Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Trochę objaśnienie nowej architektury konsol, więc cyferki to nie wszystko.

http://pclab.pl/news53481.html

PC NAJLEPRZE ZARAZ WYJDZIE GTX 780 KTUREGO NIGDY NIE KUPIE I KĄSOLE ZOSTANA 100 LAT ZA RUMUNAMI I CO TERAS

Ostatnio naczytałem się tych wszystkich świetnych newsów co do konsol,blokad używek (czesto oddajac gre mozna dostac nastepna za smieszne pieniadze) więc siadłem i podliczyłem sobie złożenie komputera

W moim przypadku:

Biurko

Fotel

Tower

Monitor i 6000zł chudszy :D i raczej bez gwarancji że gry będą śmigały na nim w natywnej rozdzielczości monitora przez kolejne 3 lata...

Skończyło się na złożeniu pre-ordera na PS4, liczę że Sony mnie nie zwiedzie.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie zapominajmy że to wlasnie Xbox a nie Plejstejszyn zmienił diametralnie oblicze Online gamingu na konsolach :)

Właśnie, płatny multiplayer, dlc, online passy, jest czego pozazdrościć.
Co ma MS do online passow i DLC? A to nie Sony przypadkiem w swoich grach umieszcza PSN PASSA,he?

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Nie zapominajmy że to wlasnie Xbox a nie Plejstejszyn zmienił diametralnie oblicze Online gamingu na konsolach :)

Faktem jest że płacenie podwójnie za granie on-line (abo + online pass) to głupota,ale jednak jakość usługi na Xboxie jest zdecydowanie lepsza niż na Playstation,a 10zł miesięcznie nikogo nie zbawi.

Opublikowano

PC NAJLEPRZE ZARAZ WYJDZIE GTX 780 KTUREGO NIGDY NIE KUPIE I KĄSOLE ZOSTANA 100 LAT ZA RUMUNAMI I CO TERAS

Ostatnio naczytałem się tych wszystkich świetnych newsów co do konsol,blokad używek (czesto oddajac gre mozna dostac nastepna za smieszne pieniadze) więc siadłem i podliczyłem sobie złożenie komputera

W moim przypadku:

Biurko

Fotel

Tower

Monitor i 6000zł chudszy :D i raczej bez gwarancji że gry będą śmigały na nim w natywnej rozdzielczości monitora przez kolejne 3 lata...

a do kupna ps4 policzyłeś:

sofe

uchwyt/stolik na tv

telewizor ( do pc doliczasz monitor, to tutaj dolicz tv, chvj z tym, ze mozna podlaczyc tv do pc)

skąd sie biorą tacy debile?

Opublikowano

W moim przypadku:

Biurko

Fotel

Tower

Komp za 3k-3,5k pociagnie ci wszystko w 1080p to raz. Dwa zapominasz o jednej rzeczy promocje na steam,gmg,amazon itp. Co z tego,ze kupisz konsole za 2,5k jak gry cie beda kosztowac 200-250zl? Gdzie na pc ta ''sama''(lepsza jakosc bedzie na pc) gra kosztuje do 160zl.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Wiadomo ze PC zawsze jakas alternatywa ale patrzac na ceny sprzetu (zwlaszcza GFX Titan...drozszy pewnie niz konsole nowej generacji) a i tak np w takie GTA nie pogramy na premiere...a potem jaki port bedzie kazdy wie... 

Opublikowano

Jak jest biedny i nie posiada biurka to kupi Ps4 i skonczy jak mendrek. Odpalająć youtube i bedzie gral w gry. Nawet nie bedzie musial baterii w padzie wymieniac

Wiadomo ze PC zawsze jakas alternatywa ale patrzac na ceny sprzetu (zwlaszcza GFX Titan...drozszy pewnie niz konsole nowej generacji) a i tak np w takie GTA nie pogramy na premiere...a potem jaki port bedzie kazdy wie... 

Popadasz w skrajności.

To tak jakby mówić, że samochód jest alternatywa roweru ale patrząc na ceny sprzetu ( zwłaszcza ferrari, drozsze niz kazdy rower)...

