Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
Nie stawiaj szyderczo na przeciwnej szali space marinsów z ufokami, bo tak samo lubię chociażby ostatnio ogrywane przeze mnie Darksiders II czy Dust An Elysian Tail, gry które dla mnie są kwintesencją tego wszystkiego co się kryje pod definicją gra.

Oj tak sie przekomarzam.

Żeby też tytuł miał opowiadać dobrą historię to nie musi być też oparty na QTE. A zabierz z takiego Walking Dead i Heavy Rain dobrą fabułę i co zostanie? Nic, jakiś szkielet z randomowym wciskaniem klawiszy pozbawione żadnego sensu i nie prowadzące do niczego. I od razu proszę niech żaden ignorant nie skwituje w podobny sposób reszty gier.

Ale dlaczego chcesz to zabierac skoro to jest esencja tych gier? To z Halo zabierzmy strzelanie i zostanie bieganie po duzych kolorowych lewelach. W sprawie HR nie bede sie wypowiadal bo nie gralem, ale TWD naprawde nie potrzebuje skomplikowanego gameplay'u. Jedyne co gra w tej chwili potrzebuje to poglebienie to co teraz jest - wiecej opcjonalnych rzeczy, trudniejsze zagadki i troche wiecej mniejszych wyborów ktore bylyby przenoszone z epizodu na epizod. Na duze zmiany pod wzgledem story-branchingu nie licze bo to nie jest potrzebne. Wole miec jedna naprawde dobrze napisana historie niz 3 czy 4 mniejsze ktore w ogole nie przenosza idei jakie tworcy sobie sobie zakladali. I tyle. QTE w tej grze jest zrobione w naprawde swietny sposob - co przyznaje o tyle trudno bo to jest strasznie bzdurna zabawka w wiekszosci tytulow. Tutaj za kazdym razem to jest ekscytujace, za kazdym razem zycie kogos wisi na wlosku co sprawia, ze krew w zylach sama sie pompuje. No i nie przesadzajmy - to nie jest QTE fest. Jest bardzo duzo innych czasowych "klikajek", ktore rowniez swietnie sie wpisuja w ten pomysl. A to trzeba dziabnac zombiaka, a to siegnac po pocisk i szybko zaladowac, wycelowac i wypalic w morde zombiaka, a to szybkim ruchem odebrac bedgajowi bron - to po prostu naturalnie dziala w tej konwencji. To nie jest wlasnie Resident, gdzie natura jest chodzenie i strzelanie a pozniej od czapy dostajemy jakas akcje press x to win bo developerowi sie nie chcialo tego zrobic zgodnie z gameplayem jaki wprowadzil. W TWD taki jest wlasnie gameplay - chodzisz, klikasz gadasz. Koncept stary jak swiat, tak samo jak strzelanie i jezdzenie. Ot, taki gatunek. Od Proffesora Laytona tez nie wymagam rozbijania kapeluszem cegiel zeby znalezc monetkę lub zagadkę.

Zreszta, w przyszlym roku dostaniemy szuterka w uniwersum TWD wiec powinienes byc zadowolony. Ja tam nie chcem wyjsc na niedowiarka, ale watpie aby twor Telltale pobili. Cóż, dla każdego cos milego, co nie znaczy, ze nagle wszystko musi byc takie same. Czas zrozumiec, ze nie ma gier i "podgier".

To ja tak zaczepie apropo QTE - co sądzisz o zakonczeniu Halo 4? Bo troche smierdzi podgrą.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A zabierz z takiego Walking Dead i Heavy Rain dobrą fabułę i co zostanie?

Zabierz co z Heavy Rain?

Opublikowano

LittleBigPlanet Karting na Gamezilli dostał:

6/10

PLUSY:

• rozbudowany edytor zawartości
  • wyścigi gokartów w znanym uniwersum
  • przyjemny model jazdy

MINUSY:

• brak poczucia prędkości
  • nuda w singlu
  • przeciętna oprawa audiowizualna
  • frustrujące rozwiązania w rozgrywce
  • nieczytelny interfejs

Chciałem to wkleić do tematu z grą, ale go nie widziałem w dziale PS3... drugie Mario Kart to chyba raczej nie będzie.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Największy problem z opłatą za Golda mają posiadacze tylko PS3. Największy problem z małą różnorodnością exów na X360 mają posiadacze PS3. Największy problem z filmowością w Heavy Rain mają posiadacze X360. Największy problem z powtarzalnością w God of War mają posiadacze X360. Co za kraj, co za ludzie... Ale to nie tylko problem gier. Największy problem z tym, że w mojej Alfie mam silnik 3.2 mają posiadacze Golfów 1.4 (staaaaaary, ile to paaaaaaaaaali, a jakie opłaaaaaaty... )

Opublikowano

Nie macie czasem tak, że chcielibyście zobaczyć oblicza największych "pieniaczy" tego tematu? By nie być stronniczym dodam, że z "obu obozów". Tak skonfrontować się z rzeczywistością. Spoko, to róbcie chłopaki zdjęcia z konsolami, jak się do nich tulicie.

