Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Fajnie byź xbotem i bronić się exami z 2005 roku, a jak w Plusie wyjdzie gra z drugiej połowy 2011 to krzyczeć: “staroć!” :) Zabawny ten świat zapatrzonych w kamienie, gdy tuż obok jest raj ;)

PS. Ninja Gaiden na X1 wyszedł, a jego HD ulepszona wersja jest na PS3 :)

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Mendrek takie pytanko czemu w twojej sygnie jest flaga Wielkiej Brytanii,a nie Polski? Masz konto na WB zarejestrowane? :)

O dostałem od altera mendrka minusa

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Mendrku, ostatnio nazywałeś mnie casualem, bo mam mało pucharków. Wklejam swoją kartę:

GregZPL.png

Zważywszy na to, że dzielę swój czas na 3 konsole stacjonarne to moja karta nie wygląda na szczególnie ubogą przy Twojej :)

Opublikowano

no i ma konto na UK, a przecież na PS3 nie ma czegoś takiego jak:

Zaniedbywanie mniejszych rynków lokalnych.

heh, czemu ja się jeszcze dziwie...

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Ps. Ktoś tu niedawno pisał o mniejszej ofercie na PS Store. Ja bym ją nazwał po prostu starannie wyselekcjonowaną.

Ty to każdą porażkową akcje potrafisz w zalete zmienić.

Spoko na XBLA też usuwają.

Opublikowano

Mendrek powinien sie zatrudnic w PiS.

Wtedy kazda ich porazka to bylby sukces i cobra choke by sie upijal z zachwytu co wieczór ciesząc sie wladza ;)

Opublikowano

Dixi, nie jesteś pępkiem świata. Dla ludzi, którzy kupują konsolę, żeby pograć w Skyrima, Call of Duty online, czy inne multiplatformy PS3 nie jest dobrym wyborem. Dla ludzi, którzy kochają Halo PS3 nie jest dobrym wyborem. Zaprzeczasz? No chyba nie. Więc czemu piszesz bezdyskusyjnie. Zrozum, że ludzie mają różne priorytety. I nie dla wszystkich priorytetem są exy. Sądząc po sprzedaży, nawet tacy ludzie są w mniejszości. MS mnie dyma? No nie wiem. Wiedźmin mi się podobał. Alan Wake też. PGR4 tak samo. Gierki z Arcade typu Shadow Complex też. O Gearsach nie wspomnę. Fanem Halo nie jestem. Nie czuję się dymany przez Microsoft

Co za retoryka Panie Greg. Ludzie, którzy kochają takie serie jak: Uncharted, Killzone, Infamous, GOD OF WAR to Xbox 360 również nie jest dla nich dobrym wyborem. A na jakiej podstawie twierdzisz, że Call of Duty również? Grałem na klocku i gram na PS3 online. Żadnej różnicy nie dostrzegam, a to, że w singlu są spadki to mi lata bo kto o zdrowym zmysłach gra w singiel w tę grę. Wiem jedno, że jak "klanówka" w COD czy BF3 na konsoli to tylko na PS3.

EDIT.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Wiem jedno, że jak "klanówka" w COD czy BF3 to tylko na PC

fix'd

Opublikowano

Fajnie byź xbotem i bronić się exami z 2005 roku, a jak w Plusie wyjdzie gra z drugiej połowy 2011 to krzyczeć: “staroć!” :) Zabawny ten świat zapatrzonych w kamienie, gdy tuż obok jest raj ;)

PS. Ninja Gaiden na X1 wyszedł, a jego HD ulepszona wersja jest na PS3 :)

Jak kupujesz nową konsolę to ktoś Ci broni grać w gry starsze niż 2 lata? Ja pierwsze, co dorwałem kiedy wreszcie miałem PS3 naprawdę dla siebie to był Motorstorm i MGS4. Nie ważne, z którego to roku. Tak samo ta gra jest dla mnie nieznana i nowa.

