Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Soul, ja sam rzadko wyjeżdżam z konsolą do lasu ;p, ale tu nie o to chodzi. Ja po prostu lubię mieć taką możliwość. Nigdy nie wiadomo co będzie i jak. Lubię wiedzieć, że ta konsola będzie działać w wyjątkowych. rzadkich sytuacjach gdy wyjadę z nią do kogoś/gdzieś albo gdy net mi się popsuje- zdarza się to. Rzadko? Ale zdarza. Nikt nie robi z tego wielkiego problemu, co nie zmienia faktu, ze jest to niepotrzebne niedogodnienie i tyle. 

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Wklejaj zawartosc linku:

18. Podając link do zewnętrznej strony niebędącej bezpośrednim odnośnikiem do filmu (np. na You Tube) bądź grafiki, użytkownik zobowiązany jest wrzucić cały tekst do posta oraz podać informację odnośnie spoilerów (jeśli takie w treści występują). Link jest jako dodatek. W przypadku dłuższych tekstów zalecane jest użycie opcji

A tak na temat:

To nie wiem kto jest bardziej zalosny,MS ze placa czy wydawcy ktorzy akceptuja kase :D

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

A tak na temat:

To nie wiem kto jest bardziej zalosny,MS ze placa czy wydawcy ktorzy akceptuja kase :D

Poprawione

Każdy wydawca weźmie łatwą kasę. A wypromować tytuł może zawsze po E3.

Opublikowano

Najwieksze kilery sony to beda exy +niezapowiedziane gry.Jakies gierki od capcomu i innych azjatyckjich mafi :D

Ubisoft z watch dogs oraz Bungie od Activison.

Komu moze Ms placic? Ea dostanie w lapska... i co pokaze sportowki na nowa generacje ? Lol

Tylko na xbox lan gared bejl szczela bramki cyne gejm

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Zastanawia mi jedna rzecz,skoro activison robi osoba konfe o CoD,czyzby pierwsze E3 od lat bez Activison na konfie MS?

Opublikowano

Dobra beka z tej ploty, teraz jeśli pokażą mało gierek na PS4, to zawsze będzie można zwalić na MS.

Opublikowano

Dobra beka z tej ploty, teraz jeśli pokażą mało gierek na PS4, to zawsze będzie można zwalić na MS.

No a co ty myślałeś? słaby wygląd PS4 to też będzie wina Materialistów

Opublikowano

Polacy to dziwni sa,potrafia cieszyc sie czyims nieszczesciem.

MS bedzie zle ludzie sie ciesza.

Sony bedzie zle ludzie tez beda sie cieszyc.

To jest jakas (pipi)a patologia.

Ja osobiscie mam preordera na PS4 bo na dzien dzisiejszy miazdzy Xboxa, ale jesli losy po e3 odwroca sie to zmienie pre ordera na xone,nie mam w tym zadnego problemu.

Opublikowano

Miłego chodzenia na grzyby z waszą kolejną konsolą :D

Już (pipi) wafel z tymi grzybami. Nigdy nie brałeś nigdzie konsoli? Ja np w jakimś wolnym okresie, wyjeżdżam z ekipą do mnie do domku letniskowego. Domek w lesie, zasięg w telefonie złapiesz jak wyjdziesz na drogę a o internecie mogę zapomnieć. Wyjeżdżając na dłużej niż 3 dni, zawsze brałem konsole, zdarza się, żę 2 dni pada i oprócz chlania i grilla na werandzie można sobie zapodać jakąś party game. Konsola sprawdza się za(pipi)iście. Jest to mega zabijacz i umilacz czasu. Duża ekipą z kobietami zawsze Buzz, a jak same męskie mordy to Pes. Wiadomo, że jak jedziesz do konsola nie jest włączona 24/7, gdy nie pada to odpalana jest tylko koło północy na jakiś meczyk. I nie wiem jak u Was, ale u mnie to wlasnie osoby ktore nie maja w ogole na co dzien stycznosci z konsola, zawsze katuja co by ja wziac na wypad;)

No ale fakt, teraz moge im zapuscic film na BLUREJU.

Masz generalnie rację, ale sorry, skoro domek nie ma nawet neta i jest na terenie bez zasięgu to raczej wątpliwe jest by miał też TV odpowiedni do cieszenia się konsolą wydaną w 2013 roku.

To jest szukanie na siłę problemów.

Opublikowano

kurde zanim przeczytałem o tym LOCO Motocykl Ci w Oko, obejrzałem filmik i pierwsza myśl: niezłe błędy są w tej grze, że koleś leży za motocyklem zamiast na nim siedzieć, ale mówie no zdarza się wczesny kod gry czy coś. No jest żal, że się jest sonoklapem i honor nie pozwala kupić nc+ yyyy xbox one

Opublikowano

wstydzą się tez pokazać gorszej jakości multiplatformy na XBone, pamiętajmy że:

- XO zamulają 3 systemy operacyjne,

- ma znacznie wolniejszy RAM,

- 2x (?) mniej wydajną grafikę.

tonący brzytwy się chwyta :)

Opublikowano

Przypominam ze jednym z najwiekszych plusow 360 jest to ze multiplatformy chodza lepiej niz na ps3. Podzielony ram i trudniejsza architektura sprawia ze developerzy wola pisac pod 360, a przeciez PS3 na papierze jest teoretycznie mocniejsze. Teraz przy takiej samej architekturze PS4 ponownie jest mocniejsze, na dodatek ma wiecej ramu (5GB v 7GB). Juz nie wspomne ze RAM w PS4 jest szybszy  :turned:

Opublikowano

Jestem ciekaw tych plotek z neogafa. Jesli okaze sie ze multi bedzie dalej bezplatne to dobrze. Jeali share bedzie dostepny dla uzytkownikow ps+ to juz widze ten hejt z tym zwiazany gdzie 80% i tak stwierdzila ze nie bedzie tego uzywac xD a o co chodzi z gaikai? 400zl rocznie za dostep do chmury z wszystkimi tytulami z ps3?

