Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

1, Wii sprzedalo sie o wiele lepiej
2. Procentowo Sony udu.pilo
3. Najwiecej "gier na uzytkownika" sprzedaje sie na X360, a wiadomo, ze na tym kasa sie kreci
4. Po dwoch generacjach totalnej dominacji PS3 ledwo co dogania hamerykaskiego Xboxa (Wii poza zasiegiem)

Kazub rozumie ? Lepsza kondycja exow pod koniec generacji nie rzutuje na obraz calego tego okresu jakby to niektorzy chcieli..

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

X360 wygrał tylko jeden rok, gdy na rynku jeszcze nie było PS3.

Wracamy do tematu. Będą z microsoftu i ich Dekodera xD.

Opublikowano

1, Wii sprzedalo sie o wiele lepiej

2. Procentowo Sony u(pipi)lo

3. Najwiecej "gier na uzytkownika" sprzedaje sie na X360, a wiadomo, ze na tym kasa sie kreci

4. Po dwoch generacjach totalnej dominacji PS3 ledwo co dogania hamerykaskiego Xboxa (Wii poza zasiegiem)

Kazun rozumie ? Lepsza kondycja exow pod koniec generacji nie rzutuje na obraz calego tego okresu jakby to niektorzy chcieli..

Trzeba byc dalnem by myslec, ze PS3 wygralo ta generacje xD

Trzeba byc dalnem by myslec, ze xbiox 350 wygralo ta generacje xD

Trzeba byc totalnym dalnem by myslec, ze uwazam "350tke" za zwyciezce tej generacji" xD

słupki sprzedażowe i akcje giełdowe nie interesują mnie bo wole grać w dużo fajnych gier i płacić mniej

Opublikowano

Yeti najbardziej sie nagral w 2012r !

Gooo SONY !

Edytowane przez easye

Opublikowano

słupki sprzedażowe i akcje giełdowe nie interesują mnie bo wole grać w dużo fajnych gier i płacić mniej

No fajnie, ale pisze ogolnikowo. Jezeli chodzi o cala generacjie i gierki, exy, lepsza oprawe (nie liczac dwoch exow) i online 360tka byla lepsza, mimo haraczy za Live'a ktory trzeba bylo placic. Dla jakiegos "komunisty" zakup PS3 teraz bedzie o wiele lepszym wyborem, ale jezeli jest sie w tej genracji od 2005 roku to smiecham jak ktos mi mowi o PS3 jako wygranym.

PS. Placenie mniej xD Od ODST ceny exow na 360tke sa tansze niz tych na PS3. No ale mysl dalej, ze placisz mniej xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Sama konsola, rozwiazania, spolecznosc, gry multiplatformowe i wieloosobowe, jak i exy pod wzgledem multiplayera przemawialy przez cala generacje za Xboxem 360.

Pokazy graficzny, najlepsze gry singleplayer + filmy blueray :teehee:  - PS3.

Kto co lubi.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Placenie mniej xD Od ODST ceny exow na 360tke sa tansze niz tych na PS3. No ale mysl dalej, ze placisz mniej xD 

rozumiem że przed odst gier się nie kupowało tylko rosły na drzewach

darksiders, deus ex, dead space 2, infamous 2, just cause 2, virtua fighter 5, vanquish, crysis 2, outland, renegade ops, tomb rider gol, ratchet clank a4o, limbo, motorstorm a, dead or alive 5, mass effect 3, okami hd, arkham city , rdr, lbp 2,  strangers wrath hd, borderlands, machinarium i jeszcze pare innych. to gierki, które ograłem z plusa. mendrek to przy mnie cienki bolek. nie płaciłem dużo, tak myślę.

nie płaciłem za online 

Opublikowano

Trzeba byc dalnem by myslec, ze PS3 wygralo ta generacje xD

A na jakieś podstawie MS wygrał tę generację? Bo z tego co wiem, to od 2010 roku tylko się pogrążają i choć Kinect nie okazał się porażką, to jednak Sony zaczęło mocno nadrabiać. A to, że szło lepiej na początku?

A to jak jakaś drużyna w piłce nożnej na początku strzeli 3 gole (jak Milan Liverpoolowi w 2005), a później ta druga odrobi i w dogrywce wygra po epickich wydarzeniach (jak pamiętny Dudek Dance) to co? Milan dalej będzie wymiatać i wygrywać? Fakty są inne.

Nie, bo dał dupy i przegrał, tak jak teraz Microsoft.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

1. Maciomaniak => MS nie wygral tej generacji, dla mnie byl osobiscie najwkieszym przegranym, ALE pod koniec generacji, jezeli brac pod uwage calosc to dla mnie wygral z PS3

2. Kazub, sorry zapomnialem o tej swietnej usludze, ktora ledwo co sie pojawila. W przypadku bycia randomem skazanym na random faktycznie lepiej finansowo wyszedles, szczegolne przez pierwsze 5 lat xD Zlituj sie z takimi zenujacymi argumentami lol

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Kinect nie okazał się porażką

to zależy

dla korporacji, która mierzy swoich klijentów wyłącznie miarą dolara, to duży sukces

dla nas, normalnych graczy naciskających przyciski na padzie po bożemu to porażka, bo zamiast robić dużo fajnych gier to robią dużo gier o machaniu rękami

Opublikowano

1. Maciomaniak => MS nie wygral tej generacji, dla mnie byl osobiscie najwkieszym przegranym, ALE pod koniec generacji, jezeli brac pod uwage calosc to dla mnie wygral z PS3

W porządku, ale proszę o argumenty - dlaczego wygrał? Widzę, że napisałeś IMO, niemniej - po prostu jestem ciekaw. Bo jeżeli mówimy o usługach sieciowych, to rzeczywiście, Xbox Live jest lepszy, Cross Game Chat - ok! Funkcjonowanie konsoli (w sensie dashboard) + patche + brak instalacji demek - ok, to wszystko wygląda sporo lepiej na X360.

