Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Albert, ja się nie bawię w "co autor miał na myśli". Wii Mini wychodzi TYLKO w Kanadzie i nie ma żadnych informacji czy i kiedy się ewentualnie pojawi w innych krajach.

Może wyjść gdzie indziej za 3 miesiąca, za rok albo wcale.

Koniec i kropka.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Jest informacja, że w ten sezon świąteczny jest ekskluzywnie w Kanadzie. No gdyby nie mieli planów wypuszczenia gdziekolwiek indziej to by inaczej napisali, nie?

Dalej brniesz, czy przyznajesz, że nie pomyślałeś i strzeliłeś głupotę?

Opublikowano

Jest informacja, że w ten sezon świąteczny jest ekskluzywnie w Kanadzie. No gdyby nie mieli planów wypuszczenia gdziekolwiek indziej to by inaczej napisali, nie?

Dalej brniesz, czy przyznajesz, że nie pomyślałeś i strzeliłeś głupotę?

W nic nie brnę i nie strzeliłem żadnej głupoty. Stwierdzam fakt, a Ty snujesz domysły.

Opublikowano

LOL

Ok, ale potem nie dziw się Mendrkowi, ani z niego nie nabijaj jak strzeli coś idiotycznego i potem się tego trzyma za wszelką cenę. Tego samego kalibru jesteś

Opublikowano

No to inaczej, wiesz że Wii Mini będzie można kupić na całym świecie czy się tego domyślasz?

W przeciwieństwie do Ciebie ja nie dam sobie ręki uciąć, że Wii Mini wprowadzą na inne rynki bo tego nie wiem i nie mogę wiedzieć. A Ty uważasz, że tak na 100% będzie chociaż nie masz żadnych informacji na ten temat poza oficjalną informacją, która mówi, że nie wiadomo kiedy i czy Wii Mini będzie sprzedawane w innych krajach.

Może będzie, może nie. Na dzień dzisiejszy wiemy, że będą sprzedawać w Kanadzie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wii Mini będzie sprzedawane tylko w Kanadzie. Widać Nintendo chce zdobyć tytuł największego konsolowego niedorozwoja.

Ja się odnoszę do tej wypowiedzi. Tej, w której wyzywasz firmę od niedorozwojów

Jestem pewien, że Mini Wii będzie sprzedawane na innych rynkach. Podpowiada mi to zdrowy rozsądek. Twój zdrowy rozsądek mówi Ci, że masz wyzywać firmę od niedorozwojów. Stary, myśl logicznie. Notka prasowa mówi o ekskluzywnej sprzedaży Mini Wii w czasie świąt w Kanadzie. Zrobiliby błąd marketingowy gdyby napisali kiedy premiera gdzie indziej. Nie po to się robi ekskluzywa dla kogoś, żeby powiedzieć kiedy dokładnie dostanie to cała reszta.

Opublikowano

No tak, uraziłem Nintendo i o to się pienisz XD

Tak czy siak, sam wybór rynku jako startowego jest dla mnie niepojęty. Kanada nie jest drugim, ani nawet trzecim rynkiem gier na świecie. Ciekawe czym się kierowali.

Opublikowano

Pewnie chcą zobaczyć jak ludzie zaregują i później ewentualnie na inne rynki. Lepiej im wtopić w Kanadzie niż USA, Japonii itp.

Opublikowano

Mam w (pipi)e Nintendo. Drażni mnie jak ktoś wykazuje pieniactwo i totalny brak logiki.

Opublikowano

Tylko te dwie rzeczy :)

Opublikowano

Mam w (pipi)e Nintendo. Drażni mnie jak ktoś wykazuje pieniactwo i totalny brak logiki.

Albert, domysły =/= logika.

Domyślasz się że wyjdzie w innych krajach bo tak Ci sugeruje zdrowy rozsądek, ale logiczna analiza zdań daje tylko jeden wynik - może tak, może nie :)

Pewnie chcą zobaczyć jak ludzie zaregują i później ewentualnie na inne rynki. Lepiej im wtopić w Kanadzie niż USA, Japonii itp.

Polska byłaby idealnym testerem :D Obojętnie, wtopa czy nie, to każdy wynik na mikro skalę ;)

Opublikowano

Dobra, skoro dla Ciebie logiczne jest, że Nintendo projektuje nową konsolę dla jednego kraju, w dodatku małego pod względem ilości mieszkańców to ok. Gratuluję logiki w każdym razie

Opublikowano

Choćby po to. I pewnie nie chcą na większych rynkach odwracać uwagi od WiiU

Opublikowano

Albert, podstawy logiki są zawsze takie same. Jeżeli powiem "mam dwie nogi", to znaczy, że mam dwie nogi, jak powiem, że "teraz mam jedną nogę i nie wiem czy w przyszłości będę miał dwie nogi", to znaczy, że teraz mam jedną nogę, a w przyszłości mogę mieć jedną albo dwie nogi i żadnej z tych ewentualności nie stwierdzam kategorycznie, heh.