Opublikowano

Co do multi na Ps4 to jak pisałem wcześniej obstawiam że samo granie nadal będzie darmowe (w końcu zapowiedzieli już parę gierek f2p) za to pozostałe atrakcje pewnie będą płatne (rozszerzony ps+  z nową nazwą ?).Co do samego e3 to nie mogę się doczekać pokazu Destiny na konfie Sony (tak wszystko na to wskazuje że ten tytuł zmieni moje podejście do grania po sieci) :i_am_so_happy:

Opublikowano

Jestem ciekaw tych plotek z neogafa. Jesli okaze sie ze multi bedzie dalej bezplatne to dobrze. Jeali share bedzie dostepny dla uzytkownikow ps+ to juz widze ten hejt z tym zwiazany gdzie 80% i tak stwierdzila ze nie bedzie tego uzywac xD a o co chodzi z gaikai? 400zl rocznie za dostep do chmury z wszystkimi tytulami z ps3?

Zdementowano to już.

Opublikowano

dla rozluźnienia atmosfery

hehehe :D

Opublikowano

Tematy CW i Konsole nowej generacji to teraz taki pokład beki, że administracja powinna zwiększyć ilość przyznawanych plusów bo kończą się po dwóch stronach. Trzymajcie tak dalej panowie.

EDIT

W sumie w targach 2013 też się wiele dzieje :]

Edytowane przez Pryxfus

Opublikowano

MS w ogóle tłumaczył, czemu zastosował 24h online check? Jakiś konkretny powód, czy tylko tak, żeby utrudnić życie swoim klientom? Serio pytam.

Opublikowano

MS w ogóle tłumaczył, czemu zastosował 24h online check? Jakiś konkretny powód, czy tylko tak, żeby utrudnić życie swoim klientom? Serio pytam.

Xbox One nie musi być online non stop, jednak potrzeba weryfikacji systemu, aplikacji czy też posiadanych gier nakłada konieczność zalogowania się do Xbox Live raz na 24 godziny, w przypadku głównej konsoli, lub raz w ciągu godziny, jeśli używasz swojej biblioteki na innym urządzeniu. Po upłynięciu tego czasu nie jest możliwe granie offline aż do momentu ponownego połączenia się z Internetem. Nadal można oglądać telewizję lub filmy na Blu-ray/DVD.

http://www.onlinecenter.pl/11554/Aktualnosci/Xbox-One-szczegoly-o-uzywanych-grach-wymaganym-polaczeniu-i-prywatnosci.html

Troche dziwny powód 

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Z tego co czytałem, to z momentem wsadzenia płyty do napędu gra się automatycznie instaluje (chyba "w locie") - każda. Po zainstalowaniu płyta nie jest potrzebna do odpalania gry dopóki jest zainstalowana na HDD.

Z tego wnioskuję, że jeśli nie będą w jakiś sposób sprawdzać licencji online, to teoretycznie tą samą grę można by instalować na dowolnej ilości sprzętów.

Opublikowano

Z tego co czytałem, to z momentem wsadzenia płyty do napędu gra się automatycznie instaluje (chyba "w locie") - każda. Po zainstalowaniu płyta nie jest potrzebna do odpalania gry dopóki jest zainstalowana na HDD.

Z tego wnioskuję, że jeśli nie będą w jakiś sposób sprawdzać licencji online, to teoretycznie tą samą grę można by instalować na dowolnej ilości sprzętów.

ubieranie w ładne słówka chęci założenia smyczy na klientów. Jeśli gra ma być w całości zainstalowana to zawsze można skorzystać z innych rozwiązań jak:

- płyta stanowi swoisty "klucz" i służy do odpalenia gry po czym napęd wyhamowuje płytę i reszta idzie z dysku. W momencie wciśnięcia "eject" system pauzuje grę i prosi o wsadzenie płyty.

- połączenie z netem jest potrzebne tylko w momencie instalacji - konsola łączy się z chmurą, przesyła identyfikator egzemplarza (np. w formie QR w środku opakowania - taka nowsza forma cd-keya, którą możesz zeskanować kinkietem), serwer odsyła swój identyfikator, gra działa. W momencie próby odpalenia na innej konsoli serwer odrzuca identyfikację, bo QR już został użyty (w momencie odsprzedaży i usunięcia gry z biblioteki QR jest rewitalizowany)

To co piszesz wydaje się błędne, bo każdy egzemplarz płyty jest dokładnie taki sam więc jeśli konsola nie nauczyła się czytać w myślach to nie odróżni Twojej płyty od setek innych. Jeśli egzemplarz nie jest zabezpieczany jakimś kluczem zewnętrznym to system nie ma jak sprawdzić licencji natomiast jeśli jest zabezpieczane kluczem zewnętrznym to nie ma potrzeby bycia online, bo proces weryfikacji jest w tym przypadku jednorazowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.