Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W The Last of Us znaczenie ma sposób prowadzenia akcji, relacje między bohaterami i zrozumienie ze strony grającego nowego oblicza świata. Tutaj nie ma miejsca dla skryptowanych wodotrysków na skalę Crysisa czy beztroskiej wymiany ognia na wzór Uncharted.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Na PPE pojawił się news z wywiadem, w którym ponoć Fergal Gala z SCEUK wspomniał że wymagany Plus do grania po sieci obejmie nie tylko PS4, ale też PS3 i PSV.

Mam ambiwalentne odczucia wobec tego ruchu, o ile to nie jest źle przetłumaczony wywiad. Z jednej strony to dojenie kasy w stylu MS-u, z drugiej Plus to mega fajny abonament którego trochę szkoda nie mieć. Na szczęście ten ruch pewnie zrobią po premierze PS4. Niemniej tak czy owak - skok na kasę. Ale może to jest konieczne by ich konsole były tańsze, a infrastruktura nowych była porządna. Oby tak było.

http://www.youtube.com/watch?v=6sf2PMxQTsU&

I wyglądało jak na tym filmie.

PS. I niech w końcu zrobią przycisk kontekstowy na padzie, jak na X360. Wciskam i domyślnie robię coś bez przeszukiwania menu (np. sprawdzam co to za trofeum, gdy go zdobywam). Chyba że MS wziął na to patent, co w sumie byloby możliwe... Nie widzę innego powodu dlaczego Sony nie mogło do tej pory tego dać.

Opublikowano

Tyle lat pieprzenia na to ze ms chce zapłaty za on line, a tu proszę w 5 minut znalazł usprawiedliwienie dla Sony. No geniusz k*rwa :D

Opublikowano

Bo z Plusem dostajesz chociaż jakąś wartość w postaci darmowych gier. Może dlatego?

Opublikowano

A jak kogoś plus nie interesuje? Wtedy opłata staje się plejstejszynowym Goldem. 

Opublikowano

Mendrek gdzie już jestes w tLoU?

Opublikowano

Na buforowaniu

Opublikowano

Tyle lat pieprzenia na to ze ms chce zapłaty za on line, a tu proszę w 5 minut znalazł usprawiedliwienie dla Sony. No geniusz k*rwa :D

Przecież nie usprawiedliwiam Sony, napisałem dokładnie co o tym sądzę i że nie jestem z tego specjalnie zadowolony.

Pomijam że Plus zawartością pobija wszystko, i lepsze to niż ssanie kasy przez całą generację w stylu MS-u. Te ich Halo 3 i AC2 w odpowiedzi na Plusa, to prawie jakby na*rac komuś na wycieraczkę, zadzwonić i wręczyć papier toaletowy :/

Opublikowano

Na PPE pojawił się news z wywiadem, w którym ponoć Fergal Gala z SCEUK wspomniał że wymagany Plus do grania po sieci obejmie nie tylko PS4, ale też PS3 i PSV.

Brednie! Dlaczego ktoś sieje takie plotki?

Sony wyraźnie powiedziało, że obecna forma jaka jest na PS3 i Vicie nie ulega zmianie, konieczność Plusa do grania online tylko na PS4 ( w niektóre gry FTP zagramy online nawet bez Plusa).

Opublikowano

Jak dla mnie ten "cały" wywiad odnosi się tylko do opłaty za multi w przypadku PS4. Nigdzie nie widzę, by opłata za online dotyczyła także PS3 czy Vity.

Opublikowano

Ja się od Plusa uzależniłem, więc mi to ryba :)

Co do TLOU to czekam aż stanieje. Niestety napotkane mini-spoilery i fake-spoilery (oby) nieco spuściły ze mnie ten hype. To nie jest też mój ulubiony gatunek gier. Doczekam aż gra będzie w okolicach 140-170 i wtedy łyknę ;) Do tej pory przecież nie przestanie być GOTY (czy tam GOTG).

Opublikowano

Przecież nie usprawiedliwiam Sony, napisałem dokładnie co o tym sądzę i że nie jestem z tego specjalnie zadowolony.

Pomijam że Plus zawartością pobija wszystko, i lepsze to niż ssanie kasy przez całą generację w stylu MS-u. Te ich Halo 3 i AC2 w odpowiedzi na Plusa, to prawie jakby na*rac komuś na wycieraczkę, zadzwonić i wręczyć papier toaletowy :confused:

Chyba poprosić o papier. Takiego suchara spierdzielić :/

Opublikowano

"Wręczyć", bo mimo wszystko MS coś tam daje w tym goldzie teraz, po tylu latach ssania kasy. Także suchar celowo spreparowany.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Szczerze to nie rozumiem tego bzdurnego tłumaczenia ze strony oficjeli Sony, że dzięki płatnemu graniu online obniżono cenę konsoli. Argument z du.py bo równie dobrze można było się obejść bez takiej decyzji i po prostu zażądać te 200 więcej za samo PS4. Niby multi nie jest obowiązkowy ale i tak większość graczy z tego korzysta.

Opublikowano

ja z kolei nie widzę problemu w płaceniu te 200zł jeśli faktycznie cała infrastruktura sieci ma się w jakiś sposób poprawić a do tego dostajemy jeszcze gry z + 

Opublikowano

Chyba nie liczysz, że za darmo dostaniesz na starcie Shadow Fall... W sumie ciekawe jakie gry pójdą na pierwszy rzut za free.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

nie ma takiej opcji zresztą zapowiedzieli drive club ps+ edition i podobno na początku mają dawać po 1 grze ale nie liczyłbym na gry pokroju watch dogs,kz4,bf4

Opublikowano

Zdaje mi się, że było powiedziane... że po tej plusowej wersji DriveClub w następnych kilku miesiącach będą indyki.

Opublikowano

Knack pewnie dadzą dość szybko w plusie, bo w pudełku pewnie mało kto to kupi.

Edytowane przez agst

Opublikowano

Tylko jedno ale dlaczego gracze PS4 mają tylko płacić za multi ? przecież kasa idzie na rozbudowę sieci a więc czegoś z czego również posiadacze starych konsol będą korzystać. Oczywiście w wywiadzie mówiono tylko o PS4 ale na logikę to trochę nielogiczne ;)

Opublikowano

Dlatego, że ta rozbudowa.. będzie dotyczyć pewnie tylko PS4. Na PS3 będzie jak jest.

Opublikowano

Dlatego, że ta rozbudowa.. będzie dotyczyć pewnie tylko PS4. Na PS3 będzie jak jest.

Ale przecież to jedna i ta sama infrastruktura , co do tego czemu posiadacze Ps3 i Vity nie będą płacić to raczej jedynie zabieg marketingowy bo jak do tej pory nie płacili to czemu by nagle mieli ? Ps4 to jednak start nowejj platformy to i ofertę można zmodyfikować zwłaszcza że będzie na niej świadczone więcej usług sieciowych niż na poprzednikach.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Dobra ale mogą zmodyfikować Sieć tylko dla dostępu z poziomu PS4, nie PS3. W innym przypadku byłoby to bez sensu. 

Opublikowano

Co do TLOU to czekam aż stanieje. Niestety napotkane mini-spoilery i fake-spoilery (oby) nieco spuściły ze mnie ten hype. To nie jest też mój ulubiony gatunek gier. Doczekam aż gra będzie w okolicach 140-170 i wtedy łyknę ;) Do tej pory przecież nie przestanie być GOTY (czy tam GOTG).

Poczekaj, aż dadzą w PS+ skoro i tak go masz. Gotg chyba wyPlusują?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.