Opublikowano

Mendrek chyba wrzucał swoje zdjęcie do PST,reszta to nie wiem

Opublikowano

ja też wrzucałem, a nawet mój HC Room był w PSX Extreme! <sławny>

Opublikowano

Większość pewnie podzieliłaby los ŁYDY.

Opublikowano

Ja też wrzucałem zdjęcia pokoju

Proszę, zrobione przed chwilą ^_^

wp000013.jpg

Opublikowano

Była taka inicjatywa i wola kolektywu, ale wtedy ktoś wrzucił fotę jakiegoś gnoma ze strzelbą i reszta wymiękła.

Opublikowano

Co tu poniektórym mniej ogarnietym przypomnę,że nie musisz kupić golda,aby grać w singla czy pobierać dema, bo z postów "geniuszy" wynika,ze niby jest to obowiązkowe, aby wogóle grać na 360 ;)

Opublikowano

Fenikz, nie. Nie stoją przy samej ścianie, są dosyć sporo odsunięte. Wywietrzniki mają z tyłu, a nie z boku. No i jak odpalam np 360 to nie włączam też Wii i PS3, żeby kloca ogrzewały :lol:

Opublikowano

a no racja, hah.

Nie macie czasem tak, że chcielibyście zobaczyć oblicza największych "pieniaczy" tego tematu? By nie być stronniczym dodam, że z "obu obozów". Tak skonfrontować się z rzeczywistością. Spoko, to róbcie chłopaki zdjęcia z konsolami, jak się do nich tulicie.

mówisz, masz. :) czekamy na resztę, hehe. :D

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

To ja tak zaczepie apropo QTE - co sądzisz o zakonczeniu Halo 4? Bo troche smierdzi podgrą.

Właśnie z tego (i nie tylko) powodu zakończenie jest słabe, aż mi się przypomniało wyciąganie noża z klatki piersiowej z Modern Warfare 2 ;D

A zabierz z takiego Walking Dead i Heavy Rain dobrą fabułę i co zostanie?

Zabierz co z Heavy Rain?

Tak tylko napisałem z rozpędu, nie wnikam czy historia w HR ma ręce i nogi czy nie.

Opublikowano

Wiecie co by było remedium na wasze problemy? Rozwiązanie, które zastosowało Nintendo - na forum, jeśli wypowiadasz się w danym temacie, to silnik odpowiednio oznacza posta zależnie od tego czy w grę się grało czy nie (pobiera dane z profilu konsoli). Wtedy można bardzo łatwo przefiltrować wypowiedzi pieniaczy, którzy konsoli/gry nawet na oczy nie widzieli ale do oceniania to jako pierwsi.

Opublikowano

Lower still was Sony's Playstation All-Stars Battle Royale, placed in 38th.

Ludzie w UK pewnie czekają, aż będzie w plusie.

nie dość że exów na ps3 nie ma to jak wyjdzie jeden na rok to jeszcze go dranie nie kupują, biedne $ony.

Opublikowano

Ja też wrzucałem zdjęcia pokoju

Proszę, zrobione przed chwilą ^_^

wp000013.jpg

Wyglądałoby to trochę lepiej gdybyś te boczne konsole wyrzucił do śmieci a do zdjęcia zostawił tylko KRULA TEJ GENERACJI

