Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Najpiękniejsza jest ta zmiana retoryki :D

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Na PPE niusy o Xbone biją rekordy. Tylko treść komentarzy coś nie pasuje.

Biją rekordy przez pieniaczy którzy nawet nie byli zainteresowani nowym X'em (ile razy można było wyczytać "czekam na konferencję MS ale ja i tak postanowiłem o kupnie PS4), przy okazji nabijając aczifmęty na stronie. Także o niczym to nie świadczy.

Co do padów to oba wyglądają na sprzęty dobrze leżące w dłoniach. DS4 jest sporym krokiem do przodu, nowy pad od X'a sporo mniejszym, ale też nie musiał wiele usprawniać. Myślę że oba będą bardzo wygodne.

Z mojego punktu widzenia sprawa jest prosta.Konsola służy DO GIER.Gracza nie interesują multimedialne bajery,zwłaszcza teraz w dobie tabletów i smartfonów.

Ale nie rozumiem, czy gier na XONE nie będzie w ogóle?

Ciężko czytać dalej tą histerię, nawet jeśli na E3 MS pokaże te 15 gier to i tak będzie zarzucane że to dekoder.

No coś w tym jest ale takiego hejtu powszechnego to nie da sie z niczym porownac. Normalnie pokaz Xboxa a reakcja jak na ACTA. Mnie tez juz mecza te pojazdy, w kolko to samo. 

Ale sam przyznasz, że dział marketingu Xboxa to trzeba na stos i za jaja. To jest niemozliwe po prostu. Jakiś ziomek powiedział z MS że specjalnie nielubiane rzeczy najpierw powiedzieli, zeby na E3 było juz ,, czysto ".

Czy oni nie wiedza ze pierwsze wrazenie jest najwazniejsze ?? Teraz juz nic hejtu nie wybije z glowy.

Aha tak miedzy nami niesamowicie rzeczowy post. Normalnie jak nie MaZZeo.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A tak dla porównania  z przedwczoraj: 

7321546.jpg

Opublikowano

Biją rekordy przez pieniaczy którzy nawet nie byli zainteresowani nowym X'em (ile razy można było wyczytać "czekam na konferencję MS ale ja i tak postanowiłem o kupnie PS4), przy okazji nabijając aczifmęty na stronie. Także o niczym to nie świadczy.

Co do padów to oba wyglądają na sprzęty dobrze leżące w dłoniach. DS4 jest sporym krokiem do przodu, nowy pad od X'a sporo mniejszym, ale też nie musiał wiele usprawniać. Myślę że oba będą bardzo wygodne.

Z mojego punktu widzenia sprawa jest prosta.Konsola służy DO GIER.Gracza nie interesują multimedialne bajery,zwłaszcza teraz w dobie tabletów i smartfonów.

Ciężko czytać dalej tą histerię, nawet jeśli na E3 MS pokaże te 15 gier to i tak będzie zarzucane że to dekoder.

Ale czego nie rozumiesz?Skoro na grach mają się nie skupiać a na wszechstronności to poddaję w wątpliwość ilość dobrych tytułów na tę konsolę.Proste jak konstrukcja cepa,gry nie są i

dla nich priorytetem,czego nie rozumiesz?Krytyka od indie devów to też histeria?Zdejmij klapki z oczu.Nie potrzebuję kombajnu,mam smart tv,pc,nc + i tablet,co mi może zaoferować ta multimedialna konsola?

Jestem zawiedziony i tyle.

Opublikowano

To mój post z lutego: 

Można powiedzieć że po roku ocenia się start konsoli więc moim zdaniem gearsy można pod to podpiąć. Ale wystarczy porównać pierwsze 2 lata x360 i ps3. Na x360 wyszły najbardziej oczekiwane kontynuacje jak Halo 3, Forza 2, PGR 3, PGR4, Dead or Alive 4, nowe ip jak gears of war, crackdown, viva piniata, dead rising, blue dragon, saints row, splinter cell da, rockstar table tennis, i bardzo dużo czasowych exów jak bioshock, mass effect, lost planet. Gdyby nie awaryjnośc x360 i magia nazwy plasysation to microsft wygralby tą generacje. Natomiast na PS3 trzeba było czekać 4 lata na pełnoprawną kontynuacje największych exów czyli Gran Turismo 5 i God of War III. Na kolejną gre team ico czekamy już 7 lat. Sytuacje uratował naughty dog z Uncharted i konami z MGS4. Z tego co piszesz widać że w sony nie wyciągnęli wniosków i w pierwszym roku ps4 znowu nie zobaczymy tytułów od trzez najlepszych developeró sony - naughty dog, santa monica i polyphony. 

