Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ja tam nie twierdzę, że WiiU powinno być jakimś potworem mocy, ale żeby zrobić konsolę o wydajności 7 letnich current genów i to w taki sposób, że można nawet ich wydajności nigdy nie osiągnąć, to już trzeba być miszczem.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja tam nie twierdzę, że WiiU powinno być jakimś potworem mocy, ale żeby zrobić konsolę o wydajności 7 letnich current genów i to w taki sposób, że można nawet ich wydajności nigdy nie osiągnąć, to już trzeba być miszczem.

hitem jest, ze nie mozna odpalic swojego konta na innej konsoli ;)

Opublikowano

albo kto mu będzie kupował gry jak zabraknie PS+? ciężkie czasy się szykują dla fanów plejtejszyn.

A w co ty będziesz grał jak na Vitę zabraknie gier.... a nie czekaj, przecież tak już jest od kilku miesięcy :P.

Moim zdaniem Sony powinno czym prędzej uśmiercić tą pseudokonsolkę, bo jakiekolwiek próby ratowania jej tylko ciągną ich jeszcze bardziej na dno.

Edit: Co do postu poniżej to nie ma jak napierdalać się z WiiU, a samemu jarać się Vitą :rofl2:

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

co z tego że Wii U jest gówniane i drogie, będzie można przecież odpalić Zeldę w 720p! najlepszą grę na świecie, średnia 120% i 2 miliardy sprzedanych kopii, lepiej biegnijcie już po Wii U i sciągajcie patcha.

tak btw, kabel zasilający jest w zestawie?

Opublikowano

Fajnie, że persona 4 zbiera takie oceny. Pewnie gdybym nadal posiadał tą świetną konsolę, to byłby to najlepszy tytuł do zagrania obok MGS2/3 z PS2 i Final Fantasy VI z PSX.

iksde

Żeby kur.wa przez ponad rok nie wydać ani jednego tytułu, który zrywa klapki z nóg, a przy okazji nie jest portem, to serio trzeba mieć fantazję.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

lol @ te plusy wobec tego newsa. Niektórzy tutaj mają problemy :D

specjalnie dalem plusa zeby zobaczyc jak niektorych to boli :D hahaha

z Wii U pojechali i nawet gry nie obrronia tego sprzetu co ma wydajnosc 7 letnich konsol,

co do vity to tak samo jakies nieporozumienie, zrobili mocarnego handhelda i nie potrafia tego wykorzystac same gowniane gierki i odpowiedniki z duzych konsol, bez kitu sony to fail straszny, sony sie skonczylo. tyle.

Opublikowano

z Wii U pojechali i nawet gry nie obrronia tego sprzetu co ma wydajnosc 7 letnich konsol,

Gimnazjum, a może raczej podstawówka?

Opublikowano

lol @ te plusy wobec tego newsa. Niektórzy tutaj mają problemy :D

specjalnie dalem plusa zeby zobaczyc jak niektorych to boli :D hahaha

co do vity to tak samo jakies nieporozumienie, zrobili mocarnego handhelda i nie potrafia tego wykorzystac same gowniane gierki i odpowiedniki z duzych konsol, bez kitu sony to fail straszny, sony sie skonczylo. tyle.

Co do Vity to racja, może po roku na rynku PSP nadal było powyżej 1000zł ( PS Vita nówki już po 700 zł ), ale na PSP były całkiem nowe gry, nie było dużej

ilości portów.

Jeżeli SONY nie zapowie chociaż jakiś nowych gier, to Vita zdechnie, bo nowa gra od MM czy Killzone to za mało jak na Vitę.

Opublikowano

Gimnazjum, a może raczej podstawówka?

skokszony sonoklapy ? czy sonybot ?

Opublikowano

Mnie zastanawia co się stanie z usługą XBL z chwilą wejścia następcy 360, czy odetną kabel tak jak dla pierwszego Xboxa (ew. po jakim czasie), czy też zostawią ze względu na popularność dodatkowych aplikacji dostępnych na XBL (VoD itp). Być może będzie opcja przeniesienia całego zakupionego contentu na nową platformę?

Opublikowano

co z tego że Wii U jest gówniane i drogie, będzie można przecież odpalić Zeldę w 720p! najlepszą grę na świecie, średnia 120% i 2 miliardy sprzedanych kopii, lepiej biegnijcie już po Wii U i sciągajcie patcha.

tak btw, kabel zasilający jest w zestawie?

Jak kogoś Zeldy,Mariany itd nie interesuja to WiiU to niezły śmiec :(

Wątpie by powtorzyli sukces Wii. Czym niby chcą zrewolucjonizowac rynek? Tym całym padletem co trzyma parę godzin a ładuje się długo?

Opublikowano

A kto mówi, że musi powtórzyć sukces Wii? Od kiedy każda kolejna konsola ma się sprzedawać lepiej od poprzednika? Mniejsza sprzedaż i tak będzie sukcesem.