Natomiast jeżeli chodzi o gry i tytuły na wyłączność, ich liczbę i wsparcie dla graczy hardcore'owych, tutaj przewagę ma PS3 pod koniec cyklu tej generacji.

Ale tak czy siak, ciekaw jestem argumentów :)

Opublikowano

No ale o czym mam mowic jezeli chodzi o 2005/2010 ? Halo ? Gearsy ? Forza ? PGR ? Lost Odyssey ? Blue Dragon ? Mass Effect ? Bioshock ? Viva Pinata (nie smiac sie, wciagnelo jak cholera),Dead Rising, Lost Planet, kontynuacje PS2kowych exow na 360tce itp itd. Nikogo nie obchodzily zubozone wersje po czasie (tak jak nikogo granie na PC nie? ) Dodatkowo kazdy wie jak wygladala przez wiekszosc czasu sprawa multiplatform. Pierwsze lata 360tki byly swietne, no ale rozumiem, ze dla kogos kto kupil 3 lata temu PS3 inaczej to wyglada ... nie moj problem ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Pierwszą PS3 kupiłem dwa tygodnie po premierze w Europie, a pierwszego Xboxa 360 miałem jeszcze przed premierą PS3, więc to na pewno nie słowa do Mnie ;)

Nie neguje tego, że start X360 miał ZNACZNIE lepszy i faktycznie, na początku zaskakiwał krok za krokiem, a podkupienie takich serii jak Ace Combat, Tekken, czy GTA to był strzał w 10.

Tyle, że gdzieś od 3 lat wszystko się u Microsoftu posypało.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Od zawsze generacje wygrywa konsola która sprzeda się najlepiej. PS3 jest w tej chwili drugie a dodatkowo ma najwięcej exów AAA. Kiedy konsole obecnej generacji przestaną się sprzedawać to PS3 będzie numerem jeden i zostanie zwycięzcą 7 generacji konsol. Mogę się założyć o to z każdym. Przegrany nie będzie już pisał w temacie Console Wars. Jeśli nikt nie chce się założyć to znaczy że PS3 wygrało tą generacje konsol.

Opublikowano

takie Mario Galaxy, gra z 2007 roku uzaleznia do tego stopnia, ze nawet FIFE na dluzszy czas odlozylem. Exy tej konsoli sa tak przemiodne, ze czlowiek nawet na grafike nie patrzy

bo w sumie tak jest ale co takiego tej grafice brakuje ?

Na Wii jest więcej użytych efektów niz w nie jednej PS360 typu dymki, mgiełki, chmurki, rozświetlenia,błyski, efekty futra, szkła,metalu efekty cząsteczkowe czy animacja poszczególnych obiektów i ich spójność z otoczeniem która nie wymaga nie wiadomo jakich mocy obliczeniowych bo jest sprytnie wykorzystana.

Opublikowano

Ja yebe jak dzieci. Jest remis. Początek dla Xboxa tj od 2006 do końcówki 2009, koniec dla Sony od końcówki 2009 do 2013. Proste.

Opublikowano

E dupa nie remis, jeśli jesteś hardcorowym graczem i szukasz różnorodności to zostaje Ci tylko PS3.

Opublikowano

E dupa nie remis, jeśli jesteś hardcorowym graczem i szukasz różnorodności to zostaje Ci tylko PS3.

Nie osmieszaj sie z takim tekstami.

Opublikowano

no hardkory graja tylko w Singla !

Opublikowano

jeśli jesteś hardcorowym graczem i szukasz różnorodności to zostaje Ci tylko PS3/x360 + Wii.

@fixed

Jestem ciekaw jak będzie wyglądać next-genowa oferta ps+ ? Czy wydawcy będą dalej chętni do wrzucania tam swoich gierek w momencie w którym obrót używkami praktycznie będzie nie możliwy.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

jeśli jesteś hardcorowym graczem i szukasz różnorodności to zostaje Ci tylko PS3/x360 + Wii.

@fixed

Jestem ciekaw jak będzie wyglądać next-genowa oferta ps+ ?.

Pewnie będzie tak jak na początku z Plusem czyli 1 gra na miesiąc(indyki,minsy itd) a reszta jakieś (pipi)y. Nie wierze że na sam początek wrzucą takiego Watch Dogsa czy Killzone :D

Albo po jakimś czasie jak będzie więcej gier odpala usługę PS PLUS na ps4. Sam ciekaw jestem

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Jestem ciekaw jak będzie wyglądać next-genowa oferta ps+ ?

Mi sie wydaje,ze na start ps+ nie bedzie. Odczekaja te kilka miesiecy 6-9 i wtedy powoli zaczna wprowadzac ps+ zaczynajac od jakis gierek z pss,a po roku dopiero jakies wieksze tytuly.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Pewnie po jakimś roku dadzą nowe KZ na ps+ żeby rozruszac usługę i podkrecic sprzedaz a na początku będzie bieda

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.