Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Przeciez wersje recenzeckie dawno sa rozeslane.

Z embargo na 4 czerwca. Ale ja mówiłem o komentarzach zwyczajnych ludzi, nie redakcji, które grały w ten tytuł.

Czasami mam wrażenie, że tutaj jakiekolwiek zachwyty nad grafiką z automatu oznaczają, że gra (niezależnie od platformy) jest płytka, a w ostateczności - (pipi)owa.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

No tak, a od nowej generacji wszyscy oczekują lepszej GRAFIKI! ^^

Dla mnie Uncharted 2 to jedna z najlepszych gier tej generacji.

3ka niestety tego nie dzwignela i znudzila niemal na samym początku.

Jeżeli w TLOU poprawili strzelanie to na bank będzie hicior !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Emet, a grales kiedyś na padzie od X'a ? Wyobraz sobie ze nie trzeba mieć dłuższego kciuka, by siegnac do galki.

Rozumiem, ze do krzyzaka na DS nie sięgasz ? :rolleyes:

Oczywiście, że grałem i to wiele razy i dla mnie wygodniejszy jest DS (ogólnie, bo o ułożeniu gałek nawet nie wspominam.. dla mnie asymetryczne położenie to pomyłka).

Zazwyczaj używa się 2 gałek (strzelanki itp) więc na DS3 kciuki są na tej samej wysokości. d-pada i reszty przycisków używa głównie w bijatykach - i tu znowu kciuki są na tej samej wysokości.

To, że ktoś wpadł na takie rozwiązanie w M$.. ok, niech sobie będzie. Niech bedą jakieś zamienniki do PS4 z takimi gałkami dla tych osobników ale broń Boże niech nie będzie to narzucone.

Ostatnio na neogafie widziałem jakiś temat o padzie do PS4 vs Xbone i tyko jakieś wyjątki były za asymetrycznym ułożeniem gałek.

e: Jeszcze słyszałem teorie, że gałki w DS sa położone zbyt blisko i palce potrafią się stykać ze sobą... Sytuacja 1 na 100.. ale z tego, co pisał gdzieś kolo sprawdzający DS4, jest on większy i gałki są dalej od siebie. Koleś właśnie konkretnie napisał, że nawet jak wychylimy 2 gałki do siebie palce się nie zetkną.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Co jak co ale w padach to 360 > PS3 bez cienia watpliwosci  :teehee:

Zwłaszcza do bijatyk   :teehee:

I platformówek 2D.

No, to teraz czekamy za kolejnymi gatunkami, które lepiej się sprawują na padzie PS3 za sprawą lepszego krzyżaka (i niczego więcej IMO). Coś czuję, że sobie poczekamy.

Opublikowano

Nie wiem kto w Raymana, czy LBP gra na krzyzaku...

Wśród moich znajomych, którzy mieli/maja obydwie konsole zdanie nie jest raczej podzielone i zdecydowana większość twierdzi, ze pad od X'a jest wygodniejszy, zwłaszcza do FPSow.

Nawet triggery ma lepiej wykonane, bo te w DS sa po prostu za male.

Edytowane przez easye

Opublikowano

na krzyżaku w LBP nie zagrasz bo tam są przypisane miny do szpacianki i nawet nie wiem czy to idzie zmienić :P

A rayman origins i inne platformówki(ostatnio guacamelle na vicie szarpałem nałogowo) to tylko i wyłącznie krzyżak.

Opublikowano

No bo przeciez na tej generacji rzadza bijatyki i platformowki, a takie FPSy to jakis poboczny gatunek  :turned:

Opublikowano

na krzyżaku w LBP nie zagrasz bo tam są przypisane miny do szpacianki i nawet nie wiem czy to idzie zmienić :P

A rayman origins i inne platformówki(ostatnio guacamelle na vicie szarpałem nałogowo) to tylko i wyłącznie krzyżak.

Ja nie umiem grać w platformówki 2D gałką, po prostu nie umiem. Próbowałem np. Cave Story na X360 i ni cholery, już wolę klawiaturę... Limbo jeszcze w miarę się dało grać. Ale do staroszkolnych platformerów krzyżak i nic innego.

