Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

MGS4 to fejk.

A ta gra Bungie to nie miał być MMOFPS? Wszędzie tak piszą, więc podejrzewam, że połowa ludzi oleje.

Opublikowano

MGS4 wg mnie dawno by już wyszedł na x360 gdyby nie wymagało to tylu nakładów pracy....nagrać na nowo trzeba było niektóre dialogi bo często w grze pojawia się temat ps3, na nowo stworzyć nowe scenki bo też są nawiązania do ps3. Nie wspominam już o tym pochrzanionym betonowym enginie na którym śmiga ta gra....ile to by było...5dvd i przymusowa instalka co połowę aktu? Za dużo roboty, a za małe korzyści z takiej konwersji.

Opublikowano

No jeśli to będzie coś dojrzalszego, bez śmiesznych ufoludków, tandetnie ubranych bohaterów bez twarzy, i bez zbytnio udziwnionej fabuły wszechświata, to wygląda na artach całkiem fajne i może serio być świetną i poważną grą. Ci rycerze bardziej jak z jakiegoś anime wyglądają :P Tak samo jak idea "Last city", bo Japończycy lubią motywy "ostatnich baz ludzkości". Nie no, zapowiada się ciekawie.

Raczej jednak mała szansa by stworzyło sobie od razu taką scenę jak Halo, bo i czasy inne, konkurencja większa, rynek nasycony.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Swoją drogą szkoda że MS z Bungie się nie dogadali jakoś :confused: 343 i Bungie robiące swoje serie mogliby koegzystować obok siebie. Nie ufam Acti i łapom Koticka, pomimo że nie są właścicielami Bungie (jeszcze) :confused:

Dogadali się, Bungie wykupiło się za cięzkie pieniądze :D

Opublikowano

tandetnie ubranych bohaterów bez twarzy

killzone-3-1.jpg

bo to futerko to szczyt gustu a i twarz widać

Opublikowano

MGS4 to fejk.

A ta gra Bungie to nie miał być MMOFPS? Wszędzie tak piszą, więc podejrzewam, że połowa ludzi oleje.

Ja liczę na taki mix Skyrim z Monster Hunter i Halo :P

To fakt, jak będzie MMO, to raczej cienko to widzę. Halo Crowd będzie miało w pupencji.

Opublikowano

Arty są przeza.(pipi)iste, chyba wreszcie coś nowego w kwestii multiplayera się szykuje. Activision na pewno sporo rzuciło kasy, więc to nie będzie byle jaka popierdółka o której zapomnimy po 2 miesiącach jak o tych gówn.ach socom coś tam od Sony. Na pewno jednak szykuje się sporo tasiemcowania, albo w ogóle abonament (IMO rozgrywka będzie właśnie bardziej niż kiedykolwiek zbliżona do MMO).

No i wydawanie jeszcze czegokolwiek na tą generację jest beznadziejnym pomysłem, chyba że next-geny również dostaną swoją wersję, i to w tych samych dniach co X360/PS3.

Opublikowano

Ludzie przecież wiadomym jest, że jak wyjdą "next geny" to sporo gier wyjdzie też na tych samych silnikach na PS3 i Xboxa 360 oraz WIIU z taką różnicą,że będą okrojone z gorszymi teksturami, cieniami etc. Za dużo na rynku jest tych konsol by nagle z dnia na dzień je po prostu olać. Takim przykładem jest Battlefield 3, który chodzi na silnku Forsbite 2.0 Oczywiście wykorzystuje tylko 30% jego mocy, ale jest mimo wszystko dostępny na PS3/Xboxie 360. Podobnie będzie przez jakiś czas z nowymi grami, które będą wychodzić już na konsole nowej generacji.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Arty są przeza.(pipi)iste, chyba wreszcie coś nowego w kwestii multiplayera się szykuje. Activision na pewno sporo rzuciło kasy, więc to nie będzie byle jaka popierdółka o której zapomnimy po 2 miesiącach jak o tych gówn.ach socom coś tam od Sony. Na pewno jednak szykuje się sporo tasiemcowania, albo w ogóle abonament (IMO rozgrywka będzie właśnie bardziej niż kiedykolwiek zbliżona do MMO).

No i wydawanie jeszcze czegokolwiek na tą generację jest beznadziejnym pomysłem, chyba że next-geny również dostaną swoją wersję, i to w tych samych dniach co X360/PS3.

ale z ubożoną wersje względem x360 i PS3 ? Ja wolałbym jednak żeby pojawiło się tylko na nextgenach, idealne byłoby na start nowych konsol

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

ale z ubożoną wersje względem x360 i PS3 ? Ja wolałbym jednak żeby pojawiło się tylko na nextgenach, idealne byłoby na start nowych konsol

umowa która m ówiła o x0 i ps3 była dość stara, kto wie czy nie zmienili swoich planów :) i nie wypuszcza tylko na nexgeny

Opublikowano

tak jak za dawnych czasów z HaloCE gdzie był tytułem startowym dla pierwszego iXa i też miałbyc na PS2 a potem wszystko sie zmieniło :P

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

A nie zesrajcie się z tymi next genami. Już 10 gra która zdaniem analityków ( czyli Was ) ,, powinna wyjść na next gen " a wyjdzie na tą generację i wszyscy o tym wiemy.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Takie pjerdolenie zawsze jest, pamiętam jeszcze, jak przy zapowiedziach GTA SA wszyscy japę rozdziawiali i mówili "NIEMOŻLIWE, BY PS2 TAKĄ GRĘ UCIĄGNĘŁA, NA PEWNO NA NEXT-GENY BĘDZIE".

