Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No potrzebne Ci 30 m więcej gadania o sporcie i telewizji.....

Jeszcze konfy nie widzial a juz wie co bedzie. Wez mi na PW podeslij numery National Lottery(irlandzki odpowiednik Lotto) dzis akurat 11 milionow euro jest do wygrania.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ironia, nikt jej nie widzi ;]

Opublikowano

W sumie jak MS pokaze cokolwiek poza grami to bedzie kolejny potezny fail. Obiecali sie koncentrowac na grach to tak ma byc. Nie chce słyszeć słowa o TV i innych pierdołach (chociaż w sumie będzie Kinect więc tak w 100% na graczach z krwi i kości się nie skupią).

Opublikowano

To juz chyba nie te czasy, Sony tez pokaze cos na ich kontrolery ruchowe i kamerki. Zapowiadalo sie takie ciekawe E3, myslalem ze bede na maxa zajarany nowymi grami, grafika i mechanika rozgrywki a wychodzi ze najwazniejszym newsem beda uzywki i ich blokady  :wallbash:

Opublikowano

Sony za dużo nie powiedziało o TV i innych tego typu usługach więc niestety zrobią to na E3. Dlatego bardziej czekam na konferencje MS. Tam spodziewam się zobaczyć swieże, dobrze zapowiadające się gry. Z drugiej strony szkoda będzie odpuścić dekoder jak faktycznie gry już od zapowiedzi będą zapowiadać się super. No ale z takimi atrakcjami jakie dostaniemy gratis z X0 trzeba sobie kupno odpuścić. Pora sprawdzic co tam było na GC i Wii do ogrania poza grami od N....

Opublikowano

przecież to wiadome że na e3 ms jeszcze nie raz przypomni wszystkim o tv, tv, tv czy tv i później pewnie będzie jakaś wzmianka o tych 15 exach

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Seri ktoś się łudzi że MS skupi się tylko na gierkach ? Nie zdziwię się jak dostaniem to samo co na prezentacji X1 tyle że w wersji rozszerzonej gdzie po prostu będzie więcej czasu poświęcone gierką.

Opublikowano

natępny prorok - zapraszam do działu religia z Jankiem sobię podyskutujesz :)

Będą gry, będą i usługi, może będą bebechy ... powinno być wszystko

Opublikowano

Beta tylko dla plus byla 1-2? Time trail od 6 miechow nie bylo,chmura na steam jest za free. W Plus ''dostelem'' 5 gier ktore mnie interesuja+to co na vite ale jezeli sony nic nie pokaze na e3 2013 dla vity,to cale placenie abo bylo na nic bo nie kupie martwej konsoli.

Bety były, na pewno więcej niż 1-2. To fakt i nie możesz zaprzeczyć. Time triali jest dostatek, choć fakt że jest mały przestój. Argument że w Plusie dostałeś 5 gier które Cię interesują, to śmiech na sali. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że w promocjach na Steamie były dwie gry które mnie interesowały. Ale co kogo obchodzi, że masz jakiś ograniczony gust i większość hitów Cię nie interere. Ale wiesz co? Ja dzięki Plusowi otworzyłem się na gry. Skoro nie muszę osobno każdej z nich kupować, a dają - to sprawdzę. Jest ich tak dużo, że mam z czego wybierać. A że większość to hity, to okazuje się że są miodne. Czy gram dlatego bo dali, albo gram na siłę? Nie. Czerpię z nich radość, bo to po prostu dobre gry.

Plus tak jak mowie,zeby grac dalej w gry z plus musze placic abo,to serio wole poczekac na promo na steam i kupic hitman za 6 euro i miec,niz placic 50 euro rocznie. Wakacje i Swieta promocje sa takie,ze kazdy cos znajdzie. A nawet jezeli jakims cudem na steam nie znajdziesz czegos dla siebie to wchodzisz na GMG lub Amazon.

Owszem, musisz płacić niecałe dwie stówki PLN za rok, ale nie zapominaj że co roku dostajesz ponad 50 gier, głównie AAA. Więc to nie jest tak, że płacisz i nic nie masz. Plus to przede wszystkim stały przypływ contentu. Hitman wylądował w Plusie niedawno. I wiesz co? Fajny klimat, hype, grafika, ect. Niestety gameplay mi się nie podoba, i ostatecznie wyrzuciłem grę z dysku. Gdybym kupił ją na promocji obojętnie jakiej, to bym żałował. A tak? Wyrzuciłem z dysku, ściągnąłem inną z wielkiej kolekcji Plusa. "Ok, sheet happens, whatever. Go to the next game".

