Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A po co wydawać PS4 w 2013 roku? Jeżeli nowy Xbox ma wyjść niebawem to najszybciej będzie to końcówka 2013 roku. PS4 wyjdzie w połowie 2014 i gitara.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A po co wydawać PS4 w 2013 roku? Jeżeli nowy Xbox ma wyjść niebawem to najszybciej będzie to końcówka 2013 roku. PS4 wyjdzie w połowie 2014 i gitara.

Najwyższy czas na nextgeny. Konsole już nie domagają.

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Viva Pinata, Crackdown, Kameo to crap, średniak, zapomnian.. Za dużo sequel Halo...

LBP to najlepsza platformówka

Lepszy Infamous od Crackdown

Edytowane przez Disvertigo

Opublikowano

Yup. W sumie Sony jest na tyle głupie, żeby wypuścić konsolę w połowie roku

Opublikowano

Viva Pinata, Crackdown, Kameo to crap, średniak, zapomnian.. Za dużo sequel Halo...

LBP to najlepsza platformówka

Lepszy Infamous od Crackdown

Viva Pinata i Crackdown to crap? Co Ty bierzesz? W obie grałem wiele godzin i świetnie się bawiłem.

Opublikowano

Kompletnie się z tym nie zgadzam, bo konsole rządzą się swoimi prawami. Dobitnym tego przykładem jest WII U. Przedkładanie konsol stricte pod myślenie PC jest błędne bo już na starcie nowa konsola jest w plecy w stosunku do blaszaka. Liczą się gry same w sobie, a typowe "wodotryski" zostawmy Pecetom. Spokojnie 2 lata można jeszcze zagospodarować czego przykładem są tym razem gry na 2013 rok na Playstation. Chyba, że bawimy się w PC w zamkniętych obudowach dedykowanych przez SONY i M$ to faktycznie już czas na szybką zmianę, która w tego typu myśleniu powinna już nastąpić 3 lata temu.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Nie mogę się doczekać momentu w którym sonyslejwy wykonają kolejny zwrot pt. nie grafika jest najważniejsza. Bo wszystko na to wskazuje, że PS4 nie będzie technologicznym potworem, a będzie trochę mocniejsze od WiiU

Opublikowano

Bo wszystko na to wskazuje, że PS4 nie będzie technologicznym potworem, a będzie trochę mocniejsze od WiiU

Co dokładnie na to wskazuje?

Opublikowano

Przecieki, wypowiedzi developerów, nawet zdrowy rozsądek (Sony już 3 razy się przejechało na technologicznych potworach, a konsole słabsze technicznie niż konkurencja wygrały im 2 generacje).

Opublikowano

Wygrały im przede wszystkim konsole, które miały praktycznie monopol u innych wydawców. W tej generacji wszystko się zmieniło. Moc konsoli nie ma tutaj znaczenia.

Opublikowano

Przecieki, wypowiedzi developerów, nawet zdrowy rozsądek (Sony już 3 razy się przejechało na technologicznych potworach, a konsole słabsze technicznie niż konkurencja wygrały im 2 generacje).

Sony i zdrowy rozsądek nie idą ze sobą w parze ;)

A te przecieki/plotki można o kant dupy rozbić, bo każde mówi co innego. Np. ostatnie plotki (niby potwierdzone przez różne źródła) mówią o tym, że dev kity PS4 mają od 8 do 16 GB pamięci.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Nie mogę się doczekać momentu w którym sonyslejwy wykonają kolejny zwrot pt. nie grafika jest najważniejsza. Bo wszystko na to wskazuje, że PS4 nie będzie technologicznym potworem, a będzie trochę mocniejsze od WiiU

Wiadomym jest od tej generacji, że wcale nie od mocy sprzętu zależą dobre efekty. Trzeba dobrze z optymalizować procek z grafiką, a efekt będzie dużo lepszy niż jakiś technologiczny potwór na papierze. Ty uważasz, że SONY robi źle, a ja właśnie, że dobrze bo wygląda na to, że odrobili zadanie domowe, które zafundowała im ta generacja.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Ja uważam, że Sony bardzo szybko się uczy i dlatego nie liczę na potwora technologicznego. Przeciwnie. Vita jest dla Sony chyba ostateczną nauczką. I nie od tej generacji wiadomo. PSX wygrał z N64 i Dreamcastem, PS2 z Xboxem i GCN, Wii z PS3 i X360. Ciekawa prawidłowość, nie?

Opublikowano

Wygrało pod jakim względem?

Opublikowano

Komercyjnym rzecz jasna. Jest jakieś inne zwycięstwo? W sumie najlepiej oceniane gry generacji też na Wii wyszły

Opublikowano

Dixi co ty piszesz? Jakie wodotryski zostawmy pecetom? Przeciez konsola w momencie premiery ma powodowac opad szczeny i oja(pipi)ejaktowyglada. Potem pecety doganiaja, przeganiaja, na konsole sie narzeka ze sa stare, wychodzi na nich ostatni bastion, ktory graficznie jeszcze "robi" i wchodzi kolejna generacja i kolo sie zatacza. W ryj leca petardy graficzne. Pieales ze grasz od Atari. Ani jeden twoj post w CW jeszcze nie wskazal, zebys mial jakies doswiadczenie jako gracz wieksze niz rok.

