Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano
  • Autor

http://www.ps3site.pl/naughty-dog-bedzie-tworzyc-gry-nowej-generacji-w-oparciu-o-aktualna-technologie/154523#more-154523

Jak dla mnie to nie jest dobra wiadomość....właśnie od Naughty Dog spodziewalem się największych wodotryskow.... :confused:

Serio ludzie co 2 strony mod komus mowi,zeby wklejac tresc linku. Tak ciezko to zapamietac?

18. Podając link do zewnętrznej strony niebędącej bezpośrednim odnośnikiem do filmu (np. na You Tube) bądź grafiki, użytkownik zobowiązany jest wrzucić cały tekst do posta oraz podać informację odnośnie spoilerów (jeśli takie w treści występują). Link jest jako dodatek. W przypadku dłuższych tekstów zalecane jest użycie opcji

.

Niestety strasznie duzo swiezakow sie zlecialo na forum i najwidoczniej czytanie regulaminu nie jest zbyt wysoko na ich liscie priorytetow. Jeszcze troche powalczymy z wiatrakami, ale pozniej pojda blokady to moze sie ogarna niektorzy.

Opublikowano

Szczurek lepiej wytlumaczcie po prostu czemu ma slozyc wklejanie linka a potem jeszcze tekstu. Ja np. nie rozumiem tej zmiany.

Opublikowano

Dopóki silnik jest elastyczny to raczej nie ma problemu by go podrasować pod kolejną generację.

Przecież tak było chociażby z UE2.

Między UT2K3 a drugim Bio jest generacja różnicy a przecież w drugim shocku to był ten sam silnik tylko po liftingu.

Inny przykład to silnik, na którym hulał Q3 gdzie na bazie tego silnika zrobili silnik dla D3 i Q4. Różnica ponad generacji i nie trzeba było wszystkiego pisać od nowa.

Opublikowano

Szczurek lepiej wytlumaczcie po prostu czemu ma slozyc wklejanie linka a potem jeszcze tekstu. Ja np. nie rozumiem tej zmiany.

Ja też. Jeszcze rozumiem jakiś krótki news, ale regulamin wymaga wrzucania całej treści i weź potem kopiuj 5 stron na forum, co i tak w cytacie będzie wyglądać gorzej niż na stronie źródłowej.

Ciekawe kiedy będzie wymagana konieczność opisywania tego co dzieje się na filmie wrzuconym z  youtube, bo jeszcze ktoś kliknie i nabije im oglądalność.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Pewnie chodzi o nabijanie ruchu na innych stronach.

Wrzucie link do newsa na takiej polygami do koszerna dostaje kase z reklam.

A tak dacie tekst to nie ma problemu :D

Opublikowano

I jeszcze te cytowanie spier.dolone.

Opublikowano
  • Autor

http://en.wikipedia.org/wiki/Link_bait

Forum nie służy do nabijania kliknięć. Jeżeli dla kogoś wklejenie zawartości jest zbyt kłopotliwe to proponuje żeby nic nie pisał bo ta zasada się nie zmieni.

I jeszcze te cytowanie spier.dolone.

To już jest problem z silnikiem który nie zależy od nas. Co inteligentni spróbują wyłączyć Tryb BBCode i nie będą mieli problemów.

Opublikowano

Ja jestem jak najbardziej za wklejaniem informacji z linku, bo nie ma nic gorszego niż zobaczenie ze jest nowy post, klikasz a tu link do jakiejś kulawej strony typu ps3site :)

Opublikowano

True.

Z tych wszystkich doniesien najbardziej wkurza brak wstecznej kompatybilnosci.

Xbox One, reklamowany jako jedno urzadzenie do wszystkiego nieobsluzy nawet moich padow, choc z wygladu niewiele sie roznia. Ba, bede musial trzymac xboxa 360 by moc sobie w gry arkade pograc. No pewnie, w sumie po co to przenosic, jak mozemy wydac 100 reedycji w ciut lepszej oprawie i 2 razy sprzedawac ta sama gre...

Jedno urzadzenie do wszystkiego, tylko nie do zawartosci profilu i wykupionych gier...

Opublikowano

True.

Z tych wszystkich doniesien najbardziej wkurza brak wstecznej kompatybilnosci.

Xbox One, reklamowany jako jedno urzadzenie do wszystkiego nieobsluzy nawet moich padow, choc z wygladu niewiele sie roznia. Ba, bede musial trzymac xboxa 360 by moc sobie w gry arkade pograc. No pewnie, w sumie po co to przenosic, jak mozemy wydac 100 reedycji w ciut lepszej oprawie i 2 razy sprzedawac ta sama gre...