Wśród moich znajomych zdecydowanie wygrywa DS3, ale ja mam samych sonybotów wśród kumpli, więc ich zdanie się nie liczy :D.

@hav3n Heh, to samo wyścigi, w tej generacji jednak zdecydowanie bijatyki i platformówki. OH, WAIT.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

wsród moich znajomych jest prosta zasada - jeśli pierwszą konsolą była jakaś z playstation to każdy uważa, że dualshock jest the best, jeśli dla kogoś pierwszą konsolą był któryś z xboxów to uważają, że tamten pad jest lepszy, a jeśli jakiś kumpel nie miał nigdy konsoli to toczy bekę, że tylko inwalidzi grają w fps na padzie :P czyli w sumie wychodzi na to, że wszystko to kwestia przyzwyczajenia :)

Opublikowano

wsród moich znajomych jest prosta zasada - jeśli pierwszą konsolą była jakaś z playstation to każdy uważa, że dualshock jest the best, jeśli dla kogoś pierwszą konsolą był któryś z xboxów to uważają, że tamten pad jest lepszy, a jeśli jakiś kumpel nie miał nigdy konsoli to toczy bekę, że tylko inwalidzi grają w fps na padzie :P czyli w sumie wychodzi na to, że wszystko to kwestia przyzwyczajenia :)

Pierwsza konsola byl PSX (pomijam pegazlomy i nesa), potem PS2, potem PS3, potem Xbox360.

Pad od Xboxa jest lepszy pod kazdym wzgledem, cale zycie gralem na dualshockach, ale pad od Xa jest po prostu lepszy, jedyne jego 2 minusy dla mnie to krzyzak oraz te (pipi)e akumulatorki ktore trzeba ladowac, podpiecie DSa pod USB w kompie to o wiele lepsze rozwiazanie dla mnie.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

same here, przecież większość fanow konsolowych wychowalo się jednak na PSX'ie.

Pierwszy pad od Xboxa był także wygodny, ale z lekka za duzy, jedgo S wersja była już idealem i nawet DS3 i z(pipi)any krzyzak nie zmienil mojego zdania.

Opublikowano

No bo przeciez na tej generacji rzadza bijatyki i platformowki, a takie FPSy to jakis poboczny gatunek  :turned:

Sęk że na DS3 można spokojnie grać w FPS-y, zaś na standardowym krzyżaku w padzie do X360 w bijatyki to co najwyżej amatorsko. Summa summarum krzyżak w DS3 jest najlepszym rozwiązaniem do bijatyk (przyciski są oddzielone, choć pod obudową połączone), dzięki czemu kierunki wciska się o wiele bardziej precyzyjnie. To właśnie dlatego na turniejach gra się głównie na PS3 w bijatyki, a i w online większość pro ma tą konsolę. Bo po prostu nie trzeba dokupywać arcade sticka, żeby optymalnie wymiatać.

Zresztą co ja będę mówił, wystarczy przejść się po sklepach i zobaczyć który pad jest najbardziej "podrabianą" konstrukcją.

zdjecie_glowne_maibangg.jpg

Ot, przyjęło się że to jest najbardziej optymalny wygląd i forma.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Do specjalnie dla polaków, który nie potrafia ogarnąć czegoś nowego jeśli przez 20 lat uzywali tego samego pada.