Opublikowano

Napisze Wam cos, wczoraj zakupilem troche towaru w promocji.

Homeftont, Metro 2033, Prototype 1 i 2, Red Faction G oraz Armageddon.

No i odpalilem na swoim PC Homefront, Max Payne 3, oraz CS:Global Offensive.

Co moge napisac. Konsoli nie odpalalem z 3 miesiace, moja konfiguracja PC to:

CPU: C2Q Q6600 2.40@3.2GHz 9x 354MHz 1.272V Rev. G0

Cooler: Scythe Mugen2 Rev. B

Mainboard: DFI LP DK X48-T2RS

RAM: 4x 1GB Geil 800 Ultra 4-4-4-12 1.8V

GPU: ATI 6850 1GB HIS Referent

Tower: CoolerMaster Praetorian 731 Black

Power Supply: 450W CM Real Power / Cooler Master Musketeer Black

Windows8.

Chcialem go sprzedac za 1200PLN, bez dyskow, nie mam SSD nic, zwykly stary WuDek 320GB i 60GB normalny HDD nie SSD na system.

ps. Procek z 4 lata ma jak nie wiecej, grafa ponad dwa.

Max Payne3 1920x1080 Full. Anisotropic 4x, MSAA off.

Jestem obecnie na dachu dyskoteki. Oszczeliwuje z chelikoptera, tam mam najmniej FPS (28fps /FRAPS)

Gra chodzi 35-45...

Ludzie ten komp nawet 1200 nie jest warty. Homefront wszystko FULL! jak sie dalo. 45FPS.

Boje sie o Prototype2 i Metro 2033, pamietam za mial problem z plynnoscia na Medium Metro w full hd, ale zawsze sadzilem ze THQ zyebalo ta gre jezeli chodzi o silnik:/

Nie chce grac juz na konsoli bo Max Payne wyglada srednio, w kazdej grze wylaczam motion blur bo sie zygac chce.

Piekne jest to ze moj komputer dostanie nowze zycie jak wloze druga 6850 i bedzie 2x 6850 w CrossFire.

Zamiast kupowac nowy PC za 5700PLN (nad czym mocno sie zastanawialem)

Czuje ze jeszcze do roku czasu pogram, ew. zmienie detale i odpale w 720p. Dalej znacznie lepiej bedzie niz na konsoli wygladac.

To tyle z pisania o Console Wars.

Pograc na konsoli moge w wyscigi, platformowki. w FPP na PC.

Wczoraj za 10.99 USD na amazonie zakupilem Homefront, Metro 2033, oba Red Faction. Za tyle samo set z Prototype 1 i 2.

Mam w co grac, do tego czeka Starcraft2, Diablo3, Max Payne3, Battlefield BC2 (ktorego nie ogralem).

Opublikowano

Voytec

Mylisz się. Konsola powodowała opad szczeny w momencie wydania, ale w teraźniejszym postępie technologicznym ten "opad" może trwać co najwyżej 2 lata porównując do PC średnio "upgradowanego" co rok. Nie ma szans na walkę z PC na wodotryski. To nie te czasy. Na prawdę myślisz, że po wydaniu nowych konsol tj PS4/NextBox opadnie na szczęka? Idę o flachę z Tobą, że to nie nastąpi bo wystarczy jak odpalę sobie tę samą grę na konkretnym PC w full detalach to i tak będzie pozamiatane. Sorry, ale ty zachowujesz się jak osoba, która stażem ze sprzętem do gier jest wyjątkowo słabo wtajemniczona. Porównujesz możliwości architektury otwartej z tą zamkniętą w dzisiejszych realiach? Tak zgadzam się kiedyś zamknięta królowała, ale nie dzisiaj kiedy non stop powstają nowe procki, karty graficzne etc.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Macie problemy z tym PC.

Kto ma kasę i czas niech se kupuje PC do grania.

Ja wole konsole, wkładam płytę i gram i do grafiki jakoś mocno nie przywiązuje uwagi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak pod koniec każdego roku, tak i pod koniec tego niektóre sonyboty wrzucają jakieś porównanie ex'ów z tyłka gdzie do PS3 wrzucają porty HD, gry na Move i z PSN, a na X360 wszystkie te pozycje są pomijane :P

Opublikowano

Max Payne3 1920x1080 Full. Anisotropic 4x, MSAA off.

Jestem obecnie na dachu dyskoteki. Oszczeliwuje z chelikoptera, tam mam najmniej FPS (28fps /FRAPS)

A ciekawe co by było jakbyś ostrzeliwał z helikoptera.

A te kradzione Xboksy oddałeś?

