Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli chodzi o wszystkie teorie na temat szpiegowania nas przez kinecta:

"Jeśli chcecie prywatności, damy wam tryby, które ją zapewnią. […] System jest zaprojektowany tak, że Kinect musi być jego integralną częścią. [...] Możesz jednak aktywować opcje, które dadzą ci bezpieczeństwo – kamera zostanie wyłączona i nie będzie mogła cię obserwować."

Nie wierzę im. W takim razie dajcie mi opcję odłączenia tego cholerstwa, w końcu to będzie to samo <teorie spiskowe>

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie wiem jak to było w oryginale ale "Jeśli chcecie prywatności" zakłada że tej prywatności nie będzie kiedy kinect będzie podłączony. :) <teorie spiskowe 2>

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Digital Foundry o chmurze

To put this in perspective, when the logic circuits of a CPU want some data, they have to wait a few nanoseconds (billionths of a second) to retrieve it from its cache.... If the CPU were to ask the cloud to calculate something, the answer won't be available for potentially 100ms or more, depending on internet latency - some 100,000,000 nanoseconds!

Beyond the technical considerations of what is and isn't possible due to bandwidth and latency constraints, there are of course economic considerations. Running a server to provide a solo player game is extremely expensive. It makes far more sense to use the servers to run multiplayer games.

When you play Battlefield 3 on your Xbox 360, do you have the equivalent power of a dozen Xbox 360s because the server is notionally that powerful? Microsoft's claims seem pretty wishy-washy against such a comparison, and without the explicit clarification that they are literally installing four teraflops of server power for each and every Xbox One bought, the claims of that power target can only be considered bogus PR hand-waving to try and detract from the performance deficit with their rival.

What's obvious at this point is that the concept of cloud computing looks uncertain and unlikely, and Microsoft needs to prove its claims with actual software. Yet based on what we've been told, the firm itself isn't sure of what uses to put it to, while the limitations of latency and bandwidth severely impede the benefits of all that computing power.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-in-theory-can-xbox-one-cloud-transform-gaming

Pod linkiem dużo więcej.

Może przestanie MS kłamać teraz.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Karol-Wtedy wpadnie komando Microsoftu i siłą ściągnie Ci tę kominiarkę. To jest całkiem możliwe, w końcu na coś wydają pieniądze z abonamentu

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Czy ja dobrze pamiętam, MS mówił że Gold wykupiony na danej konsoli będzie działał na każdym koncie zapisanym na dysku?

To ZAYEBIŚCIE. Teraz opcja posiadania konsoli na stancji nie jest zła - każdy kto chce może sobie grać na swoim koncie, nie będzie mógł mi KDR niszczyć w Hejlo xD

Chcesz powiedzieć, że na X360 trzeba mieć wykupiony abonament na każdym koncie, aby na nim grać online? Ktoś tu jeszcze narzeka na darmowy online w PS3? :D

Z grami też tak jest, czy działają na wszystkich kontach?

Opublikowano

Gry chodzą normalnie wszędzie. z Goldem tak jak mówisz - osobne Goldy na osobne konta .

Pamiętam jak z bratem kminiliśmy by zagrać w Gearsy co-op online, wiecie we 2 w jednym meczu, ale niestety cebulactwo zostało ukarane :D

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Czy ja dobrze pamiętam, MS mówił że Gold wykupiony na danej konsoli będzie działał na każdym koncie zapisanym na dysku?

To ZAYEBIŚCIE. Teraz opcja posiadania konsoli na stancji nie jest zła - każdy kto chce może sobie grać na swoim koncie, nie będzie mógł mi KDR niszczyć w Hejlo xD

Chcesz powiedzieć, że na X360 trzeba mieć wykupiony abonament na każdym koncie, aby na nim grać online? Ktoś tu jeszcze narzeka na darmowy online w PS3? :D

Z grami też tak jest, czy działają na wszystkich kontach?

To chyba było oczywiste, skoro Gold przypisuje się do danego konta a nie konsoli...?

Chyba można to rozwiązać jakimś sposobem na logowanie się drugim padem na konto gold, nie wiem dokładnie jak to jest.

A co do gier to nie, z zawartości dysku może korzystać każde konto.

Opublikowano

Jezeli Kinecta mozna wylaczyc to super wiadomosc dla nas, szkoda ze Micro i Sony dodaja te zbedne bajery ktore sztucznie zawyzaja cene a pozniej mowia 'spoko nie potrzebne ci to mozna wylaczyc'  :down:

Opublikowano

http://www.nytimes.com/2013/05/28/business/global/sonys-bread-and-butter-its-not-electronics.html?_r=2&pagewanted=all&

Sony is best known as a consumer electronics company, making PlayStation game consoles and televisions. And it loses money on almost every gadget it sells.
Opublikowano

ogólnie to ten cały kitket do 360 jest drogi. skoro w xbone będzie wbudowany nowszy model....

sony do pada wrzuciło czujnik ruchu. kamerka będzie standardowo w zestawie z konsolą ?

