Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Jak niby Halo jest takie świetne Boro to po (pipi) się pytales co wybrać,Halo czy BO2?

bo statystykami rzucacie ciągle, ile sie tego sprzedało ile tego to ja smiem twierdzić ze h4 sprzedało sie dobrze i duzo osb gra to to extra gra jest. Sam chciałem kupic ale należę pewnie do tego 1% który nie lubi tego stylu i uniwersum.

A ty Boro z kolei jesteś tak samo nudny jak zawsze , zmień płytę a nie czepiasz się go bo co ma mniej postów od ciebie ma krócej konto ? :rofl2:

sam jestes nudny napisz gdzie nie mam racji lepiej ? ps ma lepsze porty ? aaa zaraz napiszesz że grafika sie nie liczy a darmowe gry z ps+ som extra exxxx ja też mam gry za darmo w empiku ale muszę oddać kawałek papieru xDDDDDDDDDDD ale dostaję za friko grę

Edytowane przez BoroBoro

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

sam jestes nudny napisz gdzie nie mam racji lepiej ?

Co ma jedno do drugiego ? Jesteś po prostu monotematyczny i to czy masz rację czy nie ma (pipi) do tego że twoje posty są niemal identyczne przez co brzmisz jak płyta która się zacięła.Inni jakoś nie mają tego problemu i mimo tego że powtarzają to samo potrafią to inaczej sformułować a co za tym idzie nie brzmi to identycznie.Ale widać dla ciebie bycie nudnym to to samo co nie mieć racji to nie mam więcej pytań.
Opublikowano

zamykam tą imprezę bo robi się nieprzyjemnie

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Przecież Grzesiek przed chwilą to napisał, nie licz na plusy :ph34r:

Leję na plusy. Nieraz jest tak że któryś post jest cytowany, później cytowany znów a na konću jedna linijka komentarza. Bez sensu.

Btw Ubi chce przejąć marki THQ, oby tak się nie stało.

Opublikowano

Btw Ubi chce przejąć marki THQ, oby tak się nie stało.

Jeśli już tak musiało by się stać to wolę żeby trafiły w ręce Ubi niż Ea czy Acti.
Opublikowano

Cokolwiek Sony nie zrobi - xboty będą twierdzić, że to źle. Podejrzewam, że gdybyśmy mieli dostać wszystkie gry za darmo i lodzika gratis - także byłoby narzekanie. Ale to mnie akurat nie dziwi jeśli chodzi o niektóre osoby.

Nikt nie mówi, że źle. Ale jak Sony daje do Vita w ramach abonamentu JEDYNE gry które się sprzedają, to nikt mi nie powie, że robią to z dobroci serca :P Są pod ścianą i tyle, nie sprzedaje się ani Vita ani gry na nią i to jest fakt.

Chu.j mnie obchodzi dlaczego dają, ważne że Sony daje gry za pół darmo a Microsoft tylko potrafi brać kasę za granie online jako jedyna firma na świecie.

SONY z tej całej Waszej miłości pewnie się bardzo cieszy, bo nie ma dla firmy nic lepszego niż klient, który nic nie kupuje, tylko czeka, aż mu się da gratis. Xboty mają sporo racji w tym temacie. SONY może sprzedać dzięki temu sporo konsolek, ale co z tego, skoro kupią je osoby, które nie mają ochoty płacić za granie?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

oj zobaczymy czy sprzedaż ruszy, ja Vity nie mam i oferta plusa nie sprawia że jest ona dla mnie bardziej atrakcyjna niż konsolki nintendo

wydam z kafla na konsolę + na kartę + na plusa ...

oferta skierowana dla posiadaczy PS3 i plusa tam jednym słowem 0 walki o nowego klienta

Opublikowano

jak nie ma walki o jednego klienta? 4 gry co miesiąc na vitę to 48 gier rocznie w cenie jednego tytułu. Nie mając ps3 to i tak się super opłaca. Swoją drogą biblioteka Vity jest tak mała,że za pół roku do wrzucenia już chyba zostaną tyko starocie z psp lub gierki z psn

Opublikowano

jak nie ma walki o jednego klienta? 4 gry co miesiąc na vitę to 48 gier rocznie w cenie jednego tytułu. Nie mając ps3 to i tak się super opłaca. Swoją drogą biblioteka Vity jest tak mała,że za pół roku do wrzucenia już chyba zostaną tyko starocie z psp lub gierki z psn

Sam sobie odpowiedziałeś, nie lepiej by zrobili obniżając cene ...

