Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Zacznie się nowa generacja, historia zatoczy koło i znowu zacznie się przy każdym eksie na Xone: "Będzie na PC?", "Dlaczego nie ma PC". Standardzik ;)

Indeed.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

No i wreszcie wszystko wróci do normy, bo już przynajmniej dwa lata nie ma tematu z gierkami (szczególnie w tych większych), gdzie ktoś nie narzeka na brak modów czy płynność rozgrywki jaką gwarantują porządne piecyki :).

Opublikowano

Zacznie się nowa generacja, historia zatoczy koło i znowu zacznie się przy każdym eksie na Xone: "Będzie na PS4?", "Dlaczego nie ma PS4". Standardzik ;)

O co Tobie chodzi? Kto tutaj placze za exami z X'a na PS4? Mowi sie tylko o Gears of War ktore jak nie patrzec jest Epic czyli 3rd party. Sony ma lepsze studia wewnetrzne wie to chyba powinno dzialac w druga strone? 

Od 5 lat jak krążę po sieci w tematach o konsolach to nagminne było, że w newsach, tematach itp. o ex'ach na X360 posiadacze PS3 wypisywali to na co wskazałem. Czegoś podobnego chyba nigdy, a na 100% nie w tak dużym natężeniu nie widziałem w tematach o grach z PS3, a to mówi samo za siebie. 

Opublikowano

Don, to działa w każdą stronę. Ostatni przykład z brzegu Diablo III na PS3/PS4. Mnóstwo ludzi pisze ,, nie zapominjcie o Xboxie :) " itp. ( oczywiście w cytacie pisownia oryginalna )

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

a ja widziałem gdy xboxowcy płakali nad brakiem exów z ps3, a nigdy nie widziałem żeby jakis sonowiec płakał nad brakiem halo, jak widać każdy widzi to co dla niego wygodne

z mojej strony jest jedna gierka z xboxa w którą bym chciał zagrać - trials evolution

Opublikowano

Zacznie się nowa generacja, historia zatoczy koło i znowu zacznie się przy każdym eksie na Xone: "Będzie na PS4?", "Dlaczego nie ma PS4". Standardzik ;)

O co Tobie chodzi? Kto tutaj placze za exami z X'a na PS4? Mowi sie tylko o Gears of War ktore jak nie patrzec jest Epic czyli 3rd party. Sony ma lepsze studia wewnetrzne wie to chyba powinno dzialac w druga strone? 

Od 5 lat jak krążę po sieci w tematach o konsolach to nagminne było, że w newsach, tematach itp. o ex'ach na X360 posiadacze PS3 wypisywali to na co wskazałem. Czegoś podobnego chyba nigdy, a na 100% nie w tak dużym natężeniu nie widziałem w tematach o grach z PS3, a to mówi samo za siebie. 

Po prostu ludzie wiedzą, że nie ma sensu pytać, bo jak coś wychodzi jako ex na PS3, to exem zostaje :turned:

PS. I bluber pytał jakiś czas temu czy Guacamelee wyjdzie na Xboxa. I CO TERAZ? HĘ, HĘ, HĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ? ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

@Yano

Trials jest już na PC, więc zawsze możesz tam zagrać. :P

Opublikowano

I vice versa , żadna nowość :blum2:

Opublikowano

a ja widziałem gdy xboxowcy płakali nad brakiem exów z ps3, a nigdy nie widziałem żeby jakis sonowiec płakał nad brakiem halo, jak widać każdy widzi to co dla niego wygodne

No to teraz już widzisz :P Ja bym chciał Halo na ps3 

Opublikowano

No to teraz już widzisz :P Ja bym chciał Halo na ps3 

Halo 3 widzieli ostatnio w rejestrze Steama więc masz szansę.

Opublikowano

Po prostu ludzie wiedzą, że nie ma sensu pytać, bo jak coś wychodzi jako ex na PS3, to exem zostaje :turned:

PS. I bluber pytał jakiś czas temu czy Guacamelee wyjdzie na Xboxa. I CO TERAZ? HĘ, HĘ, HĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ? ;)

Nie chodziło czy tylko na xboxa ale też brałem pod uwage PC. No i to jest zaleta ogromna sony, choćby nie wiem ile czasu minęło nie zagrasz sobie w God of War czy The Last of Us na niczym innym. Chociaż dla mnie argument, że gra pózniej wychodzi na PC (dajmy na to po 2 latach) nie jest zbyt istotny bo przecież trzeba czekać tyle czasu plus wolę mieć wszystko na jednym koncie a nie, że część gier na steam inna na xboxie, w sensie jak mam wybór to w ogole ograć gre na konsoli. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Dla Ciebie nie, dla wielu tak. Wszak skądś się wzięło powiedzenie, że fanboje Sony exy Xboxa ogrywają na PC ( w dodatku taniej i większa rozdziałka, cnie ? ) 

Opublikowano

Sam sobie przeczysz w tym co mówisz, bo fanboje Sony maja głęboko exy z Xboxa.

