi)ety. 

Serial przynajmniej będzie trzymał jakiś poziom.

Killzone to zapewne będzie gówienko w ładnym papierku z kretyńską fabułą.

FPSów jest pełno na rynku, a Killzone, póki robi go Guerilla Games, w żaden sposób "nie robi".

Opublikowano

Lepsza gra niz serial. No i Halo na next genie to by odpipali w kosmos, nie ma to tamto. A tak to fight Killzone vs Halo przelozyli. Mi osobiscie o wiele bardziej Halo podchodzi ( pomijam (pipi)ane krasnale )

bajery - no niby dobrze ze sa, komus to sie spodoba, tylko ja sie nie jaram gadka jak ogladam film.

Doprecyzuję myśl - słabsza niż PS4.

FPSów jest pełno na rynku, a Killzone, póki robi go Guerilla Games, w żaden sposób "nie robi".

Mozna i tak. Killzone ma taka zalete ze to gra bedzie. Na E3 zapowiedza nowe Halo, nie ma bata ktos musi sie bic z Killzone. Juz to mowilem - byle do E3.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Exy na PS3 to samograje, które się tylko ogląda - gó.wno.

Serial zamiast gry na X1 - zaje.biście.

Ok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.