Opublikowano

ale ds pewnie leży w szufladzie

Opublikowano

Zastanawia mnie dlaczego posiadacze Xboxów 360 tak nienawidzą PS. Doszedłem do jednego wniosku. Większość z tych pieniaczy to byli zagorzali fani Playstation. Przerzucili się na inną konsolę i hejtują PS jakby chcieli leczyć tym swoje kompleksy w stosunku do starej marki jaką niewątpliwie jest SONY Playstation. Są tez tacy co posiadają dwie konsole, ale z nimi też są dziwne cyrki bo z jednej strony "hejtują", a z drugiej trzymają. Problem nie jest tak na prawdę w tym, że ktoś widzi wady PS i jedzie po niej jak po łysej kobyle, problemem jest, że nie widzi wad drugiej konsoli i wciska kit, że jest lepsza. Miałem kloca przez 2 lata i mam PS3 przez 3. Mam porównanie i prawda jest taka, że jedna i druga ma wady i zalety. Bądźcie Panowie obiektywni w tym co piszecie i "hejtujcie" jedną i drugą, a nie tylko jedną, bo jak wcześniej napisałem dwie mają dużo wad. Najbardziej śmieszne w tym wszystkim jest to, że tacy delikwenci od dwóch konsol próbują wszystkim wmawiać, że posiadanie większej ilości konsol niż jedna świadczy już byciu obiektywnym, a to jest gów.no prawda. Xbot może mieć nawet 3 konsole, ale nie zmienia to faktu, że jest cały czas osobą nieobiektywną, bo o tym świadczą jego wpisy, a nie sam fakt posiadania kilku konsol.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Zastanawia mnie dlaczego posiadacze Xboxów 360 tak nienawidzą PS. Doszedłem do jednego wniosku. Większość z tych pieniaczy to byli zagorzali fani Playstation. Przerzucili się na inną konsolę i hejtują PS jakby chcieli leczyć swoje kompleksy w stosunku do starej marki jaką niewątpliwie jest SONY Playstation. Są tez tacy co mają dwie konsole, ale z nimi też są dziwne cyrki bo z jednej strony "hejtują", a z drugiej trzymają. Problem nie jest tak na prawdę w tym, że ktoś widzi wady PS i jedzie po niej jak po łysej kobyle, problemem jest, że nie widzi wad drugiej konsoli i wciska kit, że jest lepsza. Miałem kloca przez 2 lata i mam PS3 przez 3. Mam porównanie i prawda jest taka, że jedna i druga ma wady i zalety. Bądźcie Panowie obiektywni w tym co piszecie i "hejtujcie" jedną i drugą, a nie tylko jedną, bo jak wcześniej napisałem dwie mają dużo wad. Najbardziej śmieszne w tym wszystkim jest to, że tacy delikwenci od dwóch konsol próbują wszystkim wmawiać, że posiadanie więcej ilości konsol niż jedna świadczy już byciu obiektywnym, a to jest gów.no prawda. Xbot może mieć nawet 3 konsole, ale nie zmienia to faktu, że jest cały czas osobą nieobiektywną, bo o tym świadczą jego wpisy, a nie sam fakt posiadania kilku konsol.

3538pc.jpg

Opublikowano

Jedyny Dixi ma monopol na najprawdziwszą prawdę wykazaną jego obiektywnymi opiniami :P

Opublikowano

Zastanawia mnie dlaczego posiadacze Xboxów 360 tak nienawidzą PS. Doszedłem do jednego wniosku. Większość z tych pieniaczy to byli zagorzali fani Playstation. Przerzucili się na inną konsolę i hejtują PS jakby chcieli leczyć tym swoje kompleksy w stosunku do starej marki jaką niewątpliwie jest SONY Playstation. Są tez tacy co posiadają dwie konsole, ale z nimi też są dziwne cyrki bo z jednej strony "hejtują", a z drugiej trzymają. Problem nie jest tak na prawdę w tym, że ktoś widzi wady PS i jedzie po niej jak po łysej kobyle, problemem jest, że nie widzi wad drugiej konsoli i wciska kit, że jest lepsza. Miałem kloca przez 2 lata i mam PS3 przez 3. Mam porównanie i prawda jest taka, że jedna i druga ma wady i zalety. Bądźcie Panowie obiektywni w tym co piszecie i "hejtujcie" jedną i drugą, a nie tylko jedną, bo jak wcześniej napisałem dwie mają dużo wad. Najbardziej śmieszne w tym wszystkim jest to, że tacy delikwenci od dwóch konsol próbują wszystkim wmawiać, że posiadanie większej ilości konsol niż jedna świadczy już byciu obiektywnym, a to jest gów.no prawda. Xbot może mieć nawet 3 konsole, ale nie zmienia to faktu, że jest cały czas osobą nieobiektywną, bo o tym świadczą jego wpisy, a nie sam fakt posiadania kilku konsol.

58105.jpg

Opublikowano

A wiesz, że ja potrafię wymienić wady jednej i drugiej konsoli? Ty posiadasz dwie, ale twoje wpisy świadczą,że tak na prawdę masz jedną.

Edytowane przez Dixi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.