Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Achievements za ogladanie TV? :D

Kolejna próba nieudana M$. lol

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

@up

Ten styl pisania gdzieś chyba widziałem hmm...Diverstigo?

Opublikowano

Usługi telewizji Xbox w Polsce będą niedostępne,

natomiast 10zł pobrało jako opłatę manipulacyjną za próbę jej odpalenia i połączenia się z serwerami.

Opublikowano

Twórca Braida aktualnie pracujący nad The witness twierdzi że niektóre gry mogą być na ps4 w 60fps a na Xboxie Zero w 30 fps. Wynika to z ramu i lepszych narzędzi developerskich w PS4. Multiplatformy mają wyglądać tak samo.

jonathon-blow.png

źródło : http://www.gamechup.com/jonathon-blow-some-games-could-be-60fps-on-ps4-and-30fps-on-xbox-one/

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Wystarczyły 3 dni ;)

http://news.punchjump.com/2013/05/24/xbox-one-the-most-wished-for-product-at-retailer/

Microsoft Corp.’s Xbox One home entertainment system ranked as the top ‘Most Wished For’ product at Amazon.com Inc. post reveal of the hardware.

This week, the Xbox One ranked as the No. 1 ‘Most Wished For‘ product in Amazon’s Video Games division.

Microsoft unveiled the new console May 21.

Opublikowano

staraja sie wyjasniac bzdury ktore rzucaja sonyboje. 

Niby jakie?

Zerknij na swoje posty z 2006 jak zes pieprzyl te same brednie o wiekszej mocy PS3 nad X360. Historia sie powtarza, a wszyscy dobrze wiemy jak to bylo z jakoscia gier na ps3 i x360.

Chyba nie rozumiecie jednej podstawowej ku.. wa rzeczy.

Jesli cos ma teoretycznie wieksza moc (PS3) ale jest trudniejsze w programowaniu niz (x360), to jesli potrzeba duzo wiecej pracy, osiagajac tylko troche lepszy resultat to jest to nieopłacalne

Jesli natomiast Cos ma teoretycznie wiecej mocy(PS4) a jest tak samo łatwe w programowaniu co (XO) to wystarczy troche wiecej pracy aby osiagnac troche lepszy efekt - a to juz jest opłacalne 

Inaczej , Jesli wykonujesz 100 transakcji i zarabiasz 10 000 zł i aby zarobic dodatkowe 500 zł to muszisz wykonac kolejnce 100 transakcji to (pipi) to 500zł (bo te 100 transakcji wykorzystasz aby w kolejnym miesiacu zarobic kolejne 10 000 zł)

Jesli natomiast aby zarobic kolejne 500 zł wystarczy dodatkowe 5 transakcji , to to zrobisz, bo wykonujesz taka sama prace a masz lepiej. osiagnałes wiecej

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Żadne zaskoczenie :) Zobaczymy co stanie sie po prezentacji PS4 na E3.

Opublikowano

staraja sie wyjasniac bzdury ktore rzucaja sonyboje. 

Niby jakie?

Zerknij na swoje posty z 2006 jak zes pieprzyl te same brednie o wiekszej mocy PS3 nad X360. Historia sie powtarza, a wszyscy dobrze wiemy jak to bylo z jakoscia gier na ps3 i x360.

Chyba nie rozumiecie jednej podstawowej ku.. wa rzeczy.

Jesli cos ma teoretycznie wieksza moc (PS3) ale jest trudniejsze w programowaniu niz (x360), to jesli potrzeba duzo wiecej pracy, osiagajac tylko troche lepszy resultat to jest to nieopłacalne

Jesli natomiast Cos ma teoretycznie wiecej mocy(PS4) a jest tak samo łatwe w programowaniu co (XO) to wystarczy troche wiecej pracy aby osiagnac troche lepszy efekt - a to juz jest łatwiej osiagalne. 

Inaczej , Jesli wykonujesz 100 transakcji i zarabiasz 10 000 zł i aby zarobic dodatkowe 500 zł to muszisz wykonac kolejnce 100 transakcji to (pipi) to 500zł (bo te 100 transakcji wykorzystasz aby w kolejnym miesiacu zarobic kolejne 10 000 zł)

Jesli natomiast aby zarobic kolejne 500 zł wystarczy dodatkowe 5 transakcji , to to zrobisz, bo wykonujesz taka sama prace a masz lepiej. osiagnałes wiecej

Jest to jasne jak slonce, ale by to stwierdzic trzeba robi gry na konsole nowej generacji, a nie kopiowac internet. Stad wyraznie stwierdzam, ze YETI jak zawsze bredzi i radze poczekac na efekty pracy deweloperow. 

Swego czasu Factor 5, Guerilla Games, Ninja Theory wszyscy hurtem powtarzali, ze to co robia mozliwe jest tylko na PS3... bzdura bzdura poganiala.  Ale sa ludzie ktorzy lubia lykac PR... YETI jest jednym z nich. 

Opublikowano

No ale nie rozumiem retoryki Zeratula. Znaczy rozumiem, bo to był taki Daddy zanim przybył na to forum Daddy (a Zer poszedł na Neo Plus). No ale ogółem jak już trolluje, to choć niech się postara. Akurat wiemy jak wyglądało chociażby ze statystyki nagród przyznawanych na Spike VGA. Między latami 2008-2011 tytuły za "grafikę roku" wygrywały gry na wyłączność PS3. Ogółem studia które były blisko Sony i które robiły pod Playstation 3, potrafiły wykrzesać prawdziwe fajerwerki.