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

a potem jaki port bedzie kazdy wie...

yyy...z tego co mi mówili koledzy pecetowcy to max payne 3 już był dobrze zooptymalizowany więc bym się nie martwił o port Gta v na pc(o ile takowy powstanie XD)

Opublikowano

Co ma MS do online passow i DLC? A to nie Sony przypadkiem w swoich grach umieszcza PSN PASSA,he?

To, że nie widziałbym online passów na architekturze sieciowej PS2. ;)

Pomijamy fakt, że Ken chyba też mówił kiedyś o zwiększeniu znaczenia online. Bo skoro fani Apple mogą się rzucać gdy ktoś powie, że "gdyby nie Jobs, to ktoś inny by spopularyzował smartfony, bo to logiczny kierunek ewolucji", to chyba można zwalić wszystko na M$. :P

Opublikowano

Czekanie na promocje w Steamie, to jak czekanie na gry w Plusie, tylko że akurat w Plusie wystarczy zapłacić niecałe dwie stówki i masz przez rok dostawę minimum 5 gier miesięcznie na dwa systemy, a w Steamie za każdą grę na promocji trzeba zapłacić.

Pomijam już fakt, że na komputrach nie będzie wielu wspaniałych gier, za to trudno powiedzieć by na PC-cie było sporo takich wartych uwagi i będących AAA, które na konsole nie wyjdą. Także nie starajcie się forsować, że komputry to remedium na wszystko. Raczej jako dodatek, a nie główny system.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Czekanie na promocje w Steamie, to jak czekanie na gry w Plusie, tylko że akurat w Plusie wystarczy zapłacić niecałe dwie stówki i masz przez rok dostawę minimum 5 gier miesięcznie na dwa systemy, a w Steamie za każdą grę na promocji trzeba zapłacić.

ale za 200zł przez rok nałapiesz gry które sam będziesz chciał ograć, a nie narzucone z góry produkty nieeeee

Opublikowano

yyy...z tego co mi mówili koledzy pecetowcy to max payne 3 już był dobrze zooptymalizowany więc bym się nie martwił o port Gta v na pc(o ile takowy powstanie XD)

Nie ma to jak czekac cala generacje az R* nauczy sie robic dobre porty  :teehee:

Opublikowano

ale za 200zł przez rok nałapiesz gry które sam będziesz chciał ograć, a nie narzucone z góry produkty nieeeee

Jeśli jedziesz na promocjach, to łapiesz gry które są w promocji. Nie muszą tam lądować tytuły które chcesz, tylko które wydawcy dadzą w promocji.

Pomijam, że w Plusie dostajesz więcej niż tylko gry, no i gry same w sobie to przeważnie hity.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Stewie-Imout.jpg

Promocje na steam sa dzien w dzien,promocje masz na weekend,midweek deal chyba tez jest,plus 2 razy w roku masz duze promocje. No i nie zapomnijmy o fakcie,ze dostanekupie gry ktore bede chcial i nie bede musial doplacac co 3miechy/12 miechow zeby dalej grac.

Edit:

O dzis jeszcze steam zrobil Weeklong Deals!

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Takie glupie pierd..

Lepiej miec konsole i slabego-sredniego PC

Na konsolach pograsz sobie w za(pipi)iste exy oraz multipaltformy.Posmigasz na multiiplajerze bez haxow a na PC w takie perelki jak WOW,Starcraft mody na silnku source,ktore potrzebuja drewnianego PC.

Opublikowano

Jeśli jedziesz na promocjach, to łapiesz gry które są w promocji. Nie muszą tam lądować tytuły które chcesz, tylko które wydawcy dadzą w promocji.

Pomijam, że w Plusie dostajesz więcej niż tylko gry, no i gry same w sobie to przeważnie hity.

