Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Wam to sie nie znudzą te kłotnie o kawałek plastiku. :) Wg mnie jeśli mowa o Vicie to Sony powinno całkowicie zrezygnować z przenośnych konsol. Ciekawe gry na psp można było policzyć na palcach jednej ręki, reszta to okrojone wersje z dużych konsol. No ale sprzedaż nie była taka zła.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano
W sumie narzeka się na wsparcie Vity, a sytuacja 3DS też nie przedstawia się jakoś lepiej (pomimo, że 3DS sprzedał się 7 razy lepiej niż Vita). W drugiej połowie roku na 3DS wyszły tylko 4 tytuły (Layton i 3 platformówki - 2xMario i Epic Mickey) czyli tyle samo co na Vitę (LBP, AC:L, BO2 i AllStars). Widać, że wydawcy/devi 3rd party jakoś nie kwapią się do wspierania konsolek przenośnych.

Stawiać obok siebie Mario, Laytona i LBP, AC:L, AllStars (i to tylko nie pełne wersje, a jakieś porty dużych gier)... Za to powinno być ban, a przynajmniej ostrzeżenie ;/.

Tylko wymieniłem gry, które miały premiery w drugiej połowie roku, a kto w co woli grać to już każdy sam oceni i wybierze (choć tego AllStarsa faktycznie mogłem pominąć bo to jest port 1:1 z dużej konsoli).

Ja lubię i Laytona i LBP i Mario (ale tylko w 3D, bo seria NSMB jakoś mi nie podchodzi) i AC.

Opublikowano

Wam to sie nie znudzą te kłotnie o kawałek plastiku. :) Wg mnie jeśli mowa o Vicie to Sony powinno całkowicie zrezygnować z przenośnych konsol. Ciekawe gry na psp można było policzyć na palcach jednej ręki, reszta to okrojone wersje z dużych konsol. No ale sprzedaż nie była taka zła.

A dla mnie nie powinni odpuszczac rynku konsol przenosnych. Im większą konkurencja tym lepiej dla nas ;)

Opublikowano

Chciałem tylko zauważyć, że 4 Gry to nie to samo, co 4 porty z dużej konsoli.

Ale fakt jest faktem, jest lipnie. Jakieś Pokemony na 3DS-a by się przydały, to by konsoli kopa dało. No i jakiś Phoenix Wright, to i ja bym sobie tą konsolkę sprawił.

A z tym graniem w zapowiedzi... Pogadaj z tymi od PS3. Oni już 6 lat w to grają i chyba wciąż się dobrze bawią.

Chciałem tylko zauważyć, że 4 Gry to nie to samo, co 4 porty z dużej konsoli.

Ale fakt jest faktem, jest lipnie. Jakieś Pokemony na 3DS-a by się przydały, to by konsoli kopa dało. No i jakiś Phoenix Wright, to i ja bym sobie tą konsolkę sprawił.

Lul, akurat LBP na Vitę jest świetny.

Opublikowano

Czytałem opinie graczy i bardzo chwalą nowe Paper Mario. Narzekania recenzentów podobno wynikały z tego, że grę przechodzili na szybko i często się w niej gubili, a tytuł wymaga do graczy uwagi i czasu. Mi tam coś takiego odpowiada i już nie mogę doczekać się premiery.

Oglądałem wideorecenzje i narzekali na jedną rzecz: używanie naklejek. Jest tak, że rozwiązaniem większości zagadek jest naklejenie odpowiedniej naklejki w odpowiednim miejscu. Jeżeli ją masz i to zrobisz to spoko. Ale jeżeli nie masz to nie istnieje żaden system podpowiedzi gdzie i jakiej naklejki masz szukać. Czyli szukasz igły w stogu siana, bo świat jest wielki, a naklejek mnóstwo. Bez poradnika granie może zamienić się w jeden wielki koszmar. Coś takiego jest dla mnie absolutnie niedopuszczalne i świadczy o złym zaprojektowaniu gry

Edytowane przez GregZPL

Opublikowano

Czytałem opinie graczy i bardzo chwalą nowe Paper Mario. Narzekania recenzentów podobno wynikały z tego, że grę przechodzili na szybko i często się w niej gubili, a tytuł wymaga do graczy uwagi i czasu. Mi tam coś takiego odpowiada i już nie mogę doczekać się premiery.

