Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

ja też miałem ochotę na Wii U po konfie M$ i ich dekodera

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Śmiesznie zaczna to wszytsko wyglądać. Pierw wszyscy śmiali się z Nintendo i już uśmiercili tę konsolę. Teraz przyszedł czas na MS, a Sony? Bedzie mega beka, jeżeli PS4 rownież okaże się failem. Wygra znow Nina :)

Edytowane przez pop

Opublikowano

Caveat: this Xbox One development info was circulated by Microsoft to its partners at the beginning of this year. It may have changed, but based on what we saw this week, probably not in any major way.

1) Running: The game is loaded in memory and is fully running. The game has full access to the reserved system resources, which are six CPU cores, 90 percent of GPU processing power, and 5 GB of memory. The game is rendering full-screen and the user can interact with it.

2) Constrained: The game is loaded in memory and is still running, but it has limited access to the system resources. The game is not rendering full screen in this state; it either is rendering to a reduced area of the screen or is not visible at all. The user cannot interact with the game in this state. System resource limits in this state are four CPUs, 5 GB of memory, and 45 percent of GPU power if the game is rendering to a reduced area of the screen, or 10 percent of GPU power if the game is not visible.

3) Suspended: The game is loaded in memory but is not running, meaning that the system has stopped scheduling all threads in the game process. The game has no access to CPUs or to the GPU processing power, but it still has the same 5 GB of memory reserved.

4) NotRunning: The game is not loaded in memory and is not running, and the system has no game-history information about the previous execution of the game. A game would be in NotRunning state in any of these three scenarios:

-The game has not been run since the console started.

-The game crashed during the last execution.

-The game did not properly handle the suspend process during the last execution and was forced to exit by the system.

5) Terminated: The game is not loaded in memory and is not running, which is identical to the NotRunning state in terms of system resource usage. Terminated state, however, indicates that during the last execution of the game, the game process was successfully suspended and then terminated by the system. This means that the game had a chance to save its state as it was suspended; the next time the game is activated, it can load this previous state data and continue the user experience from the same position. A game, for example, can start from the same level and position in the player’s last session without showing any front-end menu.

http://kotaku.com/the-five-possible-states-of-xbox-one-games-are-strangel-509597078

X1 jest słabszy, to gry będą miały dostęp do jedynie 6 rdzeni CPU, 5GB RAM, i 90% GPU, pozostałe rdzenie, pamieć i moc GPU będą zżerane przez OS'y.

Bedzie mega beka, jeżeli PS4 rownież okaże się failem. Wygra znow Nina :)

A są jakieś przesłanki do tego? Jest moc,są gry, jedynie ceną mogą przekreślić swój sprzęt.

Opublikowano

PS3 też moc miało a jak to się dalej potoczyło każdy wie :P

Osobiście bardzo liczę na PS4 bo dotychczasowa prezentacja nowego X'a strasznie mnie zawiodła i chcę żeby chociaż jedna konsola dała radę.

No i kurwa niech zrobią grupy, cross chaty i normalnie funkcjonujący online i dashboard - nawet kosztem płatnego online.

Opublikowano

Yeti, a która generację 'wygrała' konsola z największą mocą?

Opublikowano

No i kurwa niech zrobią grupy, cross chaty i normalnie funkcjonujący online i dashboard - nawet kosztem płatnego online.

PS Vita już to ma, za darmo.

Opublikowano

Nadchodzącą oczywiście

Opublikowano

PS3 też moc miało a jak to się dalej potoczyło każdy wie :P

Osobiście bardzo liczę na PS4 bo dotychczasowa prezentacja nowego X'a strasznie mnie zawiodła i chcę żeby chociaż jedna konsola dała radę.

Zdajesz sobie sprawę jakie w programowaniu było/jest PS3? Trzeba było lat, zanim niektórzy devi ogarnęli to (nawet instrukcje do devkitów były tylko po japońsku, taki wyje.bane miało Sony). Teraz nastawienie się zmieniło, architektura oby dwóch konsol jest niemal identyczna, pisanie gier będzie bardzo podobne różnica będzie tylko w mocy.

Nadchodzącą oczywiście

Nie inaczej. ;)

Żadna? Ale to nie ma nic do rzeczy, bo lepiej mieć więcej mocy niż mniej.

Opublikowano

Lepiej mieć dobre gry i niższą cenę od konkurencji.

Opublikowano

Wii sprzedawało się najlepiej i pierwsze zdechło, sprzedaż nikogo

Opublikowano

Lepiej mieć dobre gry i niższą cenę od konkurencji.

To jest chyba oczywista oczywistość.

Opublikowano

Pewnie, kogo obchodzi sprzedaż. 

Dlatego gry, które sprzedają 5 kopii na krzyż mają dziesięć kontynuacji. I dlatego Sega ciągle konsole produkuje.