To tak, jakby mówić, że 3DS nie będzie sukcesem, no bo nie pobije 150 milionów sprzedanych DS'ów.

Fenomeny zdarzają się raz na jakiś czas.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ja to sobie mysle, ze po wysciu nastepcy 360, LIVE bedzie jeszcze na starej konsoli przez ok 2 lata jak to bylo w przypadku 360 i 1szego pudelka. I pewnie profil bedzie mozna przeniesc, watpie by dalo sie przenosic historie bo niewiadomo jak bedzie ze wsteczna kompatybilnoscia.

Opublikowano

Zanim następca X'a wyjdzie to będzie 80-90mln 360tek na rynku, jest to ogromna baza, ludzie nadal będą streamować filmy i sport i grać w call of duty.

Dla oryginalnego X'a wyłączyli Xbox Live dopiero w 2010 roku.

Opublikowano

do Filmów zrobią xbox tv ;)

a co tam w obozie Sony? BB- ? ^_^

Opublikowano

Co mnie (pipi) jako gracza obchodzą rantingi agencji? Dla mnie najważniejsze są gry!

Opublikowano

Co mnie (pipi) jako gracza obchodzą rantingi agencji? Dla mnie najważniejsze są gry!

PS4 czy nextbox? Nie wiem,zobaczę co będą miały do zaoferowania obie konsole,choć nie ukrywam że bliżej mi do ps4 ze wzgledu na mase świetnych exow i wiele utalentowanych studiów ;)

Powinno cię obchodzić, jeśli liczysz na "wiele utalentowanych studiów" które do tego czasu nadal będą żyć (a nie podzielą losu np. Sony Liverpool) i masę świetnych exów na PS4.

Opublikowano

Zrobię copy&paste mojego wcześniejszego postu napisanego kilka miesięcy temu. Jakim trzeba być k....rwa trepem by cieszyć się z problemów finansowych SONY. To byłaby istna tragedia, gdyby najbardziej ch....jowa firma jaką znam z branży IT została na rynku jako monopolista. Pierw złodzieje ukradli kod źródłowy MS DOS od IBM by ich syfiasty system stał się jednym wielkim monopolem w tej dziedzinie, a teraz ku..asy chcą opanować rynek konsolowy. Mam ogromną nadzieję, że Bill Gatesowi nie uda się powtórzyć tego na rynku konsolowym.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

widze że kolega to z tych co w MS widzi złodziejską firmę a w Cellu japońską technologię

no fajnie fajnie się w takim świecie żyję :)

wolę już MS jako monopolistę niż Sony dwie generacje w ich wykonaniu wystarczą bo cofneli rynek rozgrywki o lata, start tej konsoli w XXI w był żałosny,

ale skośne kurdupel szli w zacięte nie wykazali pomocy dla deweloperów przez co ich maszynka dostawała goprsze porty nie interesował ich wtedy klient - dopiero jak nie sprawdziły się prognozy i okazało się że sa na szarym końcu postarali się naprawić sytuację

co się da zerżneli z x0 resztę z Wii i tak się teraz bociki ciesza jak jedna na dziesięć multiplatform wygląda ładniej na ich konsoli - która uwaga jest najmłodsza :P

Opublikowano

Ale potem się IBM z Microsoftem dogadało i sprzedali ten kod bo widocznie bardziej im się to opłacało niż procesowanie się latami. Jeśli dla ciebie rzuca to cień na całą działalność MSu od tamtego czasu (czyli równo 20 lat) to masz niezły bałagan na strychu.

Każda korporacja ma mniejsze i większe grzeszki na sumieniu.

Opublikowano

ktokolwiek by nie został na rynku jako monopolista oznaczało by to nastanie tragicznych czasów dla nas graczy. Konkurencja BYŁA JEST I BĘDZIE potrzebna.

Opublikowano

Żałosny jesteś z tym tekstem, że Gates od paru lat już nie kieruje Mikrosyfem :rofl2:Co za różnica, że oficjalnie tego pajaca już nie ma, jak wiadomym jest, że z tylnego siedzenia trzęsie wszystkim. Jak mam szacunek do APPLE za innowacyjność, jak mam szacunek do NINTENDO za pomysł, jak mam szacunek do SONY za PSX i PS2, jak mam szacunek do SEGI za stworzenie fajnej konsolki, tak do tych kut..sów nigdy mieć nie będę.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

APPLE za inowacyjność ... wtf ...

Opublikowano

mozna juz z iphone'a wysylac mmsy?

Opublikowano

No lol, foch na Microsoft z powodu tego co zrobił 20 lat temu, za to szacun dla Apple pomimo tego co w ostatnich latach odpjerdalają razem z Samsungiem, co za typ xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.