@raven: Wydałeś 415 PLN, a i tak byłeś skazany na to co wyląduje w promocji. Teraz zobacz co ja nabyłem za niecałe 200 PLN.

Infamous 2

LittleBigPlanet 2

Motorstorm: Apocalypse

Virtua Fighter 5: Final Showdown

Outland

Oddworld: Stranger's Wrath HD

Scott Pilgrim vs. The World

Dead Space 2

Red Dead Redemption

Deus Ex: Human Revolution

Darksiders

Borderlands

Resident Evil 5: Gold Edition

Hell Yeah!: The Wrath of the Dead Rabbit

Sleeping Dogs

Saints Row 2

Bioshock 2

Just Cause 2

Guardians of the Middleearth

Mortal Kombat (2011)

Crysis 2

Bulletstorm

Lara Croft and the Guardian of Light

Quantum Conundrum

Renegade Ops

Vanquish

Warhammer 40,000: Space Marine

Batman: Arkham City

Chime Super Deluxe

Cubixx HD

F1: Race Stars

Limbo

Ratchet & Clank: All 4 One

Dead or Alive 5

Mass Effect 3

Okami HD

Lord of the Rings: War in the North

Catherine

Hitman: Absolution

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Demon's Souls

Ico & Shadow of the Colossus Classics HD

Malicious

The Cave

Joe Danger 2

Starhawk (Solo Campaign)

God of War HD

Double Dragon Neon

Rock of Ages

Magic Orbz

Smash Cars

Wakeboarding HD

Sky Fighter

Retro/Grade

Hamsterball

Mahjong Tales: Ancient Wisdom

Ricochet HD

Mushroom Wars

Knytt Underground

Big Sky Infinity

Machinarium

Pinball Arcade

Play Memories (aplikacja)

Uncharted: Złota Otchłań

Gravity Rush

Chronovolt

Tales from Space: Mutant Blobs Attack

Mortal Kombat for Ps Vita

Big Sky Infinity for Ps Vita

Knytt Underground for Ps Vita

Jet Set Radio

Pinball Arcade for Ps Vita

WipeOut 2048

Lumines Electric Symphony

Metal Gear Solid HD Collection

Puddle

Zero Escape: Virtue’s Last Reward

Thomas Was Alone for Ps Vita

Sine Mora

Velocity Ultra HD

Do tego mogę grać w Burnout: Paradise i Streets of Rage 2, gdyż były w darmowym miesiącu Plusa przy Welcome Back.

Do tego Plus zaoferował mi ciekawe promocje, wyłapałem np. Driver: Parallel Lines za nieco ponad dwie dyszki, czy teraz Tekken Tag Tournament 2 za nieco ponad pół stówki. Ja nie mam jakoś parcia na to by zbierać każdą promocję, ale uwierz w Plusie potrafią być niesamowite promocje. I mogę je odpalać na dwóch konsolach, jeśli oczywiście posiadałbym drugą ;)

Podkreślam to zdanie, z którego wynikła dyskusja. Promocje na Steam są w geście wydawców, tak samo jak gry w Plusie. Sęk, że na Steam nawet na promocji za każdą grę musisz płacić.

Opublikowano

Ale nie grałeś w UNCHARTED. Co z Ciebie za sonoklap? :(

Opublikowano

Plus tak jak mowie,zeby grac dalej w gry z plus musze placic abo,to serio wole poczekac na promo na steam i kupic hitman za 6 euro i miec,niz placic 50 euro rocznie. Wakacje i Swieta promocje sa takie,ze kazdy cos znajdzie. A nawet jezeli jakims cudem na steam nie znajdziesz czegos dla siebie to wchodzisz na GMG lub Amazon.

@raven: Wydałeś 415 PLN, a i tak byłeś skazany na to co wyląduje w promocji. Teraz zobacz co ja nabyłem za niecałe 200 PLN.

