Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Okami HD wrzucone do exow xDDDDDDD Porcik HD z poprzedniej generacji, ktory jest na 3 konsolach jest ok, ale juz Wiedzmin 2 nie :P

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie wiem czy moge sie wtracic z pytaniem na serio.

Jak tam COD w tym roku? Poprzedniego ominalem bo BO1 sredni byl jak dla mnie.

Opublikowano

Okami HD wrzucone do exow xDDDDDDD Porcik HD z poprzedniej generacji, ktory jest na 3 konsolach jest ok, ale juz Wiedzmin 2 nie :P

W Wiedźmina sonyslejwy mogą zagrać na swoich wypasionych piecach. Xboty są biedakami, nie stać ich na PS2 ani na Wii. Więc w Okami nie zagrają. Ins, przecież to jest obvious. Nie wiem czemu się burzysz

Opublikowano

To pod Puppeterem to ten horror na PS Move ?

Tak, Until Dawn

Opublikowano

Nie wiem czy moge sie wtracic z pytaniem na serio.

Jak tam COD w tym roku? Poprzedniego ominalem bo BO1 sredni byl jak dla mnie.

Jeśli chodzi o singiel w BO2 to imo dużo gorszy tak gameplayowo jak i fabularnie od BO. Jeśli chodzi o multi to tylko słyszę zachwyty - ja jeszcze nie grałem i nie mam zdania. Ponoć na PS3 są problemy które jednak nie wynikają z problemów PSN czy coś tylko bezpośrednio od Acti - np. na jednym koncie nie łączy, wywala etc. a na innym nie ma problemów. Jak brać na chwilę obecną pod multi to na X'a.

Po fabule wziąłem się za tryb Zombie który jak na razie in plus ale za mało pograłem żeby określić czy lepszy czy gorszy - w BO w trybie Zombie ze Słupkiem, Danielem i całą resztą spędziliśmy sporo czasu robiąc trofea i przy okazji nieźle rzucając przekleństwami - chociaż ja bardzo dobrze wspominam i się świetnie bawiłem.

Jak BO Ci się nie podobał to moim zdaniem nic nie tracisz i spokojnie możesz olać.

Opublikowano

To pod Puppeterem to ten horror na PS Move ?

Pewnie i tak będzie crapem/średniakiem patrząc na dotychczasowy dorobek Supermassive Games. Ale przynajmniej będzie dobrze wyglądać, bo gierka chodzi na silniku z Killzone 2 ;)

Opublikowano

2myss42.jpg

weź ktoś znajdź takie posty z poprzednich lat, bo mi się już nie chce, 6 rok to samo

"<grozi palcem> zobaczysz, PS3 może teraz nie ma gier, ale już za rok...!</grozi palcem>"

I że Wam w ogóle chce się kompromitować takimi obrazkami ;/. Reedycja HD sprzed 6 lat, crap na 5/10 i jakaś mierna podróbka SmashBros. kontra niepełna lista exów na X360.

Następny rok nie lepszy, połowę możnaby usunąć choćby dla zachowania dobrego smaku :-|. God of War odcinek 17859, Yakuza 16, kolejna gierka o szmacianych lalkach (a podobno Ci co grają na Wii są dziecinni), jakaś gierka na PS Move... MOŻE DBZ KINECT WRZUCIMY DO EXÓW NA X360 JESZCZE xDDD

A te teksty o porównywaniu sprzedaży X360 z PS3 tylko z lat 2006-2012, bo X360 ma rok przewagi... Co to (pipi), program "równe szanse", że trzeba niepełnosprawnym konsolom dawać handicap? Pracowali nad tym swoim ósmym cudem świata tyle czasu to ich problem. Nikt w poprzednich generacjach nie pier,dolił się, która konsola wyszła szybciej/później, spóźniłeś się to Twoja strata.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Następny rok nie lepszy, połowę możnaby usunąć choćby dla zachowania dobrego smaku :-|. God of War odcinek 17859, Yakuza 16, kolejna gierka o szmacianych lalkach (a podobno Ci co grają na Wii są dziecinni), jakaś gierka na PS Move... MOŻE DBZ KINECT WRZUCIMY DO EXÓW NA X360 JESZCZE xDDD

Dla dobrego smaku powinno się więc wyrzucić z listy 5 część Halo na X360, 4 Forzy, i 4 Gears of War.

