Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Przecież ich silnik jest słaby i oni jeszcze chcą go używać w następnej generacji? Dobry żart ,ale może i lepiej  ,taki CryEngine 3 ich zniszczy i to całkowice

uncharted chodzą na jednym z najlepszych silników w tej generacji. każda kolejna część to audiowizualny przepych, bez dropów, graficznych przekłamań, problemów z fizyką, czy detekcją kolizji. masa zróżnicowanych tekstur, kontekstowych animacji, efektów jak woda, śnieg, piasek, oświetlenie, wreszcie profesjonalny mocap z voiceactingiem i ruchome levele. 

cryengine na konsolach. upośledzone si, graficzne bugi i wesoły popup. na piecykach za 4k może sobie i niszczy.

Widocznie twój bożek Kaz ,nie obdarzył cię umiejętnością czytania ze zrozumieniem .Ale widocznie tak sonyboye mają ,dużo gadają ,mało myślą.

A z takich bzdur co napisałeś ,najwyżej można się pośmiać. Nawet na tej generacji są ładniejsze gry ,niż seria uncharted. Crytek i ich silnik  CryEngine  ,ma specjalnie wspierać Xboxa One (zgodnie z umową podpisaną przez Microsoft) ,a jak wiemy Crysis 3 jest obecnie najładniejszą grą licząc wszystkie platformy. Więc  łatwo sobie  wyobrazić że CryEngine ,rozniesie stary i brzydki silniczek piesków na strzępy na next-genach.

A zresztą taki kłamliwy bełkot i zachowanie sonyboyów ,dotyczące poziomu graficznego kapiszonowej gierki ,przypomina żywo wdrażanie  filozofii Marksa , a nie normalną dyskusje i zachowanie. 

Niegrzecznym pieskom ,chyba brakuje już pomysłów na gry ,że robią standardową grę o zombie i o "wzruszającym duecie mężczyzny  i dziewczynki" ,co za oklepany i standardowy temat dla niezliczonej ilości gier i filmów! Zresztą praktycznie nigdy  nie mieli pomysłów na gry ,po prostu bezczelnie wszystko ściągali np. od filmów i gier(np.Tomb Raider ,gry i filmy z serii Indiana Jones ,niezliczona ilość gier  i filmów o zombie ,np. Jestem legendą)

Niegrzeczne pieski ,zmienią się w mokre niegrzeczne pieski ,kiedy zobaczą że ich silnik ,jest przestarzały  i słaby w porównaniu chociażby do tego co przygotowuje Crytek. Ale playboyom nie przemówisz do rozsądku ,oni ciągle wieczorem klepią wyznanie wiary w dobrego dziadka Kaza i jego imperium.

Krytykować ND za odtwórczość, chwaląc Crysisa (kosmici atakują - koniec fabuły), ok  :teehee:

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Każdy Crysis i tak jest lepszy od pierwszej połowy Uncharted 3, handlujcie z tym.

EDIT: o, już pierwszy buldupowiec się znalazł i to ten co zwykle :]

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie wiem czemu tak niektórych boli ta pierwsza połowa U3.

Mamy fajne otwarcie w barze, a następnie rzut na historię poznania się naszych bohaterów, jak to się zaczęło itd. Jedynie na co można narzekac to trochę przydługawe rozdziały w podziemiach Londynu (o matko całe dwa :P), a jako następne mamy fenomenalny Zamek i mnóstwo elementów skradankowych w Syrii. Pierszą połowę gry kończy ekploratacyjny poziom w Jemenie.

Jak dla mnie U3 jest świetnie wyważone.

Opublikowano

Przecież ich silnik jest słaby i oni jeszcze chcą go używać w następnej generacji? Dobry żart ,ale może i lepiej  ,taki CryEngine 3 ich zniszczy i to całkowice

uncharted chodzą na jednym z najlepszych silników w tej generacji. każda kolejna część to audiowizualny przepych, bez dropów, graficznych przekłamań, problemów z fizyką, czy detekcją kolizji

problemów z detekcją kolizji to tam jest od groma, w ciągu 12 minut ta dziewczynka dwa razy powinna zgarnąć z bejsbola :).

Tutaj akurat podejrzewam ze jest to celowy zabieg, bedzie atakowana tylko w skryptowanych momentach, a tak, bedzie sie miotac po polu walki i nam pomagac, cos na wzor Elizabeth, bo inaczej zamiast tworzyc z nia "wiez" jak to ND sobie zapragnie, ludzie beda sie wkur*iac gdy bedzie ginac co 5 sekund.

Opublikowano

Będą odkopywać ten "sarkofag" z kopiami ET od Atari :D

E.T. for the Atari 2600 has a crazy story behind it, and it's something any videogame fan should learn about. Long story short, Atari crushed all the copies of E.T. they couldn't sell and buried it under concrete in a landfill.

This was back in 1983, and now here we are 20 years later to find out Canadian-based Fuel Industries plan to excavate the Atari dump site for a documentary based on the Alamogordo landfill it's located at. The Alamogordo City Commission already approved this, and digging begins on Tuesday.

It's said that the dump site contains truckloads worth of games, consoles, and other products that Atari just had to get rid of. Historical I find this event kind of cool. But at the same time, people are about to dig up a bunch of broken consoles and games that barely anyone really cares about anymore.