Infamous 2

LittleBigPlanet 2

Motorstorm: Apocalypse

Virtua Fighter 5: Final Showdown

Outland

Oddworld: Stranger's Wrath HD

Scott Pilgrim vs. The World

Dead Space 2

Red Dead Redemption

Deus Ex: Human Revolution

Darksiders

Borderlands

Resident Evil 5: Gold Edition

Hell Yeah!: The Wrath of the Dead Rabbit

Sleeping Dogs

Saints Row 2

Bioshock 2

Just Cause 2

Guardians of the Middleearth

Mortal Kombat (2011)

Crysis 2

Bulletstorm

Lara Croft and the Guardian of Light

Quantum Conundrum

Renegade Ops

Vanquish

Warhammer 40,000: Space Marine

Batman: Arkham City

Chime Super Deluxe

Cubixx HD

F1: Race Stars

Limbo

Ratchet & Clank: All 4 One

Dead or Alive 5

Mass Effect 3

Okami HD

Lord of the Rings: War in the North

Catherine

Hitman: Absolution

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Demon's Souls

Ico & Shadow of the Colossus Classics HD

Malicious

The Cave

Joe Danger 2

Starhawk (Solo Campaign)

God of War HD

Double Dragon Neon

Rock of Ages

Magic Orbz

Smash Cars

Wakeboarding HD

Sky Fighter

Retro/Grade

Hamsterball

Mahjong Tales: Ancient Wisdom

Ricochet HD

Mushroom Wars

Knytt Underground

Big Sky Infinity

Machinarium

Pinball Arcade

Play Memories (aplikacja)

Uncharted: Złota Otchłań

Gravity Rush

Chronovolt

Tales from Space: Mutant Blobs Attack

Mortal Kombat for Ps Vita

Big Sky Infinity for Ps Vita

Knytt Underground for Ps Vita

Jet Set Radio

Pinball Arcade for Ps Vita

WipeOut 2048

Lumines Electric Symphony

Metal Gear Solid HD Collection

Puddle

Zero Escape: Virtue’s Last Reward

Thomas Was Alone for Ps Vita

Sine Mora

Velocity Ultra HD

Do tego mogę grać w Burnout: Paradise i Streets of Rage 2, gdyż były w darmowym miesiącu Plusa przy Welcome Back.

Nabyłeś? Ty mylisz pojęcia. Co najwyżej wypożyczyłeś na czas abonamentu w Plusie. Nawet nie możesz tego odsprzedać.

Opublikowano

Gry na Steam'ie da się odsprzedawać?

Wypożyczam na czas abonamentu, ale jednocześnie ten abonament stale daje mi co miesiąc pięć lub więcej gier. Także nie narzekam.

Opublikowano

zagra... szanse na to wynoszą 50% bo na ps blogu potwierdzili, że jedną z gier jaka niebawem się pojawi będzie jedna z pary U3 ,AC3

Opublikowano

Zaczynać przygodę od ostatniej części trylogii to tylko zaślepiony Mendrek umie. :/

Opublikowano

Przecież to samo miałeś na pierwszej prezentacji tyle że większość po za TV experience zostało potraktowane po macoszemu.Dla tego piszę że nie zdziwię się jak będzie to samo tyle że wersji rozszerzonej czyt. poświecą innym rzeczą (w tym i gierką) co najmniej tyle samo jak nie więcej uwagi co poprzednio TV. Zresztą u Sony pewnie będzie podobnie.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

zagra... szanse na to wynoszą 50% bo na ps blogu potwierdzili, że jedną z gier jaka niebawem się pojawi będzie jedna z pary U3 ,AC3

Niekoniecznie. Znaczy odpalę. Może. Jak będę miał miejsce na dysku :) Być może to właśnie Plus sprawi, że zmienię podejście do tej gry. Bo ogółem nie jara mnie nic w takich klimatach. Co nie znaczy, że to jest zła gra. Natomiast sam jej nie kupię na pewno, zbyt duże ryzyko że by mi nie pasowała.

Opublikowano

Wypożyczam na czas abonamentu, ale jednocześnie ten abonament stale daje mi co miesiąc pięć lub więcej gier. Także nie narzekam.