No dostajesz funkcje, które powinny byc za darmo, ale niczym gracze xbox'a dajecie się doić

Opublikowano

Nie ma to jak czekac cala generacje az R* nauczy sie robic dobre porty  :teehee:

Wiecie, jak się wydaje 100 milionów dolarów na to wszystko, co jest w GTA, to nie starcza na porządnych programistów, coby gra chodziła dobrze na więcej niż jednej platformie. :confused:

Opublikowano

@zaqair

Nie dostaniesz, tylko będziesz musiał kupić. Summa summarum zapłacisz więcej niż niecałe 200 PLN za ponad 50 gier rocznie. Poza tym nie będziesz miał godzinnych triali, ekskluzywnych bet, i paru innych fajnych rzeczy,  których dostarcza Plus. Nie bez powodu to najlepsza usługa abonamentowa i cyfrowa na rynku. Tak, jest ona na konsoli, a nie na PC-cie. Choćby nie wiem jak Steam pie.rdział promocjami, to Plus wymiata go jednym splunięciem.

Plus daje gry z górnej półki, różnorodne i warte zagrania. Nie wiem czy na Steamie są jakieś promocje w stylu "promocja na życzenie" (tj. chcesz jakąś grę i pyk dostajesz), ale jeśli nie, to musisz być zdany na łaskę wydawcy. 

Aha, ten tryb a la konsolowy w Steam potrafi się nieźle wieszać, acz słyszałem że to tylko na niektórych komputerach.

Ps. Aha, Plus robi też promocje cenowe, np. ostatnio kupiłem TTT2 za pół stówki.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

No ale przeciez jak PC jest taki do przodu juz na starcie nowej generacji (a w 2005 roku 360 i ps3 mialy 512MB RAM [PS3 jeszcze podzielone...] a PC chyba 2GB?) to przeciez nie powinno byc problemow no nie? Cyferki nie klamia? :whistling:

Opublikowano

Partacze to i Tetrisa napiszą, że 30 klatek nie wyciągnie. :Pw no nie? Cyferki nie klamia? :whistling:

Opublikowano

@zaqair

Nie dostaniesz, tylko będziesz musiał kupić. Summa summarum zapłacisz więcej niż niecałe 200 PLN za ponad 50 gier rocznie. Poza tym nie będziesz miał godzinnych triali, ekskluzywnych bet, i paru innych fajnych rzeczy,  których dostarcza Plus. Nie bez powodu to najlepsza usługa abonamentowa i cyfrowa na rynku. Tak, jest ona na konsoli, a nie na PC-cie. Choćby nie wiem jak Steam pie.rdział promocjami, to Plus wymiata go jednym splunięciem.

Plus daje gry z górnej półki, różnorodne i warte zagrania. Nie wiem czy na Steamie są jakieś promocje w stylu "promocja na życzenie" (tj. chcesz jakąś grę i pyk dostajesz), ale jeśli nie, to musisz być zdany na łaskę wydawcy. 

Aha, ten tryb a la konsolowy w Steam potrafi się nieźle wieszać, acz słyszałem że to tylko na niektórych komputerach.

Beta tylko dla plus byla 1-2?Time trail od 6 miechow nie bylo,chmura na steam jest za free. W Plus ''dostelem'' 5 gier ktore mnie interesuja+to co na vite ale jezeli sony nic nie pokaze na e3 2013 dla vity,to cale placenie abo bylo na nic bo nie kupie martwej konsoli. Plus tak jak mowie,zeby grac dalej w gry z plus musze placic abo,to serio wole poczekac na promo na steam i kupic hitman za 6 euro i miec,niz placic 50 euro rocznie. Wakacje i Swieta promocje sa takie,ze kazdy cos znajdzie. A nawet jezeli jakims cudem na steam nie znajdziesz czegos dla siebie to wchodzisz na GMG lub Amazon.

Opublikowano

@zaqair

Nie dostaniesz, tylko będziesz musiał kupić. 

Rozumiem, że ty nie płacisz za plusa? Sony pewnie dało Ci dozywotni pakiet za te pieprzenie które tutaj sprzedajesz...

Summa summarum zapłacisz więcej niż niecałe 200 PLN za ponad 50 gier rocznie

Mam 50 gier. Z czego 3-4 mnie mogą zainteresować ale musze grać bo za darmo. To takie polskie. Za darmo to trza brac bo zabiorą...