Opublikowano

Mendrek (pipi)isz jak potluczony

Pro graja na AS i maja wy(pipi)ane na pady wiekszosc Pro ma XBoxa dzieki lepszemu Online ( i lepszych konwersjach gier np SSFIVAE ma input lag na PS3 gdzie na xO on nie wystepuje ) i dalej gra na AS majac dalej wy(pipi)ane na pady

SSFIVAE to nie jedyny przyklad wszystkie gry Capcomu Arc i Segi maja o wiele lepszy match making na xO input lag z tego co pamietam to tylko przypadlosc 2 czy 3 gier Capcomu

Opublikowano

Rowniez uważam, ze pad do Xa jest wygodniejszy i lepszy mimo swoich gabarytów. Teraz jak trzymam DS3 w łapach, to mi sie wydaje, jakbym bilet z MZK trzymał

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Sorry, ale chyba obracamy się w innych społecznościach wet. Tu chodzi o czystą statystykę - z uwagi na pada więcej ludzi gra na PS3, a niektórzy dokupują AS-a, niemniej populacja przemawia za online PS3, które w dodatku jest darmowe. Ma to znaczenie dla wielu zapracowanych ludzi, a zauważyłem że wielu pros'ów dochodzi do momentu w którym ma czas na kilka partyjek w tygodniu. I nie chciałoby z tego powodu wykupywać abonamentu. A propos abonamentu, to w PLusie pojawiło się wiele bijatyk, i to zwiększyło populację na serwerach, i to kolejny argument.

Grałem w SCIV kiedyś i nawet trochę obracałem się w kręgach pro forum 8wr.com - już wtedy ta gra była praktycznie pusta na Xboxie, bo trzaskanie just frame'ów na padzie od X360 mogłoby posłużyć jako zabawa dla par sado maso. 

Grałem trochę w MK 2011 i zauważyłem, że turnieje są na PS3.

Gram w VF5: FS i tu jest odrobinę lepiej, bo prosi często mają wersje na obie konsole, niemniej turnieje w USA czy ostatnia liga online, a także gracze tacy jak Pana, VFnumbers, kingu, czy Sushi preferują tylko PS3- a to jest pozajapońska czołówka.

Teraz zaczynam w TTT2, i już zauważam że większość na Zaibatsu stoi po stronie PS3. Acz tutaj muszę się jeszcze lepiej upewnić, bo to na razie pierwsze wrażenie.

Także sorry, ale może i prosi mają only AS-y, ale są też tacy co grają na padzie. Stąd więcej ludzi woli PS3. I online w PS3 nie jest zły, w takiego VF5 można grać bez problemu nawet z wschodnim wybrzeżem.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

O, urocze, spór który pad jest lepszy do gry w FPSy i TPSy...

Chciałem potrollować, bo za cholerę nie rozumiem jak można męczyć oba te gatunki na gałkach, zamiast przy pomocy myszy i klawiatury, ale już niech będzie, że tu chodzi o wygodę grania na kanapie, czy co tam się teraz podaje za argumenty.

@Mendrek

[Citation Needed]

Opublikowano

No ty napewno w innej sie obracasz, Mendrek. Przeciez to nie mozliwe, zeby cos z XO bylo lepsze od PS3. Natomiast niestety jest mozliwe, zeby tacy fanboje, jak ty, byli tutaj moderatorami. Gdzie byli rodzice?

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Pad od xboxa jest wygodniejszy ale dualshock ma bardziej precyzyjne galki. Btw kto gra w fpsy na trigerach ja zawsze graalem na l1 r1

Opublikowano

Chciałem potrollować, bo za cholerę nie rozumiem jak można męczyć oba te gatunki na gałkach, zamiast przy pomocy myszy i klawiatury, ale już niech będzie, że tu chodzi o wygodę grania na kanapie, czy co tam się teraz podaje za argumenty.

@Mendrek

[Citation Needed]

Jako człowiek, który ma chyba rozeznanie we wszystkim co możliwe, jako, ze mam X360, pada od PS3, Wii oraz PC (a nie jak coniektórzy nie wiedzą jak X360 wygląda, ale wypowiadają się) nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Próbowałem grać w Skyrima, Fallouta, Max Payne czy Bioshocka Infinite na mysze i szczerze mówiąc wolę pada. Nie wiem, czy to lata przyzwyczajeń robią swoje, ale oprócz celowania wszystko jest gorsze. Musisz sobie łamać palce, by sięgnąć do kucnięcia, użycia przedmiotu, uderzenia z łapy, menusów, zmiany przedmiotu itd. Na padzie masz wszystko pod palcami i ani sekundy się nie zastanawiasz gdzie sięgnąć, a na klawiaturze... daj Pan spokój. Nie mówiąc o tym, ze co jedna gra to trzeba się uczyć tych przycisków na nowo, bo zawsze coś inaczej jest. Jedynie SR3 przeszedłem na myszce, ale to tylko z tego powodu, że wymiany ognia w tej grze są beznadziejne i bez sypania headshotami na lewo i prawo gra robiła się dosyć nieznośnie trudna.

