Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie to jest najlepszy dowód technicznego geniuszu i doświadczenia Psiaków, jakości wizualnej ich gier nie ma po prostu jak podważyć. Uncharted mimo, że czerpie gameplayowo z takich Gearsów świetnie broni się na polu grywalności, oprawy i rozmachu. Tak samo będzie z The Last of Us. 

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

ponoć Psiaki tone lokacji ukryli przed wszystkimi do czasu zagrania w fulla, nawet multi nie pokazują by "podobno" nie spoilerować singla. Ktoś na twicie napisał że skończył kopię recenzencką w 15h więc też czas gry jest zacny.

Opublikowano

No tylko teraz pozostaje kwestia czy to był wprawny graczy czy jakiś debil. Zawsze mam tego typu wątpliwości gdy "ktoś" napisze na twitterku. 

Opublikowano

Zaqu ty pokazujesz jakis pokazowy render, a wcześniej jest gif z prawdziwej gry.

nic specjalnego. Poziom Lary nic więcej.
Opublikowano

Niedawno IGN zrobil glosowanie na Youtubie w ktorym ludzie glosowali na lepsza konferencje, kontroler, nazwe konsoli, oraz to ktory sprzet bardziej trafia w ich gusta, dzisiaj poznalismy wyniki tego Pre-E3 voting. Bylo lekko ponad 310 tysiecy glosow, dla zainteresowanych (link do filmika, nie da sie wkleic inaczej):

http://uk.ign.com/videos/2013/05/31/xbox-one-vs-ps4-the-results-ign-versus

Zdziwil mnie tylko wynik glosowania na kontroler.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Też mnie to trochę zdziwiło, bo osobiście chętnie widziałbym ten pad w połączeniu z PS4 ;). Ludzie pewnie polecieli za tym touchepadem 

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Oba wyglądają na bardzo w porządku, ale gdybym musiał wybierać, to też wybrałbym DS4.

Opublikowano

co was dziwi z padem? dualshocki to świetne pady, a w tym wypadku mamy też o wiele wiecej nowości i zmian na plus w DS4 niż w noym padzie do XO ktory dostał jedynie ruble na triggerach i ma nieco zmieniony krzyżak

swoją drogą co do tych guzików na środku

Xbox-One-pad.jpg

ten po prawej wygląda jak opcje (patrząc przez pryzmat guzików na komórkach ktore wywołują opcje/ustawienia)

ale ten po lewej wygląda mi na "alt+tab" na minimalizacje okna i/lub przeskakiwanie między oknami (np miedzy filemem, a czymśtam) - wygląda tak samo jak ikonka zmniejszania okna w windowsach _MAXMIZV.GIF

Edytowane przez Yano

Opublikowano

co was dziwi z padem? dualshocki to świetne pady, a w tym wypadku mamy też o wiele wiecej nowości i zmian na plus w DS4 niż w noym padzie do XO ktory dostał jedynie ruble na triggerach i ma nieco zmieniony krzyżak

Tu ci przyznam rację :), choć mam nadzieję że będą równie wytrzymałe tak 10 lat grania :), a nie 11 miesięcy grania i do kosza 

Opublikowano

Dualshocki są dobre ale bez przesady. Dla mnie niedościgniony pod względem ergonomii i designu pozostaje wciąż pad od GCN. Liczę, że DS4 przetrwa u mnie dłużej niż "trójka". Z pewnością czas baterii będzie krótszy przez touchpada.

Opublikowano

Dla mnie pad od ixa to niedościgniony ideał jeśli chodzi o ergonomie, wymarzony pad do strzelanin, właśnie jego będzie mi najbardziej brakowało na następnej generacji (na 90% kupię tylko PS4)

Edytowane przez Drug Cloud

Opublikowano

skoro mowa o padach to bez wątpienia wygrywa kontroler PlayStation, co potwierdza obecna generacja.

i nie chodzi mi tu o wygodę, bo to raczej kwestia przyzwyczajenia, ale funkcjonalność..

po pierwsze DS3 ma juz w sobie akumulatorek, który tylko doładowujemy przez kabel usb, co jakiś czas. w X nie ma nic, trzeba zakupić paluszki, bądź akumulatorek. w PS3 po usunięciu akumulatorka możemy dalej kontynuować gre, jeśli DS3 jest podłączony do pleya przez kabel usb, który w takim układzie zasila nasz kontroler. w X niestety tak sie nie dzieje. po wyjęciu baterii/akumulatorka z joy'a, gry nie można kontynuować. nawet przez podłączenie go bezpośrednio do konsoli, bowiem kablem możemy tylko i wyłącznie ładować akumulatorek zasilający joy'a. pytanie do czego zmierzam... do tego, ze jeśli chcemy sobie bez lagowo pograć np. w battlefield'a to musimy zakupić sobie Nowy specjalny kontroler, który będzie do tego przystosowany, czyli innymi słowy będzie zasilany kablem -  brawo M$   :)

dowiedziałem sie o tym niedawno i mnie śmiech ogarnął, jak to M$ dyma swoich klientów na każdym kroku. 