Ja nic nie mówię o Steamie. Mówię tylko że mylisz pojęcia. Ja wolę kupić grę, przejść ją i od razu sprzedać. Wychodzę wtedy praktycznie na zero, a czasami nawet na plusie w przeciwieństwie do o zgrozo Plusa.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Nie można, oczywiście, że nie. Ale jest różnica między nabyciem a wypożyczaniem. Raz zapomnisz przedłużyć plusa i co? I du,pa, po gierkach. Kiedyś Ci się odechce PS3 i będziesz musiał co rok płacić 200 zł, by mieć wciąż dostęp do tych gier, bo kto wie, może kiedyś jeszcze zagrasz? Ja jako nowy subskrybent też nie będę miał dostępu do tych pozycji i raczej na pewno one już się nie powtórzą. A promocje się baaaardzo często powtarzają, niektóre gry (szczególnie te od SE) bez przerwy są jak nie w jednym sklepie, to w drugim i trzecim na -66/75%.

Ale przyznam, lista jest pokaźna a PS+ zaje,biste, sam bym korzystał i jarał się gdybym miał możliwość. Niemniej nie wszystkie gry na tej liście są warte poświęcania im czasu, a to co ja kupiłem to wszystko są szpile najwyższej jakości. Śmiem twierdzić, że jakby przeliczać ilość zarąbistych pozycji na wydaną kwotę, to raczej PC by prowadził. A promocji też jest od groma, więc mówienie, że musisz się do nich ograniczać... ja muszę się ograniczać, by nie wydać wszystkiego co mam, bo taki jest wybór ;D.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ja nic nie mówię o Steamie. Mówię tylko że mylisz pojęcia. Ja wolę kupić grę, przejść ją i od razu sprzedać. Wychodzę wtedy praktycznie na zero, a czasami nawet na plusie w przeciwieństwie do o zgrozo Plusa.

No fakt, ja jesteś single playerowcem i lubisz śpieszyć się by przechodzić gry, co by nie stracić za dużo na wartości. W dodatku jak gra ma online pass, to żeby nie stracić, musisz olać online.

Plus jednak dostarczył mi mnóstwo gier do ciorania po sieci - VF5: FS, MK 2011, ME3, Rock of Ages - fajnie je mieć i czasami szpilnąć z jakimś innym plusowiczem. Także z przyjemnością z grania wychodzę jak najbardziej na plus. Playstation Plus.

Opublikowano

Mendrek, ale weź pod uwagę to, że  raven_raven kupił te gry, a ty tylko wypożyczasz.

Opublikowano

.

@raven: Wydałeś 415 PLN, a i tak byłeś skazany na to co wyląduje w promocji. 

A ty jesteś skazany na to co Sony akurat wyrwie za grosze od jakiegos wydawcy....

Jestes niereformowalny. Rozmowa z tobą jest jak rozmowa z jakims moherem. Jest jedna prawda i to moja prawda.

Opublikowano

Ja sobie oczywiście żartowałem, M$ E3 nie ma prawa s(pipi)ić po tym jak internet ich potraktował gorzej już być nie może, dobrze, że ludzi napisali jak jest powinno dać  im to do myślenia :)

Opublikowano

Osoba, która ma sporo zaległości i mało czasu, a posiada Plusa jest tak naprawdę u(pipi)ona. Nie zdąży ograć gier z Plusa w czasie trwania abonamentu, więc go przedłuży, żeby skończyć, w tym czasie dostanie kolejne gry i tak ciągle. A połowa gier w Plusie to zwyczajny chłam i takie jest tru story. :(

Plus jest dobrym rozwiązaniem chyba tylko dla osób co niedawno kupiły konsolę. Wtedy mają gier na pęczki, których i tak nie zdążą ograć, ale co tam. 

Na steam mam ponad 150 gierek i wiesz co? W każdą mogę w każdej chwili zagrać, teraz, za miesiąc, za pół roku, czy za 10 lat. ^_^

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Przecież to samo miałeś na pierwszej prezentacji tyle że większość po za TV experience zostało potraktowane po macoszemu.Dla tego piszę że nie zdziwię się jak będzie to samo tyle że wersji rozszerzonej czyt. poświecą innym rzeczą (w tym i gierką) co najmniej tyle samo jak nie więcej uwagi co poprzednio TV. Zresztą u Sony pewnie będzie podobnie.

na pierwszej prezentacji MS jasno powiedział że nie będzie mówił duzo o grach ...

Opublikowano

Mendrek - jak sobie wyobrażasz plusa na PS4? Bez biblioteki gier, bez obecnych gier z PS3/PSN?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.