Oglądałem wideorecenzje i narzekali na jedną rzecz: używanie naklejek. Jest tak, że rozwiązaniem większości zagadek jest naklejenie odpowiedniej naklejki w odpowiednim miejscu. Jeżeli ją masz i to zrobisz to spoko. Ale jeżeli nie masz to nie istnieje żaden system podpowiedzi gdzie i jakiej naklejki masz szukać. Czyli szukasz igły w stogu siana, bo świat jest wielki, a naklejek mnóstwo. Bez poradnika granie może zamienić się w jeden wielki koszmar. Coś takiego jest dla mnie absolutnie niedopuszczalne i świadczy o złym zaprojektowaniu gry

Mógłbyś wkleić link do tej recenzji? Z chęcią bym obejrzał.

edit: o, właśnie pojawiły się nowe wyniki sprzedaży z japonii.

nc9HP.png

>vita

Edytowane przez ragus

Opublikowano
www.ign.com - poszukaj sobie. To tylko jedna z nich, ale akurat ta dobitnie mówi o opisanej przeze mnie sprawie
Opublikowano

A BO2 nie może być lepszą grą niż Halo? Chyba prezentują podobny poziom, a kwestia recenzenta co bardziej mu odpowiada. Jak chcesz recki fanboja Halo (w dobrym znaczeniu słowa) to idź na IGN

Opublikowano

A BO2 nie może być lepszą grą niż Halo? Chyba prezentują podobny poziom, a kwestia recenzenta co bardziej mu odpowiada. Jak chcesz recki fanboja Halo (w dobrym znaczeniu słowa) to idź na IGN

no dokładnie ten sam poziom ;)

niski :)

Opublikowano

Straciłem wiare w recenzjentów. GT -> Halo4 : 9.0 , BO2 : 9.4

Ogólna ocena swoją drogą bo to było raczej pewne, ale BO2 dostał 9.7 za design <musk rozyebany>

Opublikowano

Moim zdaniem twierdzenia, że gry na Wii są proste, wynikają z bajkowej oprawy i marketingu N, która zawsze przedstawiała konsolę jako family friendly, prezent dla dziecka. W żadną grę na Wii nie grałem, ale jedyne Wii widziałem .. u swojego korepetytora z matmy, konkretnie jego córka bodaj 7 letnia grała.

A jeśli jesteśmy już przy klimatach bajkowych, 105 lat temu urodziła się Astrid Lindgren, autorka Dzieci z Bullerbyn i Pippi. Takich książek już się nie robi, a lewactwo w Skandynawii tworzy swoje ,, obupłciowe " książki dla dzieci.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Miyamoto i Aonuma nie potrzebują hull hd, setki efektów, krwi, flaków ani urywanych łbów, żeby bawić.

Opublikowano

Zaraz jakiś znawca ci wytłumaczy, że bez liczenia pikseli nie da się dobrze bawić. Ewentualnie jesteś casualem.

Opublikowano

Miyamoto i Aonuma nie potrzebują hull hd, setki efektów, krwi, flaków ani urywanych łbów, żeby bawić.

No cóż, na PS3 i Xbox 360 też tego nie ma w zbyt dużej ilości ( full hd ? setki efektów ? Flaki to to GoWy only,) , ale zgadzam się - zbyt dużo gier 18+ zbiera wysokie noty, chyba przemoc stała się nieodłącznym elementem gier ,, hardcorowych ". Niezbyt mi się to podoba, ale nie poradzimy na to. Na Wii można się bawić znakomicie, tam są te gatunki których brak na PS360, tylko czemu to takie drogie ?

Zaraz jakiś znawca ci wytłumaczy, że bez liczenia pikseli nie da się dobrze bawić. Ewentualnie jesteś casualem.

Takie teksty do niedawna były domeną PCtowców, choć coraz więcej takich ludzi tutaj u nas.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

będzie w plusie?

Opublikowano

Rockstar lubi wzorować sie od najlepszych, widać akcje z pociągiem i samolotem rodem jak w Uncharted, z grafą też, i z biegającymi różowymi trollami i blaste..a sorry to nie ta gra

Opublikowano

Mam dla Ciebie informację, te gry niestety nie prezentują podobnego poziomu Halo jest zwyczajnie lepsze, widać to gołym okiem, ale widzę nie u wszystkich sprawa jest tak oczywista....BO2 to 8/10 a H4 9+/10

Edytowane przez Soul

Opublikowano

dem na propsie

Opublikowano

Nie wspomniał o Zeldzie i rzucił pudełkiem z DK, nie jest ogarnięty.

Opublikowano

Dobra, spatc.hujcie se mordy lepiej

Ja rozumiem Niepełnosprawni w zyciu, pelnosprawni w pracy

ale ten gosc jest tak (pipi)owy ze az sie (pipi) chce w czasie ogladania tego.

jedyne co z tego filmów mozna wyniesc to inne zdanie niz on jestes ciulem

nie napychasz mu kieszeni, jestes ciulem itp...

@Update

tak sypcie minuty poniewaz skrytykowałem waszego boga... ( mała litera specjalnie...)

Edytowane przez SzewczykDratewka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.