Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

w 2013 wasze 2 exy warte ogrania ile zajmą ? max 40h ? pozycze konsole ogram oddam i wracam do halo i GOW J w którym pewnie będzie miał 300h ograne. no i ps3 ma słabsze porty

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

w 2013 wasze 2 exy warte ogrania ile zajmą ? max 40h ? pozycze konsole ogram oddam i wracam do halo i GOW J w którym pewnie będzie miał 300h ograne. no i ps3 ma słabsze porty

2 exy? jak mówisz o Last i GoW, to obie będą miały multi. A zresztą, nie wiem po co się silę.

Opublikowano

A co już podali wyniki sprzedaży nfs?

Opublikowano

Więcej exy na PS3 (The Last of US, GoW: Ascension, Puppeter, Yakuza 5, Beyond: Two Souls, Until Dawn...)

a exy na X360? Tylko jeden GoW: J :o

Opublikowano

GoW ; J to chyba robi PCF, a to nie wróży dobrze. Nie wierzę, że uda im się tak samo jak 343 z Halo. A dla exów na PS3 będę musiał znowu kupić PS3, nie ma bata. Zbyt dużo gier, których nie mogę nie przejść.

Opublikowano

O jakość Gears of War: Judgement nie ma co się martwić. Nie zdziwię się nawet jak największy beton, który zawsze uważa pierwszą część danej serii za największy cud świata, okrzyknie GoW:J jako najlepszą część ze względu na jej bliskość, pod względem klimatu, pierwowzorowi.

Opublikowano

O jakość Gears of War: Judgement nie ma co się martwić. Nie zdziwię się nawet jak największy beton, który zawsze uważa pierwszą część danej serii za największy cud świata, okrzyknie GoW:J jako najlepszą część ze względu na jej bliskość, pod względem klimatu, pierwowzorowi.

Akurat w przypadku Gearsow ten beton troche racji ma. Takiego pierpipniecia na tej generacji juz nie bedzie, GoW 1 pokazał po raz pierwszy co znaczy ,, next gen ". Ale jesli bedzie klimat jedynki bez udziwnien, to pewnie sie skusze.

Opublikowano

Z dedykacją dla Discośtamklepięodrzeczy:

http://majornelson.c...first-24-hours/

Halo 4 - ponad 4 mln graczy w pierwszych 5 dniach.

Treść wpisu:

In a year when Hollywood is rolling out its biggest blockbusters, one video game has eclipsed them all. “Halo 4” is on track to reach $300 million in global sales in the first week, making it the biggest “Halo” launch in history and the biggest entertainment launch of the year to date. In the first 24 hours of its release, “Halo 4” garnered more than $220 million worldwide, eclipsing the record for the biggest day-one opening in U.S. box office history, “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2,” and the biggest movie of 2012, “The Avengers” – based on U.S. sales alone.

The launch of “Halo 4” propelled lifetime sales for the “Halo” franchise beyond $3.38 billion, cementing its status as one of the most popular entertainment franchises in the world. “Halo 4” also shattered the record for the largest number of players in the history of the “Halo” franchise, with over 4 million players in the first five days. Users spent a total of 31.4 million hours playing “Halo 4,” pushing the total number of gameplay hours across the “Halo” franchise well beyond the five billion mark.

“We’re thrilled that ‘Halo 4’ has emerged as the biggest U.S. entertainment launch of the year,” said Phil Spencer, corporate vice president of Microsoft Studios. “Thanks to the millions of fans worldwide who helped make this another record-breaking launch for the ‘Halo’ franchise, ‘Halo 4’ is kicking off a strong holiday season and has become the must-have blockbuster experience of the year.”

“Consumer demand and excitement for ‘Halo 4’ is even greater than we anti(pipi)ated,” said Tony Bartel, GameStop president. “Day-one sales of ‘Halo 4’ make it the biggest ‘Halo’ launch in GameStop history and the biggest game launch on any platform so far this year in our stores.”