Plus daje gry z górnej półki, różnorodne i warte zagrania. 

no na Steam/origin/MediaMarkt są tylko gówniane gierki z garażu :(

Nie wiem czy na Steamie są jakieś promocje w stylu "promocja na życzenie" (tj. chcesz jakąś grę i pyk dostajesz), ale jeśli nie, to musisz być zdany na łaskę wydawcy. 

Rozumiem, że piszesz twitt #plus Chce promocje na Gta4 i za 15 minut sony korząc sie przed Tobą daje ci -75%?

W (pipi)e byłeś .... Słyszałem tak można podsumować twoją wypowiedź.

Slyszalem ze Uncharted jest swietne

slyszalem ze Halo jest do dupy

Slyszalem ze ....

Opublikowano

Nie masz promocji na życzenie (a w PS+ masz xD?), jesteś zdany na łaskę wydawcy (conajwyżej wishlista i powiadomienie o promocji). Ale wydawca jest bardzo łaskawy. Stary, wielkich sklepów sprzedających klucze na Steam jest chyba z 5 (do tego jeszcze sam Steam), promocji jest kilka CODZIENNIE. Do tego jeszcze sklepy z bundlami, gdzie za dolca np. można wyrwać Alana czy za $6 były gierki THQ (w tym SR3 chociażby). Nie mówiąc o tym, że gry KUPUJESZ*, a nie wypożyczasz do końca abonamentu.

Ja w ostatnim tylko 1,5 miesiąca wyrwałem:

Fallout 3 GOTY za 20 zł

Fallout NV za 20 zł

Borderlands 2 za 20 zł

Dirt 3 za 20 zł

Max Payne 1, 2 za 7 zł

Max Payne 3 za 30 zł

Alan Wake i dodatek za 3 zł

GTA IV + epizody za 30 zł

Shogun 2 z dodatkami i DLC - 40 zł

Dark Souls PTDE za 20 zł

Batmany AA i AC GOTY za 30 zł

Deus Ex HR z DLC za 30 zł

Hitman Absolution za 15 zł

Just Cause 2 za 15 zł

Sleeping Dogs za 20 zł (a i tak trąba jestem bo za 14 zł było)

Mass Effecty po 20 zł każdy (tak, 1, 2 i 3 razem 60 zł).

NFS HP za 20 zł

XCOM za 15 zł

to chyba większość z tych fajniejszych, jest jeszcze od groma indie i mniejszych/starszych gierek

dosyć różnorodne i dosyć AAA? (nie wiem czy >90 metacritic, ale całkiem dobre, przyznasz)

>na PC jest mało gier AAA

błagam Cię przestań XD, na PC jest wszystko oprócz exów, mało tego, wszystko w 1080p/60 fps z darmowym multi, cloud syncem i modami

a za chwilę Steam Summer Sale, wtedy dopiero się będzie działo

*technicznie rzecz biorąc jest to dożywotnia subskrypcja, a nie kupno na własność, ale podejrzewam, że z prawnego punktu widzenia identycznie jest na X360/PS3

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Nie masz promocji na życzenie, jesteś zdany na łaskę wydawcy (conajwyżej wishlista i powiadomienie o promocji). Ale wydawca jest bardzo łaskawy. Stary, wielkich sklepów sprzedających klucze na Steam jest chyba z 5 (do tego jeszcze sam Steam), promocji jest kilka CODZIENNIE. Do tego jeszcze sklepy z bundlami, gdzie za dolca np. można wyrwać Alana czy za $6 były gierki THQ (w tym SR3 chociażby). Nie mówiąc o tym, że gry KUPUJESZ*, a nie wypożyczasz do końca abonamentu.

Ja w ostatnim tylko 1,5 miesiąca wyrwałem:

GTA IV + epizody za 30 zł

Mendrek dostanie to za darmo :(

a tak an serio to przeplaciles za 30 zl do tego mogłbys dostac jeszcze 3 + vice city + san adreas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.