Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Moim zdaniem wspomnienie o braku DRM w PS4 u Fallona miało duży wpływ na tę decyzję. Wczoraj ta informacja pojawiła się w popularnym programie w NBC, a MS musiało zacząć działać.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Beke mam z tego waszego niesmaku. Skoro tak to bądzcie konsekwentni i przeanalizujcie dalej kupno PS4 po tym co się działo dzisiaj rano z PS3 i jego aktualizacją softu.

A co ma piernik do wiatraka? soft to niezmierzony błąd Sony, a nie chęć dymania dla zysku. Poważnie dostrzegasz tutaj jakąś analogię?

Opublikowano

Jeszcze nie dawno ten wesoły romek z MS w wywiadzie z AngryJoe mówił,że się nie da i,że to nie jest takie proste.

To jednak się da?

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, że spore grono internetowych spinakerów ma solidny ból dupy z powodu decyzji M$. Pogarda to najłagodniejsze słowo jakim można określić tych podludzi.

Ale o co można mieć w tej sytuacji ból dupy ? o to że się ogarnęli ?

Opublikowano

Beka z Microsoftu za brak jaj

Czasami warto wsadzić swoją dumę w buty i uderzyć się w pierś

<paulo_cohello>

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

No właśnie jak mozna zaufać firmie, ktora zachowuje sie jak choragiewka? Dzisiaj tak, jutro inaczej, a za dwa dni? O nie zdala o tego typu zachowań..śmierdzi, mocno śmierdzi.

Dżizas typie, to tylko kawałek elektroniki i gierek, nie kobieta ani człowiek rodziny. Ochłoń bo bul dupy sprawił że nie myślisz trzeźwo.

Beke mam z tego waszego niesmaku. Skoro tak to bądzcie konsekwentni i przeanalizujcie dalej kupno PS4 po tym co się działo dzisiaj rano z PS3 i jego aktualizacją softu.

A co ma piernik do wiatraka? soft to niezmierzony błąd Sony, a nie chęć dymania dla zysku. Poważnie dostrzegasz tutaj jakąś analogię?

I gdybym miał niefart to Sony by mnie wydymało na jeden, nie działający kawałek plastiku.

Rzeczywiście analogii nie ma, bo sprawa z brickującymi konsolami stała się faktem, w przeciwieństwie do DRM i używek Microsoftu.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, że spore grono internetowych spinakerów ma solidny ból dupy z powodu decyzji M$. Pogarda to najłagodniejsze słowo jakim można określić tych podludzi.

Ale o co można mieć w tej sytuacji ból dupy ? o to że się ogarnęli ?

Nie wiem o co, ale ból dupy jest faktem, szczególnie w polskim internecie, wśród gości którzy do dzis spłacają raty za PS3 kupione 5 lat temu.

Edytowane przez dee

Opublikowano

No właśnie jak mozna zaufać firmie, ktora zachowuje sie jak choragiewka? Dzisiaj tak, jutro inaczej, a za dwa dni? O nie zdala o tego typu zachowań..śmierdzi, mocno śmierdzi.

Dżizas typie, to tylko kawałek elektroniki i gierek, nie kobieta ani człowiek rodziny. Ochłoń bo bul dupy sprawił że nie myślisz trzeźwo.

Mówisz jakbyś myślał inaczej, ale sprawiasz wrażenie wlasnie takiego typa.

Opublikowano

A ja chcę usłyszeć co ma do powiedzenia o tych rewelacjach Cliff..... :thumbsup:

Opublikowano

smieszne jest to jak bardzo ms leci na kase i jak zmienia polityke by ja zdobyc.

Opublikowano

MS zmienia wytyczne jak rękawiczki, co niestety nie stawia ich w dobrym świetle. Gracze mogą czuć się skonfudowani takim obrotem spraw, kiedy z kolei Sony od początku jasno przedstawiało sprawę. Równie dobrze można teraz wnioskować, że MS wycofał się tylko na jakiś czas - i wprowadzi to za jakiś czas i tak, gdy już konsole się sprzedadzą.