I parę faktów do tego - ok. 40% X360 może nie być w ogóle podłączonych do sieci, a po drugie - Halo 4 wygenerowało największy przychód w serii pomimo tego, że w przeciwieństwie do Halo 3 i Reach nie miało masowo produkowanej wersji za 150$.

A to znaczy, że faktyczna sprzedaż w pierwszych 5 dniach może oscylować nawet w granicach 4.5 mln sztuk.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Więcej exy na PS3 (The Last of US, GoW: Ascension, Puppeter, Yakuza 5, Beyond: Two Souls, Until Dawn...)

warte do ogrania bedzie GOW oraz TLOU, reszta to badziewie pokroju jakuzy którą podniecają sie ludzie ogladający chińskie bajki a na haslo Puppeter wyskakuje mi pacynka w google hahah xD, no sonyboty desperacja na koniec generacji xD, fatalny start, uposledzone usługi sieciowe+ kilka dobrych exów tak zostanie zapamietana najgorsza konsola tej generacji i chyba klapa sony

Opublikowano

warte do ogrania bedzie GOW oraz TLOU, reszta to badziewie pokroju jakuzy którą podniecają sie ludzie ogladający chińskie bajki a na haslo Puppeter wyskakuje mi pacynka w google hahah xD, no sonyboty desperacja na koniec generacji xD, fatalny start, uposledzone usługi sieciowe+ kilka dobrych exów tak zostanie zapamietana najgorsza konsola tej generacji i chyba klapa sony

Zapomniałeś o gorszych multiplatformach i headsecie Boro. Za mało tych xDDDDD i od razu poziom postów leci w dół na szyję.

Btw mam nadzieję że Last wyjdzie tak jakoś 2 miesiące po nowym roku, bo musze kupić PS3 a chciałbym mieć grę na premierę, może nawet pre - order się złoży.

Opublikowano

dobra będę pisał na poważnie od jutra czyli za 2 min xDDDDDDDDDDDDDDDDDD, a multiplatformy serio są gorsze BO 2 to potwierdza , you mad ? kto ten temat traktuje na poważnie poziom wypowiedzi i wypowiadających się jest niski jak Tyrion lannister xDd czego ty wymagasz ?

sam trzymam ps3 dla GOW i TLOU

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Btw mam nadzieję że Last wyjdzie tak jakoś 2 miesiące po nowym roku

Mowisz o 2013 roku ? Zapomnij :P Gra prawdopodobnie nie wyjdzie wczesniej niz we wrzesniu przyszlego roku, a znajac zycie Beyond i TLoU pojawia sie jak juz bedzie nowy X i ogolnie grafika w tych grach juz nie bedzie jarac (a nie oszukujmy sie, to ona gra glowne skrzypce tutaj =/).

Opublikowano

dobra będę pisał na poważnie od jutra czyli za 2 min xDDDDDDDDDDDDDDDDDD, a multiplatformy serio są gorsze BO 2 to potwierdza , you mad ? kto ten temat traktuje na poważnie poziom wypowiedzi i wypowiadających się jest niski jak Tyrion lannister xDd czego ty wymagasz ?

sam trzymam ps3 dla GOW i TLOU

Przyjacielu, ależ ja o tym wiem. Po prostu się zdziwiłem mocno jak zauważyłem Twój post bez headseta i multiplatform ? To tak jakby Andrzej przestał kisić ogóra.

Opublikowano

@ boro

Te twoje prymitywne wypowiedzi są nawet zabawne. Xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Btw mam nadzieję że Last wyjdzie tak jakoś 2 miesiące po nowym roku

Mowisz o 2013 roku ? Zapomnij :P Gra prawdopodobnie nie wyjdzie wczesniej niz we wrzesniu przyszlego roku, a znajac zycie Beyond i TLoU pojawia sie jak juz bedzie nowy X i ogolnie grafika w tych grach juz nie bedzie jarac (a nie oszukujmy sie, to ona gra glowne skrzypce tutaj =/).