Jedno urzadzenie do wszystkiego, tylko nie do zawartosci profilu i wykupionych gier...

A jak mają być kompatybilne skoro inaczej są pisane, chyba że w chmurze. Co do padów to wiadomo o co chodzi :) KASA !!!

Opublikowano

stare czasy gdy na ps2 mozna było używać dualshocków z psxa, które były o wiele lepsze do bijatyk (bardziej "twarde" guziki)

Opublikowano

Co ze wspólnym działem dla next-genów ? W końcu obie konsole oficjalnie zapowiedziane.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Co ze wspólnym działem dla next-genów ? W końcu obie konsole oficjalnie zapowiedziane.

O to chodzi? http://www.psxextreme.info/forum/234-multiplatformy/

Jest już jakiś czas a dokładnie od 21 maja.

Opublikowano

EA szaleje. Coś za dobrzy są ostatnio :)

Jakiś czas temu Electronic Arts poinformowało, że rezygnuje z online passów – przepustek sieciowych dołączanych do nowych egzemplarzy gier, które odblokowywały dostęp do multi lub bonusowych DLC. Koncern idzie jednak o krok dalej i postanowił usunąć ten mechanizm „antyużywkowy” z już wydanych produkcji.

Taka informacja znalazła się na stronach pomocy technicznej EA. Przedstawiciele firmy piszą, że są „w trakcie usuwania konieczności użycia przepustki sieciowej z wydanych już gier”, zaznaczają jednak, że może to potrwać kilka tygodni.

W niektórych produkcjach nie będzie w ogóle wyświetlał się ekran aktywacji online passów, z kolei w innych nadal będzie trzeba pobrać przepustkę, aczkolwiek zrobimy to za darmo (do tej pory kosztowało to około 10 dolarów). Pierwszymi grami uwolnionymi od tego mechanizmu „antyużywkowego” są tytuły od EA Sports z FIFĄ na czele.

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

W Medal of Honor: Warfighter można obecnie grać w multi przedłużając co 2 dni okres próbny. Jest fajnie

Opublikowano

Przecież ich silnik jest słaby i oni jeszcze chcą go używać w następnej generacji? Dobry żart ,ale może i lepiej  ,taki CryEngine 3 ich zniszczy i to całkowice

uncharted chodzą na jednym z najlepszych silników w tej generacji. każda kolejna część to audiowizualny przepych, bez dropów, graficznych przekłamań, problemów z fizyką, czy detekcją kolizji. masa zróżnicowanych tekstur, kontekstowych animacji, efektów jak woda, śnieg, piasek, oświetlenie, wreszcie profesjonalny mocap z voiceactingiem i ruchome levele. 

cryengine na konsolach. upośledzone si, graficzne bugi i wesoły popup. na piecykach za 4k może sobie i niszczy.

Opublikowano

kazub niepotrzebnie tracisz czas, to przeciez prowo albo prawdziwy debil, w obu przypadkach nie ma co sie produkować ;)

Opublikowano

Cry3 daje radę na konsolach, bez przesady. Choć niestety posiada te wady, o których wspomniał Kazub. Odnoszę wrażenie, że ten silnik nie do końca nadawał się do tych konsol bo one zwyczajnie nie mogły sobie poradzić z pewnymi rzeczami. Za mało RAMu i tyle. Coś kosztem czegoś. Wyebana grafika wyparła AI ale glitche i tak są obecne. O interakcji można zapomnieć, choć tutaj wyjątkiem jest pierwszy Crysis podyebany pod CE3, w którym dało się zniszczyć praktycznie każde drzewo.  

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Przecież ich silnik jest słaby i oni jeszcze chcą go używać w następnej generacji? Dobry żart ,ale może i lepiej  ,taki CryEngine 3 ich zniszczy i to całkowice

uncharted chodzą na jednym z najlepszych silników w tej generacji. każda kolejna część to audiowizualny przepych, bez dropów, graficznych przekłamań, problemów z fizyką, czy detekcją kolizji. masa zróżnicowanych tekstur, kontekstowych animacji, efektów jak woda, śnieg, piasek, oświetlenie, wreszcie profesjonalny mocap z voiceactingiem i ruchome levele. 

cryengine na konsolach. upośledzone si, graficzne bugi i wesoły popup. na piecykach za 4k może sobie i niszczy.

Widocznie twój bożek Kaz ,nie obdarzył cię umiejętnością czytania ze zrozumieniem .Ale widocznie tak sonyboye mają ,dużo gadają ,mało myślą.