Opublikowano

Stary dobry Yeti wrócił, płacze na obowiązkową instalację choć sam ją robi już od kilku lat.....grzeje się mocą która (pipi) wie kiedy zostanie wykorzystana, jak im uda się spożytkować te 5GB ramu to będzie miodzio, bo teraz na 512 dają sobie jakoś radę, prockiem podobna sytuacja......Od gier chce czegoś więcej niż super grafy, teraz to gameplay ma być no 1.

Opublikowano

Dlatego gry, które sprzedają 5 kopii na krzyż mają dziesięć kontynuacji. I dlatego Sega ciągle konsole produkuje.

nom, w przypadku Wii bardzo pomogła, w końcu tyle na to gier jeszcze wychodzi, a na X360 i PS3 nie ma już w co grać :)

Opublikowano

Dla mnie tam grafa stoi na dalszym planie. Od tj generacji wymagałbym bardziej zaawansowanej fizyki przede wszystkim. Chciałbym widzieć i czuć jak wszystko się rusza, żyje, działa, po prostu czuć tę interakcję. Wyobrażacie sobie zagrać w takie GTA czy innego sandboxa na silniku Frostbite (przykład), gdzie każdy budynek można uszkodzić, zniszczyć, rozwalić? To by było dopiero coś, a nie to, że dzieją się i wyświetlane są na ekranie rzeczy, których i tak nie widzę i nie zwracam na to nigdy uwagi jak np. włosy na rękach czy obdarte opony.

FIZYKA powinna stać teraz na pierwszym miejscu.

Opublikowano

czytałeś może podtytuł tematu czy ciężko z tym?

Sam go zaproponowałem :blum1:

Opublikowano

Stary dobry Yeti wrócił, płacze na obowiązkową instalację choć sam ją robi już od kilku lat.....grzeje się mocą która (pipi) wie kiedy zostanie wykorzystana, jak im uda się spożytkować te 5GB ramu to będzie miodzio, bo teraz na 512 dają sobie jakoś radę, prockiem podobna sytuacja......Od gier chce czegoś więcej niż super grafy, teraz to gameplay ma być no 1.

Ale odróżniasz instalacje pewnej części danych, od instalacji CAŁEJ GRY. Już teraz niektóre gry ważą blisko po 50GB, to ile ich zmieścisz na 500GB dysku? Różnica w RAMie między obecną a przyszłą generacją jest wielka, ale przyjdzie taki czas, że to 5GB będzie za mało, normalna rzecz. Liczysz na coś więcej niż super grafe, czyli masz na myśli np, lepsza AI, większe tereny, większą interakcje, animacje, ja tez na to liczę, ale do tego potrzebna jest MOC, której na PS4 jest więcej, proste. Nie wiem w jaki sposób będzie bronić tego gorszego GPU i RAM, ale wszelkie argumenty obali nawet 10 latek. Niektórym ciężko pojąć, że Microsoft celuje w nieco inna typu rozgrywkę, sam Kinect pewnie sporo kosztuje, więc jeżeli chcieliby wsadzić te same bebechy co w PS4, to ciekawe ile by kosztowała sama konsola. Coś za coś.

Opublikowano

nom, w przypadku Wii bardzo pomogła, w końcu tyle na to gier jeszcze wychodzi, a na X360 i PS3 nie ma już w co grać :)

Uwaga wszyscy, nie ma sensu kupować konsol, bo 7 lat po premierze może nie być już na nie gier.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

no ja tego nie napisałem, po prostu daje do zrozumienia, że sprzedaż nie zawsze idzie w parze z lepszym supportem konsoli, z większą ilością gier itd. czaisz?

Opublikowano

Yeti po żyjemy zobaczymy jeszcze E3 przed nami tam mają ostatnią szansę, a co do tego co napisałeś to myślę, że nowy X też sobie z tym wszystkim poradzi, teraz jest słabszy i sobie radzi to i tam da radę.....Po za tym jeszcze nie ma oficjalnych pełnych danych technicznych obu konsol....w słowa i domysły już dawano przestałem wierzyć:)

Opublikowano

Z tego co pamiętam na premierze X360 w 2005 roku też dużo osób narzekało ("pre-orderzy to frajerzy"), i na M$ i teraz sytuacja wygląda bardzo podobnie, więc najrozsądniej będzie poczekać na rozwój wydarzeń. 

Opublikowano

Zrozumiałbym Cię Yeti gdyby np. Xone był 4x mocniejszy od X360. Konsola jest jednak ok. 8x wydajniejsza (samego ramu dla gier jest 10x tyle co na X360) i jest to skok o generację, więc nie wiem o co bić pianę. Moc jest, powoli wysypują się gry, które będą pokazane na E3, usługa sieciowa z dostępnych opisów zapowiada się na spory skok względem obecnego Live, a OS konsoli robi spore wrażenie sposobem działania. Z negatywów mamy natomiast domysły na temat tego w jakim zakresie zostaną ograniczone używki na platformie.

Ale jak to mówił klasyk - pamiętajmy żeby plusy nie przesłoniły nam minusów ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.