Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A czy Sony nie powiedzalo ze na PS4 to bedzie zalezalo od wydawcow? Ze takie EA jak chce to moze sobie blokowac a takie Activision nie chce ale bedzie onlinepass itp? Ogolnie spawa dla nas robi sie malo przyjemna poprostu bedzie trzeba sie zastanowic 100 razy przed zakupem gry, kota w worku juz nie kupie  :down:

Ogolnie nie bylo mnie troche juz w Polsce ale cieszy mnie ze sytuacja ekonomiczna tak sie poprawila ze niektorzy fanii Xboxa sa w stanie kupic kazda gre jako original ze sklepu a potem postawic sobie ladnie na polce - dobra robota panie Tusk :turned:

Pisze to wszystko jako zadeklarowany fan Xboxa 360 bo poprostu czuje ze kupno PS4 bedzie jedyna sluszna opcja. Tak wiem mozecie pisac ze jestem sezonowcem ale mi glownie zalezy na grach i chyba nie dziwicie sie ze jak w 2005r na konfie Sony zobaczylem Gianat enemy crab i real time weapon change to sie zalamalem i szybko pobieglem tam gdzie jest Gears of War i Mass Effect. Tak samo jak teraz uciekam od ogladania TV, sluchania muzyki, gadania na skype i grania jednoczesnie - widac to jest next genowa wizja Microsoftu ktorej poprostu nie kupuje. 15 exow na E3? Micro zarejestrowalo juz Kinect Fitness, Kinect One do tego dojdzie cos na XBLA (czy jak tam to zwal bo XBLA juz nie bedzie....) i co zostanie? Pewniaki jak Halo, Fable, Forza, gra od Black Tusk, Quantum Break no i jakies IP od Rare (to jak dla mnie zaskoczenie bo myslalem ze po przygodzie z Avatarami teraz beda kolorowac kafle w dashu a tu prosze...). Nie pamietacie jak przez ostatnie lata Micro karmilo nas skakaniem przed kinectem a na pytanie 'a co macie z corowych gier?' odpowiadali 'no przeciez mamy Forze i GoWa to beda super experiences dla naszych graczy' i teraz bedzie tak samo - co roku wydadza Forza+Halo rok pozniej Fable+nowe ip od Black Tusk i corowi gracze beda zadowoleni...ale czy napewno? Zobaczymy. 

Cala ta sytuacja przypomina mi rok 2005 gdzie Sony poczulo sie krolem rynku i ze moga robic wszystko co chca - pakowac beznadziejnego Cella, drogie BR i przekonywac graczy renderami albo tech demem gdzie nosorozec jadl trawe  :sick: Bo przeciez konsola = Paystation czyz nie? Marka jest potezna. A Micro sie postaralo bo wiedzial ze musi konkurowac z Sony inaczej bedzie po Xboxie i sie udalo! Konkurencja zawsze jest dla nas dobra. A teraz musi sie starac Sony bo nadszarpnelo sobie opinie u graczy i tez mam nadzieje ze sie uda i bede mogl sie cieszyc grami z najwyzszej polki, wygodnie siedzac na kanapie w zaciuszu mojego mieszkania bez strachu ze Kinect sie na mnie gapi albo zaraz ktos zadzwoni na skype  :bye:

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

ale (pipi)icie...

kazdy mial nadzieje, ze moze z platnych uzywek zrezygnuja, bo to na korzysc nas wszystkich. Problem za to jest w sonoklapach, ktorzy klaszcza uszami na kazdego newsa, napinaja sie i wala porownaniami ze MS jest chjowy, za to PS4 przeza(pipi)iste g(pipi)wno wiedzac o obydwu konsolach. Najlepsi sa kolesie co juz wypisuja ze Sony pod wzgledem gier wygralo... No ogolnie beka - niektorym to mozgi wypralo. Ciekawe jak sie okaze ze za uzywki takze trzeba bedzie placic, online bedzie platny itp, a exow bedzie mniej...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Hehe, czyli jak MS otwarcie mówi, że te "Ficzery" będą w nowym Xie, to xboty "e tam, jakoś nie są jaśni w tej sprawie, jeszcze wszystko moze sie zmienić!!11 Poczekajcie do E3!!111" to jest spoko. A jak Geoff daje PLOTĘ, że możliwe, iż w PS4 też jest jakiś DRM, to od razu lol, beka, epic fail, Sony doomed. Xbot logic :P

Beka z xbotów, beka z ich dekodera i beka w jaki sposób są dymani przez Microsoft. Ogólnie pocieszni są.

Opublikowano

Dokładnie.

freehug.jpg

Opublikowano

Zamiast tak (pipi)ć YETI to dołącz się do akcji PS4NODRM na twitterze. Ja jako poczciwy Xbot już to zrobiłem.