Całkiem możliwe, że premiery będą później, po prostu staram się być optymistą, dawno żadnej gry nie kupiłem, po prostu czuję ten hype w żyłach na tą grę. I tyle. Co do nowego Xboxa się nie wypowiem, natomiast mocno wątpię by jakiś tytuł startowy z X pobił TLOU. Later, buddy.

Opublikowano

Taaaa, a God of War 2 wygladal tak pieknie, ze mozna bylo go pomylic z tytulem na 360tke. Juz slyszalem podobne pierdoły xD

Opublikowano

Taaaa, a God of War 2 wygladal tak pieknie, ze mozna bylo go pomylic z tytulem na 360tke. Juz slyszalem podobne pierdoły xD

W PE tak mówili. Że takiego tytułu nie powstydziłyby się next geny.

Opublikowano

Pamietam i nadal mi sie smiac chce z tego rodzyna xD

No ale spoko, fajnie sie kompromitowali wtedy, przykladowo haslo "preorderzy to frajerzy" w przypadku 360tki a po w chu.j gorszej premierze PS3 i grach startowych, widzieli konsole z przyszoscia i w ogole nic sie nie stalo ;D

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nawet jeśli NextBox wyjdzie przed Tlou, to jakie niby gry zostaną na niego do tej pory wydane ?

Nie tak zaraz ten ambaras.

Later, buddy

Opublikowano

Pamietam i nadal mi sie smiac chce z tego rodzyna xD

No ale spoko, fajnie sie kompromitowali wtedy, przykladowo haslo "preorderzy to frajerzy" w przypadku 360tki a po w chu.j gorszej premierze PS3 i grach startowych, widzieli konsole z przyszoscia i w ogole nic sie nie stalo ;D

źle pamiętasz, w PE były okresy gdy mocno faworyzowali X360 i okresy gdy bardziej lubili PS3. Przez pierwsze lata słusznie polecali bardziej iXa, głośno czekając, aż czarnulka się rozkręci.

Opublikowano

W PE tak mówili. Że takiego tytułu nie powstydziłyby się next geny.

w pe pisali że bf3 na konsolach mało co bedzie się różnił od wersji pc...

Opublikowano

A skad mam wiedziec jakie gry bede wydane skoro jeszcze oficjalnej zapowiedzi nie bylo ? Problem jest taki (dla ciebie widocznie), ze TLOU sili sie na realistyczna oprawe, a taka latwo osiagnac jak ma sie spory zapas mocy :) Wyjdzie jakas strzelanka TPP na 6/10, a i tak pewnie bedzie prezentowac sie na podobnym poziomie tyle, ze bedzie miec lepsza rozdzialke/tekstury/aliasing (do wyboru). Dodatkowo po wparuje Project CARS lub FM5 na premiere i oczy graphic whores juz nie bede zwrocone w strone plejstacji.

Figaro:

Pamietam, ale chodzi mi o okres przy premierze jednej i drugiej konsoli. Slabo cos pamietasz jak to zalosnie rozegrali :P

W skrocie: naczytalem sie jaka to 360tka nie jest chu.jowa, a swietnie sie bawilem przy premierze. Natomiast w przypadku PS3 byly zachwyty, a byl to jeden z najwiekszych gamingowych zawodow jakie mnie spotkaly :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

I co z tego, że ta strzelanka na 6 będzie miała lepszy aliansing ,rozdzialke czy tektstury ? Tlou ma moim zdaniem bardzo dobrą oprawę, ale grafika to napewno nie główny argument który przemawia w moim przypadku do kupna tej gry. Aha, nawet jak sie ma spory zapas mocy, to ładnej grafy w hd szybko się nie zrobi.Nie te czasy.

Mi chodzi głównie o to, że nie ma zpipianej regeneracji życia, że ta gra to dla mnie growe I am a Legend, no i mimo wszystko współpraca Ellie i Joela mnie strasznie interesuje. I tyle.

Jak ktoś chce strzelanke w wyższej rozdziałce na 6/10, co za problem odświeżyć PC.

Edyta : Project Cars to jeszcze na ps360

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.