Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

7 lat płacenia po 150 zeta rocznie czyli ponad 1000 złotych za możliwość gry online na najbardziej awaryjnej konsoli w historii z tylko 3 liczącymi się ekskluzywnymi ip to przykład wydymania bez mydła. To tak jakby mieć brzydką dziewczynę i płacić jej za seks.

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A ten sobie o lajwie przypomniał, komedia :lol:

Wyjdzie na początku 2013 Beyond 2 Souls --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

a na klocku setki tysięcy ludzi będą grać w Halo 4 i nowe Gearsy

Wyjdzie nowy God of War --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

... a na klocku nadal setki tysięcy ludzi gra w Halo 4 i nowe Gearsy

Powtarzasz ten argument setki razy ale jest on bez sensu bo równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że co z tego że jest taki film jak Barry Lyndon, który skończy się po trzech godzinach jak możesz nawalać Lost całymi dniami : (

Barryego Lyndona nie oglądałem i nie mam zamiaru.

A Lost to był dobry serial.

I CO TERAS?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Pewnie jakiś kuzyn Barry'ego White'a :P

Opublikowano

Po prostu w(pipi)ia mnie fakt płacenia za coś darmowego na każdym innym sprzęcie. Płace 1500 złotych za konsole i 200 zeta za gre a mimo to mam jeszcze zapłacić dodatkowe 150 zeta. Niech Microsoft (pipi) z takim podejściem do graczy.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano
To tak jakby mieć (...) dziewczynę

A skąd Ty wiesz jak to jest O_o?

Wyjdzie nowy God of War --> ludzie ograją w 2-3 dni --> leci na allegro

...albo nie kupią w ogóle, tylko będą czekać, aż będzie w Plusie, a w międzyczasie będą walczyć do upadłego o wyższość PS3 w Console Wars

pis jou

Opublikowano

Po prostu w(pipi)ia mnie fakt płacenia za coś darmowego na każdym innym sprzęcie. Płace 1500 złotych za konsole i 200 zeta za gre a mimo to mam jeszcze zapłacić dodatkowe 150 zeta. Niech Microsoft (pipi) z takim podejściem do graczy.

Tylko w usłudze Xbox live trzeba płacić aby pograć online...

PSN-za darmo granie online

Steam-za darmo granie online

Origin-za darmo granie online

Nintendo Network-za darmo granie online

Raven

Nie porównuj proszę cię wszystkich posiadaczy PS3 przez pryzmat Mendrka,który od czasów kupna plusa nie kupił żadnej gry(?)

Opublikowano

Nie najlepiej do każdej gry wpjerdalac na siłę ten tryb multi...

A co to koorwa ma do rzeczy? Gry na xklocku starczają często na miesiące - taki jest fakt. Beyond Two Souls ludzie po ograniu (AJJJ PRZEPRASZAM - obejrzeniu) w 2 wieczory opjerdolą albo wymienią w gametrade i to też jest fakt.

Widze ze w takiego Xboxowego Mendrka sie zmieniasz powoli, rzucasz nagle FAKTami wyjetymi z dupy. Tak sie sklada ze z mojej strony sytuacja wyglada troche inaczej, takie Halo 4 po ograniu singla i troche w multi, poszlo na allegro po niecalym tygodniu, podobnie mialem z Gearsami 1, 2 i 3. Judgment nawet nie ogram bo rzygam juz ta seria, a z braku innych exow na horyzoncie jestem w trakcie sprzedawania konsoli, i z RADOSCIA przyjme zabawe na 2 wieczory z Beyond czy TLoU jesli nie beda one oferowac ciagle trzymania triggera zeby strzelac, strzelac i strzelac czy to z pierwszej czy to z trzeciej osoby (aha, i na allegro ich nie sprzedam predko jesli wiem ze kiedys do nich wroce, a tak mam z grami singlowymi - taki mgs4 od dnia premiery nie opuscil mojej polki [GRA NA LATA NORMALNIE :O]).

Takze powiedz mi, jak twoje "fakty" o grach na Xa wystarczajacych na miesiace maja sie do mojej sytuacji, skoro kazda po tygodniu laduje na allegro a taki MGS grzeje polke od kilku lat ? Pragne tez oczywiscie zaznaczyc ze kazda z tych gier mi sie za(pipi)iscie podobala wiec argument "nie dla mnie" mozna na wstepie wykluczyc. Mam nadzieje ze widzisz juz o co mi chodzi - u kazdego to wyglada inaczej, wiec nie ma co sypac "faktami" na lewo i prawo, robisz to samo co Mendrek, z ktorego tak namietnie sie wysmiewasz.

PS. Tak na zakonczenie, w KZ2-3, U2-3 ludzie do dzis graja na multi - no pacz, te gry starczajo na miesionce ! I TO JES FAKT!

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Spoko. Ty nie lubisz multi w Halo albo Gearsach co jest zrozumiałe. Ale przynajmniej masz możliwość obcowania z grą dłużej niż dwa wieczory. Z Beyond czy TLOU nie za bardzo, chyba że przejdziesz drugi raz dla pucharków.

Opublikowano

Ja przed godziną skończyłem Hitmana 2 po raz chyba piąty, O, i też mam grę na lata. Nie rozumiesz że to zależy od człowieka? Jest pełno osób nawet tutaj, które kończą niektóre gry kilka(naście) razy. I chui mnie obchodzi, że zaraz przyjdzie jakiś easye i napisze standardowe "ziew". Ja ziewam, gdy słyszę o kilkuset godzinach w multiku, co sprowadza się do biegania po 10 mapach (chyba że kupić łaskawie 3 pakiety dlc) i latając w kółko za fragami czy tam przejmując jakieś punkty kontrolne.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Hitman 2 ma 10 lat, więc to że przeszedłeś go 5 raz nie jest żadnym wyczynem.