Opublikowano

Niektórzy piszą że pad od x360 jest lepszy i wygodniejszy i inaczej być nie może. Jak by kogoś w Sony po(pipi)ało i jednak by w nowym DS gałki były jak w padzie MS to bym szukał zamiennika z tradycyjnym ułożeniem.Dlaczego ? a to dla tego że jest to dla mnie wygodniejsze ułożenie , nie lepsze tylko po prostu najzwyczajniej w świecie  wygodniejsze. Licytowanie się który pad jest lepszy czy wygodniejszy jest bez sensu bo wszystko rozbija się o ludzkie preferencje. Jedyny aspekt który bym chciał aby w obu konstrukcjach był identyczny to triggery bo te zdecydowanie konstrukcja MS ma (dla mnie) najwygodniejsze.

Ps.Żeby zaraz nie było że mam coś do ułożenia gałek w padzie MS jest jak najbardziej ok , tyle że dla mnie mniej wygodne.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

@Mendrek

[Citation Needed]

Jako człowiek, który ma chyba rozeznanie we wszystkim co możliwe, jako, ze mam X360, pada od PS3, Wii oraz PC (a nie jak coniektórzy nie wiedzą jak X360 wygląda, ale wypowiadają się) nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Próbowałem grać w Skyrima, Fallouta, Max Payne czy Bioshocka Infinite na mysze i szczerze mówiąc wolę pada. Nie wiem, czy to lata przyzwyczajeń robią swoje, ale oprócz celowania wszystko jest gorsze. Musisz sobie łamać palce, by sięgnąć do kucnięcia, użycia przedmiotu, uderzenia z łapy, menusów, zmiany przedmiotu itd. Na padzie masz wszystko pod palcami i ani sekundy się nie zastanawiasz gdzie sięgnąć, a na klawiaturze... daj Pan spokój. Nie mówiąc o tym, ze co jedna gra to trzeba się uczyć tych przycisków na nowo, bo zawsze coś inaczej jest. Jedynie SR3 przeszedłem na myszce, ale to tylko z tego powodu, że wymiany ognia w tej grze są beznadziejne i bez sypania headshotami na lewo i prawo gra robiła się dosyć nieznośnie trudna.

Cos w tym jest. Wczoraj ogralem Call of Juarez Gunslinger, i robilem to na padzie, po premierze Bioshocka I, rowniez pad, Slinter Cell Conviction ? Pad. Metro Last Light ? Pad. Ostatnia gra w ktora gralem na PC za pomoca mychy i klawiatury to Mass Effect 3, ale to tez tylko dlatego ze EA to inwalidzi i nie wsadzili wsparcia dla pada.

Opublikowano

Mam tak samo, jak gra obsługuje pada na PC(a jest to prawie każda produkcja) to gram na padzie, oczywiście od XO, bo pad od XO>pad od PS3, tru story. 

Opublikowano

Za tydzien E3, a wszystkie doniesienia tak mnie zniechecily do nowych konsol, ze bardziej sie jaram zakupem Wii niz zapowiedzia nowych gier. Jeszcze plotki z cenami powoduja,ze totalnie stracilem cisnienie na nowa generacje.

O ile sama konferencja MS za specjalnie mnie nie zrazila, o tyle i kazda kolejna informacja powodowala, ze moje zaufanie do tej firmy zostalo lekko zachwiane. Ta generacja jestem natomiast juz tak zmeczony, ze wole nadrobic pare szpil z Wii, niz grac po raz setny w kontynuacje. Macie podobnie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.