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

skoro mowa o padach to bez wątpienia wygrywa kontroler PlayStation, co potwierdza obecna generacja.

i nie chodzi mi tu o wygodę, bo to raczej kwestia przyzwyczajenia, ale funkcjonalność..

po pierwsze DS3 ma juz w sobie akumulatorek, który tylko doładowujemy przez kabel usb, co jakiś czas. w X nie ma nic, trzeba zakupić paluszki, bądź akumulatorek. w PS3 po usunięciu akumulatorka możemy dalej kontynuować gre, jeśli DS3 jest podłączony do pleya przez kabel usb, który w takim układzie zasila nasz kontroler. w X niestety tak sie nie dzieje. po wyjęciu baterii/akumulatorka z joy'a, gry nie można kontynuować. nawet przez podłączenie go bezpośrednio do konsoli, bowiem kablem możemy tylko i wyłącznie ładować akumulatorek zasilający joy'a. pytanie do czego zmierzam... do tego, ze jeśli chcemy sobie bez lagowo pograć np. w battlefield'a to musimy zakupić sobie Nowy specjalny kontroler, który będzie do tego przystosowany, czyli innymi słowy będzie zasilany kablem -  brawo M$   :)

dowiedziałem sie o tym niedawno i mnie śmiech ogarnął, jak to M$ dyma swoich klientów na każdym kroku. 

Ale wiesz drogi kolego że Sony też nie jest lepsze :) ostatnio pad poszedł do serwisu i wyciągnąłem z szafy Logitecha Rumblepad 2 i jakie było moje zdziwienie gdy nie mogłem zagrać w większość gier :( łaskawie konsola mnie poinformowała bym podpiął oryginalny pad.

A CO (pipi)A Z MOIM BYŁO NIE TAK ?!?!

Opublikowano

Przecież w specyfikacji tego pada nigdzie nie jest napisane że jest kompatybilny z PS3, więc jeżeli logitech nie zadbał o taką kompatybilność to wypada się cieszyć że w ogóle w część gier mogłeś na tym zagrać.

Akurat z ps3 pod tym względem jest naprawdę dobrze bo powinno na nim działać wszystko co zostało stworzone pod ps2/ps3 (oryginalne i nieoryginalne) a i pewnie z kontrolerami pod psx'a nie ma problemu. Sam mam as'a zrobionego z kilkunastoletniego pada manty działającego z psx/ps2/pc i póki co z ps3 działa w 100% (i mam nadzieję że z ps4 będzie tak samo:P).

Edytowane przez CheeseOfTheDay

Opublikowano

Przecież w specyfikacji tego pada nigdzie nie jest napisane że jest kompatybilny z PS3, więc jeżeli logitech nie zadbał o taką kompatybilność to wypada się cieszyć że w ogóle w część gier mogłeś na tym zagrać.

Akurat z ps3 pod tym względem jest naprawdę dobrze bo powinno na nim działać wszystko co zostało stworzone pod ps2/ps3 (oryginalne i nieoryginalne) a i pewnie z kontrolerami pod psx'a nie ma problemu. Sam mam as'a zrobionego z kilkunastoletniego pada manty działającego z psx/ps2/pc i póki co z ps3 działa w 100% (i mam nadzieję że z ps4 będzie tak samo:P).

To żebyś się nie zdziwił bo dlaczego mają ci działać z PS4 skoro już oficjalnie powiedziano że pad z PS3 nie będzie kompatybilny z PS4  :whistling:

Opublikowano

Powiedziane jest tylko, że DS3 nie będzie działał z PS4. O padach pod USB nic nie wiadomo, więc można narazie założyć, że będą działać z tytułami niewykorzystującymi opcji ruchowych.