Podsumowując prawdopodobnie zrobie tak jak w tej generacji najpierw kupie xboxa i ogrywając mnóstwo exów na starcie naśmiewał się z naiwniaków posiadających ps4 a po jakiś 2-3 latach kupie konsole ps4 za 2/3 ceny z GT6, Uncharted 4, God of War 4, Last of Us 2 i będe śmiał się z ludzi posiadających jedną kurzącą się  konsole microsoftu.

Po prezentacji xboxa zero mój post nadaje się co najwyżej do rodzynów. Negatywne opinie graczy, developerów i dziennikarzy nie wynikają z fanboyostwa tylko ze względu na żenujący poziom konferencji i z(pipi).anych ficzerów dyskwalifikujących ten złom w oczach graczy:

- płatne używki

- wymagane połączenie z internetem co 24 godziny

- płatne multi

Xbox stał się dekoderem z funkcją grania i nawet te mityczne 15 exów nie odwrócą sytuacji. Microsoft już w 2010 roku stracił szacunek graczy gdy wydał kinecta i ograniczył ilość exów. Dlatego mimo iż x360 miał roczny headstart i przewagi  pewnym momencie 8 milionów to ps3 wyprzedziło konsole microsoftu. Nie wiem jakim trzeba być betonem żeby bronić tych s(pipi)i.eli z microsoftu. Takie postępowanie trzeba krytykować żeby inne firmy nie próbowały kopiować tak gównianych rozwiązań. Istnieje nawet szansa że pod wpływem krytyki microsoft zmieni swoje postępowanie. Tak było w przypadku sony i ps3.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

A tak dla porównania  z przedwczoraj: 

7321546.jpg

No spoko, nikt nie wiedział co będzie pokazane więc jeden gif z hype trainem w porównaniu do szaleństwa z lutego w zasadzie nic nie znaczy. Ludzie nie bądźcie tacy sztywni, no (pipi)a. Teraz można toczyć bekę, ale po co ?

Już to mówiłem 100 razy, że źle to wyszło MSowi, ale jeszcze jest szansa że to odszczekają.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

pewnie jakieś będą ale chodzi o to co już wyżej ci odpowiedzili - o stosunek MS do gier. ten pokaz był napewno strzałem w dziesiątke jeśli chodzi o fanów telewizji sportu, i kierowania głosem, to napewno niesamowity sprzęt dla takich osób, ale czy będzie tak samo niesamowity dla graczy?

Ms sie rozdrabnia na różne strony i zaniedbuje prawdziwych graczy, mimo że to oni przecież napędzili sprzedaż 360

ja zawsze kupowałem konsole dla gier, bo te wszystkie inne funkcje mam zaspokojone na TV i na laptopie (+smartfonie), od konsoli oczekuje dobrych "ficzerów" związanych z grami a nie z ogladaniem NFL

pewnie jest sporo ludzi którzy lubią zarówno oglądać sporty jak i grać, tylko pytanie czy w takim wypadku nie wybiorą ps4 do grania, a sporty sobie wezmą od swoich dostawców telewizyjnych

Opublikowano

Fajnie, tylko co to ma wspólnego z moim postem? To co kupisz mnie w ogóle nie obchodzi.

Piszesz o jakiejś histerii i pieniaczach nie zainteresowanych kupnem nowego xboxa.  W rzeczywistości gracze tacy jak ja którzy byli zainteresowani nowym nowym xboxem po kompromitacji i bezczelności micosoftu  mają prawo skrytykować i wyśmiać nowy dekoder o nazwie xgó.wno.

Opublikowano

Tak naprawdę tylko płatne multi to dla mnie szrot. Reszta ok a wróżenia z fusów nie mam zamiaru uskuteczniać, na ile będzą się przekładać ponoć słabsze podzespoły i ilość gier, exów wysokiej klasy. Zobaczy się, w dniu premiery nie mam zamiaru kupować przecia xD

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Wkleję opinię z innej strony, bo zgadzam się z nią w 10000%

"Niecałe 24h po tym epickim wydarzeniu, przeanalizowaniu dostępnych faktów i przekopaniu pełnych żali forów chciałbym napisać co (wg mnie) następuje (komentarz sponsoruje słowo "podobno").

- MS podobno już wcześniej zapowiadał że gry pokażą dopiero na E3 - ja tego nie słyszałem, dlatego byłem rozczarowany ilością (i doborem) gier. Ale skoro tak zapowiadali to nie widzę problemu żeby poczekać te trzy tygodnie.