A z takich bzdur co napisałeś ,najwyżej można się pośmiać. Nawet na tej generacji są ładniejsze gry ,niż seria uncharted. Crytek i ich silnik  CryEngine  ,ma specjalnie wspierać Xboxa One (zgodnie z umową podpisaną przez Microsoft) ,a jak wiemy Crysis 3 jest obecnie najładniejszą grą licząc wszystkie platformy. Więc  łatwo sobie  wyobrazić że CryEngine ,rozniesie stary i brzydki silniczek piesków na strzępy na next-genach.

A zresztą taki kłamliwy bełkot i zachowanie sonyboyów ,dotyczące poziomu graficznego kapiszonowej gierki ,przypomina żywo wdrażanie  filozofii Marksa , a nie normalną dyskusje i zachowanie. 

Niegrzecznym pieskom ,chyba brakuje już pomysłów na gry ,że robią standardową grę o zombie i o "wzruszającym duecie mężczyzny  i dziewczynki" ,co za oklepany i standardowy temat dla niezliczonej ilości gier i filmów! Zresztą praktycznie nigdy  nie mieli pomysłów na gry ,po prostu bezczelnie wszystko ściągali np. od filmów i gier(np.Tomb Raider ,gry i filmy z serii Indiana Jones ,niezliczona ilość gier  i filmów o zombie ,np. Jestem legendą)

Niegrzeczne pieski ,zmienią się w mokre niegrzeczne pieski ,kiedy zobaczą że ich silnik ,jest przestarzały  i słaby w porównaniu chociażby do tego co przygotowuje Crytek. Ale playboyom nie przemówisz do rozsądku ,oni ciągle wieczorem klepią wyznanie wiary w dobrego dziadka Kaza i jego imperium.

Edytowane przez xanon21

Opublikowano

Tylko jedno ale, Cały ten Crysis to jeden wielki benchmark nic poza grafiką nie wyróżnia ten tytuł. Wielka Cholerna Nuda !!!. A co do Uncharted :) to ja bym się tak nie spuszczał nad grafiką, bo na mnie aż takiego wrażenia nie robi. 

Opublikowano

Co z tego, że Crysis 3 jest ponoć najładniejszy jeśli rusza się jak nawalona mucha w smole na konsolach. Wolę już stabilne rozwiązania ND. Dodatkowo, patrząc jakiego kompa trzeba mieć by C3 śmigał dobrze stwierdzam , że na next genach znowu głupowato podkręcą oprawę na maxa zapominając o płynności. 

Opublikowano

Tylko jedno ale, Cały ten Crysis to jeden wielki benchmark nic poza grafiką nie wyróżnia ten tytuł. Wielka Cholerna Nuda !!!. A co do Uncharted :) to ja bym się tak nie spuszczał nad grafiką, bo na mnie aż takiego wrażenia nie robi. 

Otóż to, Crytek robi najnudniejsze gry, nie mają ani grama miodu. Żenujące jest to, że mijają lata i nic się nie zmienia! Kolejne ich tytuły to znów spuszczanie się właścicieli PC nad ilością klatek jakie wyciągają. Na szczęście istnieją takie firmy jak Naughty Dog, które potrafią do jednej gry wrzucić tony miodu i do tego przepiękną grafikę. 

Fanbojom X-a nie pozostaje nic tylko szczekać i podniecać się takim badziewiem jak Crysis ale Sony wraz z Naughty Dog, Santa Monica, Quantic Dream, Socker Punch, Evolution Studio, Polyphony jedzie dalej :)

Edytowane przez Neox

Opublikowano

uncharted chodzą na jednym z najlepszych silników w tej generacji. każda kolejna część to audiowizualny przepych, bez dropów, graficznych przekłamań, problemów z fizyką, czy detekcją kolizji

Nie będę do końca sprawiedliwy, bo oceniam po jakimś gameplayu z nieukończonej wersji The Last of Us, ale... problemów z detekcją kolizji to tam jest od groma, w ciągu 12 minut ta dziewczynka dwa razy powinna zgarnąć z bejsbola :). Przenikanie się modeli też występuje. Możemy to zrzucić na karb wczesnej wersji gry, ale jeśli silnik dopieszczany już tyle lat jest taki rewelacyjny, to na 2-3 miesiące przed wydaniem gry raczej nie powinno być takich problemów, prawda?

in b4 spier,dalaj xbocie: grafika i efekty są faktycznie fenomenalne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.