Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Przestań łapać sie brzytwy :) Was juz nie ma. Jest Ko na ten moment. Nic nie zdziałasz, a wiem, ze boli.

Retoryka rodem z niezależnej.pl czy innego salonu24. A to tylko sprzęty do gier.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Kolega amsterdream zdaje sobie sprawę, że MS ma na E3 zapowiedzieć rewizję X360 za 100-150$?

Sony w każdej chwili też może zejść mocno z ceny super slima. Ten model akurat jest produkowany mocno po kosztach i na chwilę obecną ma sporą przebitkę.

Czy moderacja w końcu weźmie się za te altery? 

Jakie altery?

Edytowane przez amsterdream

Opublikowano

Ja uwazam, ze Sony z Playstation 3 i tak konczy w swietnym stylu ta generacje. W porownaniu do tego jak startowali w 2006 i jak kretynska wizje mieli na ta generacje, to i tak jest super. Ale nie zmienia to postaci rzeczy, ze strata ponad 35% rynku hardware i gigantyczne straty finansowe to jedna wielka porazka dla firmy. 

Opublikowano

Zwłaszcza ja gdzie 90% czasu przy konsoli to właśnie multi 

ale przynajmniej multi działa. I nie robia konserwacji w piatek wieczorem/weekend ?

Nawet jak jest ta konserwacja raz na miesiąc to bez problemu można grać on-line. Przeważnie tylko sklepik nie działa.

Opublikowano

Czy Sonyboje juz oficjalnie sie przyznali do porazki Sony, swojej i PS3 w tej generacji czy dalej sie oklamuja?

Mam dla ciebie radę. Weź duży rozpęd i uderz w ścianę. Głową. Może coś pomoże.

Użytkownicy PS3 w tym roku będą się jeszcze bawić przy TLOU, Beyond, GT6, Puppeteer, Rain, FF XIV i być może Last Guardian. Za to Microsoft zupełnie odpuścił końcówkę generacji. Do tego PS3 właśnie wyprzedza pod względem sprzedaży X360 który znowu jest ostatni.

Nie mam dokladnych danych... ale zalozmy tak... PlayStation 2 sprzedaje 150 mln egzemplarzy. Gamecube i Xbox po 35 mln... oznacza tyle ze Sony ma ok 68% rynku hardware a Microsoft z Nintendo po 16%. Zakladajac ze Wii sprzedalo 100mln a Xbox 360 i PS3 po 78 mln. Microsoft ma 30% rynku czyli zyskuje 14 % i Sony ma 30% rynku czyli traci 38%. Kto wygrywa?

Jezeli dodamy do tego attached ratio na xboksie ok 8 gier na jednostke i ok 5 na PS3... to mamy do czynienia z jeszcze wieksza porazka.

Mozna dalej grzebac Sony i siegnac po wyniki finansowe dzialow E&D w Microsofcie i SCE ale po co kopac lezacego?

Zadajesz sobie sprawę z tego że od zawsze generacje wygrywa konsola która sprzedała się najlepiej. X360 jest w tej chwili ostatni.

Opublikowano

Kolega amsterdream zdaje sobie sprawę, że MS ma na E3 zapowiedzieć rewizję X360 za 100-150$?

Don na to liczyłem daj link czy coś...

Opublikowano

A teraz przegrała konsola X360.

Opublikowano

Czy Sonyboje juz oficjalnie sie przyznali do porazki Sony, swojej i PS3 w tej generacji czy dalej sie oklamuja?

Mam dla ciebie radę. Weź duży rozpęd i uderz w ścianę. Głową. Może coś pomoże.

Użytkownicy PS3 w tym roku będą się jeszcze bawić przy TLOU, Beyond, GT6, Puppeteer, Rain, FF XIV i być może Last Guardian. Za to Microsoft zupełnie odpuścił końcówkę generacji. Do tego PS3 właśnie wyprzedza pod względem sprzedaży X360 który znowu jest ostatni.

Nie mam dokladnych danych... ale zalozmy tak... PlayStation 2 sprzedaje 150 mln egzemplarzy. Gamecube i Xbox po 35 mln... oznacza tyle ze Sony ma ok 68% rynku hardware a Microsoft z Nintendo po 16%. Zakladajac ze Wii sprzedalo 100mln a Xbox 360 i PS3 po 78 mln. Microsoft ma 30% rynku czyli zyskuje 14 % i Sony ma 30% rynku czyli traci 38%. Kto wygrywa?

Jezeli dodamy do tego attached ratio na xboksie ok 8 gier na jednostke i ok 5 na PS3... to mamy do czynienia z jeszcze wieksza porazka.

Mozna dalej grzebac Sony i siegnac po wyniki finansowe dzialow E&D w Microsofcie i SCE ale po co kopac lezacego?

Zadajesz sobie sprawę z tego że od zawsze generacje wygrywa konsola która sprzedała się najlepiej. X360 jest w tej chwili ostatni.

Jasne jest, ze generacje wygralo Wii. To nie podlega dyskusji. Nie o to pytalem... pytalem czy sonyboje przyznali sie juz do przegranej Sony i PS3 w tej genercji. Widze jednak, ze dalej sie oklamuja. 