Opublikowano

Ja, fanboy PS3 uważam, że na Xboxie są na prawdę dobre exlusivy które każdy gracz powinien ograć ( Halo, GOW, Forza, PGR ).

Ostatnio zamieniłem na jakiś czas PS3 na Xboxa, żeby ograć różne gierki i seria Halo mnie wciągnęła, skończyłem Reach, lecz jak zacząłem w CE grać to po 2 misjach grę odstawiłem, jednak jeszcze do niej wrócę, bo pamiętam jak zagrywałem się w coopa u kumpla w Halo 3, żadna gra na PS3 nie ma takiego Coopa.

Co do on-line - nie mam teraz live na Xbox, ale wiem od znajomych którzy mają Xboxa że mimo że płacą te ~ 130 zł na rok, to mają bardzo solidną usługę sieciową

( brak problemów z Voip, małe patche, cross game chat ).

Opublikowano

Czytając wypowiedzi z ostanich kilku stron, mogę śmiało stwierdzić, że podtytuł tematu pasuje idealnie do tego co tu się dzieje :)

Ja, fanboy PS3 uważam, że na Xboxie są na prawdę dobre exlusivy które każdy gracz powinien ograć ( Halo, GOW, Forza, PGR ).

Nigdy nie zrozumiem takiego pisania. Przecież jak ktoś nie przepada za strzelankami fpp, to nie będzie grał na siłę w Halo, Killzone czy innego Battlefielda. To samo o ścigałkach i każdym innym gatunku.

Opublikowano

Wszyscy gadaja że cyfrowa dystrybucja to przeszłość,zmniejszy koszty bla bla. Wchodząc na ps Store i patrząc na ceny takiego AC3(239?),NFS(279 XD),Warfightera to zaczynam się bać... Albo Borderlands 2,już prawie 3 miesiące od premiery a gra dalej kosztuje chyba z 209(gdzie wczoraj nowke folii kupiłem za 129)

Ja się pytam,gdzie te mniejsze koszta względem pudełek?

Opublikowano

W dystrybucji cyfrowej na konsolach rzadko się opłaca coś brać i to jak już to trochę starsze gry - ja dzisiaj sobie kupiłem Dead Island podstawkę za 48 zł na XBL i to była cena, którą jeszcze można było przełknąć.

Opublikowano

W dystrybucji cyfrowej na konsolach rzadko się opłaca coś brać i to jak już to trochę starsze gry - ja dzisiaj sobie kupiłem Dead Island podstawkę za 48 zł na XBL i to była cena, którą jeszcze można było przełknąć.

Ja w PSS 3 tygodnie temu to samo w wesji GOTY (wszystkie dodatki) za 48,60 zł ;) Dobry deal. Czasem są świetne okazje ale ceny nowych (dużych) gier to jakiś absurd w cyfrowej dystrybucji.

Opublikowano

302865_447165165345747_1755452557_n.png

:D

Opublikowano

dead island 40zl goty pc pozdrawia :P

batman AC Goty 25zl ;)

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

dead island 40zl goty pc pozdrawia :P

batman AC Goty 25zl ;)

Żeś Amerykę odkrył, że na PC jest taniej :P

Opublikowano

Ja pjerdole, dixi z andrew to mają chyba problem z dymaniem, idźcie się wydymajcie nawzajem PS movami w anusy to może wam przejdzie pjerdolenie głupot.

Zayebiście czuje się wydymany w tym roku. Wpierw kontynuacja Alana, potem Deadlight (aczkolwiek te gry są co najwyżej dobre), potem Dust An Elysian Tail, jedna z najfajniejszych gier jakie ogrywałem w ostatnich latach, na jesieni najlepsza IMO samochodówka od czasów PGR4 no i Halo 4.

Bardziej wydymany bym się czuł jakby na moim sprzecię honoru tegorocznych exów miałby bronić dwugodzinna gierka z PSN.