- konferencja była podobno nadawana na żywo w amerykańskiej telewizji - stąd taka a nie inna długość i rozłożenie akcentów. Ludzi oglądających "Pytanie na Śniadanie" nie interesuje specyfikacja techniczna "tego nowego iksboksa", nie interesuje ich ilość i jakość gier, oferta Live czy punkty GS. Ich interesuje fakt że można sobie machać rękami po ciemku, rozciągać serial na pełny ekran, głosowo wyświetlać telegazetę i jednocześnie rozmawiać z kuzynem przez Skype'a. Bardziej niż nowe, nieznane marki interesuje ich rozpoznawalna przez wszystkich Forza, a już najbardziej mecze NFL i NBA. Dostali co chcieli, bo tak naprawdę wczoraj odbyła się prezentacja "multimedialnego centrum usług społecznościowo-sportowo-filmowo-serialowo-growych", a nie "konsoli do gier".

- przyznanie się do tego że "highendowa grafika nie jest ich celem" i że "nie tworzą konsoli do gier" raczej nie pozostawia złudzeń. O ile gry multiplatformowe nie będą wyraźnie gorsze niż na PS4 to nie widzę problemu - gorzej jeśli "segment gier" zostanie wyraźnie osłabiony kosztem reszty "multimediów". Myślę że teraz, mimo tego że pojawiło się sporo przecieków ("a bo X1 ma słabszy ram, a bo jest trudniejszy w programowaniu"), jest zbyt wcześnie by cokolwiek prognozować, chociaż z newsa na news sytuacja MS wygląda coraz marniej.

- "media" są podobno zachwycone (http://kotaku.com/mainstream-m... Prosta sprawa - hardkorowi gracze (czyt. z wieloletnim bagażem doświadczeń, zgłębiający temat, czytający branżową prasę, ogarnięci technicznie itp) to kurcząca się mniejszość klientów konsol. Gry dawno wyszły z niszy, grają wszyscy, granie jest trendy, graczami zostają ludzie z trzema grami na konsoli odpalanej raz na kwartał. Hardkory się oburzają, wyśmiewają i faceplamują a pozostałe 80% klientów ma pozytywne zdanie na temat konferencji. MS woli zyskać kilkanaście milionów każualowych użytkowników sportowej kablówki kosztem kilkuset tysięcy obrażonych hardkorowych graczy. Biznes.

- sprawa używek, przypisywania gier do konta, odpłatności za kopie z drugiej ręki itp - tutaj tak naprawdę wciąż nic nie wiadomo. Support mówi jedno, CEO drugie a jeszcze ktoś inny trzecie. Największym failem jest brak jasnej, stanowczej decyzji - skoro sam MS po pokazaniu światu swojej nowej konsoli sam nie wie jak to w końcu z tymi używkami będzie to samo to jest śmieszne. Możliwe że niezdecydowanie wynika z ciągłego badania rynku - puszczamy różne informacje, sprawdzamy reakcje, czekamy czy Sony też z czymś nie wyskoczy itp. Więc nam też pozostaje czekanie, moim zdaniem jeszcze nic nie jest przesądzone (może MS odpuści, może Sony też wskoczy na wózek "płatnych używek", kij wie).

- Kinect w zestawie, w dodatku wymagany do działania konsoli. Nie lubię kontrolerów ruchowych, nie lubię gadać do konsoli, nie lubię płacić za coś czego nie używam. Bardzo, bardzo słabe.

- wygląd i nazwa. To w sumie nie jest ważne, jeden lubi czekoladę, drugi jak mu nogi śmierdzą. Nazwa mi wisi, ale sam jestem zaskoczony jak bardzo spodobał mi się wygląd konsoli. Faktycznie, jest trochę długa i kojarzy się w magnetowidami, ale ja z magnetowidami mam same cudowne wspomnienia więc dla mnie to plus ;) Dużo przestrzeni w pudle zapewni lepszą wentylację więc nie powinien się palić jak "ciasne" 360tki. Poza tym nie sprawia wrażenia plastikowej elektronicznej zabawki tylko eleganckiego sprzętu Hi-Fi, jak element wieży audio Pioneera czy kina domowego Denona. Do X360 (fat i slim) musiałem się dosyć długo przyzwyczajać, do PS2 też, "makaron" spodobał mi się w miarę szybko, ale X1 polubiłem po kilku minutach. Dziwna sprawa :) Pada trzeba po prostu zmacać, innej drogi nie ma, zdjęcia zdjęciami ale macanie to podstawa (tego od PS4 też, bo najwyraźniej zmienił się na korzyść).