Opublikowano

A te teksty o porównywaniu sprzedaży X360 z PS3 tylko z lat 2006-2012, bo X360 ma rok przewagi... Co to (pipi), program "równe szanse", że trzeba niepełnosprawnym konsolom dawać handicap? Pracowali nad tym swoim ósmym cudem świata tyle czasu to ich problem. Nikt w poprzednich generacjach nie pier,dolił się, która konsola wyszła szybciej/później, spóźniłeś się to Twoja strata.

W takim razie generację powinniśmy liczyć jako 2005 - do roku w którym będzie supportowane PS3, czyli pewnie może i 2015 i sprzedażowo pokona też Wii. A że X360 będzie wtedy już dawno martwe? Idąc Twoją logiką to już ich problem i ich strata.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale przecież już pisałem wcześniej, że pewnie i w 2015 roku PS3 wyprzedzi może nawet i Wii. Ale wtedy kogo to będzie obchodzić? Na rynku już dawno hulać będą następny Xbox, Wii U, kolejne PlayStation (oby). Życzę Sony, by wreszcie się odbiło od dna. Bo rynek z samym Xboksem będzie smutny. Beka z PS3 beką, ale konkurencja musi być.

Czy kogoś dzisiaj obchodzi, że PS2 bije rekordy sprzedaży w Kambodży czy innej Wenezueli? Albo inaczej, czy naprawdę byłoby sensacją to, jakby nagle w 2010 GameCube prześcignął PS2 w sprzedaży? Who cares? Tamta generacja już dawno się skończyła, nikt nie będzie już robić na nią gier.

Opublikowano

2myss42.jpg

Nie musisz nawet takich rzeczy wrzucać bo w tej kwestii nie ma o czym nawet rozmawiać. PS3 gniecie Xboxa 360 pod tym względem jak 10 do 1. To jest bezdyskusyjne :) Akurat w tej dziedzinie M$ z Billem Gates na czele nie ma czym się pochwalić. Ja akurat cenie Xboxa 360 za inne dobre rozwiązania w pewnym sensie wyprzedzające w myśleniu poprzednią generację.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

W tym roku wyszło też na PS3 Way of the Samurai 4, no ale to raczej gierka co cieszy wąską grupę ludzi więc pewnie temu się nie załapała na tą jakże ambitną listę-wyliczankę.

Opublikowano

Skoro przy okazji liczenia konsol tak bardzo niektórzy wskazują na rok przewagi X360 nad PS3 to może w przypadku gier też tak zrobicie? 2013 to będzie już można powiedzieć 8 rok życia klocka, ostatni przed następcą, więc trudno o jakiś super line-up. I tak wolę by się skupili na grach na nowym xklocku, niech je pokażą na E3 <3

Jakoś powątpiewam czy w 2014 będzie w co ciekawego grać na PS3, i niech andrew czy inny taki nie wspomina o jakiś Guardianach i Versusach bo to już nawet zabawne nie jest.

No chyba że w takie hity jak LBP Karting, który chyba w dziale PS3 nie ma nawet tematu, a w temacie o Playstation All Stars 90% postów pisze Figaro.

Pewno takie same zainteresowanie będzie wzbudzał Until Dawn i ten Pupeteer więc nawet nie ma co je liczyć, podobnie jak film Cage'a. Wychodzi że będzie TLOU + God of War vs nowy Gears of War. Nadal 2:1, czyli i tak pierwsza połowa 2013 należy do Sony.