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Konsole next gen "sprawią" wrażenie nowej jakości ze względu na przetrzymywane w ukryciu dla nich nowe silniki ( chociażby już prawdopodobnie dawno gotowy UE ) i exy które nie pojawią się na PC-tach.

Na dobrą sprawę uważam ,że dzisiejsze ( nawet rok wstecz ) te mocniejsze komputery by spokojnie uciągnęły zapowiadane nowe silniki.

Podsumowując, "nowa jakość" to jak dla mnie pewien rodzaj wyciągnięcia królika z kapelusza. Coś co mogliśmy mieć ( albo nawet już mamy w kilku produkcjach ) już dawno na PC-tach. Tyle ,że zablokował to marketing.

Uważam również,że jeśli dane gry na premierę nowych konsol wyszłyby równolegle również na PC-tach to nie byłoby mowy o jakiejś przewadze danego systemu. No jeśli już to komputerów ze względu na rozdzielczości.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Ch.uj kogo obchodzą pecety.

Chcesz pograć sobie w GTA IV to musisz zainstalować trzy programy: Rockstar Social Club, Games for Windows Live i Steam. I tak jest z coraz większą ilością gier.

Nie jest to jakiś mega problem ale jest to irytujące.

PC jest dobry w przypadkach multiplatform które rzeczywiście są na blaszaku lepiej zrobione jak BF3 i nie chodzi mi tu o grafikę tylko.

Reszta do zsypu, a pecetowe community to w większości dałny jarający się minecraftem i filmikami Rocka & Roja [*]

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Voytec

Mylisz się. Konsola powodowała opad szczeny w momencie wydania, ale w teraźniejszym postępie technologicznym ten "opad" może trwać co najwyżej 2 lata porównując do PC średnio "upgradowanego" co rok. Nie ma szans na walkę z PC na wodotryski. To nie te czasy. Na prawdę myślisz, że po wydaniu nowych konsol tj PS4/NextBox opadnie na szczęka? Idę o flachę z Tobą, że to nie nastąpi bo wystarczy jak odpalę sobie tę samą grę na konkretnym PC w full detalach to i tak będzie pozamiatane. Sorry, ale ty zachowujesz się jak osoba, która stażem ze sprzętem do gier jest wyjątkowo słabo wtajemniczona. Porównujesz możliwości architektury otwartej z tą zamkniętą w dzisiejszych realiach? Tak zgadzam się kiedyś zamknięta królowała, ale nie dzisiaj kiedy non stop powstają nowe procki, karty graficzne etc.

I wlasnie o to cale halo. Konsole przy premierze musza odstawic PC na jakis czas, ale oczywiste jest to, ze przy dzisiejszych cenach podzespolow, wychodzacych nowych, nie potrwa to dlugo. Nie moze tego jednak nie byc w ogole. Na PC niedlugo standardem bedzie rozdzialka Retiny, 4K to czy jak to tam zwal, ale do czasu kiedy nie jest to jest czas konsol. Poza tym przy premierze konsol, myslisz ze pecet bedzie wiodaca platforma? Chyba przy Diablo 4.

Launch PS4 i nastepnego Xboxa nie bedzie taki sam, wiadomo, ale musi pozamiatac graficznie, nawet jesli ta przewaga mialaby trwac rok.

Opublikowano

Skoro przy okazji liczenia konsol tak bardzo niektórzy wskazują na rok przewagi X360 nad PS3 to może w przypadku gier też tak zrobicie? 2013 to będzie już można powiedzieć 8 rok życia klocka, ostatni przed następcą, więc trudno o jakiś super line-up. I tak wolę by się skupili na grach na nowym xklocku, niech je pokażą na E3 <3

Jakoś powątpiewam czy w 2014 będzie w co ciekawego grać na PS3, i niech andrew czy inny taki nie wspomina o jakiś Guardianach i Versusach bo to już nawet zabawne nie jest.

No chyba że w takie hity jak LBP Karting, który chyba w dziale PS3 nie ma nawet tematu, a w temacie o Playstation All Stars 90% postów pisze Figaro.

Pewno takie same zainteresowanie będzie wzbudzał Until Dawn i ten Pupeteer więc nawet nie ma co je liczyć, podobnie jak film Cage'a. Wychodzi że będzie TLOU + God of War vs nowy Gears of War. Nadal 2:1, czyli i tak pierwsza połowa 2013 należy do Sony.

EDIT: A sorry jeszcze ta Yakuza. No to 3:1.

Exy to exy. Czy ktoś pisze o zainteresowaniu czy prawdopodobnej sprzedaży tych tytułów? Staracie się wszystkiemu umniejszać, ale jakby podobne tytuły wychodziły na Xboxa 360 jako exy to nie byłoby pier.dolenia, że to ma takie zainteresowanie a to ma takie. Dla Ciebie jest to 3 do 1 w ciekawych exach, a dla kogoś innego już 6 do 1.

Edytowane przez MYSZa7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.