Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

granie przez 8 lat w pokazy slajdów w 720p to też nie jest żenada?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

ja nie wiem, że wy wierzycie w ten nowy silnik CoDa. Serio, po 20 sek pokazu na konfie było widać, że to ten sam silnik i ta sama gra w trochę podciągniętych detalach.

Opublikowano

Yyyy czegoś nie rozumiem... PS3 było ogłaszane jako technologiczny potwór (ile to razy miał być mocniejszy od X360?), który zmiecie konkurencje. Dzisiaj nawet Mendrek w to nie wierzy, bo okazało się to PR bełkotem. PS4 znowu jest ogłaszane jako technologiczny potwór, który zmiecie pod tym względem konkurencje z PC na czele i to na kilka lat do przodu (ile to ma być graficznej hegemoni? 5 lat?).

Nikt tak nie robi, a już na pewno nie Sony. Na konferencji Cerny nie wychwalał jakie to PS4 będzie super hiper mocne, będzie niszczyć światy itp. Podali tylko ogólną specyfikację, po konferencji ją uzupełnili o więcej szczegółów i tyle.

Opublikowano

A te informacje o tym na ile lat do przodu PS4 zdominuje rynek pod względem jakości grafy, to z jakich źródeł wypływały?

Opublikowano

Chodzi Ci o to?

The real reason to get excited about a PS4 is what Sony as a company does with the OS and system libraries as a platform, and what this enables 1st party studios to do, when they make PS4-only games. If PS4 has a real-time OS, with a libGCM style low level access to the GPU, then the PS4 1st party games will be years ahead of the PC simply because it opens up what is possible on the GPU.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=510076

To było z 26 stycznia. Timothy Lottes (stworzył FXAA), nie ma nic wspólnego z Sony.

Więc raczej SCE odrobiło lekcje z przeszłości i nie będą karmić ludzi wielkimi bzdurami. Oczywiście nie mogą odpowiadać za jakiegoś pracownika studia, który po 8 latach dostał nową zabawkę i chce się pochwalić jaka ona jest super ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

2h podcast IGN + złotousty o x1

Opublikowano

A mnie cieszy, że M$ nie celuję tylko w grafikę, każdy normalny gracz zdecydowanie bardziej czeka na innowację których kiedyś było od zatrzęsienia, ostatnie konsole o tym na maxa zapomniały, było kilka wyjątków na szczęście! Ja osobiście od nowych konsol chce czegoś więcej niż super grafy, chce super interakcji z otoczenie, nie chce ograniczeń niewidzialnych ścian, skoro coś widzę chcę coś z tym zrobić, dość karmienia mnie samymi skryptami :)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

A mnie cieszy, że M$ nie celuję tylko w grafikę, każdy normalny gracz zdecydowanie bardziej czeka na innowację których kiedyś było od zatrzęsienia, ostatnie konsole o tym na maxa zapomniały, było kilka wyjątków na szczęście! Ja osobiście od nowych konsol chce czegoś więcej niż super grafy, chce super interakcji z otoczenie, nie chce ograniczeń nie widzialnych ścian, skoro coś widzę chcę coś z tym zrobić, dość karmienia mnie samymi skryptami :)

No, a do tego jest potrzebna moc :P

Opublikowano

co do tej różnicy mocy to jeśli prawdą jest że już zaraz gry na PC i tak powalą konsole to pewnie wyjdzie na to że na PC bedzie ultra, na ps4 medium a na XO low, i ponieważ wszystkie 3 platformy mają podobną PC-podobną budowę to portowanie gry bedzie w miare łatwe i szybkie, pozmieniają ustawienia w dół i już 

pozatym naprawde widać różnicę między tym co pokazały firmy

PS4

deepdown-16-7fps-290-1iosm.gif

012.jpg

XO

untitled-19368ud5.gif

xbox-720-next-announcement-reveal-screen

Opublikowano

Ten Deep Down z PSM to nie przypadkiem render?

