Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Na E3 MS pokaze w koncu jakies gry i wszystko sie pewnie uspokoi.

ale jakie "pokaże gry" ? jakie "uspokoi" ?

czyli co? wystarczy ze xboxowcy zobaczą kolejnego kotleta z halo w nazwie i już zapomną o blokowaniu używek? i szpiegującym i naliczającym opłaty kinekcie?

bo jeśli tak to naprawde przykre :/

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ale jakie blokowanie używek? Sam MS teraz nie wie czy będzie blokowal i czy będzie pobierał opłaty XD

A od Halo to wara. Niszczy Killzone a grałem tylko w 1 i 2

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Zarówno Halo jak i Killzone jest słabe i nudne. :/

Opublikowano

czyli co? wystarczy ze xboxowcy zobaczą kolejnego kotleta z halo w nazwie

Jak zareagowałeś na kotleta w postaci Killzone? Podejrzewam że zgoła inaczej.

Opublikowano

Ale Halo ma za(pipi)isty skillowy multik. Muszę w końcu kupić xboxa bo w 1 na pc coraz mniej luda gra :( Fabuła w Halo jest okej,w ciekawym uniwersum jest osadzona

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

czyli co? wystarczy ze xboxowcy zobaczą kolejnego kotleta z halo w nazwie

Jak zareagowałeś na kotleta w postaci Killzone? Podejrzewam że zgoła inaczej.

miałem go w (pipi)e i mam nadal, więc nie udało ci sie

nie jestem fanem kosmicznych strzelanek więc mnie nie ruszają te dwie serie

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Dzis jak robilem pre-ordera na PS4 w Gamestopie to jak zapytalem ile maja zamowien na PS4 to gosciu powiedzial ze ponad 1000,a jak z XOne? Hahahahah nie za wiele.....

Ales naiwny..a co ci mial powiedziec ? Myslisz ze sklepy zdradzaja prawdziwe dane byle komu?...lanie wody.

a czemu mial tego nie zrobic? ;)

myslisz ze pieniadze jakies dostaje za siedzenie cicho? tym bardziej ze liczba mu sie wyswietlila ;)

Opublikowano

czyli co? wystarczy ze xboxowcy zobaczą kolejnego kotleta z halo w nazwie i już zapomną o blokowaniu używek? i szpiegującym i naliczającym opłaty kinekcie?

bo jeśli tak to naprawde przykre :confused:

ale używki będą blokowane zapewne i na PS4 i nie jest to wina ani MS ani Sony

Opublikowano

Ale nie wszystkie. Podejrzewam ze EXy od Sony beda "czyste", stawiam dyszke ze na PS4 gry takie jak Wiedzmin 3 rowniez beda wolne od tego typu syfu. A dla mnie to juz duzy plus, bo gier od EA i tak nie kupuje, a jak CoD wychodzi, to albo kupuje nowke (BO2) albo kompletnie olewam (MW3).

+ Dodał MODERATOR
Cytuj poprawnie, a nie robisz drabinki.

Edytowane przez Square

Opublikowano

być może, ale jest różnica gdy jakiś wydawca dowali taką "atrakcje" przy jakiejś grze, a co innego jak konsola ma "wbudowany" taki system

Edytowane przez Yano

Opublikowano

być może, ale jest różnica gdy jakiś wydawca dowali taką "atrakcje" przy jakiejś grze, a co innego jak konsola ma "wbudowany" taki system

To czekaj czekaj, ten system w konsoli jest "wbudowany"?

Myslalem ze chodzi tylko o play passy które będą dodawane przez EA....

Opublikowano

O ile sam problem blokowania używek mnie specjalnie nie boli (choć rozumiem że dla nie których może to być spory cios) a sam pomysł uważam za co najmniej debilny niesamczy. Bardziej mnie zastanawia czy rzeczywiście nowy kinect będzie robił za "szpiegia" ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

tak samo jak stary robi za "szpiega"

Leszek pamiętaj, jak będziesz spuszczał towar, to wiedz, ze jakiś zboczuch z microsoftu to ogląda.
Opublikowano

To czekaj czekaj, ten system w konsoli jest "wbudowany"?