Opublikowano

To nie kwestia możliwości, a kasy. Sony/MS nie pozwoli by w momencie premiery następnej generacji wychodził jakiś mega killer. Ta generacja i tak trwa już rok za długo w porównaniu z tym co było do tej pory i nie rozumiem oburzenia niektórych w kwestii next genów. Jak dla mnie to każda nowa zapowiedź mogłaby być na PS4/NextBoxa i tyle.

Opublikowano

Wogóle nie rozumiem takiego myślenia. To chyba jasne jak Słońce, że bardziej opłaca im się zrobić na rynek ponad 140 mln, niż rynek next gen, który będzie miał na starcie malutką bazę użytkowników. Wersja na next geny może się pojawić, ale przeciętny człowiek kupi na Xbox 360/PS3 i wyda 60 $, niż kupować nowy sprzęt + grę za jakieś 350 - 400 $

@up, a co Activision obchodzi zdanie MS i Sony ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wogóle nie rozumiem takiego myślenia. To chyba jasne jak Słońce, że bardziej opłaca im się zrobić na rynek ponad 140 mln, niż rynek next gen, który będzie miał na starcie malutką bazę użytkowników. Wersja na next geny może się pojawić, ale przeciętny człowiek kupi na Xbox 360/PS3 i wyda 60 $, niż kupować nowy sprzęt + grę za jakieś 350 - 400 $

gdyby tak było do tej poty grał byś w gry na PSX ...

nowa generacja to promocja i zarowno MS jak i Sony na pewno mają w budżecie środki na marketing i wspieranie twórców niezaleznych ktorzy zdecydują się klepać na nowe maszynki :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

gdyby tak było do tej poty grał byś w gry na PSX ...

nowa generacja to promocja i zarowno MS jak i Sony na pewno mają w budżecie środki na marketing i wspieranie twórców niezaleznych ktorzy zdecydują się klepać na nowe maszynki :)

No ja nie mogę, kto jak kto ale w Activision siedzą ludzie którzy umieją liczyć. Przed chwilą Xbox 360 się sprzedał w 750 tys w US, to chyba o czymś świadczy.

Gry na nową generację nijak się mają do tego.

Opublikowano

a ja licze na spore inowacje, nowe konsole dadzą większe możliwości, Halo CE było tego przykładem i wyprzedziło o lata świetlne całą konkurencje bo nie po to Bungie wyniosło się od M$ żeby klepać nadal utarte schematy, no chyba że to już nie jest to Bungie co 11 lat temu

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

To oczywiste, jak zwrócisz dev kita starej konsoli, to nowy dostajesz po zniżce - bo wtedy producent konsoli ma pewność, że będziesz klepać na nowy sprzęt :) Dlatego m. in. Avalanche Studios zwróciło już dev kity PS3 i X360.

Niemniej, ciężko chyba będzie odciąć się od tej generacji przez jakiś czas. Pomijając wypuszczane do usranej śmierci gry sportowe, to na pewno będą wychodziły wersje na current geny. O ile np. MS będzie chciał z X360 zrobić platformę do multimediów, to o tyle 3rd party raczej jak będą mogły to obsłużą te dziesiątki milionów sprzętów. PS2 pokazało, że może sprzedawać się bardzo długo po premierze kolejnej generacji.

Kolejna generacja nie zryje beretu. Elektronika nie skoczyła tak bardzo, by za w miarę rozsądne pieniądze, mieć kolejną uber nową technologię. Będzie ładniej, więcej (tego dobrego i złego), szerzej - ale bez rewolucji. I tak będziemy zadowoleni, chociażby z tego że nowe konsole zaoferują to z czym nie radziły sobie obecne. A że konsole ugruntowały sobie miejsce na rynku i obecnie są priorytetowymi platformami, nie spowoduje to odwrócenia się od nich. Raczej będziemy świadkami kontynuacji niż rewolucji. Radości będą mogły dostarczyć po prostu gry - kolejne części BF-a, Deus Exa, Just Cause'a, czy Borderlands. Biblioteka obecnie świetnych tytułów jest na tyle szeroka, że będzie z czego wybierać! :)

Opublikowano

Nośnik danych to albo BR albo chmura, wiadomo będzie wiecej ram około 3 GB, mocne procki i karty graficzne, Full HD i 3D w 60 FPS. I tyle. Jakieś Move i Kinect 2. 0

Opublikowano

Ta gra od Bungie na pewno wyjdzie na x360 i PS3 gdyż prace nad nią zaczęły sie chyba w 2010 roku. Jeśli chodzi o następną generacje konsol to na 99% będzie większy przeskok niż pomiędzy ps2 i ps3. W tej generacji większość mocy poszła w rozdziałke i może tylko 3 gry wywołały opad szczeny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.