Opublikowano

Ja uwazam, ze Sony z Playstation 3 i tak konczy w swietnym stylu ta generacje. W porownaniu do tego jak startowali w 2006 i jak kretynska wizje mieli na ta generacje, to i tak jest super. Ale nie zmienia to postaci rzeczy, ze strata ponad 35% rynku hardware i gigantyczne straty finansowe to jedna wielka porazka dla firmy. 

Teraz podobnie może być z Xbox One o ile nie gorzej.

Opublikowano

Teraz podobnie może być z Xbox One o ile nie gorzej.

Oczywiscie ze tak moze byc. Jezeli wizja Microsoftu na konsole do wszystkiego nie chwyci (generalnie Microsoft zgapia pomysl od Nintendo ale inaczej go implementuje) to wizja marketingowa bedzie musiala zostac zmieniona na czym oczywiscie ucierpi marka i sprzedaz. To jednak czas pokaze. 

Opublikowano

Touchpad to IMO plus.

Przyda sie chocby do wygodniejszego przegladania neta.

lub np. rozgladaniu po samochodzie w wyscigowkach.

Opublikowano

Apropo Ds4,ciekawe ile będzie kosztował sam pad.

Opublikowano

Apropo Ds4,ciekawe ile będzie kosztował sam pad.

Obstawiam +/- 150 złociszy

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

http://www.amazon.de/gp/bestsellers/videogames/ref=pd_dp_ts_vg_1

Konsola za 600 Euro (2500 zł) i gry po 100 Euro? (ponad 4 stówki?!)

Mam nadzieję, że te ceny ulegną zmianie, bo inaczej... cóż...

Zostanę przy obecnej generacji.

Pre-ordery konsol zawsze mają zawyżone ceny, po to by późniejszą różnicę można było łatwo zwrócić.

Opublikowano

Ech przejrzałem ostatnie strony i mówię PASS , tego się w większości czytać nie da (niektórzy nie tyle sięgnęli dna co je dawno przebili a i tak brną dalej). Poczekam po e3 może temat wróci do "normy" jaka panowała w CW (żeby Mendrek pisał z sensem :blink: zdecydowanie jest tu coś nie tak). Może do tego czasu takie osobniki jak pop (kopiuj i wklej to samo lub niemal to samo w każdej wypowiedzi) znikną lub chociaż ograniczą częstotliwość prób zabłyśnięcia. :bye2:

Opublikowano

czytałeś może podtytuł tematu czy ciężko z tym?

Opublikowano

Ktoś podobno włamał się do Xbox Live i wypuścił w sieć dane ponad 40 milionów kont http://www.behindgames.com/xbox-live-hacked-48-million-users-exposed/

nie wiem na ile to prawda (raczej fejk), ale lepiej, żebyście posprawdzali wasze hasła :) po atakach na PSN nic nie wiadomo

MS to nie Sony, które pewnie dostep do serwera mialo jako admin/admin

Opublikowano

Notably absent from the list was CD Projekt Red's 2014 role-playing game The Witcher 3: Wild Hunt. Asked about this absence, the Polish studio declined to confirm the game for Xbox One, but said more information about the title will be shared next month at the 2013 Electronic Entertainment Expo.

"We will shed more light on [The Witcher 3] during E3," CD Projekt Red managing director Adam Badowski told GameSpot. "I'm sorry but I can't give you any details right now."

Opublikowano

Taka mała ciekawostka: 

Po ujawnieniu trzy dni temu Xbox One, Amazon Uk zanotował ogromny wzrost sprzedaży Wii U, z 390 pozycji wskoczyło na 40 miejsce ToP. Oznacza to wzrost o 875%. Teraz ciekawe czy wpływ na to miał słaby reveal X1 czy obniżka ceny WiiU w UK. Choć wcześniej obniżano cenę kilkukrotnie to nigdy wzrost sprzedaży nie był tak znaczący jak teraz. 

The Xbox One’s disappointing reveal has shot up sales of the Wii U on Amazon.com. The system was at #390 before the conference, but now has shot up to #40 due to Microsoft’s glorified TV box.

This momentum should carry Nintendo right into the summer as they have big plans for the Wii U at E3 and this fall. The console race has just begun but it’s good to see gamers are picking up a system that’s dedicated to gaming first, and multimedia second.

Check out the massive leap here 

These numbers where based on when this article went up, not currently. Nobody is claiming the Wii U is selling more than everybody or anything like that. The point of the article is interest spiked after the Xbox One was revealed. And for the people who are saying it was because of the price drop and not the Xbox One reveal, that’s not necessarily the case. There have been multiple price drops in the UK and sales never spiked on Amazon like this. So it can’t be just because of the price drop. If anything, it’s a nice combination of both.

http://playeressence.com/amazon-uk-wii-u-sales-rank-jumps-by-875-following-microsofts-xbox-one-reveal/#idc-container

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

875% wzrostu - w poprzednim tygodniu sprzedali ich 10, teraz 97 ;]

Opublikowano

sztuk? czy tysięcy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.