Chyba ze święcą szukać graczy, którzy raz po razie przez miesiące ogrywają jedną grę w singlu, speedrunerzy chyba tylko to robią :P

Ty ziewasz, a ja np. pierwsze ogrywanie i poznawanie niuansów w Gears of War 2 w multiku razem z toną innych polaków tuż po tym jak kupiłem X'a uznaję za jedne z fajniejszych wspomnień tej generacji. Ta beka, te bluzgi, te wiele kosmicznych meczy :diablo:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie kupuj samochodu. Bo nie dość, że zapłacisz za niego kilkadziesiąt tysięcy złotych, plus kilkaset za ubezpieczenie to jeszcze będziesz musiał paliwo kupować! To dopiero dymanie bez mydła. W ogóle nie rozumiem jak możesz korzystać z kompa. Nie dość, że za niego zapłaciłeś, kupiłeś system operacyjny, to jeszcze musisz płacić za prąd! Złodziejstwo! Ty, a prysznic też kupiłeś, nie? Płacisz za wodę. I jeszcze masz płacić za mydło!!!!!1111oneeee Dymanie! Tym razem z mydłem!

Geez, co za ludzie...

Opublikowano

Ale łącznie wychodzi ponad 50 godzin grania a nie żadne dwa wieczory. Owszem, nie nabite jednym ciągiem, ale co z tego? Nadal wolę odświeżyć sobie raz do roku starą gierkę niż latać za levelami przez pierdyliard godzin.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

No to nie graj w multi. Ja na multi leję ciepłym moczem. Tak samo na Halo 4. Nawet Forza Horizon średnio mi podeszła (PGR4 FTW!). I co? I nic. X360 się kurzy. No i niech się kurzy. Stojąca obok PS3 też zbiera kurz. A ja cisnę w giereczkę z 2003 roku na Wii. Które to Wii przez ostatni rok również zbierało tonę kurzu. Zamiast się cieszyć tym co się ma i to promować to się zajmujecie konsolami, których nie posiadacie. Można spytać: PO CH*J?

Opublikowano

50 godzin rozciągnięte na 10 lat. Zresztą naprawdę dałeś przykład takiej gry, która jest przeciwieństwem liniowej gierki pokroju Uncharted czy filmów Cage'a, więc można ją sobie odświeżać ile razy się chce bo ma duże replayability.

Opublikowano

która jest przeciwieństwem liniowej gierki pokroju Uncharted czy gier Cage'a, więc można ją sobie odświeżać ile razy się chce bo ma duże replayability.

fixed

Widzisz ja Heavy Raina wczoraj ukończyłem,ale zagram jeszcze raz aby zobaczyc inne zakończenia,i powbijac przy okazji trofiki które są banalne

Opublikowano

Dla mnie tytułem, który ma bodaj największe replayability (i to w singlu) na tej generacji jest Ninja Gaiden Sigma. Do tej gry mogę wracać bez przerwy i nigdy mi się nie nudzi. Tak samo dla kogoś innego może wydawać się właśnie takie Uncharted, kwestia indywidualna i tyle. W takich rozkminach nie można stawiać za ogół swoich preferencji, że dany tytuł wystarcza na xxx godzin.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Mazzeo, zrozum wreszcie - oni cisną Xboxa o brak nowych gier/IP, no bo Halo Forza i Gyrosy średnio mają czym zaskoczyć człowieka, a ty odpowiadasz że Halo 4 setki tysięcy godzin multi . W porządku. Można non stop jeść kebaby u turka, i być szczęśliwym, a można raz na jakiś czas zjeść do tego hot doga czy coś od chińczyka i też być szczęśliwym.

W Gow i TLoU ma być podobno multi. Multi w Gow zapowiada się ciekawie.

PS. w Bioshocku Infinite nie będzie multi. Kolejna gra na 2 wieczory ? Nie sądzę.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

(pipi) dlaczego wy nie zrozumiecie jednej rzeczy,produkcje pokroju Heavy Raina,The Walking Dead czy nadchodzącego Beyond są GRAMI a nie żadnymi filmami. Głównym elementem gameplayu w tych grach jest QTE. Tak samo jak w Halo,Gearsach strzelanie,tekkenie walka,itd...

Opublikowano

Bo są deklami. Zresztą co za różnica? Może być film, może być gra. Może być filmogra. Skoro e-penis mu rośnie, bo gra w dorosłe gry multi i dissuje inne tytuły to niech mu będzie. Ważne, że Heavy Rain jest spoczko, a The Walking Dead to GOTY 2012

Opublikowano

jesli gry takie jak halo/cod/bf z za(pipi)istym multi sprzedawane są po 199zl to gry jak uncharted/batman/bioshock powinny schodzic na premiere po 99

gry na 1-2 wieczory nie są wiecej warte

Opublikowano

To nie kupuj. Dla mnie CoD nie jest warty 30 zł. A za Uncharted zapłacę 300 jak będzie trzeba

Opublikowano

Zastanawiam się, gdyby multi i singiel były sprzedawane osobno za pół ceny, jak by się to rozłożyło. Ile osób obyło by się bez multi, a ile kupiło by wyłacznie multi.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.