Opublikowano

Co jak co ale w padach to 360 > PS3 bez cienia watpliwosci  :teehee: Zobaczymy jak bedzie dzialal pad pod PS4 ale nie zmienili ulozenia galek (chyba nikt sie tego nie spodziewal) i jak tylko pojawi sie jakis pad kompatybilny z PS4 z galkami ulozonymi jak w Xboxie to biore z miejsca  :turned:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Co jak co ale w padach to 360 > PS3 bez cienia watpliwosci  :teehee:

Zwłaszcza do bijatyk   :teehee:

Opublikowano

Dla mnie tez te galki mogliby już dawno przelozyc. Poza bijatykami takie ulozenie jest o wiele bardziej wygodne, a ze nimal we wszystkie gry gra się obecnie jedynie na gałkach to dla mnie pad od Xa wygrywa.

I tak mendrek - także do bijatyk, gdyż niemal każdy pad "limitowany" (sam nie wiem skad ta nazwa, skoro ciagle sa w produkcji) ma podobny krzyzak do tego z PS3 i choć wciąż znajduje się na kolku jest mega precyzyjny..

xbox-360-wireless-d-pad-005_medium.jpg

Edytowane przez easye

Opublikowano

Co jak co ale w padach to PS3> X360 bez cienia watpliwosci  :teehee: Zobaczymy jak bedzie dzialal pad pod PS4, dzięki Bogu nie zmienili ulozenia galek (chyba nikt sie tego nie spodziewal)[...]  :turned:

fix'd

edit: Miejmy nadzieję, że nigdy nie zmienią ułożenia gałek na niesymetryczne.. w końcu jaki % graczy ma lewy kciuk dłuższy od prawego? :rolleyes:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Emet, a grales kiedyś na padzie od X'a ? Wyobraz sobie ze nie trzeba mieć dłuższego kciuka, by siegnac do galki.

Rozumiem, ze do krzyzaka na DS nie sięgasz ? :rolleyes:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Z tego co pamiętam to również KZ2 i KZ3 również fejm zrobiły dzięki grafice.

Podoba Ci się jakakolwiek gra na ps3?

god of war i infamous.

Killzone to zmarnowany potencjal który sie sprzedam z powodu grafiki, o czym świadczy fakt, ze pierwsza czesc (wg wielu najlepsza) nie byla hitem bo miala daleko pod względem grafiki i gameplayu do ówcześnie wydanego Halo 2 i Half-life 2.

A Uncharted to najbardziej przereklamowane (pipi) w historii, ale licze ze TLOU bedzie lepsze. Chociaz juz wdać w temacie, ze brandzlowanie sie nad tym tytulem to znowu glownie grafika.

Opublikowano

Chociaz juz wdać w temacie, ze brandzlowanie sie nad tym tytulem to znowu glownie grafika.

A co mają oceniać skoro jest tylko demo, a pełniaka niet? No i inna kwestia - większość ludzi na start ocenia grafikę bo to robi największe, pierwsze wrażenie, dlatego też tak mało jest gier 60 FPS z gorszą grafą, skoro ważniejsza jest lepsza grafa z 30 FPS. To tak jak z kobietami - pierwsze wrażenie ma robić jej wygląd, a nie to, jaki ma charakter (i mówię o tym zanim ją poznasz).

Opublikowano

Przeciez wersje recenzeckie dawno sa rozeslane.

Killzone to wyłącznie wodotryski, ale to chyba najladniejsza seria jaka do tej pory powstala i nawet dla tej grafiki każdy powinien w nia zagrac.

Zgadzam się w 100% tez, ze gdyby nie grafika o tym tytule nikt by nie mowil. Zmarnowany potencjal fabularny, przeciętny multiplayer, gdzie także postawiono bardziej na wodotryski niż plynnosc gry...

Edytowane przez easye

Opublikowano

ja jestem fanem Indiany Jonesa więc dla mnie seria Uncharted(minus pierwsza część bo ta to dla mnie max 8/10 i nawet Golden Abyss z Vity jest wg mnie lepsze) jest wręcz stworzona - dwójka i trójka dostarczyły mi większe wrażenia niż czwarta zje.bana część przygód słynnego archeologa - to jak poprowadzona jest fabuła, filmowe momenty,dźwięk, bohaterowie czy skakanie po wielu miejscówkach po świecie....cud malina. 

A GG to genialny team developerski, który w K3 wycisnęli cuda z ps3 i do tego tylko się nadają. Mieli trzy podejścia do tego uniwersum i dostaliśmy...K1-średnią fabułę, K2-brak fabuły, K3-call of duty na Helganie. Jedynie chłopak co odpowiadał za multi w K2 coś tam miał pod kopułą ale odszedł od nich przed K3, alleluja, że wróćił więc może w Shadow Fall będzie się dało grać przynajmniej po sieci.

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.