To o czym Ty piszesz, to nie logika tylko domysły - oczywiście poparte zdrowym rozsądkiem, ale to ciągle domysły mniej lub bardziej uprawdopodobnione, a nie wynik wnioskowania opartego na logice.

:)

Pytanie tylko dlaczego akurat Kanada i po co bawić się w ekskluzywność dla krajów? :|

Kanada z tego co pamiętam, to w ostatnich latach bardzo często dotowała developing w branży gier, może należałoby szukać powodów w tym kręgu.

Chociaż też jakoś w tym sensu nie widzę bo pewnie taka inicjatywa musiałaby zostać upubliczniona.

Opublikowano
Dobra, skoro dla Ciebie logiczne jest, że Nintendo projektuje nową konsolę dla jednego kraju, w dodatku małego pod względem ilości mieszkańców to ok. Gratuluję logiki w każdym razie

dwa słowa - SEGA i Brazylia (i konsole pokroju Master System Super Compact)

Opublikowano

Greah, masz na myśli tą Segę, która już nie produkuje konsol? Tą, która nie zrobiła dobrej gry (poza VF) od nie wiem jakiego czasu? Jak ma się to do firmy, która wygrała bieżącą generację konsol, a na rynku handheldów ma w zasadzie monopol? I która jedyną, taką prawdziwą, wtopę zaliczyła 16 lat temu?

Don, chcesz się kłócić o słówka? Wyleciałeś z tym niedorozwojem, ze sprzedażą tylko i wyłącznie w Kanadzie, a teraz zamydlasz. Po prostu zakończmy ten temat i tyle

Opublikowano

A racja, choć sądzę że już lepiej kupić Wii U. To jest model konsolki na teraz, moim zdaniem.

Don, w Polsce obawiam się, że uzyskane dane możnaby podciągnąć pod ,, błąd statystyczny ". I tak by dowalili cenę droższą, ciężko u nas z grami. Choć napewno sprzęt nie kłóciłby się z Wii U xD

Opublikowano

Wydadzą wszędzie, tylko nie chcą wprowadzać ogólnego zamieszania przed świętami, bo przeciętny Kowalski jak zobaczy dwa różne Wii, jedno za 400zł, drugie 1400zł, to raczej nie jest ciężko się domyślić które weźmie.

Opublikowano

A racja, choć sądzę że już lepiej kupić Wii U. To jest model konsolki na teraz, moim zdaniem.

Don, w Polsce obawiam się, że uzyskane dane możnaby podciągnąć pod ,, błąd statystyczny ". I tak by dowalili cenę droższą, ciężko u nas z grami. Choć napewno sprzęt nie kłóciłby się z Wii U xD

Z tym WiiU to nie do końca, bo jeśli teraz kupisz takie Wii Mini za 400 zł, a WiiU "chodzi" za 1400 zł, to lepiej kupić tanie Wii Mini, ograć wszystkie hity, a z rok to może zająć i cieszyć się już teraz Marianami za grosze, a póxniej po roku kupić WiiU za 1000 zł i wyjdzie na to samo. A nawet lepiej, bo masz dwie konsole.

A co do tego błędu statystycznego - właśnie to miałem na myśli pisząc o mikro skali :P

Opublikowano

@GregZPL

umknęło Ci coś takiego jak outsourcing? Nie wiem o co chodzi z Nintendo i Kanadą ale zawsze istnieje taka opcja, że właściciel praw do marki dogadał się z dystrybutorem i to ten drugi zostanie producentem konsoli w zamian za możliwość skorzystania z rozwiązań właściciela oraz możliwości sygnowania sprzętu daną nazwą. Wszystkim wtedy zajmie się firma z Kanady, Nintendo odciąży swoje fabryki a profit i tak wpadnie tyle, że kosztem objęcia konsoli swoim patronatem.

Oczywiście to jest tylko gdybanie ale dlaczego zaraz skreślać taką opcję?

Opublikowano

Bo jest mało prawdopodobna. Bardzo mało prawdopodobna

Opublikowano

Jak poszperamy głębiej, to w sumie nie ma czego na tę chwilę zazdrościć Kanadzie jak mają takie sugerowane ceny gier:

• Mario Kart Wii (suggested retail price of $39.99)

• Wii Sports Resort (suggested retail price of $39.99)

• New Super Mario Bros. Wii (suggested retail price of $59.99)

WTF?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.