EDIT: A sorry jeszcze ta Yakuza. No to 3:1.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No chyba że w takie hity jak LBP Karting, który chyba w dziale PS3 nie ma nawet tematu, a w temacie o Playstation All Stars 90% postów pisze Figaro.

Pewno takie same zainteresowanie będzie wzbudzał Until Dawn i ten Pupeteer więc nawet nie ma co je liczyć, podobnie jak film Cage'a. Wychodzi że będzie TLOU + God of War vs nowy Gears of War. Nadal 2:1, czyli i tak pierwsza połowa 2013 należy do Sony.

Zainteresowanie jak działem Xboxa.

Opublikowano

No bo kto by pisał o badziewiu pokroju LBP racing, jak są lepsze gierki do ogrania.

Opublikowano

przecież xbox w tej generacji ma tak naprawdę 3 warte exy przez 8 lat , gears of war , forza i halo , girsy bedą x4 , forza x4 . halo x4 . 2 strzelanki i wyścigi nie wiadomo co wybrać xd

Opublikowano

Są też multiplatformy więc tak źle się na X'ie nie mają. Choć fakt, różnorodność ex'ów nie powala. I pomyśleć, że na serio brałem pod uwagę kupno X'a jako pierwszej kąsoli "next gen". Dobrze, że tak nie zrobiłem bo jednak jak dla mnie to mało tam interesujących gierek i bardziej się w moje oczekiwania growe wpisuje PS3. Jedynie w Ace Combat i Halo 4 bym pyknął i to bardzo.

Opublikowano

przecież xbox w tej generacji ma tak naprawdę 3 warte exy przez 8 lat , gears of war , forza i halo , girsy bedą x4 , forza x4 . halo x4 . 2 strzelanki i wyścigi nie wiadomo co wybrać xd

to mała przesada, ma kilka innych jeszcze tytułów, ale to serio za mało by kupować konsolę za 800 zł i jeszcze koszt golda [*]

Co do All Star, to trochę też jak gry na Ninny na tym forum - mało kto pisze, a jakoś gra wiele ludzi. Na takim neogafie CIĄGLE pisze się o PS All Star. Liczba postów serio ma małe znaczenie, tak samo jak posucha w forumkowym dziale Xboxa 360.

Opublikowano

2013 to będzie już można powiedzieć 8 rok życia klocka, ostatni przed następcą, więc trudno o jakiś super line-up. I tak wolę by się skupili na grach na nowym xklocku, niech je pokażą na E3 <3

Z PS3 jest podobnie,ostatni rok przed ps4,na e3 na 100% ujawnia ps4. Tyle ze Sony nie zaniedbuje ps3. The Last of Us,nowy GOW,beyond,Rain,pupetter,until dawn

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Bez przesady. Fable? Crackdown? Viva Pinata? Kameo czy tam Banjoo&Kazooie? Wiedźmin 2? Blue Dragon? PGR3/4? Ninja Gaiden? Lost Odyssey? Test Drive Unlimited? Dawniej były jeszcze np. Dead Rising, Ace Combat 6, ale już kontynuacje dotarły też na PS3.

Były też czasowe exy jak Mass Effect, Bioshock, Epizody GTA. A Dawnguard i DLC do Skyrima? Świetne gierki XBLA jak Minecraft, Mark of Ninja, Kingdom of Keflings i kilkanaście innych?

Oczywiście nie są to same gry na 10/10, ale żadna z nich nie sięga niżej, niż 8/10. Nie powiedziałbym, by na PS3 były tony jakichś niesamowitych, urywających du,pę exów. Jest kilka naprawdę dobrych serii i kilka, że tak powiem, wyróżniających się gier (np. chodzi mi o Journey), ale takie Heavenly Sword, Warhawk, Resistance czy Socomy to wcale jakoś wielce świata nie wojują.

Wojenki wojenkami, ale gadanie, że na X360 są tylko Halo i Forza to po prostu pier,dolenie.

Edytowane przez raven_raven

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.