Opublikowano

Ale ten Xbox Z3Ro zapowiada sie na fail , a co z headsetami beda ?, na ps4 wreszcie cross game chat i HS w zestawie ;], widać że targetem M$ nie są już gracze tylko Hamburgery, 15 nowych exów hehehe gadanie, połowa nie wyjdzie, a połowa to będą płatne gry na XBL.

PS. Usługi telewizji Xbox w Polsce będą niedostępne

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

Jeśli On tak na poważnie, to ostro musi mieć od samego rana :D

Opublikowano

fc4qqx.gif

:)

Edytowane przez mate5

Opublikowano

@Szczurek: true high def next gen graphic ! :rofl:

Tępe matoły z Infinity Ward, nawet dobrze "upiększyć" swój kawałek kodu nie potrafią XD

Ale i tak pewnie zejdzie w grubych mln bo to nowy CoD z "super rewolucyjną" grafą.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

A ty dalej bronisz Xboxa mimo ze rucha cie jak chce...Może im jeszcze dupcie wyliż co?

Opublikowano

haha ból dupy ściska ludzi i minusują porównanie deep down do psa z coda, a to (pipi) nie moja wina że sony pokazało coś co powala a MS pokazał psa ! 

nie moja też wina że po pokazie gier na ps4 pojawiły sie głosy "to niemożliwe żeby to tak wyglądało!" 

a po pokazie MS "co to kurfa ma być??!" 

Edytowane przez Yano

Opublikowano

A ty dalej bronisz Xboxa mimo ze rucha cie jak chce...Może im jeszcze dupcie wyliż co?

Kolejny burak z PS3site/gameonly?

Opublikowano

Tylko potafisz posługiwać się takimi obelżywimi słowami?Kulturalnego wysławiania się  i dyskusji widocznie nie wyniosłeś z domu.

Opublikowano

haha ból dupy ściska ludzi i minusują porównanie deep down do psa z coda, a to (pipi) nie moja wina że sony pokazało coś co powala a MS pokazał psa ! 

Ten pies z CoDa to przynajmniej in game model (choć i tak słabiutki), a cały pokaz Deep Down to tylko render więc z d.upy porównanie.

Opublikowano

Kolejny burak z PS3site/gameonly?

Nie ,postronna oasoba która widzi że ciągle bronisz xboxa mimo że wszyscy go krytykują,Zapewne pierwszy polecisz  do sklepu po xboxa.

Opublikowano

ten model psa spokojnie na obecnej generacji jest możliwy, wiec w ogole samo jego pokazanie to jest już strzał w kolano

Opublikowano

ten model psa spokojnie na obecnej generacji jest możliwy, wiec w ogole samo jego pokazanie to jest już strzał w kolano

Pierwszy raz zgadzam się z Yano, gdzie temu pieskowi do nowego Killzone, z czym do ludzi MS ? , jeszcze brakuje żeby ta konsola serwowała LIVE chat z obsługą fast foodów na terenie USA, oraz możliwość kupna żarcia za MSP. BIG MAC 500 msp ? jestem na tak ! z dowozem !

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

Nie ,minusują za twoją głupotę.Seria CoD nigdy nie była graficznie jakimś tam killerem i tak było zawsze i jest teraz.

A co do twojej wiadomości ,CoD to nie gra Microsoftu tylko Activision.

Czemu nie porównałeś screenów z Forzy 5 albo z Quanbtum Break?Zresztą z twojego bełkotu można się jedynie pośmiać.Obie konsole sprzętowo są równe ,co twierdzi np. Ubisoft ,ale ty i tobie podobni nie możecie tego przeboleć bo wasz bożek kaz na was działa.

Opublikowano

Co ty ćpasz człowieku? COD 1 czy 2 nie były graficznymi kilerami? Pierwsze Modern Warfare nie robiło wrażenia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.