Ale z tego wynika jeszcze jeden fakt. Dużo ludzi uważało, że to 3rd party wymusiło na MS-ie takie DRM-y (np. powiązywano decyzję rezygnacji EA z online passów z play passami na XO). Co by oznaczało, że MS coś obiecał EA i wycofać się nie może. Tak by było, gdyby tak było. Teraz okazuje się, że jednak MS mógł się wycofać z tych głupich pomysłów, ale nie chciał. I to były ich pomysły, a nie rzekomo chciwych EA.

Opublikowano

Tylko problem polega na tym, ze to co MS próbował zrobic jest perfidnie niegodziwe. Żadna firma IP w całej historii nie byla tak bezczelna by uderzyć w ten sposób w stosunku do graczy. Teraz w popłochu zaczynaja sie wycofywać, ale kumaci im nie zaufaja. Jako pierwsi wprowadzili płatne multi( przestańcie pjer.dolic, ze dla lepszych usług sieciowych, tylko ze zwykłej pazerności) i na tym interesie zarobili krocie, a ze kuhwy sa pazerne to chcieli jeszcze wiecej i tak wpadli na genialny pomysł z używkami. Zobaczyli, ze juz tak bezczelnym byc sie nie da to sie wycofali. Wiesz jak to sie nazywa? frajerstwo. Tacy sa i tyle.

Nie wiem co złego jest w przyznaniu się do błędu. Lepiej przeprosić, naprawić co najgorsze i ucieszyć parę osób niż iść w zaparte. Narzekać można było wcześniej więc ludzie narzekali, to co MS zrobił teraz zasługuje na pochwałę. Inna sprawa, że musieli jakoś zareagować, bo takiego powszechnego hejtingu często się nie spotyka.

@Mendrek

Nie jestem skonfundowany, jestem zadowolony ze słusznej decyzji.

Edytowane przez Wampis

Opublikowano

Tylko problem polega na tym, ze to co MS próbował zrobic jest perfidnie niegodziwe. Żadna firma IP w całej historii nie byla tak bezczelna by uderzyć w ten sposób w stosunku do graczy. Teraz w popłochu zaczynaja sie wycofywać, ale kumaci im nie zaufaja. Jako pierwsi wprowadzili płatne multi( przestańcie pjer.dolic, ze dla lepszych usług sieciowych, tylko ze zwykłej pazerności) i na tym interesie zarobili krocie, a ze kuhwy sa pazerne to chcieli jeszcze wiecej i tak wpadli na genialny pomysł z używkami. Zobaczyli, ze juz tak bezczelnym byc sie nie da to sie wycofali. Wiesz jak to sie nazywa? frajerstwo. Tacy sa i tyle.

Nie wiem co złego jest w przyznaniu się do błędu. Lepiej przeprosić, naprawić co najgorsze i ucieszyć parę osób niż iść w zaparte. Narzekać można było wcześniej więc ludzie narzekali, to co MS zrobił teraz zasługuje na pochwałę. Inna sprawa, że musieli jakoś zareagować, bo takiego powszechnego hejtingu często się nie spotyka.

@Mendrek

Nie jestem skonfundowany, jestem zadowolony ze słusznej decyzji.

No widzisz ja uważam inaczej i nie dam sie w taki prosty sposób manipulować.

Opublikowano

A ja chcę usłyszeć co ma do powiedzenia o tych rewelacjach Cliff..... :thumbsup:

ibkujOQxjFRZr9.png

Opublikowano

Czy mi się zdaje, czy niektórzy by woleli żeby MS do końca forsował swoje niepopularne i w najlepszym razie dziwne pomysły?

A może Schadenfreude się poszło...

Edytowane przez Wampis

Opublikowano

Mówisz jakbyś myślał inaczej, ale sprawiasz wrażenie wlasnie takiego typa.

Myślę inaczej, bo jak myślę o zaufaniu, to na pewno nie w kategoriach gierek i sprzętu je odpalającego. Wybór konsoli to nie cyrograf, chyba o tym zapomniałeś buldupowcu.