Myslalem ze chodzi tylko o play passy które będą dodawane przez EA....

poruszamy sie na nieznanym terenie ale dotychczasowe informacje sugerują że to nie tylko pare gierek od EA

- przymus instalowania gry na dysku

- odpalenie gry po wpisaniu kodu

- brak wartości samej płytki bo z niej sie i tak nie pogra, trzeba instalować i wpisywać kod

- system monitorujący obieg gry

- kasowanie gry z dysku gdy system wykryje że sprzedałeś gre

itp itp

to nie brzmi jak zwykle rozwinięcie online passów z obecnej generacji stosowane przez jednego wydawce

no chyba że wszystkie te informacje to nieprawda, albo że MS sie z tego wycofa, wtedy wszyscy powiniśmy sie cieszyć, bo wprowadzenie takich zasad na jednej konsoli wcześniej czy później mogło by sie przerzucić na inne (chyba że konsola z takim systemem została by rozgromiona przez graczy którzy w końcu powiedzieli "dość")

Opublikowano

tak samo jak stary robi za "szpiega"

No nie tak samo bo teraz nie musisz mieć go podłączonego.Przy nowym x1 nie dość że będzie musiał być cały czas podłączony to według plotek pomimo bycia "nieaktywnym" tak naprawdę nadal będzie "szpiegował".

Opublikowano

Ale Halo ma za(pipi)isty skillowy multik. Muszę w końcu kupić xboxa bo w 1 na pc coraz mniej luda gra :( Fabuła w Halo jest okej,w ciekawym uniwersum jest osadzona

zagraj w jedyne skillowe multi, które jest darmowe Quakelive.com

Opublikowano

bo jeśli tak to naprawde przykre :confused:

Kolego przestan sie interesowac na co i kto wydaje pieniadze :D .Jesli ktos wyda 2k na bubel od MS to bedzie tylko jego sprawa.

Opublikowano

Fanboje Sony i ich świat, w którym MS ich szpieguje. Serious Business :D

Opublikowano

O ile sam problem blokowania używek mnie specjalnie nie boli (choć rozumiem że dla nie których może to być spory cios) a sam pomysł uważam za co najmniej debilny niesamczy. Bardziej mnie zastanawia czy rzeczywiście nowy kinect będzie robił za "szpiegia" ?

dla niektórych ? pewnie z jakieś 80% graczy kupuje używki, z czego większość je odsprzedaje. jeżeli do tego dojdzie, to będzie największy problem w nadchodzącej generacji, a dla wielu argument za rozejżeniem się za lepszą kartą graficzną, ramem i procesorem.

Kolego przestan sie interesowac na co i kto wydaje pieniadze  .Jesli ktos wyda 2k na bubel od MS to bedzie tylko jego sprawa.

kupowanie bubli stwarza popyt na buble i uświadamia innych producentów, że na bublach też można dobrze zarobić. w efekcie dotyka to wszystkich. syndrom głosowania portfelem.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Dorito Pope czyli Geoff Keighley w Bonus Round na gametrailers wspomniał, że według jego źródeł Sony też wprowadzi jakąś blokadę/opłatę/whatever na używki.

Niestety.

Opublikowano

jeśli tak to już wyebane mam na nową generacje, nie mam zamiaru napychać im kabony za coś, co nie powinno być płatne

Opublikowano

Dorito Pope czyli Geoff Keighley w Bonus Round na gametrailers wspomniał, że według jego źródeł Sony też wprowadzi jakąś blokadę/opłatę/whatever na używki.

Niestety.

Sony już dawno OFICJALNIE podało, że daje wydawcom wolną rękę - blokada używek na PS4 też będzie.

Opublikowano

Czyli na PS4 kolejna Fifa z blokadą, a Wiedźmin 3 nie. Na Dekoderze to i to z blokadą. Taka może być różnica.

Opublikowano

Jedna zaleta tego wszystkiego będzie - czarno na białym będzie można zmierzyć poziom chciwości wydawców. Na ten moment wszystkie gry EA to 0-/10 dla mnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.