"Tylko Forza, Halo i Gearsy" - no i chui? Pomijając, że to nieprawda, to każda z tych gier starcza mi na parę miesięcy zabawy, a nie na dwa wieczory. W czasach drogich i coraz krótszych tytułów wydawało mi się, że bardziej liczy się stosunek ceny do czasu spędzonego z grą, a nie jak bardzo press x to awesome jest dana gra :F

Propo nowych studiów Microsoftu... nie wypuszczają gier bo jest jeszcze za wcześnie na to. Mądry człowiek zrozumie, dureń będzie hejtował. Jakby za to hipotetycznie zajęli się gierkami jeszcze na obecną generację, kosztem słabego line-upu nowego Xboxa to też hejterzy mieliby powód do narzekań "nowy klocek nie ma gier, MS zszedł na PSY <gangnam style>"

I ja pjerdole jaką mam bekę z tego umierania Xboxa. Ciekaw jestem ile konsol w przeszłości tak "umierało" wchodząc w swój ósmy rok żywota? Nawet PS2 po takim czasie od premiery nie dostawał tyle gier. W ogóle to chyba niektórzy mają problem z definicją umierania, bo tak to będzie wyglądać w przyszłym roku:

Wyjdzie na początku 2013 Beyond 2 Souls --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

a na klocku setki tysięcy ludzi będą grać w Halo 4 i nowe Gearsy

Wyjdzie nowy God of War --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

... a na klocku nadal setki tysięcy ludzi gra w Halo 4 i nowe Gearsy

Wyjdzie nie wiadomo kiedy TLOU --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

... a na klocku - niespodzianka - nadal setki tysięcy ludzi gra w Halo 4 i Judgment.

I nadal będą grać co najmniej do czasu kiedy wyjdzie nowy Xbox. I co kur.wa, że niby X360 bardziej pokazuje symptomy umierania?

Zresztą, wyjdzie Judgment potem GTA V i z mojej strony NARA obecna generacjo, bo sorry, byłaś świetna, ale teraz bardziej niż kiedykolwiek wcześniej widać że jesteś już stara i czas na zmiany.

... no, ale zaraz ktoś napiszę że przemija tylko X360, bo PS3 będzie supportowane do 2015 LOL :lol:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

PS2 w 2007 miało jeszcze niezły support. Choćby Tomb Raider Anniversary, GOW2, Persona 3, Odin Sphere, Burnout Dominator. Różnica jest taka, że w tym czasie byli już następcy poprzedniej generacji. Wątpię, że Xbox360 i PS3 dostaną jeszcze podobne gry gdy na rynku już będą hulać PS4 i Xbox 720.

Opublikowano
Wątpię, że Xbox360 i PS3 dostaną jeszcze podobne gry gdy na rynku już będą hulać PS4 i Xbox 720.

Ciii, nie niszcz mokrych snów Dixiego, który liczy na TLOU 2, Uncharted 5 i nowe Gran Turismo na PS3 w 2015 roku

trololol.gif

Opublikowano

Wyjdzie na początku 2013 Beyond 2 Souls --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

a na klocku setki tysięcy ludzi będą grać w Halo 4 i nowe Gearsy

Wyjdzie nowy God of War --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

... a na klocku nadal setki tysięcy ludzi gra w Halo 4 i nowe Gearsy

Powtarzasz ten argument setki razy ale jest on bez sensu bo równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że co z tego że jest taki film jak Barry Lyndon, który skończy się po trzech godzinach jak możesz nawalać Lost całymi dniami : (

Opublikowano

Nie najlepiej do każdej gry wpjerdalac na siłę ten tryb multi...

Opublikowano

Nie najlepiej do każdej gry wpjerdalac na siłę ten tryb multi...

A co to koorwa ma do rzeczy? Gry na xklocku starczają często na miesiące - taki jest fakt. Beyond Two Souls ludzie po ograniu (AJJJ PRZEPRASZAM - obejrzeniu) w 2 wieczory opjerdolą albo wymienią w gametrade i to też jest fakt.

ciekaw jestem ile będę musiał czekać na typa z argumentem "multi jest dla pryszczatych niedoyebów, a single Beyond 2 Souls to emocje i wogle"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.