Opublikowano

Czy mi się zdaje, czy niektórzy by woleli żeby MS do końca forsował swoje niepopularne i w najlepszym razie dziwne pomysły?

przynajmniej nie wychodzili by na tchorzliwych oportunistow.

Opublikowano

Figaro dzięki.

Wracając do tematu....

A co miał zrobić MS jak go wszyscy porzucili na pożarcie(gdy się zrobił smrodek wydawcy uciekli raz dwa udając głupa że to ich nie dotyczy) gdy się okazało że to jednak nie przejdzie ? Ciągnąć to dalej i się coraz bardziej pogrążać czy jednak wyjść na "chorągiewkę" i starać się zminimalizować wynikłe z sytuacji straty ? To jest biznes. Jako konsument chciałbym aby MS poszedł za ciosem i zrezygnował z wciskania na siłę kinect'a i dał mi wybór czy go chce czy też nie.

Opublikowano

Każda korporacja to oportunista. Widać, że w MS jeszcze ktoś myśli, nie mogli sobie pozwolić na start nowej generacji z taką reputacją.

Opublikowano

Jako konsument chciałbym aby MS poszedł za ciosem i zrezygnował z wciskania na siłę kinect'a i dał mi wybór czy go chce czy też nie.

To swoją drogą, ale nie widzę szans w tej chwili. Chociaż teraz to już nie wiadomo z czego się jeszcze by mogli wycofać.

Opublikowano

Figaro dzięki.

Wracając do tematu....

A co miał zrobić MS jak go wszyscy porzucili na pożarcie(gdy się zrobił smrodek wydawcy uciekli raz dwa udając głupa że to ich nie dotyczy) gdy się okazało że to jednak nie przejdzie ? Ciągnąć to dalej i się coraz bardziej pogrążać czy jednak wyjść na "chorągiewkę" i starać się zminimalizować wynikłe z sytuacji straty ? To jest biznes. Jako konsument chciałbym aby MS poszedł za ciosem i zrezygnował z wciskania na siłę kinect'a i dał mi wybór czy go chce czy też nie.

Jeśli MS nie chce by devi olali nowego Kinecta tak jak to zrobili z Move, to muszą dać go do każdej konsoli. W innym przypadku peryferyjny sprzęt zawsze będzie tylko marginalnym dodatkiem.

Opublikowano

@Wampis

Niektorzy by woleli, zeby m$ przestal w koncu sie motac, wyszedl na scene i powiedzial - tu wam popuscimy a tu was wydymamy (tak jak zrobilo to sony). Dobrze, ze cofaja te poronione pomysly. Dobrze dla graczy bo kazdy sobie wybierze co mu sie tam podoba (jedni samochowke w 60fps inni strzelanie do czerwonych oczu, platny online, wygodniejszego pada), bedzie konkurencja co da jeszcze wiecej profitow dla nas. Ale blagam, ku.rwa blagam, niech mi ktos wytlumaczy dlaczego w ogole m$ wszedl w to z czego teraz sie wycofuje? Dlaczego? I dlaczego niektorzy tak uparcie tkwili w tym, ze te poprzednie decyzje byly fantastyczne. Wytlumaczcie. Dyskutujmy.

Opublikowano

Ale blagam, ku.rwa blagam, niech mi ktos wytlumaczy dlaczego w ogole m$ wszedl w to z czego teraz sie wycofuje? Dlaczego? I dlaczego niektorzy tak uparcie tkwili w tym, ze te poprzednie decyzje byly fantastyczne. Wytlumaczcie. Dyskutujmy.

No cała ta sytuacja nie zmienia faktu, że w MS pracują jednak idioci. Nie przewidzieć takiego odzewu na DRM to trzeba być mocno oderwanym od rzeczywistości.

Opublikowano

A co bedzie teraz z ta niewyczerpana moca chmury, skoro Xbox moze caly czas offline odpalac gierki ? Bylo juz cos na ten temat, czy moze ten mit upadnie szybciej niz magiczna moc cella ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.