kto z graczy kupi abonament wiedząc jak teraz wygląda sytuacja vity (mówię o ludziach którzy + nie mają dla PS3)

tak jak pisałem celują w bazę PS3 i tyle moim zdaniem trochę ślepa droga

Opublikowano

Tyle, że tych gier jest łącznie lekko ponad 40. Zapowiedzi prawie zerowe. Już też widzę, jak Sony daje do Plusa od razu Killzone, albo Ubi pozwala na Assassina. Sony właśnie zarżnęło Vitę i taka jest, niestety, prawda

Opublikowano

Aż tak dalekich wniosków bym nie wysnówał bo nie wiem ile jest plusowiczów a dla nich to świetna okazja

Opublikowano

Dla posiadaczy Vity na pewno jest to spoko sprawa. Gdyby konsolka kosztowała 400 zł to sam bym kupił. Ale historia uczy, że dodanie do konsoli wagona gier nie pomaga, a wręcz przeciwnie. Nawet Sony tego doświadczyło. Inne firmy też

Opublikowano

Najlepiej dla Sony by było jakby mocno obniżyli cenę Vita i trochę ceny startowe gier, ale na to nie mają kasy bo to oznacza straty przez pierwszy rok-półtora, a oni potrzebują wykazać zyski inwestorom do marca czy kwietnia, a w tym roku już są jakieś 500 mln $ na minusie.

Najgorsza opcja dla Sony to jak posiadacze PS3 z Plusem zaczną kupować Vitę, bo wtedy nie zarobią ani na grach, ani na plusie.

Już kiedyś o tym pisałem, ale Sony samo się wmanewrowało w taką sytuację jaką mają 5 latami niekompetencji - teraz potrzebują szybkiego rozwiązania, ale takie wymagają jeszcze większych nakładów i strat, a tego też zrobić nie mogą. Są między młotem a kowadłem. Raport finansowy za obecny rok fiskalny i reakcja rynku będą bardzo ciekawe.

Opublikowano

2 gry co miesiąc. Gravity Rush i Uncharted będą przez dłuższy czas, a dwie będą się zmieniać.

Nie wiem jak to będzie w USA wyglądało.

Opublikowano

Miejmy nadzieję, że Plus i przyszłoroczna obniżka ceny konsolki (mówi się, że cena spadnie o 50Euro) znacznie zwiększy sprzedaż Vity co spowoduje, że i wydawcy/deweloperzy zaczną się nią interesować. Vicie przydałby się w końcu wysyp gier dedykowanych tej konsoli, bo same porty z dużych konsol nie wystarczą, a wydaje mi się, że sama konsolka jeśli chodzi o możliwości/specyfikacje techniczną ma spore pole do popisu.

W sumie narzeka się na wsparcie Vity, a sytuacja 3DS też nie przedstawia się jakoś lepiej (pomimo, że 3DS sprzedał się 7 razy lepiej niż Vita). W drugiej połowie roku na 3DS wyszły tylko 4 tytuły (Layton i 3 platformówki - 2xMario i Epic Mickey) czyli tyle samo co na Vitę (LBP, AC:L, BO2 i AllStars). Widać, że wydawcy/devi 3rd party jakoś nie kwapią się do wspierania konsolek przenośnych.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

No niestety, tak jest. Żeby jeszcze to bogactwo występowało na tablety/komórki, ale nie, tam też sensownych produkcji jest jak na lekarstwo.

Opublikowano

Zastanawia mnie fenomen Nintendo, ale z drugiej strony pokazuje jak światem gier rządzą dzieci. Firma ta mało co robi sprzętowo, posiada kilka flagowych tytułów, a "kosi" jak mało kto na rynku. Jednak casual pełna gębą tutaj odgrywa największą rolę. Gdzie te hardocorowe stare czasy? Pfff

Opublikowano

Czylli uważasz że po flagowe tytuły Nintendo sięgają casuale? Urocze.

Ta grupa sieka owocki paluchem albo strzela z procy ptakami, a nie interesuje się grami za 40$.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jako casual, który nie ma pojęcia o niczym poza PS3, może tak myśleć.

Opublikowano

No pewnie. Chcesz mi powiedzieć, że w Mario grają super hardcorowi gracze? Rozkoszne.

Opublikowano

Hehe. Dokładnie tak.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Hehe. Dokładnie tak.

No ok. Nintendo konsola dla graczy hardocorowych. Ku.. co za mentalność, co za czasy....Człowiek dożył takich klimatów. Bajka.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

No pewnie. Chcesz mi powiedzieć, że w Mario grają super hardcorowi gracze? Rozkoszne.

Niech zgadnę, PS3 jest twoją pierwszą konsolą?

Opublikowano

Nie. Atari 2600 było moją pierwszą konsolą. Podejrzewam, że ciebie jeszcze na świecie nie było kiedy grywało się w Pitfall'a.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

I pomimo tego wypisujesz takie brednie? Ręce opadają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.