Mam to gdzieś, nie żebym popierał blokowanie uzywke, bo to s(pipi).ysyństwo i dla wielu graczy mocny cios między nogi, ale sam nie pamiętam kiedy kupiłem używany tytuł. Więc mnie to nie tyczy, ale jak mówię, mega chvjowy pomysł.

Opublikowano

Hehe, czyli jak MS otwarcie mówi, że te "Ficzery" będą w nowym Xie, to xboty "e tam, jakoś nie są jaśni w tej sprawie, jeszcze wszystko moze sie zmienić!!11 Poczekajcie do E3!!111" to jest spoko. A jak Geoff daje PLOTĘ, że możliwe, iż w PS4 też jest jakiś DRM, to od razu lol, beka, epic fail, Sony doomed. Xbot logic :P

Beka z xbotów, beka z ich dekodera i beka w jaki sposób są dymani przez Microsoft. Ogólnie pocieszni są.

LUL

nie no to lepiej mydlić oczka graczom że nie będzie blokad a później zwalić wszystko na hooj wie kogo - polityka Sony

póxniej się okaże że i on line co jakiś czas trzeba być :P

i witamy w klubie ...

Opublikowano

Trudno nie sadzic ze Sony wygralo pod wzgledem gier patrzac co Micro wyprawia przez ostatnie lata. Zreszta sami przyznali ze nie celuje w najlepsza oprawe, liczby tez nie klamia ile mocy poszlo na gry a ile na system operacyjny (x3!). No dobra grafika nie jest najwaznieszja liczy sie gameplay! Dlatego nie moge sie doczekac jak bedzie krzyczal do kinecta przeciez to takie next genowe  :thumbsup:

Opublikowano

Typfon, okaże się, może, nie wiadomo, niewykluczone, skończ już z tymi przypuszczenia, bo to nawet śmieszne nie jest, a raczej żałosne.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Jeśli Sony wprowadzi takie rzeczy, to dostanie takie same baty od ludzi, że idą drogą MS-u, że skaczą na kasę, że zabijają generację, ect.

Problem będzie taki, że wśród next genów nie będzie już alternatywy. Jeśli zamierzają blokować używki i zachowią ceny z kosmosu, to Steam może ich mocno pokiereszować. Co gorsza, jeśli któryś sprzęt zostanie szybko złamany, taka sytuacja może doprowadzić do eskalacji piractwa. Póki co MS, a być może i Sony podejmą się karkołomnego wyzwania by zmusić ludzi przywykniętych od dziesiątek lat do tego że można taniej nabyć używki, do tego by zaczęli wydawać na gry więcej.

I tu dochodzimy do kolejnego problemu - wydatki na gry będą droższe -> ludzie będą kupować ich mniej. Co to oznacza? Może odbić się to jeszcze bardziej na ograniczaniu ryzyka, i co za tym idzie wydawcy będą jeszcze bardziej klepać znane serie które się sprzedadzą.

Coś też czuję, że Sony może używki ograniczyć. Inaczej by nie milczeli. Chyba, że wciąż się wahają i robią odpowiednie audyty, co się bardziej opłaci. Bo przecież to nie chodzi aby w pierwszej kolejności dogodzić nam, tylko im. To nie instytycje charytatywne.

Opublikowano

Typfon, okaże się, może, nie wiadomo, niewykluczone, skończ już z tymi przypuszczenia, bo to nawet śmieszne nie jest, a raczej żałosne.

pożyjemy zobaczymy, niedawno piałeś jakie to blokowanie używek nie jest fee teraz już to Ciebie nie dotyczy

Opublikowano

O jak idealny sonoklapowy świat YETIego legł w gruzach. Wszystkie niedawne informacje dotyczące ONE - pewne, na 100% (mimo że prostowane przez parę osób z samego MS) i ogólnie beka. Informacje dotyczące PS4 - "okaże się, może, nie wiadomo, niewykluczone".

Blokada używek w X One? To koniec, MS zniszczony, Sony wygrało już następną generację, tylko debil kupi ten sprzęt. Blokada używek w PS4? "Mam to gdzieś, sam nie pamiętam kiedy kupilem ostatnio używany tytuł".

Jeszczę parę dni albo nawet godzin i z gadania Yetiego "biorę PS4 na premierę, KOCHAM SONY!" będzie powrót do starego, dobrego "TLOU GOTY". Hehehe.

Opublikowano

Ja sie nie zdziwie gdy SONY do(pipi)e:

Platne granie po sieci oraz blokowanie uzywek...Ja mam w sumie to gdzies,bo kupuje same nowki,bo chce pograc po sieci.

Gracze i tak bede pierdzielic,jakies twitery akcje bzdury,a przyjdzie co do czego to beda siedziec przed sklepami w dzien premiery.