Alamogordo approves Atari excavation [KRQE]

Opublikowano

Ten ich śmieszny cryengine można o kant dupska rozbić. Na konsolach Crysis to jakaś komedia. Zero porządnego gameplay'u tylko parcie na grafike która z KZ3 obok nie stała a niektórzy uważają, że Crysis jest O NIEBO LEPSZY!!!one111 (graficznie i gejmplejowo). Klapy na oczach ftw. w wielkim skrócie Krajzis to benchmark na piece

Opublikowano

killzona na szczęście nie dało się przebiec z włączonym stealthem, jak crysis 2 na supersoldier

Opublikowano

ja też nie rozumiem jarania się enginem z far cry'ów na konsolach. Zablurowane gów.no chodzące w subhd, gubiące klatki i mające często słabe tekstury. Na pc pewnie robi wrażenie ale na ps3 engine z killzone3 czy uncharted3 po prostu miażdży tego potworka od Niemców.

Opublikowano

Z tego co pamiętam to również KZ2 i KZ3 również fejm zrobiły dzięki grafice.

Podoba Ci się jakakolwiek gra na ps3?

Opublikowano

Przecież stwierdził fakt (w szczególności w odniesieniu do Killzone 2).

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przecież stwierdził fakt (w szczególności w odniesieniu do Killzone 2).

Po prostu zadałem normalne pytanie czy podoba mu się jakakolwiek gra na ps3? Gdzie ja coś napisałem o killzone. Śmieszy mnie podejście wszystkich fanboyów czy to ps3 czy xboxa. Największa beka ostatnio z mazzeo. Konferencja sony: zapowiedzi dobrych gier, gameplaye, prosty system i "otwartość" sony dla developerów = słaba konfa ale same rendery 0 gameplayu + płatne używki = SPOKOJNIE NA E3 DOJE.BIĄ!!!

Edytowane przez Stunik

Opublikowano

Ale przecież nie napisał, że mu się nie podoba :P Pisał, że "karierę" Killzone zrobił głównie na wizualnych wodotryskach, podobnie jak Crysis.

Opublikowano

Crysisy dla mnie to kupa. Jedynka jeszcze jako tako ujdzie. Kiedyś to napisałem ( ale z większa ilością argumentów ) na pewnym chorym forum to psychiczni PC-towcy umawiali się na minusowanie tego posta xDDD

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Mnie Crysis 2 porwał do tego stopnia, że załapał się do wąskiego grona gier, które odsprzedałem, a łapie się na to tak co 20 produkcja, którą kupuję :P

Opublikowano

Ale przecież nie napisał, że mu się nie podoba :P Pisał, że "karierę" Killzone zrobił głównie na wizualnych wodotryskach, podobnie jak Crysis.

Czy Ty jesteś jakiś upośledzony? Napisałem czy podoba mu się jakakolwiek gra na ps3 gdzie Ty tu widzisz jakiś związek z killzone. Zresztą trudno, żeby flagowy tytuł fps na ps3 miał słabą grafikę.

Opublikowano

Czy Ty jesteś jakiś upośledzony? Napisałem czy podoba mu się jakakolwiek gra na ps3 gdzie Ty tu widzisz jakiś związek z killzone. Zresztą trudno, żeby flagowy tytuł fps na ps3 miał słabą grafikę.

Spuść z tonu bo zawału dostaniesz :)

Opublikowano

Spuść z tonu bo zawału dostaniesz :)

Nie martw się. Fajnie jest poprowokować i patrzeć jak liżecie sobie nawzajem dupy.

+ Dodał MODERATOR
spadać na PW z tą prywatą
Opublikowano

Klocek takie coś to co najwyżej na renderze w Halo4, blacha to "face demos" 2013/tytan/i7.

Na pc to zaden wyczyn,na ps3 to sie zgodze. Serio nie trzeba miec tytana,zeby osiagnac to co the last of us na pc.

Do tych co sie zastanawiaja,o czym Mysza mowi. Dalem tu filmik z prezentacji tytana i animacji twarzy.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Wiadomo, bo plejstejszon jest najlepszjsze <beczuszka>

Opublikowano

Zaqu ty pokazujesz jakis pokazowy render, a wcześniej jest gif z prawdziwej gry.

Opublikowano

to ingame faktycznie czy z prerenerowanej cutscenki jakie są w grach ND? Pisze z telefonu i trudno stwierdzić.

Opublikowano

The Last of Us zmiażdży i to jest wiadome. Natomiast nie wiem jak można stwierdzić, że Crysisy oferują więcej grywalności niż gry od ND. Przecież tak naprawdę 2 i 3 to gry na jeden raz, potem to już się wracać do nich nie chce bo nawet odmienna taktyka nie daje takiej frajdy a wymiana ognia nie jest w ogóle dynamiczna. Tylko "jedynka" dawała jakieś replayability bo ją nawet splatynowałem. 

Opublikowano

to ingame faktycznie czy z prerenerowanej cutscenki jakie są w grach ND? Pisze z telefonu i trudno stwierdzić.

Wiadome, że ingame. Cutscenki w grach ND wyglądają jeszcze lepiej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.