Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Nie odpala gier z GCN. Ale jeżeli kogoś to ryra, to czemu nie

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie odpala gier z GCN. Ale jeżeli kogoś to ryra, to czemu nie

Obecny model też nie odpala z tego co pamiętam.

Opublikowano

Ten co ja mam odpala. Ale nowego już chyba nie kupisz

Opublikowano

Ten co ja mam odpala. Ale nowego już chyba nie kupisz

Ty masz pierwszy model. W tamtym roku wypuścili redesign, który wygląda jak kopnięty pierwszy model i on już nie odpala gier z gacka i nie ma wejść na kontroler od gacka. Ten mini to trzecia wersja Wii.

Opublikowano

za 250 zł bym to kupił, więcej nie dam.

ps. ciekawe czy pobije rekord PS2 w sprzedaży.

Opublikowano

Podejrzewam, że będzie cena 399 zł, a na święta sklepy będą w tej cenie grę dorzucać.

Opublikowano

wii_mini_large.png

MiniWii kosztuje 99$, dodawany jest czerwony wiilot z plusem wbudowanym i nunchuck. No teraz to już trzeba być ultrabetonem, żeby nie-kupić Wii dla tych 10 gier ^_^

Opublikowano

•  
    Zajmujący się porównywaniem cen serwis Nokaut.pl udostępnił ciekawe zestawienie najpopularniejszych konsol i gier w minionych sześciu miesiącach w Polsce. W co i na czym grali Polacy przez ostatnie pół roku?

Na początku warto wyjaśnić, że zestawienie zostało opracowane przez ekspertówNokaut.pl i opiera się na zestawieniu najczęściej wyszukiwanych produktów w tym serwisie. Opracowane przez Nokaut.pl dane mogą więc wskazywać panujące w Polsce trendy związane z branżą gier.
    Zacznijmy od . W ostatnim półroczu najpopularniejszą był Xbox 360, a konkretniej wersja z 4 GB pamięcią flash. Na drugiej pozycji uplasowała się ciesząca się dwukrotnie mniejszym zainteresowaniem PlayStation 3 (model Slim z 320 GB dyskiem twardym). Na ostatnim miejscu podium znalazło się Wii, a na czwartym – PlayStation 2.
    Wśród konsol przenośnych dominują PSP i Vita, które uplasowały się odpowiednio na pierwszej i drugiej lokacie. Gorzej poradziły sobie – co nie powinno dziwić – 3DS, DSi XL iDSi, które znalazły się na trzech kolejnych miejscach.
    Eksperci Nokaut.pl wzięli pod lupę także gry. Na Xboksie 360 dominowały przede wszystkim produkcje „ruchowe”, opracowane z myślą o Kinekcie. Na pierwszych trzech miejscach mamy bowiem odpowiednio Kinect Sports, Sports Island Freedom i ZumbaFitness Rush.

Najpopularniejsze gry na X360 w Nokaut.pl w ostatnim półroczu:

• Kinect Sports

• Sports Island Freedom

• Zumba Fitness Rush

• Wiedźmin 2: Zabójcy Królów

• Your Shape: Fitness Evolved 2012

• Kinect Star Wars

• Kinect Game Party: In Motion

• Kinectimals

• Dance Central

• Kinect Motion Sports

W przeciwieństwie do posiadaczy X360, właściciele PlayStation 3 wykazali mniejsze zainteresowanie „ruchowymi” grami. Co prawda na szczycie listy mamy przede wszystkim produkcje dla „każuali” – pierwsze trzy miejsca okupują Pingwiny z Madagaskaru, Auta 2 iBuzz: Quiz World – ale na kolejnych lokatach nie zabrakło pozycji dla „hardkorowców”.

Najpopularniejsze gry na PS3 w serwisie Nokaut.pl w ostatnim półroczu:

• Pingwiny z Madagaskaru

• Auta 2

• Buzz: Quiz World

• Guitar Hero 5

• Battlefield 3

• Assassin’s Creed III

Zestawienie gier na PC jest… zróżnicowane. Obok gier dla poważnych graczy znajdują się produkcje dla „każuali”. Warto chociażby spojrzeć na podium, na którym na pierwszych trzech miejscach mamy Diablo III, Symulator Farmy 2009 i Battlefielda 3.

Najpopularniejsze gry na PC w serwisie Nokaut.pl w ostatnim półroczu:

• Diablo III

• Symulator Farmy 2009

• Battlefield 3

• Auta 2

• Euro Truck Simulator 2

• Assassin’s Creed

• Karaoke: Dziecięce Przeboje z mikrofonem

• Wiedźmin: Edycja Rozszerzona

• Symulator Farmy 2011

• The Sims 3

Autorzy zestawienia zwracają uwagę na coraz większe zainteresowanie grami na Xboksa360. Dodają również, że produkcje komputerowe ustępują miejsca tym wydawanym na konsole. Według nich, jednym z głównych powodów takiego stanu rzeczy może być niższa cena X360 czy PS3 w porównaniu do ceny mocnego PC-ta, a także większa wygoda w ich użytkowaniu.

Żródło cdaction.pl

Mój komentarz : SIMSY NA 10 !?!?!? WTF

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A sensor bar w zestawie jest ? To ma slot na SD ?? :ph34r:

Opublikowano
wiilot z plusem

Mendrek weźmie 10 egzemplarzy!!!11

A tak na serio, to bez możliwością połączenia z internetem? Niech się walą.

To ma slot na SD ??

Nie ma.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie zdziwię się jak N wywaliło wi-fi :(

No to po soft-modzie :/

Opublikowano

Zresztą to i tak jest wersja konsoli ekskluzywna dla Kanady.

Nie, nie wiem dlaczego.

Opublikowano

To ma być po taniości zrobione, więc praktycznie wszystko wyleciało. Ale tak czy siak warto. Net w Wii jest guzik warty, giereczek do ogrania jest spoko, konsola jest tania (349 zł nówka?) i śliczna. Czego chcieć więcej?

Opublikowano

Zresztą to i tak jest wersja konsoli ekskluzywna dla Kanady.

Nie, nie wiem dlaczego.

Aż się bułką udławiłem.

Opublikowano
Czego chcieć więcej?

http://www.escapistm...ted-Wii-Channel

A, no i fajowo się mi grało w Mario Karta z ludźmi.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Japońce chyba się ścigają, kto zrobi największą tandetę w tym roku:

530x650_42810.jpg

vs

super-slim-ps3-1.jpg

kto wygra pojedynek!?

Opublikowano

to wii wygląda teraz jak trochę większa śniadaniòwka xD

Opublikowano

Nawet bym to kupił ale brak wstecznej kompatybilności z GC to dla mnie największy minus. Cóż trzeba będzie jednak kupić "zwykłe" Wii. Ale nie powiem wygląd nawet mi się podoba troszkę oldschool'em mi zalatuje :) No i nie ma debilnego glossa jako powierzchni.

Opublikowano

Wii Mini będzie sprzedawane tylko w Kanadzie. Widać Nintendo chce zdobyć tytuł największego konsolowego niedorozwoja.

Opublikowano

Nah, nie przebiją człowieka, który myśli, że Nintendo zaprojektowało nową konsolę dla rynku o wielkości 34 milionów mieszkańców

Opublikowano
Wii Mini is available exclusively in Canada during the holiday season

No, w te święta tylko w Kanadzie.

No information is available about its potential availability in other territories in the future

A to zdanie pewnie oznacza, że konsola już z Kanady nigdy nie wyjedzie, prawda?

...

Don, serio?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.