Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

internet is serious business

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Dobra, spatc.hujcie se mordy lepiej

Ja rozumiem Niepełnosprawni w zyciu, pelnosprawni w pracy

ale ten gosc jest tak (pipi)owy ze az sie (pipi) chce w czasie ogladania tego.

jedyne co z tego filmów mozna wyniesc to inne zdanie niz on jestes ciulem

nie napychasz mu kieszeni, jestes ciulem itp...

@Update

tak sypcie minuty poniewaz skrytykowałem waszego boga... ( mała litera specjalnie...)

Sprawdziłem ten trailer.

Fabuła zapowiada sie ciekawie.

Ale grafika i animacja to nadal drewno i poziom gta4.

Jednak ograniczen konsol sie nie przeskoczy.

Tobie co, wścieklizna macicy?

Opublikowano

Tobie co, wścieklizna macicy?

Nawet nie wiem jak to skomentować. Człowiek ma inne zdanie niż Ty to juz napadasz na niego...

Ok dziś bede przedstawial fakty zatwierdzone przez Ciebie.

ps3 to (pipi)

dem i rockstar to mistrzowie

a halo jest bogiem.

Przepraszam ze zbłądziłem...

Opublikowano

Wklejajcie ten gif jako odpowiedź na każdy post Mendrka. Pasuje jak ulał. :)

Opublikowano

Fajny ten Dębski, co ktoś wrzuci jego filmik to sama prawa się wylewa. Jego chyba nie ma na forumku, więc MaZZeo łapie plusa :)

Edytowane przez aux

Opublikowano

Origin padł ofiarą hakerów?

http://www.cdaction.pl/news-29744/origin-padl-ofiara-hakerow-sa-doniesienia-o-uzytkownikach-ktorzy-stracili-dostep-do-kont.html

Wygląda na to, że po raz kolejny hakerzy obrali sobie za cel usługi związane z branżą gier. Wielu użytkowników platformy Origin donosi, że otrzymało maila informującego o pozytywnie zakończonym procesie zmiany hasła. Choć niczego takiego nie robili...

Gracze na forum NeoGAF (a także jeden z redaktorów Eurogamera) twierdzą, że otrzymali niedawno wiadomość z informacją, że zmiana hasła lub adresu mailowego - albo obu - zakończyła się sukcesem. Problem w tym, że żaden nie modyfikował swoich – jak nietrudno się domyślić, krótko po tym stracili dostęp do swoich profili.

Jeden z użytkowników odkrył, że jego konto jest teraz powiązane z rosyjskim kontem mailowym (zakończonym końcówką .ru). Krótkie śledztwo wykazało, że jego właścicielem jest niejaki Jekas77CsP.

Wiele wskazuje na to, że usługa Electronic Arts i jego użytkownicy padli ofiarą hakerów. Niestety „Elektronicy” nie wydają się zbyt pomocni – gracze relacjonują, że nie są w stanie zresetować swoich danych ze względu na… system bezpieczeństwa Origin, który wymaga podania daty urodzenia wpisanej do posiadanego profilu. Tyle że ona – podobnie jak login i hasło – również została zmieniona. W wielu przypadkach obsługa techniczna EA nie chce pomóc użytkownikom bez podania tej informacji. Nie pomaga też dostarczenie danych teleadresowych, dowodów zakupu i zarejestrowanych kluczy. Wydaje się jednak, że jest to zależne od człowieka, z którym się kontaktujemy na infolinii – jeden z graczy twierdzi bowiem, że pomimo początkowych problemów po kilku dniach udało mu się odzyskać dostęp do konta.

Nie wiadomo na razie jak hakerzy uzyskali dostęp do kont - czy w wyniku włamania czy np. zmasowanego ataku phisingowego. Czekamy na dalsze doniesienia - EA już bada tę sprawę.

Opublikowano

Jak zapowiedzieli tak zrobili

Zwieńczeniem tej akcji było włamanie się na konta moderatorów platformy Battlelog i stworzenie na koncie jednego z nich tematu na forum, w której haker wyjaśnia całą akcję:

Drogie EA!

Obserwowaliśmy wasze poczynania od dłuższego czasu. Nie doceniacie własnych klientów – mamy wiele problemów z waszymi grami, kontami itp. Nie naprawiliście tego. Przestaliście tworzyć gier dla jakości. Tworzycie gry tylko dla większej ilości pieniędzy. Nie mamy już na was słów. Podnosicie ceny gier w coraz biedniejszych krajach. Jeżeli nie zmienicie tego, to będziemy ponownie włamywać się na wasze konta. Również ukradliśmy waszą bazę danych. Czy zapomnieliście o błędzie PunkBustera, dzięki któremu każdy admin mógł nakładać na kogokolwiek bana globalnego? Możemy to powtórzyć ;). Jesteśmy Anonymous, jesteśmy legionem, nigdy nie wybaczamy, nigdy nie zapominamy. Licz się z nami!

Pozdrowienia,

Anonymous Operacja Estonia

http://battlelog.pl/hakerzy-wykradli-baze-danych-battleloga/

Opublikowano

ciekawe czy na next genach do łask powrócą FPP w klimatach II wojna

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Up, oby oby. Tylko nie w klimacie radosnej rozwałki.

Opublikowano

Ja mam nadzieje, że na nowych konsolach będzie mniej strzelanek.