Opublikowano

Coś tam tylko Don pisał o tym, że exy Xboxa są praised by everybody. Ale racja, tak powinno być.

( w praktyce jest tak, że jak jakiś ex idzie w multiplatformę to wiele korków od szampana strzela )

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie wmowicie mi ze zaden Xbot nie chcial by Last of Us na Xboxie  :turned: Zreszta ze strony Micro zawsze jest nadzieja ze gra wyjdzie na PC  :sorcerer:  Zreszta jak chciecie byc pewni swoich exow to kupcie Wii U, daje gwarancje ze raczej Mario czy Zeldy na innych platformach nie zobaczycie  8)

Opublikowano

Dla Ciebie nie, dla wielu tak. Wszak skądś się wzięło powiedzenie, że fanboje Sony exy Xboxa ogrywają na PC ( w dodatku taniej i większa rozdziałka, cnie ? ) 

Róznie z tym bywa. Mój piec nie uciągnie ani Alana Wake ani Wiedźmina 2 bo krztusił się już przy Splinter Cell:Conviction. No i dopóki była nadzieja na Gearsy 2 na PC to nie miałem konsoli tej generacji bo po prostu nie była mi potrzebna, ale pózniej kiedy chciałem upgradować pc to musiałbym nowego kupić więc za grosze kupiłem XO chociaż wczesniej miałem same konsole od sony (psx, ps2, psp). 

Ya yhm, a jak okazało się, że Mass Effect wychodzi na ps3 to mało co się nie zesraliście.

Opublikowano

No i dopóki była nadzieja na Gearsy 2 na PC to nie miałem konsoli tej generacji bo po prostu nie była mi potrzebna, ale pózniej kiedy chciałem upgradować pc to musiałbym nowego kupić więc za grosze kupiłem XO chociaż wczesniej miałem same konsole od sony (psx, ps2, psp). 

Uderzyłeś w sedno problemu, przyjacielu.

Opublikowano

Gearsy to przechu.je, ale to już twierdzę od bardzo bardzo dawna, Forza to samo (Horizon <3 ). Ci co nie grali niech żałują.

Opublikowano

Nie wmowicie mi ze zaden Xbot nie chcial by Last of Us na Xboxie  :turned: Zreszta ze strony Micro zawsze jest nadzieja ze gra wyjdzie na PC  :sorcerer:  Zreszta jak chciecie byc pewni swoich exow to kupcie Wii U, daje gwarancje ze raczej Mario czy Zeldy na innych platformach nie zobaczycie  8)

Ja bym nie chciał ,kolejna gra o zombie i "tatuśku i dziewczynce" ,który pewnie poświęci swe życie by ratować małą(znany schemat).

Tragedia ,nie ma ciekawszych tematów w grach niż zombie? Ile można wałkować ten temat? Znów to samo "zaraza opanowała świat ,zmieniając ludzi w zombie ,tylko nieliczni przetrwali " ,po prostu to jest żałosne ,i dla takich gier daje się maksymalne oceny?

Zresztą ,ta gra śmierdzi na odległość ,słabym filmem "Jestem legendą".

Opublikowano

Zresztą ,ta gra śmierdzi na odległość ,słabym filmem "Jestem legendą".

Sam jesteś słaby. I'am Legend to za(pipi)isty film

Opublikowano

Call of Duty co rok ma 9+.

Opublikowano

Wywiad z Kaz Hirai od 1m42sek. Jest jedno pytanie  o ps4 okolo 7min20sek.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000172282

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Skoro Kazik gada, że PS4 jest przeznaczone głównie do gier to po co tak reklamują ten social. Mam tylko nadzieję, że nikt tutaj nie będzie kombinował z używkami, bo to ogromny rynek i mocno odbije się to developerom. Często jest przecież tak, że używki z czasem nakłaniają ludzi do zakup np. nowego sequela. Poza tym nie oszukujmy się, wydawcy biją największą kasę na swoich grach przez jakieś pierwsze pół roku. Dobrze gadam?

Opublikowano

Pierwszy miesiac sprzedazy przynosi najwiekszy zysk.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Tak ale kilka kolejnych miesięcy również. Dla przykładu, Castlevania: Lords of Shadow która okazała się wyśmienitym tytułem w pierwszym miesiącu sprzedaży nie przyniosła krocich profitów (tutaj akurat moim zdaniem zawinił marketing) dopiero po kilku dobrych miesiącach dobiła do 700 tys. a ostatnie dane mówią o łącznej liczbie 1,2 mln.

Dobra, jak mi Don odpisze, że tak jest jak mówię to wtedy wyjdzie na moje. :thumbsup:

Edytowane przez Nemesis US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.