Natomiast fakt, że w większości multiplatformy wyglądały podobnie - ale to ze względu, że są budowane z tych samych klocków. Faktycznie, może być tak że gry będą wyglądały podobnie, mimo pewnej różnicy w mocy na korzyść PS4. Niemniej to tyczyć się może tylko multiplatform. Co innego gry dedykowane. Tam już robi się tak, by wykrzesać jak największe możliwości ze sprzętu.

Opublikowano

mendrek z ciekawosci...kupujesz the last of us czy czekasz az hedzie w plusie?

Opublikowano
  • Autor

Przestałem czytać na "Spike VGA".

Opublikowano

No ale nie rozumiem retoryki Zeratula. Znaczy rozumiem, bo to był taki Daddy zanim przybył na to forum Daddy (a Zer poszedł na Neo Plus). No ale ogółem jak już trolluje, to choć niech się postara. Akurat wiemy jak wyglądało chociażby ze statystyki nagród przyznawanych na Spike VGA. Między latami 2008-2011 tytuły za "grafikę roku" wygrywały gry na wyłączność PS3. Ogółem studia które były blisko Sony i które robiły pod Playstation 3, potrafiły wykrzesać prawdziwe fajerwerki.

Natomiast fakt, że w większości multiplatformy wyglądały podobnie - ale to ze względu, że są budowane z tych samych klocków. Faktycznie, może być tak że gry będą wyglądały podobnie, mimo pewnej różnicy w mocy na korzyść PS4. Niemniej to tyczyć się może tylko multiplatform. Co innego gry dedykowane. Tam już robi się tak, by wykrzesać jak największe możliwości ze sprzętu.

A rok temu wygralo halo 4... Czyli na koniec generacji okazuje sie ze xbox ma wiecej mocy? Nie... Okazuje sie, ze konsole mialy podobna moc szczytowa... Jestem pewny ze teraz bedzie podobnie.

Opublikowano

Obecna generacja dla kogos , dla kogo liczyły sie gry  powina wygladac tak. X360 przez pierwsze 3 lata, a potem PS3 przez 4 lata

Co do next - generation, Mam wy(pipi)ane na moc. Gry które beda mnie przekonywac ,  spowoduja kupno konsoli. Nie zadne techniczne dyrdymały, ficzery, widgety, seriale i inne gówna które sie pojawia

Ja na konsoli gram w gry. Na chwile obecna troche wiecej pokazało PS4. Jak na e3 sie to zmieni to kupie w pierwszej kolejnosci XO jesli nie to kupie PS4

Zastanawiam sie czy wiekszosc ludzi tutaj kocha sprzet czy gry. Bo wydaje mi sie jednak ze sprzet.

Opublikowano

Póki co to nic pewne nie jest,a ja skłaniam się jednak do opinii,że nie będzie tak samo jak na current genach jeśli chodzi o możliwości graficzne.

Zastanawiam się zawsze z czego bierze się ta wojna konsolowa.Graczowi logiczne postępowanie nakazuje wybranie po prostu tego co obecnie jest najlepsze dla niego.Przekonywanie do swoich racji mija się z celem,bo to jak walka w temacie o religii.

Ciekawe jakie gry pokażą obie firmy na E3,bo to jedyne co może uratować X one od przegranej.Póki co nie wygląda to różowo i nie chodzi tylko o pierdoły typu grafika,czy pad.

Na razie X przegrywa genialnym pomysłem z wymianą i odsprzedażą gier.

Opublikowano

Drugą sprawą jest remote play, dzięki któremu będziemy mogli wirtualnie przekazać pada znajomemu, by ten przeszedł za nas jakiś hardkorowy moment gry. W tym momencie pozostaje nam już tylko przyglądać się koleżeńskiej przysłudze i to wszystko po naciśnięciu zaledwie jednego przycisk

Czyli nie tylko na PS4 będzie Inwalide Mode :D

Opublikowano

worldwide_totals.png?a=395

tyle lat patrzyłem na tę tabelkę i jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że PS3 wreszcie prześcignie Xboxa 360. Było nie było, prawie 1/3 mojego życia.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

OFF XOne

ON PS4

Powiedziałeś co wiedziałeś. A tak po ludzku mówiąc, to prośba do moda ( Mendrek czy inny ktoś ) żeby taki spam kasował. Nudne i bez wartości.

Ten post możecie usunąć.

W zasadzie, to już mnie wkurfiaja te posty hejtujace MS bez polotu i tresci, jak ten powyzej. Mozna raz, mozna drugi, ale 150 ? Luuuudzie.

A tak swoją drogą, ciekawa sprawa że najlepiej gadało mi się tutaj, w całej mej skromnej historii z forumkiem i CW  -  z donem, mazzeo i easye w nocy po konfie Xbone. Na spokojnie, rzeczowo, bez emocji. Az nie moglem uwierzyc. Propsy chlopaki.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

worldwide_totals.png?a=395

tyle lat patrzyłem na tę tabelkę i jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że PS3 wreszcie prześcignie Xboxa 360. Było nie było, prawie 1/3 mojego życia.

Gdbyby tylko vgchartz nie wyciagal wartosci z tylka lol

Opublikowano

Gdbyby tylko vgchartz nie wyciagal wartosci z tylka lol

Jak uwazasz. Innego zrodla nie mam.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

w us NPD. W skali globalnej nalezy patrzec na raporty fiskalne firm.

+ Dodał MODERATOR
Zacytujcie może jeszcze raz całość z obrazkiem, aby się lepiej czytało
Opublikowano

Na 99% obie konsole są obecnie na tym samym poziomie nie więcej niż 500 tys. - 1 mln od siebie, czyli de facto sprzedano tyle samo.

Opublikowano

De facto, to nie.

Opublikowano

Te wszystkie rrody nie powinny sie liczyc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.