Sony is best known as a consumer electronics company, making PlayStation game consoles and televisions. And it loses money on almost every gadget it sells.

a majkrosoft zarabia wszędzie i na wszystkim. super ale sr,am na to. chce tylko grać w fajne gry.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Jezeli Kinecta mozna wylaczyc to super wiadomosc dla nas, szkoda ze Micro i Sony dodaja te zbedne bajery ktore sztucznie zawyzaja cene a pozniej mowia 'spoko nie potrzebne ci to mozna wylaczyc'  :down:

Jakby nie dodali, to zaraz by ludzie narzekali że tylko odcinanie kuponów i nic poza Full HD nowego nie ma w tej generacji. Zanosi się na to że będzie taniej więc nie narzekaj. Coś nowego musiało być, co przyciągnie zwykłego klienta, padło na kamerki i share/social.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

To chyba było oczywiste, skoro Gold przypisuje się do danego konta a nie konsoli...?

No nie było to oczywiste, myślałem, że działa to na całej konsoli. Czyli bez płacenia/kombinowania nie pograsz na drugim koncie. Dziwiłem się, czemu posiadacze X'a tak się jarali tą informacją, teraz wiem dlaczego  :sorcerer:

Opublikowano

do PS4 też będzie kamerka w zestawie i MS już coś mówił, że będzie można sobie wyłączyć "śledzenie"

Opublikowano

wiecie co, ja ogolnie mam w (pipi)e kontrole głosem i gestasmi bo poprostu jest to niewygodne, i więcej jest (pipi)ania niż nacisniecie guzika na padzie/pilocie, więc ani kinekt ani kamerka sony mnie nie rusza, ale jest jedna rzecz która by była fajna - jeśli konsola ma odpowiadać na nasze komendy itp to było by za(pipi)iscie gdyby dało sie ustawić głos GlaDOS na te odpowiedzi :D

to jedyne co by mnie zachęciło do używania tego systemu ;p

Opublikowano

Od możliwości "wyłączenia" pewnych opcji jak śledzenie , wolałbym mieć wybór czy chcę go w ogóle podłączyć do konsoli.

Opublikowano

wiecie co, ja ogolnie mam w (pipi)e kontrole głosem i gestasmi bo poprostu jest to niewygodne, i więcej jest (pipi)ania niż nacisniecie guzika na padzie/pilocie, więc ani kinekt ani kamerka sony mnie nie rusza, ale jest jedna rzecz która by była fajna - jeśli konsola ma odpowiadać na nasze komendy itp to było by za(pipi)iscie gdyby dało sie ustawić głos GlaDOS na te odpowiedzi :D

to jedyne co by mnie zachęciło do używania tego systemu ;p

Oczywiście próbowałeś już i po chwili używania na własnej skórze przekonałeś się, że takie coś jest niewygodne, prawda? To samo mam z moim kumplem real-life sonybotem, dobrze nie wie, jak to nawigowanie wygląda, ale jest święcie przekonany, że woli pada (tak samo o tym, że po PS4 biegnie w dniu premiery). No bawi mnie coś takiego :).

Opublikowano

mówiłem o obu konsolach i o obu kamerkach więc bycie zwolennikiem sony nie ma z tym niec wpsolnego, i używałem zarówno kinekta jak i mova i w oby przypadkach czynnosci wykonywane gestami dało sie zrobić o wiele szybciej na padzie

i nie kłóć sie, ja tu nie atakuje konsoli MS, poprostu dla mnie, moje subiektywne odczucia sa takie że kontrola ruchowa i głosowa to zbędne dorabianie sobie problemów, bo obecne rozwiązania sa o wiele wygodniejsze
jeśli ktoś lubi machac łapami to niech macha, ale dla mnie to nie jest atrakcja

Opublikowano

Co może być niewygodne w powiedzeniu xbox turn on ?????????????????????????? xbox ? czy turn on ? pewno chodzi o słowo xbox......

Opublikowano

No ja właśnie sam nie wiem, IMO to może być wygodne. Ja bym chętnie zobaczył jak to działa w praniu a później się wypowiadał, czy mnie to jara czy nie.

Opublikowano

jeśli komendy były by rozpoznawane bezbłędnie w 100% to może jeszcze by uszło , chociaż nadal wiele rzeczy łatwiej zrobic dwoma kliknięciami niż gadaniem

Edytowane przez Yano

Opublikowano

No zwłaszcza jak się idzie do sklepu po piwo......

Edytowane przez Soul

Opublikowano

widze że już byłeś dzis, bo twoja odpowiedź nie ma sensu

Opublikowano

Co jest z wami nikt nie komentuje "bełkotu" MS (news do przeczytania na ppe) na temat jakie możliwości daje xone potęga chmury ?

Ps.Co do argumentu ze sklepem , istnieją sklepy samoobsługowe gdzie nawet słowem nie musisz się odezwać by kupić "piwo".

Edytowane przez Karas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.