Opublikowano

ciekawe czy na next genach do łask powrócą FPP w klimatach II wojna

Jak ci tak brakuje strzelanek w klimacie II wojny to jeszcze na tej generacji wychodzi polski Enemy Front ;)

BTW

Ubisoft zainteresowane markami THQ

Wygląda na to, że ostatnie informacje płynące z obozu THQ o pogarszającej się kondycji finansowej i niemożności spłaty kredytów zainteresowały największych wydawców, którzy z wielką ochotą przejęliby za odpowiednią opłatą wybrane przez siebie marki będące w posiadaniu THQ. Swój akces jako pierwszy zgłosił francuski Ubisoft...

W wywiadzie dla serwisu GamesIndustry.biz, CEO Ubi - Yves Guillemot zdradził, że rozpatrywana jest możliwość przejęcia niektórych praw do gier:

To co się stało z THQ jest normalne w tych czasach gdy zachodzą zmiany. Podejmuje się różne decyzje, które nie zawsze są dobre. Spotkało to kiedyś Atari i Midway, a generację wstecz - Acclaim. W ten sposób zmienia się rynek gier.

THQ ma dobre rzeczy w swoim portfolio - mogę to przyznać. Zawsze interesowały nas dobre marki i na pewno rozważamy niektóre możliwości, ale nie mogę nic więcej o tym powiedzieć.

http://www.ps3site.pl/ubisoft-zainteresowane-markami-thq/133330

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Ja mam nadzieje, że na nowych konsolach będzie mniej strzelanek.

Mam takie same (pewnie złudne) nadzieje :drinks:
Opublikowano

Ja moze doczekam sie porzadnych heroes'ow m&m na konsole z slynnym trybem "plonace posladki". Ubi WHYyyyyyyy! No i nadal mam mokre sny o remastrze 3-ki na xbl/psn. Licze na wiecej gier "filmowych" jak alan wake czy heavy rain, walkind dead etc

Opublikowano

Coś jeszcze dla Dixiego odnośnie grania w gry na Nintendo przez casuali. W Super Mario Galaxy ludzie grali średnio 32h 22m. W The Legend of Zelda: Twilight Princess 44h 41m. W The Legend of Zelda: Skyward Sword 43h 1m. W Super Mario Galaxy 2 37h 5m. w New Super Mario Bros. Wii 45h 45m. To są gry wyłącznie single player, z ewentualnie kanapowym multi. Bez online. Sorry, ale jeżeli casuale grają 40 godzin w jedną grę, to chyba mamy inną definicję casuali

Opublikowano

Albert, czy nie pisałeś ostatnio że w któryś z tych tytułów grałeś ok 100h ? Weźmy przykładowo takie SMG, twoje 100h rozdzielone na powiedmy 3 graczy którzy grali po tyko 10h, da w rezultacie średnią jak wyżej. Czyli możemu założyć że na jednego gracza HC przypadło 3 casuali ;)

Na każdej konsoli są casuale, ale wydaje mi się, że na konsolce N jest ich najwięcej.

Opublikowano

Albert, czy nie pisałeś ostatnio że w któryś z tych tytułów grałeś ok 100h ? Weźmy przykładowo takie SMG, twoje 100h rozdzielone na powiedmy 3 graczy którzy grali po tyko 10h, da w rezultacie średnią jak wyżej. Czyli możemu założyć że na jednego gracza HC przypadło 3 casuali ;)

Na każdej konsoli są casuale, ale wydaje mi się, że na konsolce N jest ich najwięcej.

Przecież każdą grę mozna tak rozłożyć.Powiedzmy God of War-"Co z tego,że ktoś grał 8 godzin,skoro na taką osobę są 3 osoby,które grały po pół godziny,czyli gra jest dla casuali"

Jak by nie liczyć to mamy srednio 32 godzin Mario versus srednio 6-7 godzin najwiekszych hitów na "poważne" konsole.

Opublikowano

Ja w każdej z tych gier (oprócz NSMB, nie trawię serii) mam o wiele więcej godzin. Poza tym jest tak jak mówi Adi. Średnio 32 godziny w Mario, czy ponad 40 w Zeldę to niezwykle, niezwykle wysoka średnia. Świadczy to o tym, że ludzie po prostu przechodzą te gry od A do Z. To nie jest zachowanie casuali

Opublikowano

Wii to konsola dla casuali.

PS360 to konsole dla prawdziwych twardzieli. Kol of Djuti, Medl of Onor, same mięskie gry dla prawdziwych mężczyzn z hardcore'owym kampaniami na 4h.

Opublikowano

Jak tam BO2 na PS3? Walic juz ten wqrwiajacy blur, gorsze ze online nie dziala, bo PSN jak zwykle sypie bledami :(

Opublikowano

Jak tam BO2 na PS3? Walic juz ten wqrwiajacy blur, gorsze ze online nie dziala, bo PSN jak zwykle sypie bledami :(

Nie ośmieszaj się z takimi słabymi tekstami. Doskonale wiesz, że wina leży po stronie Activision, a nie PSN. Ty każdą awarię obojętnie jaką będziesz sprowadzał do działania PSN.

Opublikowano

No patrz, na Xie sobie znowu poradzili, tak z grafika, jak i online.

Ps. To prawda, ze gra potrafi mocno chrupnac na PS3? (ktos napisal, ze spadki nawet do 20fpsow...) przeciez w CODie najfajniejsze zawsze bylo to, ze byl ultra plynny i chodzil w 60 klatkach!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Easye: Jak chodzi multi teraz w BO2 i Halo 4 na X360? Sieć na X360 ma teraz mega stress testa.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.