Opublikowano

Ja sie nie zdziwie gdy SONY do(pipi)e:

Platne granie po sieci oraz blokowanie uzywek...Ja mam w sumie to gdzies,bo kupuje same nowki,bo chce pograc po sieci.

Gracze i tak bede pierdzielic,jakies twitery akcje bzdury,a przyjdzie co do czego to beda siedziec przed sklepami w dzien premiery.

To jest normalne? Jeszcze kilka lat temu takie stwierdzenie nie mogło mieć miejsca...

Widać, że online passy to już przyjęta norma.. i niestety to samo będzie z tymi (pipi)anymi opłatami za używki jeśli to wejdzie w życie :confused:

Opublikowano

Jest mi tak bardzo smutno. Żeby z dnia na dzień, moje hobby, jakim są gry, coraz bardziej mnie brzydziło - no po prostu dalej nie dowierzam. Wizja kupna PC, gdzie brak używek jest jak wiadomo rekompensowany, jest dla mnie coraz bardziej realna.

Opublikowano

nie no banda Retardow. tydzien temu Xbox przegral generacje takimi plotkami, a teraz sie okazuje, ze wszyscy maja to gdzies. Pewnie jak Sony by dowalilo z 3 exami na E3 do 15, to bedziecie pisac, ze i tak gracie glownie w multiplatformy B4 badz FIFE. LOL

PC coraz lepsza alternatywa ? Przeciez pewnie 3/4 gier nie bedzie tam wychodzilo, albo beda to robic odzielne teamy. Sama FIFA bez nowego silnika przekresla dla mnie ten sprzet jezeli chodzi o granie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No nie wiem ziomek, na czymś trzeba grać <czarodziej>

Opublikowano

Póki ludzie wierzą (a niektórzy wierzyli... wtf?) że Sony pójdzie na przekór rozwiązaniom zakomunikowanym przez oficjeli Microsoftu, wtedy zrozumiała jest złość i hejty w stronę Microsoftu. Niemniej gdy są przesłanki (a na razie tylko plotki od doritos-guy'a) o tym, że Sony zrobi tak samo... To co mają począć ci sami ludzie? Nie pozostanie nic innego, jak pogodzić sie. Lub przestać grać.

Opublikowano

nie zmienia to jednak faktu ze wychodza na niemyslacych idiotow, bo o prawdopodobnej sytuacji pisalismy juz dawno.

Opublikowano

Typfon, Mazzeo, mam nadzieję, ze wy tylko udajecie tą ułomność. Napisałem w poprzednim poscie, ze blokowanie używek jest zle, to do Typfona. Co do bredni o świecie, który legł w gruzach. Widzisz różnice między tymi wszystkimi idiotyzmami, które wymyślił Microsoft, a tym co proponuje Sony? Zrobią płatny multiplayer, zablokują używki, będziemy zmuszeni do logowania do sieci czy instalacji gier, to napisze, ze w Sony pracują tacy sami idioci co u konkurencji. Wówczas PS4 będzie miało przewagę tylko w trzykrotnie szybszym ramie i mocniejszym gpu. Oczywiście pozostaną jeszcze gry.

Grac na PC i zostac czlonkiem Master Race

W Uncharted, GT, GoW, gry od Quantic Dream, itd. Nie wydaje mi się. ;)
Opublikowano

Ciekawe ilu deweloperów przez taką politykę padnie w następnej generacji. Bo przy ewentualnym braku używek nie ma szans bym brał nawet dobre gry, trzeba się będzie skupić na samych pewniakach i nowych IP, od deweloperów, którym się ufa (w moim przypadku np Naughty Dog). Jestem pewien, że wiele osób tak samo będzie teraz 10 razy myśleć co brać,  zanim wyłożą kasę na cokolwiek. Teraz spokojnie mogłem sobie pozwolić, by kupować gierki pokroju Darksiders 2, czy Bulletstorm.   Wiedziałem, że  po ograniu i tak odzyskam znaczną część kasy, albo się z kimś wymienię. Na next-genach będzie trzeba się oswoić z faktem by czekać na promocje  w Plusie, albo w ogóle w to nie grać.  Na szczęście EA w tym momencie nie ma ani jednej marki, która by mnie interesowała.

Opublikowano

Moze mi ktos wytlumaczyc,co za roznica czy wprowadzi to Sony czy wydawca gry? W ten czy inny sposob oplaty za uzywki trafia na ps4. Wiem,ze niektorym ciezko to jest zrozumiec ale takie sa realia.

Opublikowano

Wydawca nie musi wprowadzać online passa. Jeśli natomiast będzie systemowo wymagany, to będzie musiał. I pewnie skrzętnie skorzysta, umywając przy tym ręce.

Będzie gorzej niż jest teraz - online passy mimo wszystko mogą konkurować ze sobą cenowo, a jak przywali producent konsoli, to będzie wszędzie tak samo wysoka...

Edytowane przez Mendrek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.