Wersja TL;DR - MS chce zrobić z X1 nowe "post-pc-tv-console", niewiele wiadomo na pewno, trzeba czekać na te cholerne E3. Ja daję sobie rok/półtora na ogrywanie zaległości z x360 i granie na PC w ewentualne nextgenowe nowości. W 2014 sytuacja będzie klarowna zarówno pod względem jakości i ilości gier, usług sieciowych, awaryjności sprzętu itp. Stary już jestem, nie te lata, teraz nigdzie mi się nie spieszy, o flamowaniu w internetach już nie wspominając :)"

Opublikowano

Destiny potwierdzone na konferencji Sony na E3.

Opublikowano

GUSTAVO!

Opublikowano

Wkleję opinię z innej strony, bo zgadzam się z nią w 10000% "Lubię być gwa.łcony an.alnie"

XBOX ONE Grzesiek GO HOME!

Opublikowano

Najbardziej smutne w tej dyskusji, to fakt że brak argumentu zamieniany jest na "randomowy" gif, bądź hasełko rodem ze szkoły podstawowej. 

Opublikowano

Najbardziej smutny w tym temacie jest zjazd xbotów plusujących się nawzajem, starających się bronić bezczelność i butę microsoftu. Swoją drogą skąd wzięła się ta buta microsoftu skoro x360 to najgorzej sprzedająca się konsola tej generacji. Pierwszy Xbox który skupiał się na hardkorowcach zajął drugie miejsce. Widać microsoft nie wyciągnął odpowiednich wniosków.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Swoją drogą skąd wzięła się ta buta microsoftu skoro x360 to najgorzej sprzedająca się konsola tej generacji.

Ale gigantyczny wzrost sprzedaży w porównaniu do poprzedniej generacji i zbliżenie się do Sony na niebywałą skalę. 

Opublikowano

Swoją drogą skąd wzięła się ta buta microsoftu skoro x360 to najgorzej sprzedająca się konsola tej generacji.

I największy wzrost sprzedaży w porównaniu do poprzedniej generacji. 

Największy wzrost  sprzedaży odnotowało nintendo.

Opublikowano

Andrew nie manipuluj. Najgorzej sprzedał się PS3, ale to akurat o niczym nie świadczy.

A temat next genów wyjaśni się dopiero pod koniec roku.

Opublikowano

Andrew nie manipuluj. Najgorzej sprzedał się PS3, ale to akurat o niczym nie świadczy.

???

Odpowiedź na to pytanie znajdziemy w najnowszych analizach przedstawionych przez firmę badawczą IDC. Wynika z nich, że w grudniu 2012 r. konsoli PlayStation 3 udało się wyprzedzić Xboksa 360 pod względem globalnej sprzedaży. Według szacunków IDC, PS3 rozeszła się do tej pory w 77 mln sztuk, natomiast urządzenie Microsoftu może pochwalić się wynikiem o milion sztuk gorszym. Warto zaznaczyć, że konsola Sony debiutowała rok później niż Xbox 360.

Opublikowano

???

Odpowiedź na to pytanie znajdziemy w najnowszych analizach przedstawionych przez firmę badawczą IDC. Wynika z nich, że w grudniu 2012 r. konsoli PlayStation 3 udało się wyprzedzić Xboksa 360 pod względem globalnej sprzedaży. Według szacunków IDC, PS3 rozeszła się do tej pory w 77 mln sztuk, natomiast urządzenie Microsoftu może pochwalić się wynikiem o milion sztuk gorszym. Warto zaznaczyć, że konsola Sony debiutowała rok później niż Xbox 360.

A niedawno inna firma badawcza mówiła o 79 milionach. 

Nie macie żadnego oficjalnego info?

Opublikowano

Chyba dla parów które po jednej marnej konfie myślą , że wiedzą już absolutnie wszystko a jednocześnie dalej prawie nic nie wiedzą o konkurencji xD

Jeszcze niedawno konsolowcy się śmiali z PC-towców a teraz sami operują DDR3, DDR5, tranzystorami i hasełkami na co będzie szła moc i jak jest podzielona xD

Opublikowano

Gdyby internet był tak rozwinięty w 2005 i 2006 roku, taką samą histerię moglibyśmy czytać odnośnie PS3. Zabawne jak niektórzy przesądzają wszystko jak jeszcze żadna z konsol nie trafiła do sprzedaży, a jedna nie wiadomo nawet jak wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.